Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Sziasztok!
Az ilyen hozzászólások újra reményt adnak :). Szerintetek igaz hogy egy missed ab műtét után nagyobb az esély arra hogy a következő terhesség rendben legyen? Valahol olvastam hogy a műtéti "tisztítás" sokat számít. Remélem így van, és a rossz után csak jó jön :).
Mindenkinek drukkolok.
sziasztok!
igazatok van!SOHA nem szabad feladni és elkeseredni, igaz az idő ilyenkor lassan telik és nagyon fáj, de előre kell nézni..igaz az is, hogy a mai napig könnyezem, ha eszembe jut a kisbabánbk akit január 8-án veszettünk el, de rá 5 hónapra a pocakmba költözött a kisfiúnk, akivel 16 hetes múltam és remélem minden rendben lesz! januárra várjuk..
Missteria örülökl, most biztos minden rendben lesz! Tapka mi egyidősek vagyunk:) hajráá :)
Kanyo már a 29 hetben vagy?? biztos jó nagy a poci:))
mi nem vetetjük le a köldökzsinorvért, ugyh utána sem néztem a lehetőségeknek.
Nem tudom milyen mértékben néztél utána a műtétnek, én pl egy videót képtelen lennék megnézni erről. Szerintem te se hergeld még ezzel is magad. :/
Nekem a műtét volt a legkevésbé fájdalmas (mind fizikailag, mind lelkileg), igaz, mivel már akkor véreztem, az orvos javaslatára nem kaptam tágítót. Mire eljutottam odáig, már csak szerettem volna túl lenni rajta.
Szurkolok neked és a babádnak!
Gratulálok!:))Neked is Tapka! :))
Örülök, hogy rászántam magam az írásra, mert ugyan nem adtam fel és tudom, hogy kitartok a végsőkig, jó tudni, hogy nektek már sikerült.És nagyon sokat segít, mert így most még erősebbnek érzem magam és talán egy kicsit türelmesebb is leszek (remélem).
Sziasztok!
Történetem röviden: néhány hónapnyi próbálkozás után június közepén pozitívat teszteltem. A következő héten el is mentem az orvoshoz, méret alapján 5 hetes volt a babám, láttam a szíve pulzálását is. 3 hét múlva kellett visszamennem, akkor a méret alapján 8 hetes volt, ami jó, viszont a szíve nem vert olyan mértékben, ahogy az orvos várta volna. Elküldött egy kontroll ultrahangra, amire bő egy héttel későbbre kellett volna mennem. Azonban a két vizsgálat közt elkezdtem vérezgetni. Egyből visszamentem az orvosomhoz, ahol megállapította, hogy egy hét alatt nem nőtt a baba és már a szíve sem ver. 2 nap múlva mehettem a műszeres befejezésre (júl.24.).
A doki szerint a terhességek 20%-ban lehet ilyen fejlődési rendellenesség, ami miatt elhal a baba. Legutóbb azt mondta, hogy a műtét utáni első menzesz után várjunk egy hónapot és utána próbálkozhatunk újra. Ma megyek vissza kontrollra, és ez kicsit felkavarja bennem a dolgokat.
A babásoknak gratulálok, remélem, nem sokára csatlakozhatok én is hozzájuk.
Kitartás az újaknak!!
Mi már 17. hétben, kislányt várunk. :)
sziasztok. Nálam növöget a pocak, sokat keményedek, lehetne könnyebb is a terhességem...de persze édes teher :)
29.hetet töltöttük igy lassan beindult az utolsó hajrá nálunk.
Most az őssejt dolog a téma nálunk. Talán a CBS mellett döntünk, elég jó ajánlatuk van bár vannak még kétségeink ezzel kapcsoltban.
Kinek mi a véleménye erről és mire alapozza?
Az újaknak üzenem, van remény!!! tavaly egy év alatt 2 terhesség, 2 misseb ab. 8 és 10 hetesen. Az okok sosem derültek ki pedig kivizsgáltak A-tól Z-ig.Igy ez a harmadik terhesség olyan stresszel és aggodalommal tellt hogy az kimondhatatlan.De reménykedni kellett és nem feladni!!
Sziasztok!Rég írtam, de gondoltam bejelentkezem!Kismanóval minden rendben, mensi szerint 10 hetes méretei szerint már a 11. hetet tapossuk, így kicsit felgyorsultak az események és már jövőhéten szerdán megyünk a genetika uhra! :) Már 4,14cm a kis babszemünk :)
Az újaknak kitartást kívánok!Lányom előtt egy spontán vetélésem, egy 10 hetes missed ab műtétem volt, a kistesó előtt egy missed ab 10 hetesen és egy 4 hetes spontán vetélésem volt!Nem szabad feladni soha!
Sziasztok!
Nagyon nehéz újra bízni a jóban :(, de a pozitív történetek azért reményt keltenek. Én egyébként 30 éves vagyok, soha nem dohányoztam, ittam stb. Odafigyelek az ételekre is amit eszek. A legrosszabb akkor volt, mikor vártam a megerősítő ultrahangot, és láttam egy tizenéves lányt hatalmas pocakkal. Szólt az anyjának hogy kimegy dohányozni, még a terhességi kiskönyvet is elhagyta. Én nem sajnálom tőle, csak nem értem hogy velem miért történt :(. Lehet nagyon görcsösen akarunk mindent jól csinálni, de ezt lazán felfogni szerintem nem lehet. A málnalevél és a palástfű teának én is utánanézek :). Köszönöm a gyors válaszokat, olvasni foglak Titeket :).
Bocs véletlenül elküldtem.
Majd clostilt kaptam és megfogant a baba akit sajnos júl. 24.-én elvesztettem.
Ézért mindenkinek azt tudom mondani hogy nagyon sok kitartást kívánok, és tartsuk egymásban a lelket, hogy nemsokára a várandóság napjairól csevegjünk.
Sziasztok!
Én már rég írtam ide. Látom sajnos vannak új tagok akik szintén átélték ezt a borzaztó fájdalmat ,amit egy apró kis élet elvesztése jelent. :(
Rólam annyit 37 éves vagyok 2 nagy gyerek, és 2015-ben 2db missed ab.
Jelenleg a kivizsgálásokért harcolok nap mint nap az egészségüggyel, de sok helyen megkérdőjlezik 2 missed ab után a kivizsgálást.
Nálam az első missed ab után 3x megjött a menzi, majd
Szia! Sajnálom ami veled történt. Igen csak azok tudják, hogy min mész keresztül akikkel már megtörtént. Én is egyfolytában kérdezgettem magamtól, mit és hol rontottam el... meg miért velem... hisz minden megtettem... stb.. de erre sajnos nincs magyarázat. Engem még az bosszantott, hogy vannak olyan ismerőseim akik végig dohányoztak, ittak, és még mást is csináltak, azt sem vették észre, hogy terhesek, mert össze vissza jött meg nekik - persze az ilyennek megmaradt és egészséges babája lett. Nem tőle/tőlük sajnáltam csak érted... nemááá.
Én úgy vettem észre, hogy a vetélés egy szürke folt a szülészet-nőgyógyászat területén. Elküldenek ide-oda kivizsgálásokra és ebben kimerült a tudomány. Sokszor azt veszem észre, hogy én tájékozottabb vagyok a témában mind a saját dokim. MI is csináltattunk vizsgálatokat nálunk nem találtak semmit, persze még lehetett volna tovább menni, de közben új albérlőm lett. Remélem most szerencsésebb leszek.Kívánom neked is a legjobbakat.
Sziasztok!
Sokat gondolkodtam, hogy ki lenne a legmegfelelőbb személy arra, hogy megosszam vele a bánatom és arra jutottam csak azok érthetnek meg igazán akik átélték mindazt amit én. Február 1-én volt az első missed ab. műtétem.Viszonylag hamar túltettem magam rajta, de nem tagadom, hogy eleinte iszonyúan rossz volt és az sem segített, hogy miután felfedezték az üres petezsákot még egy teljes hétig hagytak őrlődni és a második vizsgálat után is 4 nap telt el mire megműtöttek. A második baba elsőre összejött és bár nagyon örültem féltem is. Kaptam utrot. napi 4-et és MgB6-ot napi 4-et.A hatodik héten visszamentem kontrollra de a körzeti orvosom nem nagyon vizsgált meg annyit mondott folytassam a gyógyszer szedését és majd jelentkezzek. Hát úgy döntöttünk keresünk egy orvost aki foglalkozik is az emberrel. Alaposan kikérdezett és csinált hüvelyi uh-t is elsírtam magam amikor megláttam a lüktetést.A 8 héten kellett visszamenni, most is sírva jöttem ki, de nem a boldogságtól. Másnap megerősítették a missed. ab-ot és 2 nappal később meg is műtött. A hat hetes kontrollon kért véralvadási vizsgálatokat is. Persze azóta megjöttek az eredmények és kiderült, hogy semmi bajom.Azt javasolta, hogy a férjemet is vizsgáltassuk ki. Szedjen ő is vitamint és én próbáljam ki az inofolic nevezetű táplálék kiegészítőt.Persze a férjem vitaminja 15e az enyém meg 13e , de úgy döntöttünk, hogy végig csináljuk a kúrát. Veszíteni már nem tudunk. Eddig is megtettem mindent már több mint 2éve nem dohányzom, rendszeresen sportolok és mielőtt belevágtunk már szedtem a magzatvédő vitamint.Nem tudom mit tehetnék még. Csak borzalmasan bánt és bárki bármit mond egy kicsit akkor hibásnak érzem magam, hisz velem,bennem történik.
Szia!
Nekem az elmúlt egy évben három volt. Mindegyik alkalommal a szervezetemre bíztam, mikor jöhet a következő (orvos és bába is ezt tanácsolta) 4,3,2 hónapra volt szükség kb. Az okot egyik alkalommal se találták. Most a harmadik után elkezdtük a laboros kivizsgálásokat nálam és a páromnál is, de még így se derült ki semmi. Vagyis annyi, hogy Albérlőm van :-) Amit én most az utolsónál csináltam, hogy málnalevél teát ittam az menstruáció után kb két hétig (peteérésig) onnantól palástfű teát. Azt iszom azóta is, hogy tudom terhes vagyok, mert az méherősítő. Ezen kívül most cvitamint, folsavat, magneb6-ot és elevitet szedek, bár a dokim szerint addig amíg nincs szívhang fölösleges. Jhét hétfőn megyek, ha minden igaz, akkor már hallhatom. Nekem mind a három előtte magától ment el, nem kellett beavatkozni. Valamiért a tapadással volt gond.
Kitartás :-) Megtalál az aki Hozzátok szeretne születni
Hello! Sajnálom, ami Veled történt! :(
Én azt gondolom, hogy érdemes kivárni a 3 hónapot, mert a szervezetednek szüksége van időre, hogy regenerálódjon. Nagyon nehéz kivárni, nekem is lassan teltek a hetek.
Mi a missed ab után kivártuk ezt az időt.
Én a kismama vitamint szedtem csak, de azt a missed ab előtt is szedtem.
Sziasztok!
Gondoltam én is megosztom veletek a történetemet. Pozitív teszt után nagyon hamar mentem dokihoz. Sajnos a vizsgálat után pár nappal elkezdtem vérezni, és sajnos elvetéltem. Nem volt műtéti befejezés, magától kiürült. A dokim azt mondta azonnal lehet próbálkozni, de legközelebb min. 6 hét után menjek. Köv. hónapban újra összejött, és vártam kb. 7 hetet, mert féltem hogy ha újra hozzányúlnak baj lesz. Sajnos üres petezsákot láttak, ezért jött a missed ab műtét. Az ultrahangot végző nő azt mondta várnunk kellett volna :(. Most a doki min. 3 hónapot javasol, de olvastam itt is hogy jobb minél előbb. Nekem még nincs gyerkőcöm, és 2 ilyen eset után nagyon félek. Az orvosok nem mondanak semmit, gyógyszert sem írtak fel. Szerintetek mit tehetek annak érdekében hogy a köv. terhesség rendben legyen? Gondolok itt gyógyteákra, terhességi vitaminokra. Válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Decemberben volt missed abom!
Akkor teljesen összetörtem!minden hónapban teszteltem!
Majd májusban jött a pozitív teszt és most vagyunk 13 hetesek és ha érzékeim nem csalnak akkor aprócska mozgásokat éreztem pont 10 perce!
Mindenkinek,aki átesett a vetélésen,kitartást és sok erőt kívánok!
Az a baba akkor jön,amikor kell!😘