Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a rendes felmondásnak a menete, ha én, mint munkavállaló mondok fel? fórum

Mi a rendes felmondásnak a menete, ha én, mint munkavállaló mondok fel? (tudásbázis)

2025. aug. 24. 03:31
Amig nincs másik és jobb szerintem se mondj fel.
2025. aug. 23. 20:20
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Valószínűleg nem mondok fel ( egyenlőre).,
14. asztanaviszta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. aug. 23. 13:46

Nézd meg a munkaszerződésedben.

Ha a Mt. alá tartozol, akkor 1 hónap.

Ha te mondsz fel, akkor a felmondási időt le kell dolgozni, de a munkáltatóval megállapodhatsz másképp is.

2025. aug. 22. 16:38

Leirod, kéred a munkaviszonyod megszüntetést közös megegyezéssel, ezzel és ezzel a nappal.

Aláiratod a munkahelyi vezetőddel. Reméljük szót tudtok érteni és akkor nem lesz gond. Én azért szóban is elmondanám, hogy pl. máshol több pénzt igértek, közelebb van, kedvezőbb a munkabeosztás. Ezekkel az indokokkal nem igazán tudnak versenyezni és nem is kell. Aki menni akar azt hagyom menni. Van akit sajnálok van akit nem. Ha normális és megértő és nem volt rossz munkakapcsolatotok szerintem nem lesz probléma. Ha meg nem kedveltétek egymást örül ha mész. Legalábbis én igy vagyok vele. Mindig az őszinte és egyenes út a kifizetődő.

12. Ildi (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
2025. aug. 22. 14:23
Ha nem mesz be ,azzal ugymond kart okozol a melohelyednek, marmint igazolatlanul ,azonnalival elkuldenek ,sot,1 havi bered is banthatja.
11. Ildi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. aug. 22. 14:21
1 hónap általában ,de van olyan hely amelyik eltekint a felmondasi időtől.Igaz,az ritka.A szerzodesedben benne kell h legyen a felmondasi idő hossza..
10. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. aug. 22. 14:15
Légy korrekt, nem baj, ha ők nem voltak azok veled. A kollégám egy hónap helyett 2 hetet kellett ledolgozzon, kiadták az időarányosan járó szabadságot és mindenki ment a dolgára. Lehet, hogy jobb szájízzel távozol, ha beszélsz a munkáltatóddal.
2025. aug. 22. 12:39

II. fejezet

A közalkalmazotti jogviszony megszűnése

25. § -tól

[link]

2025. aug. 22. 11:58

Ha ez rendes bejelentett munkahely, akkor van írásos szerződésed.

Mivel a szerződésed írásos, ezért az eljárás az, hogy írásban adod be a felmondási szándékodat.

A felmondási idő 30 nap a munkatörvénye alapján, hacsak a szerződésed nem köt ki mást. Nekem volt olyan munkahelyem, ahol eltértek ettől és benne volt a szerződésemben, hogy minden esetben 2 hónap.

Tehát, írsz egy felmondást, leadod a főnöködnek vagy a HR-e és ennyi.

A felmondásban kérheted, hogy tekintsenek el a felmondási idő letöltésétől. Időarányosan a szabit is ki kell venni, stb.

Persze, akkor csinálod így, ha korrekt vagy. Egyéb esetben, otthon maradsz táppénzen és küldesz egy emailt, hogy felmondasz.

7. Érdekes73 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
2025. aug. 22. 10:23
Más helyszín más beosztás lehetséges az intézmények ismerik egymást . Fizetést nem tudnak emelni de ha most kilépsz és úgy alakul a sorsod segíthet a mostani főnök a kapcsolataival.Ha kevés a pénz esetleg tud valakit akinél lehet maszekolni stb... Ha megbízható vagy és jól dolgozol akkor szívesen ajánl be ismerősöknek.
6. Violet18 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
2025. aug. 22. 10:16
A mai munkamorált figyelembe véve meg sem lepődök ha vki így lép le, de jobban jársz ha 3 év után az egyenes úton jársz.....
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Érdekes73)
2025. aug. 22. 09:59
Ok. Majd beszélek velük
4. Érdekes73 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
2025. aug. 22. 09:56
3 év után azért már nem kéne így szerintem. Érdemes kommunikálni még pozitív meglepetés is érhet.
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Érdekes73)
2025. aug. 22. 09:52
Ķöszönöm szépen a jótanácsot. Akkor az úgy nem megy, hogy egyszerűen nem jövök be, vagy el megyek táppénzre ?
2025. aug. 22. 09:46
Szerintem beszélj a mhelyi feletteseddel és mondd el hogy szeretnéd. Neked jobb lehet a közös megegyezés és ha békésen váltok el mindenkinek jobb.1 hónap a felmondási idő de lehet rövidebb a közös megegyezéssel.
2025. aug. 22. 09:33
Fel szeretnék mondani a jelenlegi munkahelyemen , kb 3 éve dolgozom itt,közalkazottként. Egészen pontosan takarítok . Kérdésem , hogy mennyi pl.a felmondási idő?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook