Babát tervezünk (2022) (beszélgetés)
Elhiszem. :((( Szegénykém... 2023 csak elhozza a csodát ❤
Úgy megnyomja az embert ez lelkileg... 😔 Teljesen átérzem.
Sajnálom Halacska 😔😔❤
Előbb megjött? :(
Én is bízom benne, hogy a 2. hónap trimeszter vitamin már szerencsét fog hozni 😊
A pecsételő vérzés majd a szokatlan, nagyon erős görcsökkel járó menstruáció is akkor volt amikor a trimesztert szedtem. Ez így mondjuk önmagában nem pozitív de legalább volt valami történés odabent.
Ja, én trimeszter, folsav, e és d szedtem.
E vitamint és d-t tegnapig, elfogytak.
Folsavat nem szedek talán 3 hete pluszban, úgyis van a vitaminban.
Nekem a 3. Terhesség(2019), előző vetélés és mostani baba is trimeszter elkezdese után 1-2 hónappal sikerült.
Nem mondom, hogy csodaszer, de előtte hiába szedtem elevitet, amellett nem jött össze.
Sőt! November óta szedtem elevitet, én hülye miért nem első perctől a másikat... ahogy a trimesztert elkezdtem júliusban, első hónapban baba lett, majd 10 hettel később vetélés. (9 hetesen derült ki hogy 6 hetesen elhalt, de a vetélés csak 10 hetesen indult meg, azért írtam úgy).
Erre a vetélés után közvetlenül itt az újabb baba, szintén trimeszter mellett. Ciklus szerint 12 hetes vagyok, valójában 10. Maga a csoda...
Nekem is pm alulmukodes van, most Terhesség alatt kaptam új gyógyszert, és adagolást.
Én nem dohányzok és nem is támogatom ebben a párom. Próbálkozott már többször a leszokással, most annyi az előrelépés, hogy gyengébb cigit szív, mint korábban. Igen én sem tartom 100% kizáró oknak de nyugodtabb lennék ha 1 ok a sok közül ki lenne zárva. Ügyes voltál, hogy leszoktál, jó döntés volt 😊 Te hogy csináltad?
Én jódmentes trimeszter vitamint szedek + E vitamint, vasat és magnéziumot. A párom meg szedi a Fer14 férfi vitamint, ubiquinol Q10 omega 3, multivitamin, C vitamin. Barátnőm a babaváró vitamint szedette a párjával is, és nekik bevált. Illetve most vettem György teát, a női teakeveréket és a pajzsmirigyre valót, ezeket most kezdem majd el. Ha valakinek van tapasztalata a teákkal azt szívesen veszem 🥺
30 és 31 évesek vagyunk, úgyhogy még nem vagyunk semmiről lemaradva de én 3 gyereket szeretnék és ahhoz jó lenne ha nem kéne éveket várni 1-1 sikeres teherbeesésre. Ti mennyi idősek vagytok?
Lányok akik karácsonyra várjátok mikor kezdtek tesztelni? Mikortól lehet szorítani értetek? 🤞
Jahj,akkor nagyon drukkolok neked!! 🤞
Mi holnaptól kezdjük az egész hónapos bulit 😅 Férjem nagyon örül, a valaha volt legjobb karácsonya lesz🤣
Én sem hiszem, a stressz nagyon ki tudja csinálni az embert. A cigi is rossz, de nyilván tudjatok nem akarok én okoskodni, a két legjobb barátnőm a példa, mindkét pár mindkét tagja dohányos, egyiküknek két gyerek szinte elsőre, másikuknak majd egy év próbálkozás. Ez sincsen kőbe vésve. En is dohányoztam, 6 éve már nem, és a legjobb döntés volt amire tényleg büszke vagyok.
Te is szedsz vitamint? Lehet véletlen, de az említett baratnomnek miután elkezdte szedni a femibiont második hónapban lett baba. Mi mindketten szedtünk a párommal, de ha nem sikerül pár hónap után tuti megpróbálom én is. Ti hany évesek vagytok?
Köszönöm szépen, hogy leírtad őszintén a véleményedet.
Megpróbálok mindenre reagálni, csak gyorsan és talán kevésbé összeszedetten.
Először is, teljesen megértem azokat, hogy sokan az első babájukért küzdenek itt és én is itt vagyok, vagyis inkább voltam hasonló vágyakkal. Tudom, hogy ez sokakban kelthet ellenérzést és egyrészt megértem, másrészt nem, mert nem egymás ellen játszunk, nem egy "kalapból vesszük ki a babákat", hogy elvennénk egymás elől, vagy ilyesmi. Nagyon fontos elfogadni, hogy mindannyiunknak más a sorsa, van közöttünk szerencsére nem egy kismama, akinek vetélés után sikeres terhessége lett, amit én nem tudok megtapasztalni és amíg a másik sikere nem kelt bennem sok negatív érzést, addig vagyok jól lelkileg és ez nagyon fontos.
Tudom, mennyi tragédia történik, sajnos saját ismeretségi körömben is tudnék mesélni. Nem gondolom, hogy ezek túlzott akarás, vagy határfeszegetés következményei, hanem egyszerűen megtörténnek... Legtöbbször nem lehet előre megjósolni. És nem is minden esetben függnek attól, hogy hányadik terhességét viselte a kismama.
Öt császár... Senkinek sem ajánlom! Nem szeretném, ha bármelyik írásomnak olyan üzenete lenne, hogy "bátran vágjon bele bárki, mert nekem is sikerült!" Egyrészt azért mert nagy merészség és kockázatos. Másrészt, mert ennek a lehetőségét csak orvos javasolhatja. Nálam is így volt. Az az orvos, aki az összes műtétemet elvégezte, minden műtét után alapos mérlegeléssel mondta ki, hogy nőgyógyászati, sebészeti szempontból alkalmas lennék-e egy újabb műtétre. Ez egyedi megítélés kell hogy legyen. Ugyanez az orvos, egy ismerősömnek már a második császár után nem javasolt többet, egy másik kettőnek pedig a harmadik után. Előbbinek azért, mert már a másodiknál szinte szétvált a heg, utóbbiaknál pedig rengeteg volt az összenövés. Abban a kórházban, ahol szültem 8 császáros kismama is megfordult... De történt majdnem tragédia 2 második császár után is... Mindezek ellenére igazad van abban, hogy óriási kockázatvállalás. Valószínűleg elég merész típus vagyok, mert engem ezek a kockázatok nem rettentettek meg. Az életkorom miatt hoztam meg azt a döntést, hogy lezárul számunkra a babatervezés időszaka és itt sem szeretnék megbántani senkit, mert lehet másnak nem sok a 41, 42, nekem már igen kismamaként...
Köszönöm szépen a kedves szavakat! Áldott, boldog ünnepet kívánok én is!
Mármint nekem?
Ha ezt nekem írtad... Dehogy, sokadik gyereknél, főleg ugyanattól a férfitől, ilyesmi még eszembe sem jutott, sőt, semmilyen orvosi segítség sem.
Ami viszont elgondolkodtat, ha már itt tartunk, az az örökbefogadás.
😄😄 kösziiiii
Nem-nem... igyekszem nem rákattanni 😄😄 ❤️
Tessék menni zserbót meg bejglit sütni! 😃 Addig sem a tünetekkel és ezekkel a dolgokkal foglalkozol. Tessék elmélyülni, készülni az ünnepre...ilyenkor amúgy is szalad az idő. Türelem! Ki fog minden derülni! :) Felesleges rákattani, eljön az idő!
Kellemes készülődést Mindenkinek!
Aztán tudom ám hogy sokan Karácsonyra nem várják! Értük megy a drukk! 🤗
Ahhhaaaa de aranyosan leírtad ❤️🤗
Köszönömmmmm akkor még ez is lehet.. de amikor írtam nektek, annyira fájt a derekam meg a hasam. Most enyhült.. de még mindig érzem.
Kifúj.. nagylevegő! 😄😄😄
Pillangó ❤️
Bármi lehet 😊
Szorítok!! 🤞😘