Dunaújvárosiak ide! (beszélgetés)
Nem sok a közös költség, ha megfelelően kezelték a ház költségeit. Mi 10 emeletes házban lakunk, a ház szigetelve van, a városban elsök között nállunk csinálták meg a hőfokszabályzós radiátorokat, új ablakaink vannak... 7500Ft a közös költség, ebben benne van a lépcsőház takaarítás, szemétszállítás, lépcsőház világítás... Igaz mi már évek óta 2-3 ezerrel többet fizettünk, mint a többi város lakó, így van a lépcsőháznak több millió megtakaratítása is... A közös költséggel az a baj, hogy nem mindig kezeli jól a lépcsőház a pénzt:(
A fűtés-melegvíz a drága:( Az nagyon sok...
Mostmár szerintem mindent meg lehet valósítani falun városban, egyaránt, ha van rá pénzed:)
Régen a csatornázással volt a baj, gondolom én. Akkor még nem voltak automata mosógép, mosogatógép, klíma. De mostmár mindent lehet:D
Nálunk a villany 25e, néha kikészülök tőle...nem tudok rájönni mitől. Városban meg 1 szobásban laktunk mielőtt kijöttünk és volt 9e (2006-ban). Ott a közösköltséggel több a rezsi, itt a plussz szolgáltatások drágábbak (net, tv) mivel egyeduralom van és nincs konkurenciája. a városban a UPC és a digi folyamatos versenyben áll:) Ha ott tudja 2500,- ért adni a normális netet (értem itt a feltöltési/letöltési sebességet a normálison), akkor vidéken miért kell 7990,- ért adni??? Mert tudja, hogy nem mehetek át máshoz, ha kell úgyis kiszorítom:(
Na ezaz egy luxusom van a net, amitől nem fogok megválni, inkább nem eszem csak zsíroskenyeret egy hétig:DD
Igen először a nagyvárosokban építik ki a rendszereket, majd utána jön a vidék, ha elég nagy és megéri.
Ma épp beszéltem az egyik ismerősömmel és mondta kimentek vidékre, mert olcsóbb az élet. Mondom mitől? Én 11.ezer villanyszámlát fizetek, szerintem ott sem olcsóbb a villany:( A villany víz... amennyit használsz annyit fizetsz... Meg van a városnak is az előnye, ha ügyes vagy ott sem drágább az élet... Amivel drágább, az meg a kényelem, és azt meg kell fizetni:(
Igen, konvektor, nálunk is az van:) Bár én központi fűtésre szeretnék majd egyszer...korszerűsíteni.
Jaj, ezek a nagyszülők...nálunk is mind ellenzi a számítógépet. Nem fogják fel, hogy muszáj fejlődni a mai világba és nem lehet annyi könyvet elolvasni, amennyi info-t kap az ember a net-ről. Mi imádjuk, mindegyikőnknek saját asztali gépe van, csak a gyerekek be vannak korlátozva mikor gépezhetnek. Nyáron többet engedünk, suli idő alatt azért szigorúbb:)
Itt Vecsén az Optanet-nél van előfizetésünk, de baromi drága (7990,-/hó) mivel mindenképpen nagy csomag kell, mi filmeket, zenéket is töltünk le.
Nekem van újvárosban a nagyapámnál diginet, ott (2500,- ft) ehhez képest baráti az ár, és a sebességét tekintve ugyanolyan jó, sőt az még jobb is. Drága vidéki élet:DD
Igen az egész család:) Apukám leköltözött, amikor nyugdíjba ment. Szépen megcsinálta a házat, mert addig igazából csak nyáron használtuk, bár régóta benn van a gáz és van konvektor (remélem ez a neve). Az a falra szerelt szobánkénti fűtés:) De, télen nem igazán jártunk le. Nyáron a hétvégeket töltöttük csak itt:)
Apunak nincs számítógépe és nem is szereti. DIGI-parabolája van, de csak az egyik szobába. Igaz húsvétkor megígérték, hogy kijönnek és a másik szobába is tesznek adaptert, de azóta sem jöttek. Komolytalan egy cég:( Apu hetente telefonál nekik, akkor mindigmegigérik, hogy intézkednek és nem történik semmi:(
Videójáték van lenn és DVD lejátszó és bicajoznak a fiúk egész nap. De, hiányzik nekik a számítógép. De, az elsőhetekben amikor itthon voltak reggeltől estig csak a gép előtt ültek:(
Válasz priviben ment:)
Amikor itt vagytok hétvégén Vecsén, az egész család jön? Itt is szoktatok aludni?
Itt nincs internet elérhetőséged?
Dunaújban gondolom digi net-ed van.
Hello! Nem jövőhéten megyünk szabira. Telkibányára, már nagyon várjuk:)
Igen tudom hol van, de sokat kér érte... És neki is KP-kell. De én nem is akarok a főút túloldalára menni. Engem csak a Duna-parti rész érdekel. MIvel így leszűkítettem a területet, kevés ház is jön szóba. Dömécském még csak most megy harmadikba és mi ragaszkodunk a városi sulihoz, így nekem fontos, hogy buszmegálló legyen a közelben.
De, hétvégén megbeszéltük az Urammal, hogy nem ugrunk bele most egy nagyobb hitelbe. Gerikém is (ha minden jól megy) két év múlva érettségizik, utána ha szeretne fősulira, egyetemre menni azt fizetni kell. Nem akarom, hogy ő is munka mellett tanuljon. Szeretünk kirándulni, élményfürdőbe járni (no nem ide a városba), és ezeket nem engedhetjük meg magunknak, ha van kölcsönünk. Eddig is elvoltunk a kétszobás lakásunkban, de ez a miénk. Ki tudja mi lesz a Vasművel is és mi mind a ketten vasműsek vagyunk.... Olyan bizonytalan minden... Azonkívűl, mint mondtam a vecsei ház árak irreálisan magasak, várok még, lesz az még olcsóbb is:) Jön a tél, nem hajt minket a tatár. Nyáron jó a vidéki házba, de télen már nem olyan kellemes:(
szia!
Csak nem szabin vagy:)) Régen beszéltünk. tudod hol van a Cédrus u? Van ott egy eladó ház, ha érdekel szólj, küldök telefonszámot.
Nem tudom miért van ez, de én nagyon nem bírom a házi dolgokat:( Mikor kiköltöztünk hoztuk egy családtól (a sallai utcából) a tejet, többször vettünk túrót is, meg tejfölt, de valahogy nem olyan, mint a bolti, leálltunk vele. A bolti tej mindig elfogyott, a házi tej, állt a hűtőben, aztán megsavanyodott. Mindig a macskák + a kutya kapta meg az aludttejet:S
Ez a baj az én kisfiammal a korosztályával nem találja a hangot, a koránál érettebb. Ő is mindig a nagyokkal lógna (mivel nagy tesója van szintén)
Bálintom sajnos nem tud még bicajozni, 2008. tavaszára terveztük, hogy megtanítjuk, de lebetegedett. Most várnunk kell min. egy évet (ha addig tünetmentes, akkor bicajozhat majd) Nem szeretem a Duna-parti játszit, olyan kopár:( A főút mellett rozoga minden, tönkre teszik a nagyok. Régebben, amikor még ott volt a Banyári bolt, ott lógtak állandóan jópáran. A sportpálya nekünk messze van, de nem is tudom hol van ott játszótér:o
Még egyről tudok én, ott a Külsőkörút végében (az Alkotmány úton) De az is nagyon össze van szakadva, nincs egy normális homokozó, ott is mindig a nagyok fociznak inkább:( Szóval ha játszótér, akkor én a dunaújvárosiakra szavazok (kedvenc a Bartók mögötti + még jó pár:D)
Ma olyan szépen megcsináltam a virágoskertemet, totál kigazoltam, az utca fronton is a kerítés előtt kiirtottam a gazt és ültettem büdöskéket. Nem tudom megered-e. Fogalmam nincs mit mikor kell elültetni, folyamatosan kísérletezek:))
Pénteken megyek, vasárnap jövök. A "futó homokot" én sem szeretem:( Főleg amikor "homokvihar van", mint legutóbb:( AZ rossz, beborít mindent a homok:( Mindent örökké öntözni kell, de nem érsemmit, mert a homok nem tartja a vizet. Néztem a növényeket az adatlapodon, de nem tudom a nevét. Majd barátosnémtól megkérdem, neki is sok "gaza" van:))
Házi tejet nem szoktam venni, mert nem bírjuk:( De, régen a híd lábánál lévő tanyánál árultak tejet, most nem tudom hol árulnak Vecsén:( Én a kecske sajtot szeretem:) Nekem az a sláger. Összefuthatunk persze, a fiuk biztos találnának valami közös elfoglaltságot. Dömém 9 éves lesz novemberben ő nem sokkal idősebb a fiadnál:) Bár ő állandóan a nagyokkal lógna!! Ott szokta bicajozni a körforgónál. A dunaparti játszira nem szoktatok lejönni? Ami itt van a "bagó-várnál":) Bár a fiam kicsinyli, ő szivesebben megy a főút melletti vagy a sportpályánál lévő játszira:)
Jaj, akkor nem túl rózsás a helyzet:(
Én is imádom a virágos kertemet, bár virág kevés van benne:)) inkább sziklakerti növények, pampafű, kukacvirág, kövirózsa és egy rakat akármi, amiket kaptam itt Vecsén, de nem tudom a nevét (az adatlapomon vannak fent, Te nem ismered véletlenül?)
