Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Dunaújvárosiak ide! fórum

Dunaújvárosiak ide! (beszélgetés)

❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
818. Icus (válaszként erre: 817. - Mama_gold)
2009. szept. 12. 09:51
:) Fogalmam sincs:( De, egyiket sem a mostani politikusi palettáról!
2009. szept. 12. 09:22
"mondd, te kit választanál?" :d
816. Icus (válaszként erre: 815. - Mama_gold)
2009. szept. 11. 12:10
Viktor,mint Messiás?:)) Bár amilyen régóta csak a kormányzásra készül, ahelyett, hogy csinálna is valamit....:(
815. mama_gold (válaszként erre: 814. - Icus)
2009. szept. 11. 11:20

Jobb lenne az ő szájából hallani, ha hétvégén eljössz arra, szívesen beavat:D

Röviden, tömören: Jön Viktor, lesz stabilitás, mert most ugye minden bizonytalan:)

814. Icus (válaszként erre: 812. - Mama_gold)
2009. szept. 10. 15:34
És mire ez a nagy bizakodás?:) Meséld már el nekünk is!! Hadd bízzunk mi is:)
813. Icus (válaszként erre: 812. - Mama_gold)
2009. szept. 10. 15:33

A kollégám hitele is 55-ről 103-ra ugrott. Valami hitelkiváltó hitelkiváltó hitel:( Annak idején 70-ről váltott erre a hitelre (igaz az FT alapú volt), Most meg szív de nagyon:(

Nekünk csak kocsi hitelünk van. Az 25. eddig nem sok pluszt kellett ráfizetnünk. Én negyedéves elszámolásban vagyok és elég drága volt a frank amikor vettük

812. mama_gold (válaszként erre: 811. - Vicuska013)
2009. szept. 10. 12:31

hát ezt cáfolnám:( Bár kocsink nincs, de nekünk a lakáshitel 38 ezerről, 63 ezerre ugrott.

Most, hogy enyhült kicsit a válság, visszament, de 55 e így is:(

Nem tudom mi lesz itt, de nagyon el vagyok én is keseredve.

Szívesen leültetnélek benneteket a férjemmel, na ő olyan fényes jövőképet fest nektek:))

Nem tudom miért ilyen bizakodó. Bár azt mondják nem jó pesszimistának lenni.

2009. szept. 9. 15:01
A kocsi ment fel nagyon, a lakásé annyira nem vészes, talán 8 000-rel több a lakás, a kocsi meg 10 körülit ugrott.
810. Icus (válaszként erre: 809. - Vicuska013)
2009. szept. 9. 14:46

A hiteletek nagyon megemelkedett?

Igen, talán a férfiak még könnyebben találnak munkát,mint a nők. És igen, egyre inkább háttérbe kerülnek a vidékiek -no ezt már Juditnak mondom-, mert sokba kerülnek és "rizikós" az alkalmazásuk az utazások miatt:( Ebből gondolom, hogy ismét irreálisan magasak lesznek a városi lakások, mivel könnyen elérheted, akár gyalog is a munkahelyedet. A vidéki ingatlanok, pedig elértéktelenednek. Mint ahogy a 70-80-as évek eljénis volt. Nagyon olcsón lehetett környékbeli falvakban házakhoz jutni. Aztán az elitt szépen elkezdett kivándorolni... és irreális magasak lettek az árak. De, a nagy házakat, a két autót fenn kell tartani....

Valamint teljesen egyetértek azzal, ha még nem szültél azért nem, ha már szültél akkor meg azért nem kellesz a munkaerőnek:( Mire a gyermekek nagyok lesznek addigra pedig már öregnek számítasz!! Pedig a jófenébe, 65 év a nyugdíjkorhatár!!! Akkor már úgy is ki kell alakítani a könnyen hozzáférhető, megközelíthető munkahelyet, mert kerekes székkel, meg járókerettel nem biztos, hogy fel tudok jöni az elsőre:(

809. vicuska013 (válaszként erre: 808. - Icus)
2009. szept. 9. 12:47
Na én a fellendülést várom, mert minket már elért a mélypont, ennél lejjebb már nem lehet menni. Mindketten munka nélkül, 2 hitellel a nyakunkban. De talán párom még könnyebben talál munkát,
808. Icus (válaszként erre: 807. - Icus)
2009. szept. 9. 12:23

És ha a Ft-bajban van, akkor mi is. Se munkahely, se lakás, se.... Ennek pedig az lesz vége, hogy az emberek az utcára mennek és nem csak azért, hogy körbenézzenek a vásárban:(

Igaz utána jön majd a fellendülés. Újáépítés, termelés beindulása....

