Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Champix, a segítő!! fórum

Champix, a segítő!! (beszélgetés)

527. Hepcia
2010. márc. 4. 14:41

Diéta...

Most fogytam 7kg-t, fogászatra jártam (járok), gyógyszereket szedtem, nem igazán ettem. Most kezdek újra normálisan enni, bár még akár 10kg is simán lemehetne:))

Nekem is a mozgással van gondom. Többször elkezdtem már ezt-azt, és mindig derékfájás lett a vége. Talán úszni kellene, de arra meg nincs lehetőségem a városban :(

526. ae57e21b16 (válaszként erre: 522. - 36acf309ea)
2010. márc. 4. 10:47
Csinálom szorgalmasan a diétát, és még mozogni is járok :)
525. 36acf309ea (válaszként erre: 524. - Hepcia)
2010. márc. 4. 08:41

Nemnem, egyáltalán nem ijesztő, nem ír semmi paráztató dolgot.

Inkább átállítja a gondolkodásod arra, hogy sokan mire végigolvassák nem sajnálják h le kell tenni a cigit hanem inkább örömünnepként élik meg. Ha érdekel elküldöm e-mailben ha priviben küldesz egy mélcímet!

524. Hepcia (válaszként erre: 523. - 36acf309ea)
2010. márc. 4. 08:31

Oh, hogy mik vannak :)

A könyvet nem olvastam, de valószínű nem is fogom. Így is tiszta hipohonder vagyok már :))

2010. márc. 4. 08:07

[link]

:)))))))

2010. márc. 4. 07:54

Bodza hogy állsz? Hogy telnek az első napok?

Tegnap visszaálltam a diétára, bizakodó vagyok! :)

2010. márc. 4. 07:53

Amikor cigiztem sokszor fájt a "hátam", és azzal nyugtattam magam, hogy a tüdő nem tud fájni, tehát rossz a tartásom, egész nap ülök, stb, biztos ezért fáj. Jelentem 6 hete nem fájt a hátam egyszer sem.

Olvastátok az Allan Car könyvet? Sokaknak az segített az agymosásban.

Vocsokmadár lesz buksisimi is, ahogy nem gyújtasz rá! :)

Képzeljétek vagy egy hete rendszeresen azt álmodom, hogy egyszer csak észbekapok, hogy elszívtam egy fél szál cigit. Annyira megszokott volt a mozdulat, a rágyújtás, hogy észre sem vettem, csak pár slukk után jutott eszembe, hogy basszus én már nem dohányzom. Régen is álmodtam ezt 1-2szer, de mostmár minden nap és nagyon idegesít...

520. Hepcia (válaszként erre: 519. - Vocsokmadar)
2010. márc. 4. 07:41

Kedves Vöcsökmadár!

Ne gondold, hogy csak neked nehéz döntés ez. Állandóan ez jár a fejemben. Minden egyes szál ciginél azt várom mikor nem fogom kivánni, ugyanakkor sajnálom, ha már nem gyújthatok rá többször. Mert szeretek cigizni. És szerintem mindenki, aki dohányzik, vagy dohányzott.

Viszont az egészség sokkal fontosabb. Tegnap éjszaka arra ébredtem, hogy fáj a hátam, és még most is fáj...első gondolatom az volt, biztos tüdőrákom van. Ennek ellenére épp most szívom a második szálat. Ebből is látszik mekkora a függőségem, és csak reménykedni tudok, hogy a gyógyszer segít, na meg lesz annyi akaraterőm, hogy végig tudjam csinálni.

Nem vagy egyedül ebben a küzdelemben :)

519. vocsokmadar (válaszként erre: 518. - 36acf309ea)
2010. márc. 3. 22:12

Kedves Hepcia és piros 75, köszönöm a gyors reagálásokat! További bátorító buksi-símogatásoknak is nagyon örülnék, mert napjaim egyik legstresszesebb döntését hoztam meg komoly családi támogatással.

Üdv. mindenkinek, Vocsokmadar.

2010. márc. 3. 17:32

óóóó szuperjók vagytok, hajrá, menni fog!

vocsokmadár: abban a fórumban amit olvastam menet közben többen rakták le idősebbek a cigit gyógyi segítségével, 60 fölöttiek is, sikerrel! :)

517. Hepcia (válaszként erre: 516. - Vocsokmadar)
2010. márc. 3. 15:27

Szia!

Akkor most mi leszünk a két új kísérletező :)

Ma vettem be az első szemet. Rendesen dohányoztam, mint máskor, annyi különbséggel, hogy minden szálnál eszembe jutott, hogy nemsokára vége :)

2010. márc. 3. 13:50
Vocsokmadar jelentkezik! Új fórumozó lennék, több évtizedes dohányzás után sokadszorra megkísérlem a leszokást, most viszont a Champix-szal. Talán holnap elkezdem. Egy leírásban azt olvastam, hogy idős paciensekről nincsenek vizsgálati statisztikák, igaz, ez a leírás talán 2006.-os. Mit tudtok erről, tapasztalt Champix-ozók?
515. ae57e21b16 (válaszként erre: 512. - 36acf309ea)
2010. márc. 3. 10:57

Sebaj Piros, megérdemelted Te ezt a kis élvezetet! Mérlegre meg nem is kell minden nap állni :)

Én a második napon vagyok, és meglehetősen éhes :)De hamarosan ebéd, utána jobb lesz.

514. ae57e21b16 (válaszként erre: 511. - Angyalka00)
2010. márc. 3. 10:55

Én azért nem értem amit az orvos mondott, mert ha a CH hatása tetőzik körül, annak nem éppen abban kellene megnyilvánulnia, hogy az ember rá se bír nézni a cigire???

Lehet persze én értem félre.

Remélem a segítő bogyó meghozza Nálad is a hatását, sajnos én is megéltem az álmatlanságot (más okból) elég hosszú időn keresztül, és végül a Sedacure Forte segített, az elején lefekvés előtt 2 szemet is bevehetsz. És erre rászokni sem lehet, érzeni fogod amikor már nem kell. Ha meg napközben veszi be az ember, akkor feszültségoldó. Nekem nagyon bevált. Szorítok Neked!

2010. márc. 3. 10:33

ANgyalka: egyszerre fogjátok a férjemmel tesztelni az altatót, most ment el patikába :)

Ma éjszaka már ő is így volt, azt mondja óránként felébredt, tökre kialvatlan. És mivel vezető pozicióban van (mármint motort vezet egész nap :)))) nem túl biztonságos ez, mert ő bárhol bármikor képes elaludni ha álmos :(

Angyalka: örülök, ha jólesett, de szerintem TÉNY, hogy te már nem fogsz visszaszokni attól ha kevesebbet szedsz, ne is magyarázd ezt be magadnak. Az nem úgy van, hogy a gonosz nikotin csapat ellen küzd a hős ch csapat és a szervezeted pedig ennek csak a színtere és attól függően, hogy ki győz leszel dohányos/nem dohányos. Szerintem a ch csapat besegített, de a szervezeted harcol, és bármikor dönthetsz úgy, hogy kevesebb segítséget veszel igénybe, és max egy kicsit jobban oda kell tenni magad, bár én ebben sem vagyok biztos.

Pl: írod, hogy este már csak felet szedsz. Amikor csökkentetted egészről félre akkor éreztél vmilyen drasztikus váltást a nikotinhiányodban? Nem hiszem. Elvileg már csak 4 hetünk van gyógyikával, utána így is úgy is le kellene tennünk nem? :)

Én pl mindig szerdán kezdtem új dobozzal szedni, kedd estére fogyott el, és meglepve tapasztaltam ma reggel, hogy egy napi gyógyim van még. Tehát kétszer nem vettem be, de észre sem vettem, hogy ez mikor történhetett :)

Úgyhogy ne parázz és csökkents nyugodtan, max akkor ne, ha pszihésen érzed úgy, h gyógyi nélkül elveszel! :)

2010. márc. 3. 09:54

Bodza: szégyellem leírni, de tegnap vétettem :) Sok volt a programom, rohantam mindenfelé, így kénytelen voltam beülni egy étterembe és amit nem tettem 4 hete, enni egy bakonyit galuskával. Aztán este, ha már úgy is el lett cseszve a nap még egy pizzát is megettem :D

Mától újra krinolin, ma nem mertem mérlegre állni, majd holnap!

2010. márc. 3. 09:52

Sziasztok!Megint hosszú éjszakám volt:( Nem tudom meddig megy ez,de már olyan vagyok mint a zombik...A hányingertől meg megőrülök.De mivel ettöl enni se tudok,fogyok :)) Ma reggel már csak felet vettem be és megyek a patikába veszek ilyen altatót amit ajánlottatok.És már csak azért is én fogok nyerni nem a cigi:)Piros az a fél mondatod olyan erőt adott hogy már azt se bánom ha 1 hétig nem alszok.(csak vicc)De tényleg adott erőt!"Én azt gondolom te már leszoktál a cigiről" Ti nagyon ügyesek vagytok!Fogyókúra?!Ez igen:))Gratula!

Bodza:Az orvos ugy mondta hogy azért buknak el 2honap körül a chosok mert akkorra van a max mellékhatása a gyogyszernek,gondolom mint nálam.És hát ne tudjátok meg milyen ez...Na és ezért inkább rágyujtanak.A doki szerint ez változó kinél meddig tart van akinél 2-3 nap de van akinél egész végig.

Piros:irtad hogy a férjed felkel 4-5 körül.Az se jó de én el sem tudok aludni.Kb 4-5 kor alszok el vagy akkor mikor már kezd világosodni.

Nah megyek veszek 1 zsák gyümölcsöt és altatót.Készülök az esti bulira :))

2010. márc. 2. 23:51

jé! Én is elkezdtem fogyizni! :)

Úgy tűnik fogyiőrület dúl köztünk :))))

Nektek nem lassult be nagyon az anyagcserétek a cigi nélkül?

Én van, amikor alig birok wczni, pedig inkább voltam mindig hasmenéses, mint ilyen! Uhogy engem szó szerint kellemetlenül érint a dolog.

2010. márc. 2. 23:34

Mondjuk tényleg lehet nikotin elvonási tünet is, mert emlékszem, amikor CH nélkül próbálkoztam, én sem tudtam aludni. Van abban valami amit Piros írt, hiszen ha belegondolunk, attól, hogy a cigi utáni kínzó vágyat elnyomja a CH (szerencsére) a nikotin ugyanúgy ürül ki a szervezetből, és ezt is érezhetik a bogyót szedők. Én pl. előző kísérleteknél szédültem is. Meg nagyon erős hullámokban gyötört ezeknél a kísérleteknél a cigi utáni vágy. Volt, hogy azért gyújtottam rá, hogy a nikotin elvonás tüneteit megszüntessem. De rossz is ez. A CH-val szerencsére ilyen nincs, bár nem akarom elkiabálni, még csak most léptem a 3. hétbe.

Álmatlanságra kiváló a Sedacure Forte is, ez gyógynövény alapú bogyó, nagyon hatásos, tapasztalatból írom.

Piros, hogy bírod a fogyit? Nekem holnap a 2. nap:)

508. c1e9612cd3 (válaszként erre: 507. - 36acf309ea)
2010. márc. 2. 23:05

én a helyetekben szereznék be egy kis szorongás oldót! Vannak olyanok is, amik recept nélkül kaphatók. Homeopátiás (Sedatif PC), külömböző teakeverékek, stb. Nagyon sokat segítenek, hidjétek el! A nikotinelvonás tüneteit olyan szinten elnyomja, mint a huzat. Van, amikor én is azt érzem, h nehezebben bírnék elaludni, és érzem, h belső feszültség/ szorongás van bennem, ami mégha e l is alszok, akkor is megrontja az alvásom. 1szerűen nem lesz pihentető az. Hamm, be olyankor 1 tbl., és máris minden ok.