Most szeretnék majd a kert elé ültetni büdöskét, mert ugyan nem szeretem, de olyan szép látvány:D
Én is imádom az állatokat, ha lenne rá pénzem lenne minden féle. Egy kutyánk van, amit szintén itt Vecsén kaptunk a fodrász ismerősömtől, mivel kóbor kutya volt, már 1 éves, és azt befogadtuk. Nekem gyönyörű, vizsla, írszetter keverék. Egy gond van vele, hogy olyan játékos, bolondos kutya, hogy muszáj megkötni, mert a tyúkokat megkergeti, a ruhákat leszedi a szárítóról, szóval lenne vele gond. Én is gondolkodom egy kiskutyába, ami a kisfiam miatt nem ártana. ő is nagy állatbarát. Nemrég hoztunk a központból egy szürke cicát (ami olyan mint a tigris), de kb. 1 napig volt nálunk és elcsavargott:(( Így már cicánk sincs.
Apukám is ilyen, ha vigasztal, semmi állatról nem akar hallani. Bár növénye sok van, gyönyörű a kertje, ő Újvárosban lakik a régi orosz laktanya háta mögötti részen.
Jut eszembe, még a teheneket is "eltüntették" innen, pedig úgy hallottam nagy tehenészet volt itt. Most meg veszik a boltba 160,- ft-ért a Baracsi tejet:DD Bolond egy nép:)
Mikor jössz le legközelebb? Ha gondolod összefuthatunk, persze ha nincs nagy kánikula, mert olyankor vagy a medencében csücsülök vagy a házból ki se dugom az orrom.
Képzeld ma délután kigazoltam a virágoskertem egyik felét. Annyira zavar, hogy homokos a talaj...neked nem furi?
Nem csak Vecsén, hanem általában a mezővárosokban 17-kor megáll az élet. Nekünk van kocsink, mi azzal járunk le. Én nem járatnám a kicsit Vecsére az általánosba, így ő bejárós lenne, a nagyfiam, pedig középiskolás, úgyhogy tök mindegy. Én nem igazán járok hétvégén sem boltba, itthonról leviszem ami kell.
A zöldsége4s, gyümölcsös dolgon én is kiakadtam:( Azon meg még inkább, hogy termelők, nem árulnak Vecsén:(
Igen most teszik ez a nagy nyugalom, de néha meg is ijedek tőle, hogy bírom-e én ezt:?:( Ezért vagyok bizonytalan és ezért nem is ugrom bele akármibe. Ráérek. Ha összejön lemegyünk, ha nem maradunk és akkor csak hétvégén járunk le apukámhoz. De, jobban szeretnék a sajátomba... Most apukám pl. le gyomírtózta a virágoskertem szélét:( Előtte, kikapálta, a maradékot pedig lenyírta fűnyíróval:( A sziklakertemmel is alkotott valamit, mert nem az igazi:( De, hát ez van:( Szeretnék egy kis házat kis kerttel kis terasszal, csendes környezetbe, közel a Dunához, ahonnan esténként jó kis levegő árad fel:) És nagyon szeretnék egy kiskutyát is:)) De, apukám, se kutyáról, se macskáról hallani sem akar:((
A nagyfiam Vecsén jár, szeret ott. Előtte a Dózsába járt, 4. évvégén irattam ki (mikor költöztünk, akkor még nem volt kész a híd, így napi 2 óra lett volna az utazás) Mivel a Dózsa iskolaotthonos volt, így egész nap bent voltak. Itt meg élvezte a szabadságot, hogy délben, 1 órakor már itthon volt, hol 4, hol 5 órájuk van:)
a kicsim is idejárt oviba, de szerintem az ovi az egy vicc:( 2008. decemberében feljelentettek "kiskorú védelembe vétele" címen. Ugyanis nem vittük be reggel 8 óráig a gyereket. Kértem többször, hogy úgyis 9:30-kor reggeliznek, had vigyük addira. Nem, ragaszkodtak a házirendben foglaltakra. Na, akkor irattam át Dunaújba, ott nem volt baj, ha 9-re értünk be:))
(Bár ennek a nembeérésnek több összetevője is van, de külön történet)
Most iskolás lesz, már eleve Újvárosba viszem:)) Most nagyon várja még. Kíváncsi leszek...
Hát, nem akarok megbántani senkit, de egy ótvar egy hely Vecse:(( Hétfőn a bolt bezár 17 órakor??? (először azt hittem ez valami vicc)
A gyógyszertár is 16 óráig van nyitva (egy nap fél 5-ig)
az árak az egekben a boltban, pedig sokféle zöldséget megtermelnek itt helyben is, miért nem lehet összefogni, hogy a termelőktől vegyék át az árut és akkor nincs rá ilyen-olyan plussz költség.
a buszjárat számomra pocsék...azt hittem, ha meg lesz a híd, legalább óránként lesznek buszok (mivel nincs autónk, így nem igazán tudunk mozogni) Így én idén nyár óta bicajjal járok be dolgozni.
Egy nagy előnye Vecsének, az SZTK (van mindenféle orvos)
Nem tudom Te ezekből mennyit érzékelsz, hogy látod? Még mindig vágysz ide? :))
Ja, szunyogirtás! Ki volt téve a boltban a papír, hogy fizessünk be 1000,- ft-ot családonként, jól emlékszem? Már nem azért, de most vetették ki a házadót, majd még szunyogirtásra valót is a lakosságról akarják lenyúzni? Teljesen hülyének nézik az embert. Annyi más gondom van, aztán még ezek is...
Nagyon, nagyon drágák:( Érdemes felmenni egy WEB-oldalra és megnézni... Romos, vizes, salétromos.... Most a minap tettek fel egy új házat, 12 millió-ért a Bem utcába. kétszobás, semmi extra, régi ház. Na az aztán messze van a "központtól":(
Én mindenképpen, a főút és a Duna közötti részen szeretnék házat. Nekünk vegyes falazatú van, de ezek a félméteres falak:) Nagyon jó, csak ehhez jó alap is kell. Ahogy mostanában bicajozunk a srácokkal, rengeteg vizes házat látunk. Szóval a házárak, majd a duplája az eladhatónak:( Sok is van fenn a neten, már vagy két éve! Csak az az érdekes, hogy amikor "jó" ára volt egy vecsei háznak, már akkor sem mentek ennyiért, nemhogy most, amikor nincsenek ingatlan árak.... Itt a városban is beszéltem több ingatlanossal és ők sem értik, hogy miért tartják ilyen sokra az árakat. De, én nem sietek, mert biztos vagyok benne, hogy Vecsétől hamarosan visszavonják a város címet is és akkor végképp lezuhannak az árak. Igazából azt sem értettem miért kapta meg, még egy szúnyogírtásra sincs pénze:(
Akkor elképzelhető, hogy innen:) Mert ált-ban Móriczos voltam, utána Rudasos. Igen, 72-es vagyok. Mennyiért mennek a házak? Már egy ideje én is így gondolom, hogy elszálltak árilag. Mi még aránylag jól vettük 2006-ban.
Egy 70 m2-es nagy kert, pár melléképület, igaz vályogtégla, de imádom, télen meleg, nyáron hűs, nagy gond nincs vele, csak fel kellene újítani. 7 millió ft volt. De többen mondták (a polgármesteriben is), hogy nagyon jól jártunk vele, jó helyen is van. Bár mivel mi itt a Benzinkút felőli oldalon lakunk, nekem minden olyan messze van innen:( (én ott a központ környékén valahogy jobban szerettem volna lakni)
Bár igazán sosem tudtam itt megszokni. Drágaság van, a városban olcsóbban megkapsz sok mindent.
Egy nagy előny, hogy kert van, lehet medencézni, állatokat tartani (tojást nem kell venni, csak ritkán)...de a rezsi piszok magas.
Néha nagyon vágyom vissza a városba! Mai napig Dunaújvárosinak vallom magam.
MI a VAsműben dolgozunk. A volt DFK részen. Az Uram az öntödében és a kovácsüzemi részen:)
Én 67-es vagyok látom te fiatalabb, így nem hiszem, hogy általános suliba (Barátság)vagy a Bánkiban találkoztunk volna:(
Lehet, hogy Vecsén láttuk futólag egymást:)
Mi nagyon szeretnénk leköltözni, de nagyon "elszálltak" a vecsei házárak. Igazából senki sem érti, hogy miért. Az elkerülő út, nemhogy fellendülést, hanem inkább "leépülést" hozott:(
Apukám a Táncsics utcában lakik, közvetlen a gátnál:) A gyermekeim most ott nyaralnak, én meg hétvégén kerekezem le hozzájuk:)
Én is ismerlek valahonnan, de nem tudom hová tegyelek. úgy látszik öregszünk:)) Az arcok nekem is beugranak, de sokszor már nem tudom honnan:D
Én városi lány vagyok egyébként, 3 éve költöztünk ki Vecsére, de nem különösebben szeretek itt, a kertes ház vonzott:D
Hol dolgoztok? Abból esetleg kiderülhet az ismertség.
Már mondták, hogy van alteregóm Pécsen:D de mikor bemutattak a lánynak, hááát én nem láttam hasonlóságot:)
Annyira ismerősnek tünsz a képekről, de nem tudlak hova tenni:( Pedig nem régen a tanácsház elött ültél a fiaddal ( most, hogy nézegettem a naplódban lévő képeket) és automatikusan köszöntem is neked. És biztos vagyok benne, hogy Te vagy az akit az Uram bejelölt IWIW-en, mert annyira ismerős voltál neki. Te pedig visszakérdetél honnan ismeritek gymást?:) Még töllem kérdezte a "bolond", hogy honnan ismer téged?:)) Tiszta bolond:)) De, te nem dunavecsei vagy?
Bár lehet, hogy tényleg hasonlítasz valakire...:) Bocsi:)
ÉN is vagyok, de látom már nem aktuális:))
Icus, látom, hogy voltatok a Nyíregyházi állatkertben, mennyire más, mint a Pesti?
Esetleg Pécsiben, Veszprémiben járt már valaki?
Nagyon szépen köszönöm, hogy megkérdezted!
Egy kis különbség az biztos van a 2 lakás között, mert a rokonoméknak az ablak és az ajtó egymás melletti falon van (valószínűleg, mert szélső lakás), de ez most úgysem befolyásol semmit sem.
Még egyszer köszönöm az infot!
Köszönöm, aranyosak vagytok!
mama_gold! Persze, hogy jó, hiszen fontosabb a pontos információ a gyorsaságnál! Nagyon szépen köszönöm, ha utánnakérdezel!
Sziasztok!
Bocsánat, hogy zavarok, csak egy kérdésem lenne és bízom benne, hogy tudtok nekem segíteni.
Azt szeretném megtudni, hogy egy 53/59 négyzetméteres panellakásnak pontosan mekkora (cm X cm) a kisebbik szobája? Fontos lenne, mert egy egy rokonunkat szeretnénk meglepni egy egyedi bútorzattal és őt mégsem kérdezhetjük meg, mert oda lenne a meglepetés!
Légyszíves ha tudtok, akkor segítsetek nekem. Előre is köszönöm!