Mi a rendes felmondásnak a menete, ha én, mint munkavállaló mondok fel? (tudásbázis)
Nézd meg a munkaszerződésedben.
Ha a Mt. alá tartozol, akkor 1 hónap.
Ha te mondsz fel, akkor a felmondási időt le kell dolgozni, de a munkáltatóval megállapodhatsz másképp is.
Leirod, kéred a munkaviszonyod megszüntetést közös megegyezéssel, ezzel és ezzel a nappal.
Aláiratod a munkahelyi vezetőddel. Reméljük szót tudtok érteni és akkor nem lesz gond. Én azért szóban is elmondanám, hogy pl. máshol több pénzt igértek, közelebb van, kedvezőbb a munkabeosztás. Ezekkel az indokokkal nem igazán tudnak versenyezni és nem is kell. Aki menni akar azt hagyom menni. Van akit sajnálok van akit nem. Ha normális és megértő és nem volt rossz munkakapcsolatotok szerintem nem lesz probléma. Ha meg nem kedveltétek egymást örül ha mész. Legalábbis én igy vagyok vele. Mindig az őszinte és egyenes út a kifizetődő.
Ha ez rendes bejelentett munkahely, akkor van írásos szerződésed.
Mivel a szerződésed írásos, ezért az eljárás az, hogy írásban adod be a felmondási szándékodat.
A felmondási idő 30 nap a munkatörvénye alapján, hacsak a szerződésed nem köt ki mást. Nekem volt olyan munkahelyem, ahol eltértek ettől és benne volt a szerződésemben, hogy minden esetben 2 hónap.
Tehát, írsz egy felmondást, leadod a főnöködnek vagy a HR-e és ennyi.
A felmondásban kérheted, hogy tekintsenek el a felmondási idő letöltésétől. Időarányosan a szabit is ki kell venni, stb.
Persze, akkor csinálod így, ha korrekt vagy. Egyéb esetben, otthon maradsz táppénzen és küldesz egy emailt, hogy felmondasz.
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járhat-e rendes felmondás esetén. Vagy csak közös megegyezésnél?
- Működhet a közalkalmazottként azonnali hatályú felmondás a munkavállaló részéről?
- Közös megeggyezéses felmondással a munkáltató, és munkavállaló közt. Utána jár munaknélküli segély?
- Vezető beosztású munkavállaló rendes felmondása
- Rendkívüli - azonnali hatállyal történő felmondás lehetőségei munkavállaló részéről
- Rendes felmondás esetén ebben az esetben mi a teendőm?