Én úgy veszem észre, h viszonylag sok időbe telik 100%-osan megszabadulni ettől a piszok bagótól! Visszaüt, ahol csak tud :(

2010. márc. 2. 20:32

Azért óvatosan az álmatlanság mellékhatáskénti elkönyvelésével csajok! :) A férjem minden nélkül tette le a cigit 5 hete, és ugyanúgy mint Angyalka, ő is felébred minden nap 4-5 körül, tehát ez szerintem inkább nikotin elvonási tünet lehet.

(Persze lehet, hogy nem, csak féltelek titeket, nehogy feleslegesen kockáztassatok! :)

506. ae57e21b16 (válaszként erre: 502. - Hepcia)
2010. márc. 2. 20:26
Hajrá Hepcia, sok sikert Neked is! Számolj ám be, hogyan haladsz! :)
505. ae57e21b16 (válaszként erre: 501. - Angyalka00)
2010. márc. 2. 20:25

Na Angyalka,hát ez aztán nem jó hír. Remélem mielőbb kilábalsz ebből.

Úgy értette az orvosod, hogy azért buknak 2 hónapnál a CH-sok, mert akkortájt abbahagyják az elvonási tünetek miatt?

Én most léptem a 3. hétbe a szedését illetően, és pár napja esténként én is fél mg-ot veszek be, mert esténként igen rosszul voltam az 1 mg-ostól. Reggel még toleráltam az 1 mg-ot, de képzeld, ma már a reggeli 1 mg -ot sem viseltem jól. Lehet, hogy csökkenteni fogom 2-szer fél mg-ra.

Az álmatlanság a gyakori mellékhatások között van,és az valóban cudar nehéz dolog, kínlódsz az éjszaka folyamán,meg a fáradtság miatt napközben is. Érdekes, hogy most jött ki. És azt nem mondta az orvosod, hogy ez várhatóan meddig fog tartani?

504. 36acf309ea (válaszként erre: 502. - Hepcia)
2010. márc. 2. 20:21

Szia Hepcia, nagyon sok sikert! :) Ne parázz a gyógyszertől, egyszerűen csak szedd, cigizz nyugodtan, ne támassz elvárásokat magaddal szemben, mert az ijeszt meg! Figyelgesd magad, tűzd ki a napot és hagyd, hogy a gyógyi tegye a dolgát. A többin még ráérsz parázni, de hidd el sokkal könnyebb mint gondolnád! :)

Bodza: szuper vagy! NEkem már hétvégén feltűnt vmelyik beírásodnál, hogy valami nem ok, asszem vasárnap írtad, hogy holnap még rágyújthatsz, de azt hittem csak elírás! :) A lényeg, hogy tartod, nagyon ügyes vagy!! :)

Angyalka: én azt gondolom, hogy Te már leszoktál a cigiről, ha csökkented a gyógyit akkor lehet, hogy több akaraterőre lesz szükséged, de nagy dráma már nem történhet. Mi lenne ha áttérnél 2*félre? vagy 1*félre? Végülis gyógyid van, ha nagyon rossznak érzed, vagy leküzdhetetlen vágyat érzel nyugodtan bekaphatsz egy egész bogyót nem?

És egy stati:

1 hónapja, 1 hete, 3 napja, 20 órája, 20 perce és 49 másodperce nem dohányzom. Ezalatt 1673 szál cigarettát nem szívtam el, és ezáltal 57 749,17 Ft-ot spóroltam meg.:)

503. iramis (válaszként erre: 502. - Hepcia)
2010. márc. 2. 20:20

Igazad van! Nincs tökéletes időpont. 2 hete nem szívtam, amikor elküldtek a munkahelyemről......de én erős voltam, és kitartó :)

Végig is csináltam.

