Béres Alexandra: Súlykontroll program (beszélgetés)
Ehhez mit szóltok? Hallottatok már róla? Nekem az a furcsa, hogy krumplit ír, mikor az meg Szandi szerint a legmagasabb indexűek egyike. És elég monoton is, de ha ez kell, hogy e kilók meginduljanak, akkor állnék elébe. Szerintetek? Most már legalább mozgok is. Görkorizok ezerrel. Már egészen jól megy.
"Az első napon maximum 1 kg eper fogyasztható el, 10 szelet korpás abonettel, de vizet inni kell hozzá!
A forgatókönyv:
Ezen a napon óránként 10 dkg epret fogyassz el, egy-egy szelet korpás abonettel. Minden adag eper mellé egy nagy pohár vizet is javasolunk.
Második napi étrend
A második napon 1 kg tisztított, kockázott burgonyát főzz meg enyhén sós vízben, utána 2 nagy csokor petrezselyem zöldet apríts fel, és a főtt burgonyát forgasd bele. Óránként egyél meg 10 dkg petrezselymes krumplit, és mindig igyál hozzá egy nagy pohár vizet is!
A harmadik nap étrendje
A harmadik napon 3 liter vízhez 10 nagy citromot alaposan megmosol, a levét kifacsarod, mag nélkül, de a rostokkal együtt hozzáadod, majd 15 dkg mézzel tovább ízesíted. Óránként 1 nagy pohár limonádét kell meginnod, ami nem lesz könnyű feladat, de eredménnyel zárul a nap."
Szerintem nekik már sikeres lett a fogyási kísérletük, és ahogyan Lilla is mondja: nyár van, alig fürdőruhában" tengenek-lengenek a vízpartokon. Hihihihi.
Nem tornáztam. Estére olyan hulla lettem, hogy hihetetlen. De tervezem, hogy veszek egy görkorit vagy egy futócipőt, és beiktatom végre az életembe a rendszeres testmozgást. Nem fogyás céljából, hanem közérzet miatt.
Sikerült tornázni? Én úgy volt nem tornázok, aztán fél 10-kor este csak rávitt a lélek, megjött a kedvem és igaz nem Szandi dvd-t raktam be, de a 45 percet keményen végig mozogtam :)
Örülök, hogy jó motivációs erő vagyok, te is nekem.
A többiekkel nem tudom mi lehet...
Nem használok édesítőt. Nem tudom. Na majd lesz lapos a hasam. Ma sikerült egy 200% alakformálást tornázni, meg egy leslie Sansone-t.Szóval azért kitettem magamért :)
Te tornáztál valamit?
Képzeld, nekem is a hasamra, csípőmre jött fel, ami feljött. Van valami a levegőbe? Áááááááá
Vesszen a háj, ma hasizmozok, a tornán duplán csinálom meg...
Igen, legalább annyival. De olyan fura, mert a hasam egyre hurkásabbnak érzem. Lehet lement 1,5 kg és visszajött 0,5 kg, de az mind a hasamra. :) :)
Tegnap reggelire egy fél szelet rozskenyeret ettem kefirrel, ebédre paradicsomos káposztafőzeléket ettünk natúr csirkemellel, vacsira meg májkrémes kenyeret paradicsommal és paprikával. Azért ez sem pont súlykontroll, pedig itthon vagyok már. :)
Ismerősek ezek a szülőknél kajálások. Én ezért nem is erőlködök már. Péntektől vasárnapig valamelyikünk szüleinél vagyunk vagy vacsin vagy ebéden. Így lehetetlen diétázni.
De azért legalább fél kg-val kevesebb vagy. Én csak hízok :(
Moncsics! Anyámnál voltam, ahol bár igyekeztem diéta szerint enni, de nem ment. A többi napot le sem írom. Azt ette,a mit elém tett, neki nem létezik olyan, hogy egészséges, tudatos étkezés, ő megfőzi, amit gondolt, és ha nem eszem belőle, megsértődik. Így igyekeztem az ebédjeiből keveset enni, reggelire és vacsorára súlykontrollosat enni. Fél kiló ment le. Volt másfél kiló mínusz is a 9 nap alatt, de a 9. napon fél kilóval voltam könnyebb. Most 4 napja normál kajákat ettem, és most is 68,5 vagyok. 69-ről indultam.
Figyelek, résen vagyok, de sajna eddig eredménytelenül.
Na csak nem első szakaszos kaját ettél ? :) Vagy nem volt kedved kompenzálni?
9 nap alatt mennyi ment le?
2. szakasz 1 nap
koprás keksz
sonka
kefir
2 adag pörölt kávé
4 dl tej
tojásleves
túrós tészta
Tibi túrós-citromos pálcikás jégkrém--EJNYE
korpás keksz
kefir
sonka
tej
1. szakasz 9. nap
Ma rá sem álltam a mérlegre, mert reggel korán indultam a kirándulásra.
reggel
meggy
natúr joghurt
édesítő
délelőtt
kávé
1,5%-os tej
kefir
korpovit
15.00
gulyásleves (csak hús+leve)
aranygaluska vaníliasodó ---------EJNYE!!!
17.00
diabetikus málna fagylalt
19.00
pikáns zellerkrém (a kiránduláson vettem egy lekvárfőzőnél)
korpovit
20.30
meggy
A mai telhetetlenségem miatt holnap a második szakasz első napján is csak 30 alattit kell ennem kompenzálás végett.
Noémi ne keseredj el, én is most többet mutattam nem is kicsivel. 65.6 :DDDD Kicsit mintha híztam volna... Na mindjárt megyek is tornázni. Lemozgom és kész!
Ma egyébként elég jó kis kajcsid volt.
Én ma abonettet ettem túrókrémmel, meg paprikával, uborkával :) Fini volt...
1. szakasz 8. nap
8.40
kefir
korpovit
délig
2 adag pörkölt kávé
4 dl 1,5%-os tej
délben
kínai kaja köret nélkül
hagymás csirkemell
15.30
házi gyümölcsjoghurt
meggy
natúr joghurt
édesítő
19.40
Abonett
sonka
kefir
Vettem elemet a mérlegbe... kár volt. Ráálltam és 68,5-öt mutatott. Ejha!!! Jólesik ezt hallani a 8. napon. :(
1. szakasz 7. nap
a nagy buli után... :)
a mérlegben lemerült az elem, csak annyit mutat, hogy Lo
11.00
kefir
korpás keksz
A többit meg még nagyon nem tudom, majd rendelek valamit, mert itthon eléggé kollégiumi hangulatok uralkodnak. Ez van, ha nincs itthon a gyerek-cincognak a szülők.
1. szakasz 6. nap
Reggeli súlyom: 67,8 kg
Cél: 63-65 kg
Délig aludtam, így könnyű diétázni. :)
12.00
csirketoros
pörkölt kávé
1,5%-os tej
15.30
1 dl édes pezsgő (esküvőn voltam)
16.30
2 gömb light cukormentes fagyi
18.00
csirketoros
20.30-02.00 (Kapcsolat koncert+utána buli!!!)
2 dl rosé fröccs
6 dl sangria
fél liter rosé fröccs
02.20
gyros tál
Köszönöm. Jó lenne végre valami rendszeres sportot találni magamnak, de eddig sajnos még nem sikerült úgy rendezni a napirendemet, hogy rendszeres mozgás legyen belőle. A futás lenne a legkönnyebben beilleszthető, de nem nagyon kedvelem a futást. Az összes többi hatalmas szervezést és pénzt igényel. Néha tornázom itthon szandi dvd-re, de az egyedül unalmas tud lenni és a helyem sem elég a szobában hozzá. Össze-vissza fetrengek a fekvős faladatoknál a szőnyegen, hogy elférjek rendesen.
De legalább az étrend most már oké. Nekem is a has környéke a problémás, azért van, hogy csak arra csinálok pár felülést.
Én sajnos nagyon keveset iszok, de igyekszem minden órában legyűrni 2 dl-t. Tanár vagyok, van, hogy 14-kor jövök rá, hogy a kávémon kívül nem ittam semmit. Aztán meg csodálkozom, hogy fáj a fejem, vagy hogy éhes vagyok.
HAJRÁ! HAJRÁ! OLVADÓ KILÓKAT!
Én 60 kg-ig szeretnék egyszer lemenni. Eddig tavaly novemberben 61.6 kg-ig sikerült lemenni, de a télen, meg amikor elvolt törve a kezem, szépen visszakúszott.. Mondjuk a hasammal van gond, azt lehet tornával is meg lehetne oldani, ezért igyekszem mozogni.
Nyáron nekem is jól esnek a natúr húsok, saláták, gyümölcsök. Vizet napi 3-4 liter körül fogyasztok, plusz tea. Szóval igyekszem...
Remélem hamarosan megjön a kedved a tornához is!
Kitartást és sok sikert :)
Jól teszed, hogy addig nem vágsz bele, amíg nem úgy érzed... Nekem meg az az álomsúlyom, amin te stagnálsz. Annál kevesebb már nem áll jól nekem. Az is nagy dolog, ha ezt a súlyodat tartod. Mennyi a célod?
Semmi extra nem történt, szerintem a meleg teszi, ilyenkor már könnyebben lemondok a zsírosabb, magyaros kajákról, és jól esik a könnyű saláta, joghurt, natúr husik. Többet is iszok melegben, és nem vagyok annyiszor éhes. Nekem meg a torna nem megy. Ahhoz még nem jött meg a kedvem. De remélem hamarosan az is meglesz.
Sok sikert neked. NOémi
Én is sok mindenre tejföl helyett joghurtot rakok és tényleg finom. :) a Korpovit meg túróval... Ne is mondd. Jövőhéten én is enni fogok :)
Én állok egy helyben, rájöttem, jó nekem ez a 63-64 kg egyelőre. most ha nagyon diétáznék a lelkivilágom sínylené meg ha nem megy. Valahogy lelkileg nem állok úgy, hogy bele tudjak igazán vágni, és végig bírjam csinálni. Szóval most tornázgatok és tartom a súlyom. A mérleget meg valahova el kéne rakatni párommal, hogy rá se álljak, mert már függő vagyok és napról napra rosszabb a kedvem utána!
De örülök, hogy neked most nagy lendületed van. Hogy sikerült így elszánnod magad?
1. szakasz 5. nap
Reggeli súlyom: 67,8 kg (még mindig)
8.30
korpovit
natúr joghurt
sonka
9.10
cseresznye
11.00
alma
12.40
fodros saláta
paradicsom
uborka
olívaolaj+balzsamecet
mozzarella
korpovit
15.30
pörkölt kávé
1,5 dl 1,5%-os tej
17.00
kőrözött (vaj+tejföl helyett natur joghurttal készítve)
korpovit
saláta
Vacsora a következő lesz 18.30-kor
csirketoros Noémi módra :)
ha elkészült a csirkemellpörkölt, akkor belekeverem a savanyú káposztát és összefőzöm. Ezt kettes szakaszban jobb enni, mert akkor lehet hozzá kenyérfélét enni. De most úgy megkívántam, hogy magában is szuper lesz. Max. Korpovittal eszem.
Köszi Moncsicsi! A lóherét is!!! Nagyon jól esett. Úgy érzem nem hiába várta meddig. Most jó lendületet vettem, jól esnek a 30 alatti ételek, nem nyűglődöm vele. Máskor 5. napon már hiányzott a tojás, a májkrém, a sajtok... Most nem, ez jó. Két pofára tömöm a fejes salátát zöldségekkel. Most is körözöttet eszem Korpovittal. A vaj és tejföl helyett natúr joghurttal kevertem ki a túrót. Miért is nem csinálom mindig így???
Te hogy állsz?
Puszi.
1. szakasz 4. nap
7.00
pörkölt kávé
1,5%-os tej
8.00
kefir
9.00
cseresznye
12.00
saláta
uborka
paradicsom
csirkemell
15.00
20 dkg eper
Vacsi a következő lesz 18.30-kor:
sok-sok zöldség
grillcsirke
1. szakasz 3. nap
8.00
Korpovit
kefir
sonka
10.00
pörkölt kávé
1,5%-os tej
13.00
csirkemell csíkok
saláta
paradicsom
paprika
uborka
fél palacsinat---EJNYE!!!
(tanítványom sütötte nekem)
17.30
csirkemellcsíkok
saláta
paradicsom
paprika
uborka
cseresznye
20.10
Korpovit
kefir
sonka
1. szakasz 2. nap
Reggeli súlyom: 68,3 kg
8.00
Korpovit )0)
kefir (29)
sonka (8)
10.00
1 adag pörkölt kávé (20)
1,5 dl 1,5%-os tej (25)
12.00
saláta (23)
paprika (23)
paradicsom (27)
uborka (22)
sovány sertéshús (17)
14.30
3 pici húsgolyó
2 kis falat sajt (46)------EJNYE!
3 szem olívabogyó (44)----BEJNYE!
15.30
1 adag pörkölt kávé (20)
1,5 dl 1,5%-os tej (25)
A vacsi a következő lesz 18.30-kor:
sonka (8)
mozzarella (24)
paradicsom (27)
paprika (23)
uborka (22)
korpovit (0)
kefir (29)
További ajánlott fórumok:
- Béres Alexandra rajongók ide!
- Béres Alexandra dvd-i közül szerinted melyik a legjobb/ leghatásosabb?
- Béres Alexandra Súlykontroll táblázat 1.
- Mik a tapasztalatok Béres Alexandra Nyerj időt című programjával/dvd-jével kapcsolatban?
- Béres Alexandra- Súlykontroll programja
- Receptek Béres Alexandra súlykontroll programjához