Champix, a segítő!! (beszélgetés)
5.nap tök jól vagyok, az összes mellékhatáshoz már hozzászoktam:)
Szerintem semmi csodaszer nem működik magától, agyban kell ezt eldönteni és erősnek kell lenni.
Az sem árt ha az ember felszívja magát és azt mondja, hogy ha ennyi embernek sikerült nehogy márt nekem ne sikerülne!Én így tanultam meg síelni is:)Most talán már rutinosabb leszokó leszek és nem gyújtok rá többet.
Sziasztok!
10. nap. Elég furán érzem magam. A szokásos szédelgés, és most enyhe hányinger is van. Remélem elmúlik. Éjszaka megint nem jól aludtam, pedig már 9-kor olyan álmos voltam...
Ti jól vagytok?
valóban. Március 15. 8:00 óta nem cigizek !
:-)
Leszoktam :-)
a 3 hónapos kúrát én is betartom !
Hajrá vocsokmadár!
Nekem is ilyen tüneteim voltak amikor 7 hónapig nem gyújtottam rá (biorezonancia), tehát lehet hogy ez elvonási tünet nem a gyógyszer mellékhatása, nem?
Nekem nem csak a férjem de a barátaim is azt mondták, hogy gyújtsak inkább rá csak ne legyek ilyen elviselhetetlen! Ja és hét hónap után olyan volt rágyújtani mintha sose hagytam volna abba, túlságosan elbíztam magam, hogy nem vagyok már függő, pedig dehogynem!Az egyik haverom 7 évig nem dohányzott!!!!Mos megint, lehet erről végleg leszokni?Csak abba hagyni.
Vocsokmadar, én nagyon drukkolok neked. Közülünk te tetted meg a legnagyobb lépést a korod, és a dohányzással eltöltött évek száma miatt.
Sajnálom, hogy ilyen rossz hatással van rád a gyógyszer. Esetleg egy enyhe nyugtatót nem szedhetsz, ha már nincs a ch? Csak addig, míg az elvonási tünetek tartanak.
Bogyóci, tegnap este nekem is égett a gyomrom. Olyan volt, mint mikor még cigiztem.
Most már én is így gondolom, bár ég a gyomrom nem tudom , hogy a gyógyszertől-e.
Hát vagy ellustult a fórum vagy vírusosak a gépek:)
Megfőzök és megyek mindjárt kocogni, puffasztott rizsszeletet vacsoráztam körözöttel, nem akarok hízni egy kilót se!
És én sem, 8 és 1/2 napja, valóságos történelmi időszak. A reggeli és a délutáni kávéhoz hiányzik nagyon a cigaretta, de nem merek napi 2 darabbal kezdeni, mert félek, hogy azzal vége lenne az eddigi erőfeszítésnek. Ugyanakkor kíváncsi vagyok, milyen lenne? Ízlene?
Másfelől viszont annyira kitörtek rajtam a mellékhatások, hogy a háziorvossal konzultálva úgy döntöttem, fokozatosan leépítem a CH-t. Állandósult egy rosszullét, tegnap óta egy feszült türelmetlenség, depresszív tünetekkel. Hát kell ez nekem? Rágyújtani már valószínűleg nem fogok, hacsak nem leszek annyira kibírhatatlan, hogy a családom könyörögni fog, inkább gyújtsak már rá. Ennek azonban egyelőre nem adok sok esélyt.
Tartsatok ki és tudósítsatok! Üdv. mindenkinek!
Ezzel az energia dologgal én is így vagyok, bár én előtte is pörgős voltam, annak örülök, hogy több időm van, már nincs az, hogy odakészítem a kaját és kimegyek az erkélyre rágyújtani,vagy felmosás után vagy reklám alatt, ez jó.
Én 3-4-kor veszem be de nem az alvás miatt, hanem mert akkor egyáltalán nem kívánom, de amúgy se, sőőt!
Ha majd nem szedem mi lesz? Lehet, hogy azért kellene minél tovább szedni.
Hahó többiek, hol vagytok, mi van veletek?
Én is álmodtam már, hogy cigizek, és szintén nagyon bántott a dolog :)
Ma nagyon pörgős napom volt, így alig jutott eszembe a rágyújtás. Leginkább a déli ebéd körül kínoz :)
Egyébként mióta nem dohányzom sokkal több energiám van. Korábban reggelente alig tértem magamhoz. 1 órát ültem a kávé, cigi és a gépem társaságában mire úgy éreztem na, most már képes vagyok dolgozni :) Most meg néha le sem ülök, hanem hipp-hopp mosogatás, porszívózás, mosás, és utána irány a munkahely. Van, mikor korán reggel még az ebédet is elkészítem, hogy ne kelljen vele foglalkoznom munka után :)
Ja, és nekem jót tett, hogy nem este, hanem 4-kor veszem be a gyógyszert. Valamivel hamarabb el tudok aludni.
Úgy látszik mindenki nagyon elfoglalt.
4.nap, tök jól bírom! Azt álmodtam, hogy rágyújtottam borzalmas lelkiismeret furdalásom volt és nagyon valósnak tűnt az egész.
Tegnap rágyújtottak mellettem és olyan hányingerem lett, hogy csak na!:)Kétlem, hogy megtudnék maradni egy dohányos szórakozóhelyen vagy étteremben!
Este megyek kocogni:)
A fórum tényleg kihalt :(
9. nap. A szédelgésen kivül semmi gondom nincs szerencsére :)
Sziasztok!
3. napja nem dohányzom!
Érdekes, hogy sokszor eszembe jut a cigi, de nem úgy, hogy rágyújtanék hanem ,hogy fúj de nem kívánom.
Úgy látszik nekem sikerült megundorodnom tőle, köszönhető ez az erős hányingernek ami volt.(már nem olyan vészes)Én is szédelgek, meg fura a fejem, de ez lehet front is.Hát nagyon örülök, hogy így alakult, a gyógyszernek köszönhetően az étvágyam sem nött, csak reggel korábban reggelizek.Ja és idegbajos sem vagyok, amitől nagyon féltem!
Ha megérzem a cigiszagot borzalmas rosszul leszek, nem gondoltam volna még egy hete!!!
Egész hétvégén kertészkedtem, biztos az is segített, hogy jól érezzem magam, csináltam légzőgyakorlatokat, és elképzeltem, hogy tisztul a tüdőm.
Mindenkinek kitartást!
Szia, Vocsokmadár!
Talán nem is a Ch-tól érzed magad így, hanem a nikotin elvonástól. Az nem lehet?
Jó reggelt!
Ez érdekes, mert nekem meg semmi depresszió, vagy lehangoltság nincs. Pedig én is ettől féltem a legjobban.
Gondolj arra, hogy 30 éven keresztül a lelked tápláltad, kényeztetted a dohányzás adta örömökkel, most pedig eljött az ideje annak, hogy a testeddel, az egészségeddel foglalkozz.
Mindig próbálj a pozitív dolgokba kapaszkodni, és ne sirasd, hogy már nem dohányozhatsz.
Az átmeneti rossz érzések ellenére neked sokkal jobb, mint annak, aki most is szívja. Hiszen a dohányosokat minden nap kisérti a rossz érzés, mert ők is tudják mennyit ártanak maguknak...
Fel a fejjel :)
Kedves barátaim,
semmi nem megy simán, legalább is ami engem illet. Bevallom nektek, hogy néhány napja állandósult a rossz közérzetem némi depresszióval vegyítve és ezeket én a CH-nak tulajdonítom, ugyanis előtte ilyeneket nem tapasztaltam. Holnap du. 3-kor lesz egy hete, hogy nem gyújtottam rá, de nem látom, mit segített ezen a CH. Egyfolytában szívesen rágyújtanék, de nem fogok. Módosítom korábbi álláspontomat (én szavam, én vonom vissza), ha simán abba lehet hagyni a CH-t, lehet, hogy abba is hagyom. Konzultálok a háziorvossal. Időnként beszámolok nektek.
Üdv.: Vocsokmadar
Tényleg nagyon nagy a csend. Mi az leszokók? Ennyire simán megy minden? :)
Mondjuk bár úgy lenne...
Ma szerencsére semmi gondom nem volt, többször eszembe jutott, mint mindig, de hamar el tudtam felejteni.
Hm, vajas-dzsemes kalács, imádom :)
Ma eddig nagyon jól birtam, szinte eszembe sem jutott. Most kis pihi, aztán ki akarok menni kertészkedni, vagy valamit csinálni, hisz szép idő van.
Kedves Hepcia, hol marad a reggeliből a sonkástojás és a vajas-dzsemes mazsoláskalács?
Kalkulátor-adataim:
2010/03/15 15:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő: 0 év, 0 hónap, 5 nap, 18 óra, 56 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 100 db. Az így megspórolt költség: 3100 Ft
Egyéb adatok:
Ezen idő alatt nem füstölt el 0.1 kg. dohányt,
nem szívódott fel a szervezetében 0.2 gramm nikotin, és nem mérgezte magát 0.6 gramm kátránnyal és 0.5 gramm szénmonoxiddal.
Tegnap délután végre volt egy becsületes hányingerem. Már azt hittem, placebót vettem egy vagyonért. Egyébként változó a helyzet, néha órákig nem jut eszembe a cigaretta, máskor meg úgy érzem, mindjárt lemegyek egy dobozért. Per saldo, egyelőre bírom. Karipapa a bajnok, de megyünk utána!
Üdv. mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek vannak őrzőangyalaink (vagy segítő szellemeink)?
- A mai világban miért nem olyan segítőkészek az emberek? És miért olyan agresszívek?
- Miért van ennyi rosszindulatú ember és kevés a segítőkész?
- Teherbeesést segítő "praktikák, fortélyok"
- Talán mégsem halt ki az emberség? Vannak még segítő szándékú emberek.....
- NEM segítő nagymamák