807. Icus
2009. szept. 9. 12:20

[link]

nos pl. itt ez a cikk.:( Ez sem vett ránk jó fényt:( Én sem látom szívesen ezt az embert, de akkor is le kell ülni tárgyalni. Azonkívűl, ha az "igazgató" meghívja a másik "vállalat igazgatóját" nehogymár a takarítóbrigád mondja meg hogy jöhet-e vagy sem:( No az ilyen hozzáállás miatt lesz bajban a forint:(

806. Icus (válaszként erre: 805. - Kry84)
2009. szept. 9. 12:11
Én nem vagyok bizakodó:( Sőt! Tavasszal jön a "haddelhad". A devizahitelesek még jobbanszívnak majd. Jön a kormányváltás a Ft-t pedig zuhanni fog!:(
805. kry84
2009. szept. 9. 11:41
Sziasztok!Látom nálatok is minden a pénztelenségről szól.Nálunk is ez a helyzet,és nagyon rossz,hogy tehetetlenek vagyunk.Valaha kikászálódunk egyáltalán a válságból?
804. Icus (válaszként erre: 802. - Mama_gold)
2009. szept. 9. 11:38

Persze nem láthatok bele más életébe. Én sem tudom mit csinálnék hova mennék dolgozni, ha elküldenének. Az biztos, hogy a létbizonytalanság megkeseríti az embert, vagdalkozik, mindenkit megbánt. Marakodás veszekedés, pedig egyik kapcsolatnak sem tesz jót.

Ha, az öngyilkosággal foglalkozik, akkor ott gond van és ezt a munkáltató is látja. Azonkívűl nagy a választék. Minimálbérért 4vagy 6 órában lejelentve csak 10órás munkát végezni... Nos ezt nem mindenki bírja és nem mindenki válalja. A lépcsőházunk takarításánál is ez a helyzet. A vállalkozó nagyon alacsony áron válalta el, nem is fizeti meg a takarítónőit. Viszont sorban állnak az állásért. Most már talán a 4. takarítónőnk van , de ő úgy néz ki hogy fixen marad. 11-13 10 emeletest takarít 6 órában van lejelentve....Lehetetlenség megcsinálni:( De, kénytelen, mert kell a pénz.

2009. szept. 9. 10:52

Én már mindent megnéztem, de nem találok sehol munkát a városban. Nálam is az a baj, hogy fiatal vagyok,pályakezdő, 1 munkahelyem volt eddig, az sem a szakmámban.

Én is nagoyn félek, hogy felőrli a kapcsolatunkat ez a "válság" dolog, mert nagyon sok család, és kapcsolat megy ebben tönkre.

802. mama_gold (válaszként erre: 801. - Icus)
2009. szept. 9. 08:48

Én is gondoltam már erre. Csak ismerem őket, és nem tudom elképzelni róla:( Állandóan ki van bukva, mondja az anyja, hogy már az öngyilkosság gondolata is felmerült benne. A kapcsolatuk romokban a pénztelenség miatt.

Volt olyan szitu, hogy elment "felvételizni" takarítónői állásra, ott mondta neki a főnök, hogy nem fizeti a bejárását (mivel vidéki). A csaj még abba is belement, hgy megoldja a beutazást, csak vegye fel. De így sem alkalmazták. Mi lehet a gond?

Ha gyereked van az a baj, ha pályakezdő vagy az gond, ha középkorú vagy az is baj, még szülhetsz, 40 felé már öreg vagy...kiborító!

Barátnőm 51 éves és nem talál melót, most ő is takarít, de már ki van bukva. Tegnap is épp elsírta magát a telefonba, mikor hívtam. Annyira kikészít a pénztelenség. Ráadásul neki kapcsolata sincs, tök egyedül van, mint az ujjam.

Pedig értelmes, szorgalmas nő, becsületes! Ha én vállalkozó lennék biztosan ilyeneket alkalmaznék.

Nem értem én ezt a világot, sokszor úgy érzem rosszkor születtem, egyre embertelenebb a társadalom:((

801. Icus (válaszként erre: 800. - Mama_gold)
2009. szept. 9. 08:30
Gondolom a csaj nem is nagyon akar elhelyezkedni.:( Szerintem ez hozzáállás kérdése is. Nem mondom, hogy mindenki el tud helyezkedni, de neki van egy középiskolája, van egy másik szakmája.... Kozmetikusnak sem fenékig tejfel. kellenek gépek, krémek... Nos és ügyesnek is kell lenni.
2009. szept. 8. 21:13

Így vagyok én is a konyha melóval, amíg én ott izzadok (és ez nem csak sütisütésre vonatkozik) főzök, mosogatok stb. a fiúk meg a gépet nyomják. Na akkor szoktam felrobbanni:((

tényleg kakaós csigát + fahéjasat már csináltam többször, de nem mindig sikerült jól:( aztán el is megy a kedvem tőle.

Munkaügyben rémes a helyezt, aki dolgozik, nem is gondolná mi van "odakint". Én összeteszem a két kezem, hogy dolgozhatok és nagyon jó a munkahelyem! Van egy kolléganőm, a lánya vízügyit végzett, utána kozmetikusit, aztán szült egy gyerkőcöt, aki most 4 és azóta sincs munkája (még soha nem tudott elhelyezkedni) itt van 35 évesen. Egy keresetből élnek (még jó, hogy a majdnemférje még dolgozik) se nyugdíja, se tb-je:o EGyszerűen hihetetlen mik vannak.

799. Icus (válaszként erre: 797. - Vicuska013)
2009. szept. 8. 18:09
Akkor legalább láttok belőle pénzt a későbbiekben. Mennyi idő kell hozzá? Munkalehetőség a párodnak legalább van?
2009. szept. 8. 17:38
Beadtam több olyan helyre is az életrajzomat, ahol gyógypedagógiai végzettségű embert keresnek, meg oda is, ahova szociális végzettség kell, mert végülis ez takarja azt is.
797. vicuska013 (válaszként erre: 795. - Icus)
2009. szept. 8. 17:37

Rendkívüli felmondással mondtak fel, voltak munkaügyi jogásznál, és ő javasolta nekik, és azt mondta megkapnak mindent, a végkielégítést, az elmaradt béreket, a felmondási időre járó bért. Elvileg a bérgarancia alapból fogják nekik utalni. Nem tudom kik maradtak ott, a nagy többség felmondott, mert már nem birja tovább senki sem anyagilag, sem idegileg, mert már mindenkit felőröl a dolog. Én is a kapcsolatunkat nagyon féltem, nehogy erre rámenjen.

Én magán úton megyek suliba, anyuék megfinanszírozzák, itt a városban a Pannon okt. központban, a Kőris utcában. 5000 Ft lesz havonta a suli, és lehet, hogy megyek majd munkaügyin keresztül is, ha lesz rá módom.

796. Icus (válaszként erre: 794. - Vicuska013)
2009. szept. 8. 17:05
HOl csinálod ezt a sulit? A munkanélküli hivatal támogatja vagy ez is fizetős? Hol dolgoznál?
795. Icus (válaszként erre: 794. - Vicuska013)
2009. szept. 8. 17:04
Na igen, ez a legegyszerűbb módja, hogy ne kelljen végkielégítést fizetni:( És mi lesz az elmaradt pénzekkel? Ki dolgozik egyáltalán a Hammeréknek?
794. vicuska013 (válaszként erre: 793. - Icus)
2009. szept. 8. 15:11

A főiskolát abbahagytam, mert 140 000 Ft/félév a tandíj. 15-én kezdek egy gyógypedagógiai asszisztenst, amivel lenne munkám. Munkám jelenleg még mindig nincsen, a barátnőmnél voltam otthon 2 hetet, meg megyek még pár napot, AM kis könyvvel dolgozok nála.

Igen a H+H-tól júniusban kapott utoljára fizetést párom, ami ugye a májusi fizetése. Szóval július óta egy fillért nem kapott. Szóval 3 hónapot dolgozott ingyen, a semmiért, mert dolgozott júniusban, júliusban, augusztusban, és még szeptemberben 3 napot. Csütörtökön adta be a felmondását, de nem csak ő, hanem a cég nagy része, talán 10 ember maradt ott, de nem akarok hülyeséget mondani. Ma voltunk benn a leszámolós papírokért. Tegnap már voltunk benn a munkanélküliben, keddre kapott időpontot mindeni, majd akkor elmondanak nekik mindent.

Szóval mindketten munkanélküliben nyomjuk vagyis nekem már az is lejárt, én már azt sem kapom.

793. Icus (válaszként erre: 792. - Vicuska013)
2009. szept. 8. 14:56
Hello Vicus! Sulit nem kezded el? Munkaügyileg mi a helyzet? Tényleg nem fizet a H+H, hónapok óta?
2009. szept. 8. 14:30

ÉN most is csinálok egy kis fánkot. Hétvégén csináltam tiramisut, de sok lett a krém bele, ezért mondta párom, hogy csináljak fánkot, és azt eszünk hozzá, nem lekvárt.

Én elég sokat sütök, a múltkor pitét csináltam, vagy dobostortát sütöttem, de van hogy csak egyszerű kevert tésztát csinálok. Nagyon szeretek kreativkodni a konyhában.

Akkor nekem megvan az aurám hozzá. Egyszer volt, hogy lágy lett a kelt tésztám, mikor megkelt lefolyt az asztalról, újradagasztottam, kisütöttem és finom lett.

Sokan kiakadnak, hogy én hetente sütök, de nálam már bevett szokás, hogy legalább hetente van valami sütike, párom már igényli is. Meg én ott tudok kikapcsolni, sütés-főzés közben.

791. kry84
2009. szept. 8. 08:43
Én hirtelen felindulásból meggyes sütit szoktam sütni,csak hamar elfogy:(
790. Icus (válaszként erre: 786. - Vicuska013)
2009. szept. 8. 08:37

A hireteln felindulásra nállunk vigyázni kell, mert mi mindent felzabálunk:(

Otthon nincs is fehér lisztem, sütni ezért ritkán szoktam. Bár már elfogadják a teljes kiőrlésű vagy korpás, zabpelyhes édességeimet is. De, van amit meg sem kostólnak:(

789. Icus (válaszként erre: 784. - Mama_gold)
2009. szept. 8. 08:35
Vecsén szoktam sokat sütni. Nagyon igénylik a fiúk. Kelttésztát azért szeretm mert kiadós! Bukta, kakós csiga, kókuszos csiga, sósperec... Ez egy adag tésztából:) Igaz egy adag tészta az min 1 kiló lisztből van:)
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook