Champix, a segítő!! (beszélgetés)
Üdv mindenki!
Már 14 napja szedem, 3. napja nem szívom.
Ez így szépen hangzik, csak az zavar egy picit, hogy nemdohányzóként valószínűleg magányos lesz az életem. Mert olyan dührohamaim vannak, hogy a családom is kikészült. Ez normális? Vagy én nem vagyok az? Kérlek mondjatok okosat.
Nekem is állandóan az jár az eszemben :) De szerintem ez természetes, hisz a mindennapjaink szerves része volt.
Nem lehet csak úgy hipp-hopp elfelejteni.
Lényeg, hogy ne csábuljunk el. Bármilyen nehéz is.
Délben megebédeltem, aztán ittam a pohár vizet. Rettentő vágy tört rám egy cigi után. Utána bejött egy ismerős hozzám, és rágyújtott....nem tudta, hogy nem cigizek. Ne tudd meg milyen érzés volt :) Ezek az igazi kisértések, ezeknek kell ellenállni valahogy :))
Akkor nem vagyok egyedül.
Nekem is második napom, de minden pillanatban a cigire gondolok.
Remélem ez elmúlik, mert nagyon gáz!
:-)
Nekem ez a második napom. Picit feszült vagyok a cigi hiánya miatt.
Simán rá tudnék gyújtani, de nem akarok!! :)
Bejöttem dolgozni, és odaadtam valakinek a fél doboz cigimet, ami itt maradt a múlt hétről.
Sziasztok!
Piros, diétával hogy állsz? Én most szünetet tartok.
Talán ez az egy furcsaság van nálam is , hoyg rosszul alszom.
Igaz, a héten éjszakás voltam és nappal nem az igazi aludni.
Én azt találtam ki, hog reggel 9 és este 9-kor veszem be.
így elvileg folyamatos a gyógyszer adagolása.
Passz, reggel beveszem, és az estit már 4-kor. Feleslegesnek tartom este bevenni, mert ne akkor hasson már, mikor amúgy sem cigiznék. Bár gondolom lassan már folyamatosnak kellene lennie a hatásának.
De elsősorban az alvás miatt veszem be korábban. Sajnos én nem tudok éjfél előtt elaludni mióta szedem.
Mennyire kell komolyan venni a gyógyszer bevételének időpontját?
Tudtok valamit erről?
Nekem is hiányzik, de valahogy ( rágó, popcorn...)
túlteszem magam a mai napon!
A holnap pedig a következő kihívás.
Főképp, hogy szabadnapos vagyok. :-(
Talán szaunázni kéne ! (egész nap)
Ki kell bírni!
Erősnek kell lenni.
Azt hiszem ilyenkor ilyeneket szoktak mondani!
Kicsit furcsának tartom, hogy én alig éreztem a mellékhatásait a gyógyszernek!
Egyszer, talán kétszer volt hányingerem.
Ez azért furcsa, mert többen azért hagyták abba a gyógyszer szedését, mert nem bírták a meléékhatásokat!
Akkor mi egyszerre raktuk le.
A délután elég nehéz volt nekem. Nagyon sokszor éreztem milyen jó volna rágyújtani :(
De kibírtam, és remélem a holnapit is, a holnaputánit is stb. birom majd :))
Sziasztok!
Végre elolvastam az összes hozzászólást a champix-szal kapcsolatban!
Én most szedem 8. napja a gyogyit.
Ma volt a kitűzött nap a cigi lerakására.
Andim!
Neked is köszi:)
A nikotin megvonás tünetei:
Általános panasz:
Fáradékonyság
Rossz közérzet
Fokozott étvágy
Hízás
Testsúly gyors növekedése
Átmeneti szédülés
Kültakaró:
Verejtékezés fokozott
Fej:
Fejfájás ((Homlok,fejtető,tarkó, halánték tájék))
Torokszárazság
Szív és légzési panaszok:
Nyomó jellegű mellkasi fájdalom
Lassú szívverés
Hasi, emésztési panaszok:
Hányinger
Székrekedés
Mentális és viselkedészavarok:
Alvászavar
Álmatlanság
Koncentrálási nehézségek
Düh
Feszültség érzése
Hangulat változékonysága
Idegesség
Ingerlékenység
Izgatottság
Kedélyállapot romlása
Lehangoltság
Nyugtalanság
Érzelmi labilitás
Szorongás
Erős, kényszerítő vágy a pszichoaktív szer bevételére
Nem tud uralkodni a szerrel kapcsolatos magatartásán
Hangulati labilitás
Hangulati nyomottság
Rossz közérzet
Figyelmetlenség
Ingerlékeny
A nikotin megvonás önmagában is nagyon sok testi, lelki tünetet okoz. Ehhez jön még a gyógyszer mellékhatása.
Állítólag a 3-5. nap a csúcspont, 2 hétig elég intenzív, de aztán még hónapokig fennáll a nikotinéhség.
Nekem most, 3 óra óta van nagyon rágyújthatnékom. Még jó, hogy nincs itthon cigi. Megyek, lekötöm magam valamivel :)
Én sem szeretném, ha elmennének innen a lányok.
Szerintem a legtöbben úgyis ki tudjuk szűrni kinek a tanácsaira érdemes odafigyelni, és kiére nem.
Eddig jól birom cigi nélkül, talán picit ingerlékenyebb vagyok. Bár ez a fáradtságnak is betudható, mert nem igazán alszok 5-6 óránál többet, mióta a ch-t szedem.
Egyébként még mindig semmi mellékhatást nem érzékeltem. Remélem így is marad.
Kedves Mindnyájan!
Habár az egyszerűség kedvéért ezt Lucrborgia levelére írom válaszként, mindannyiotok leveleit szorgalmasan olvasom. Ha jó hírről számol be valaki, annak örülök, amikor egymást cikizitek, azon szomorkodom. Kedves Lucrborgia, ne lépj ki, kár lenne!
Magamról röviden: ma van a 11. napom, napi 2x1 mg az adag, elhatározásom szerint ma cigarettázom utoljára (reggel szívtam egyet a kávéhoz és még 2 szál cigim van). Enyhe hányingerem van, szép kilátások a kibővített családi ebéd előtt.
Mindenkitől várom a további híreket.
Üdv.: Vocsokmadar
Még mielőtt Piros mellett engem is megköveznétek, közlöm veletek, hogy én is távozom – mivel itt is sikerült neki tönkretennie valamit. Ez a technikája: behízelgés, megosztás, zavarkeltés, aztán meg sértődött lelépés, amikor szembesítik az ellentmondásaival.
Bár nehéz felfogni és leszűrni ebből a rövid intermezzóból, hogy mi történt, azért én elmondom: Piros csak benneteket akart védeni. Szerintem akkor kapta el Pirost a hév, amikor finoman Hepciát kezdte a depresszió felé terelni … Úgy gondolta, most kezdődik …
Nevezett személy ugyanis már nagyon sok helyen bemutatkozott és ismert az előélete. Az említett másik CH fórumon háromszor állt neki hatalmas hévvel a leszokásnak, háromszor hagyta abba rövid időn belül tisztázatlan okok miatt a gyógyszerszedést és utána megvilágosodva háromszor fenyegette meg a társaságot a CH halálos mellékhatásaival. (Egyébként minden megnézhető, mert a blog nyilvános.)
De mint jó magyar emberhez szokás, ti sem hagyjátok megvédeni magatokat, vesszen a megmentő !
Ezeket pedig egyébként a másik fórumon írta – csak egy kis halvány ízelítő belőle:
„A lényeg: Úgy gondolom, hogy nálad az enyhe fokú depresszió jelentkezett. Erre nem elég a frontin. Vannak olyan emberek, akik az a frontinra, és a xanaxra (alphrazolam) Teljesen ellentétesen reagálnak! Ugyani lyen tünetek lépnek fel, mint nálad. (sírógörcs, kötekedés...stb) Ezért arra gondoltam, hogy a frontin helyett inkább a rivotrilt íratsd fel, mert annak hosszabb a hatóideje, mint annak, mait Te szedsz.
Ez clonazepam hatóanyagú..ezt szokták felírni azoknak, akik nem reagálnak az alphrazolamra. Ezt én még a helyedben megpróbálnám, és ha ez sem segít, akkor viszont tényleg kéne pár hónapig a Wellbutrin!”
„Nekem hiába mondta a pszihiáter kétszer is, hogy ha lehet, enélkül szokjak le, én harmadszorra is vállaltam a rizikót, és ismét nekifogtam!"
„2009-08-17 09:54
4. napja letettem a Champixot, 2 levéllel ettem meg!-:)
Köszönöm jól vagyok!:)
Hurrá!!!!!!!!!!!
2 hónapja noo cigi. . -:)és milyen jó érzés!!!!!
Na, és köszönöm, Champix, sokat segítettél, te csodabogyó!:):)
2009-08-18
Ez nagyon érdekes. . . . egyáltalán nem kívánom a cigit, el sem tudom képzelni, h rágyújtsak!
2009-08-21 19:24
Ez nagyon érdekes. . . most meg el sem tudom képzelni, hogy ne gyújtsak rá!-:)
Fizikailg jól vagyok. . semmi bajom!-:)”
„aha..és beleér a bilibe a kezed....
sajna most is pszihiátriai eset vagy, nem csak 10 éve voltál...”
„Nem szedek gyógyszert, és főleg ilyen butítókat nem vennék magamhoz!
Majd nézd meg magad pár év múlva, mi lesz belőled!
Én megmondom...idegroncs.
Te ne nekem mond, hogy baj van a fejemmel, hanem nézz magadba, és szedd szépen a gyógyszereidet, ha te erre kaptál utasítást a "doktorodtól"!
Hogy mért van pszihológusom? Mert megérdemlem, és megtehetem!”
„Mondjátok meg, meddig fogjátok szedni, hogy kibírjátok cigi nélkül? Szerintem szedhetnétek évekig is, persze, csak ha még forgalomban lesz...
Meddig kell ez a mérgező mankó, ha egyszer úgyis visszatértek a dohányosok életmódjához? Negyed, fél, egyik nap semmi, a másik nap fél...megbuggyan az agyatok ettől a sok" gáz-féktől"! Mert ezt csináljátok!
Egyik nap adtok az agynak löketet, a másik nap elveszitek...
Persze, Ti csináljátok jól, mert nem dohányoztok, de milyen áron? Ezen gondolkodjatok!
Tévedés azt hinni, hogy irigy vagyok bárkire is...egyáltalán nem így van, de ezt nem fogom magyarázni.
Szóval békéljetek már meg a negatív véleménnyel is, vagy talán féltek mégis?????
Mert én bizony félnék annak tudatában, amit elmagyarázott az orvosom..
Bármivel lehet próbálkozni de ezzel ne....
Ha meg igen, akkor az veszélyekkel jár . El kell fogadnotok,és nem csípőből védekezni, és támadni!
Ha ti azt mondjátok, hogy elijesztem az újakat, akkor én azt mondom, hogy ti meg belehajszoljátok őket olyan dologba, amiből nem tudnak majd kimászni.”
„Nos, nehogy agyvérzést kapjatok itt nekem, engedek...mert ugye okos enged.......
Azért vigyázzatok a CH- val...bár nem igazán érdekel, hogy mennyire mentek tönkre....legalább nagyobb lesz a forgalom az eü-ben!-D”
Ui. egyébként ne aggódjatok érte, vissza fog jönni más néven, hisz lételeme és egyetlen szórakozása a neten az ész-osztogatás.
Na sziasztok és mindenkinek, komolyan, őszintén kívánom hogy sikerüljön leszoknia !
Sziasztok,hát itt mi történt, csak pislogok!
Hepcia mi újság a mai nagy napon?
Én a 6. napnál tartok és esténként olyan hányingerem van, hogy a cigit sem kívánom, viszont reggel még nagyon jólesik.
Amúgy egész nap fogat mosok annyira nem tudom elviselni a cigiszagot, a kezemet is büdösnek érzem, ez már jelent valamit!?
Szép napot mindenkinek és hajrá!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek vannak őrzőangyalaink (vagy segítő szellemeink)?
- A mai világban miért nem olyan segítőkészek az emberek? És miért olyan agresszívek?
- Miért van ennyi rosszindulatú ember és kevés a segítőkész?
- Teherbeesést segítő "praktikák, fortélyok"
- Talán mégsem halt ki az emberség? Vannak még segítő szándékú emberek.....
- NEM segítő nagymamák