Down-szűrés: vérvétel vagy amniocentézis. Avagy hogyan válik a babavárás aggodalommá? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Down-szűrés: vérvétel vagy amniocentézis. Avagy hogyan válik a babavárás aggodalommá?
Sziasztok.
Nálunk minden rendben van :) u.h szerint is vérvétel szerint is. Egy baj van, hogy nem vártuk meg a genetikai tanácsadóban a Doktornőt. 1/5 órát vártunk. Tele volt a váró, egy anyuka már elkérte a papírjait, mire megkérdeztük, hogy mire kell várnunk? Azt mondták, hogy nincs aki itt rendeljen, és nem tudják mikor lesz valaki. Úgy, hogy fogtuk magunkat, elkértem a papírjaimat és eljöttünk mi is. Mire a parkolóból kijöttünk, már többen is eljöttek utánunk. Most elég nagyot csalódtam itt is. Annyira nincs orvos :( Nagyon szomorú, hogy ide jutott az ország. Bár nem csak orvos nincs, nem ide tartozik, de villanyszerelőt sem találunk :/ és a fűtésszerelőre is hónapokat kellett várnunk :(
Szóval baba jól van! Most már sokat mocorog :)
18+5 napos.
Létezik, van olyan. Anyai vérből nézik, hogy van-e gond a babával.
A chorionbiopszia, vagy az amniocentézis biztosabb.
Én is azt választanám. Ott a baba sejtjeit vizsgálják.
Szia !
Én hallottam róla,a 2013ban született kusfiamnál még nem volt,a 2015ben születettnél igen.
Viszont a nagyobbiknál amniocentézisem volt,és az akkori tapasztalataim miatt (is) könnyen döntöttem a mintavétel mellett a kisebb fiacskámnál.
Én egyébként az amnio-t illetve a chorionbiopsziát választanám most is,én ezekben jobban bízom és azt a 180e Ft-ot is tudtuk máshová tenni.(a dokim is ezt tanácsolta)
Szia :)
Csupa jó hírt a holnapi napon !!!
Én időnként szoktam itt olvasgatni,majd írd le,hogy mi újság a babucival!
Sziasztok, akik olvassátok a fórumot. :)
Holnap megyek gen.u.h-ra :) Már szépen mocorog a babucim. Eddig minden rendben, hát kérlek benneteket reménykedjetek velem együtt a holnapi jó eredményben. Köszi :)
Egy kis plusz "megnyugtatás",bár ahogy olvasom,nem igazán van rá szükséged,de az amnio kevésbé "fájdalmas",mint a méhlepény biopszia!
Mindkettőben volt részem,egyik sem vészes igazából,de nekem a biopszia fájdalmasabb volt.
Sok sikert :)
Ez megnyugtató. De ha mégis szükség lenne amniocentézisre, akkor se rettegj tőle. A közvélekedéssel ellentétben kicsi a kockázata, feltéve, hogy gyakorlott szakember végzi, és minden előírást betartasz előtte.
Nekem már volt két méhlepény biopsziám, és most is vár rám egy amniocentézis a jövő héten. Bízom benne, hogy most sem lesz baj, ahogy az előző kettőnél sem volt.
Szia!
Ha úgy érzed hogy az integrált teszt kevés még mindig kérheted a magzatvíz vizsgálatot.
Nekem háromszor is volt és egyiknél sem volt semmi baj.
Nem fáj de kellemetlen, kb mint egy vérvétel.
Ami a lényeg hogy minden utasítást be kell tartani úgy nem is lesz semmi gond.
De ezt neked kell eldönteni hogy vállalod-e vagy sem.
Vagy ha van rá keretetek megcsinálhatod a nifty-tesztet is az állítólag egyenértékű a magzatvíz-vizsgálattal csak nagyon drága.
Szia :)
Neked (Nektek) kell eldöntenetek,hogy jól tetted-e,hogy "csak" integrált tesztet kértél...
Az én tapasztalatom az,hogy a kórházban,ahol szültem,35-37 év feletti kismamáknak erősen javasolják a chorionbiopsziát vagy a magzatvíz-vételt.
Az orvosom szintén,ő egy nagy szakmai tapasztalattal rendelkező orvos,én magam 20 éve járok hozzá,nem véletlen...Maximálisan megbízom benne,megfogadom a tanácsait.
Én magam is (természetesen a párommal egyetértésben) úgy éreztem,hogy akkor leszek nyugodtabb,ha megcsináltatom ezeket a vizsgálatokat.
37 évesen szültem a 3.kisfiamat,39 évesen a 4.-et.Előzőnél magzatvíz vétel volt,a kicsikénél chorionbiopszia.Nem volt kellemes,de ha újra kismama lennék is,újra megcsináltatnám.
(hozzátenném,hogy szerintem ha minden előírást betartasz a vizsgálat után,akkor minden rendben lesz)
Boldog babavárást kívánok!
Szia!
Bár azóta már biztosan túl vagy néhány vizsgálaton,ahol vagy megnyugtattak,vagy nem,de kívánom,hogy a legjobb hírekkel térj vissza a fórumhoz!!!
Amniocentézis vagy chorionbiopszia mihamarabb!
És nyugi, ne idegeskedj, habár tudom, hogy könnyű ezt ilyenkor mondani, de próbálj ne a legrosszabbra gondolni.
Szia!
Nekünk 4,3 mm volt. Nem tévedés miatt, hanem mert tényleg annyi volt.
Most már 2,5 éves, egészséges, gyönyörű, cserfes kislány. :)
Kívánom a legjobbakat!
szia, en nem sajnos.
mılyen vızsgalatra mesz?
Sziasztok!! Remélem él még ez a fórum...igazából rettentő elkeseredett vagyok...az első kisbabánkat várjuk..ma voltunk a 12 hetes uh--és hát a nyaki redő 6,8 :(( rettentő és leírhatatlan érzés...holnap megyünk Pécsre..
Tud esetleg valaki valami pozitívat írni ? :(
orulok, ha segithettem.
a tanacsadason szakemberek vannak, ok figyelembe tudnak mindent venni a kockazat merlegelesehez, a vegen ugyis te dontesz, hogy vallalod-e a beavatkozast.
majd ird meg, hogy mit mondtak es mit dontottel. mikor mentek es hova?
nem tudom, ezt neked kell eldontened.
mivel a parodnal van ilyen problema, lehet, hogy megerne elmenni egy genetikai tanacsadasra, ok a szakemberek, ok jobban tudjak ezt...
en kromoszomavizsgalat parti vagyok, nem tudom mit szeretnek a te helyedben...
menj el a tanacsadasra, az meg nem kotelez semmire sem, es utan dontsetek, hogy mi legyen. mit gondolsz?
sziasztok!
17+3 hetes vagyok. A kombinlátteszt eredményem a dokim szerint tökéletes, így szerinte nem kell amnio, mert olyat még nem látott/hallott, hogy ilyen eredmény után pozitív lenne az amnio eredménye. Én nyugodt vagyok, de a páromat pár napja elbizonytalanították, hogy az ad biztos választ. Párom nyitott gerinccel született("középsúlyos" változat), így ő aggódik, annak ellenére, hogy elvileg nem örökölhető, és rengeteg folsavat és vitamint szedtem.
Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy akinek az enyémhez hasonló az eredménye, neki mit mondott a dokija?
Tarkóredő:1,80 mm
szabad B-hcg: 107,00, azaz 1,447 MoM
PAPP-A: 0,549, azaz 0,878 MoM
Számolt kockázatok:
Down: 1:4797
Edwards: 1:11679
Patau: 1:20000
sziasztok!
Èl mèg ez a topic?