Nagyon sok erő, és kitartás kell hozzá, mert néhány hétig borzasztó nehéz leküzdeni a vágyat....de nem a cigit kívánod már, hanem magát a cselekvést.

Aztán mindíg egyre könnyebb....és könnyebb!

Csak csináld végig! Ne fordulj vissza!

Mindenkinek sok sikert, és kitartást kívánok! :)

502. Hepcia
2010. márc. 2. 19:08

Sziasztok!

Néhány napja már olvasgatom ezt a fórumot, és most én is csatlakoznék :)

Holnap kezdem el szedni a Ch-ot. Kicsit félek tőle, mert akaraterőm az semmi...az eddigi leszokási próbálkozásaim ezt mutatták.

Több napja kiváltottam a gyógyszert, de mindig halogattam, mert állítólag viszonylag nyugodt időszakban kellene elkezdeni. Aztán rájöttem, hogy olyan soha nem lesz :)

Mindig van min stresszelni, szóval tökéletes időpont nem létezik. Az én életemben biztosan nem :)

Szorítsatok, hogy sikerüljön :) Aki pedig már huzamosabb ideje nem dohányzik, annak szívből gratulálok!

2010. márc. 2. 17:28
Hello csajok!Kivagyok..kb 4 napja állandóan hányingerem van éjjel nappal,álmos vagyok mindig ugyanis éjszaka nem tudok aludni.Lefexek 10-11 kor de hajnap 3-4 kor még a plafont bámulom.Azt hittem terhes vagyok de nem.Voltam dokinál és azt mondta ez mind a ch mellékhatása.De mondom több mint 1 honap után?Azt monta igen telitödve vagyok a gyogyszerral most érte el a teljes hatást.Ebbe igaza van mert a hátam közepére se kivánom a cigit,1 percre nem jutott eszembe.Pedig én este csak felet szedek.Azt mondja a doki hogy nézzem meg bármilyen forumon hogy kb 2 honap után buknak el a chosok.Épp ezért a tünetek ekkorra erősődnek fel.Vagyis a mellékhatások.Aki viszont ezt "tuléli" az le is szokik végleg.Azt mondja ha csökkentem az adagot akkor elmulik a mellékhatás de jön a nikotinéhség.Mondom köszi melyik a jobb?De csajok ez szörnyű.Olyan vagyok mint a mosott...Már félek az éjszakáktól.Eddig meg olyan jokat álmodtam...Nem akarom pedig feladni :(
2010. márc. 2. 09:11

Annak azért csak lesz már eredménye, ügyes vagy, sikerülni fog, mostmár meg fog szépen idulni a fogyás! Mert muszáj :)

Jól ment az első hivatalos nap. Péntek hajnalban szvívtam el két szálat buliban, de nem esett jól, a másodikat be sem fejeztem. Aztán már egész hétvégén nem dohányoztam, nem kívántam. És képzeld, benéztem a dolgot, mert én egész hétvégén abban a tudatban voltam, hogy ha akarok, hétfőn még cigizhetek. De nem, mert ugye március 1., azaz a kijelölt nap nem az utolsó cigis nap, hanem az első füstmentes :) Vasárnap éjjel az ágyban ért a felismerés. Érdekes, nem társult hozzá semmi pánik, mintha meg is könnyebbültem volna, meg fura is volt. Így szombat óta nem dohányzom.

És képzeld, én is mától diétába fogtam, mert ez nem mehet így tovább! Remélem sikerül. Neked is jó fogyizást, és arra gondolj, hogy lesz eredménye!Szép napot!

2010. márc. 1. 20:27
Hogy megy a hivatalos első napod?
2010. márc. 1. 20:25
NE is mondd... Én most elkezdtem egy nagyon durva diétát, tulajdonképpen semmit nem eszek csak krinolint meg edami sajtot, ha ezzel sem megy le a héten semmi, akkor reménytelen a dolog még pár hónapig! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook