Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Baba a pocakban vetélés/missed ab után! fórum

Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)

44941. Vadrózsa85 (válaszként erre: 44934. - Kanyo83)
2015. aug. 12. 18:28

Sziasztok!

Az ilyen hozzászólások újra reményt adnak :). Szerintetek igaz hogy egy missed ab műtét után nagyobb az esély arra hogy a következő terhesség rendben legyen? Valahol olvastam hogy a műtéti "tisztítás" sokat számít. Remélem így van, és a rossz után csak jó jön :).

Mindenkinek drukkolok.

44940. Missteria (válaszként erre: 44928. - Süti0410)
2015. aug. 12. 18:16
Szija!Ne keseredj el, még abszolút nem biztos, h nem lesz benne baba!Milyen UHval nézett a doki?Hüvelyi vagy hasi?6 hetesen még nem mindenkinek van benne baba és nem is biztos h uhn látják mert olyan picike!Hasi uhval pl szerintem kizárt h lássa ilyenkor még, hüvelyivel talán de még azt sem mindenkinek. Gép függő!Higyj a babádban, h ott van és rendben lesz minden!Én biztosan felkeresnék egy másik dokit is!Sőt, ha egy hét múlva sem lát semmit, akkor sem engednék műtétet!
44939. adrika1977
2015. aug. 12. 17:59

sziasztok!

igazatok van!SOHA nem szabad feladni és elkeseredni, igaz az idő ilyenkor lassan telik és nagyon fáj, de előre kell nézni..igaz az is, hogy a mai napig könnyezem, ha eszembe jut a kisbabánbk akit január 8-án veszettünk el, de rá 5 hónapra a pocakmba költözött a kisfiúnk, akivel 16 hetes múltam és remélem minden rendben lesz! januárra várjuk..

Missteria örülökl, most biztos minden rendben lesz! Tapka mi egyidősek vagyunk:) hajráá :)

Kanyo már a 29 hetben vagy?? biztos jó nagy a poci:))

mi nem vetetjük le a köldökzsinorvért, ugyh utána sem néztem a lehetőségeknek.

44938. 4929d42278 (válaszként erre: 44928. - Süti0410)
2015. aug. 12. 13:37

Nem tudom milyen mértékben néztél utána a műtétnek, én pl egy videót képtelen lennék megnézni erről. Szerintem te se hergeld még ezzel is magad. :/

Nekem a műtét volt a legkevésbé fájdalmas (mind fizikailag, mind lelkileg), igaz, mivel már akkor véreztem, az orvos javaslatára nem kaptam tágítót. Mire eljutottam odáig, már csak szerettem volna túl lenni rajta.

Szurkolok neked és a babádnak!

44937. martha b. (válaszként erre: 44934. - Kanyo83)
2015. aug. 12. 13:37

Gratulálok!:))Neked is Tapka! :))

Örülök, hogy rászántam magam az írásra, mert ugyan nem adtam fel és tudom, hogy kitartok a végsőkig, jó tudni, hogy nektek már sikerült.És nagyon sokat segít, mert így most még erősebbnek érzem magam és talán egy kicsit türelmesebb is leszek (remélem).

44936. 4929d42278
2015. aug. 12. 13:30

Sziasztok!

Történetem röviden: néhány hónapnyi próbálkozás után június közepén pozitívat teszteltem. A következő héten el is mentem az orvoshoz, méret alapján 5 hetes volt a babám, láttam a szíve pulzálását is. 3 hét múlva kellett visszamennem, akkor a méret alapján 8 hetes volt, ami jó, viszont a szíve nem vert olyan mértékben, ahogy az orvos várta volna. Elküldött egy kontroll ultrahangra, amire bő egy héttel későbbre kellett volna mennem. Azonban a két vizsgálat közt elkezdtem vérezgetni. Egyből visszamentem az orvosomhoz, ahol megállapította, hogy egy hét alatt nem nőtt a baba és már a szíve sem ver. 2 nap múlva mehettem a műszeres befejezésre (júl.24.).

A doki szerint a terhességek 20%-ban lehet ilyen fejlődési rendellenesség, ami miatt elhal a baba. Legutóbb azt mondta, hogy a műtét utáni első menzesz után várjunk egy hónapot és utána próbálkozhatunk újra. Ma megyek vissza kontrollra, és ez kicsit felkavarja bennem a dolgokat.

A babásoknak gratulálok, remélem, nem sokára csatlakozhatok én is hozzájuk.

44935. tapka
2015. aug. 12. 12:44

Kitartás az újaknak!!

Mi már 17. hétben, kislányt várunk. :)

44934. kanyo83
2015. aug. 12. 12:27

sziasztok. Nálam növöget a pocak, sokat keményedek, lehetne könnyebb is a terhességem...de persze édes teher :)

29.hetet töltöttük igy lassan beindult az utolsó hajrá nálunk.

Most az őssejt dolog a téma nálunk. Talán a CBS mellett döntünk, elég jó ajánlatuk van bár vannak még kétségeink ezzel kapcsoltban.

Kinek mi a véleménye erről és mire alapozza?

Az újaknak üzenem, van remény!!! tavaly egy év alatt 2 terhesség, 2 misseb ab. 8 és 10 hetesen. Az okok sosem derültek ki pedig kivizsgáltak A-tól Z-ig.Igy ez a harmadik terhesség olyan stresszel és aggodalommal tellt hogy az kimondhatatlan.De reménykedni kellett és nem feladni!!

44933. Missteria
2015. aug. 12. 09:43

Sziasztok!Rég írtam, de gondoltam bejelentkezem!Kismanóval minden rendben, mensi szerint 10 hetes méretei szerint már a 11. hetet tapossuk, így kicsit felgyorsultak az események és már jövőhéten szerdán megyünk a genetika uhra! :) Már 4,14cm a kis babszemünk :)

Az újaknak kitartást kívánok!Lányom előtt egy spontán vetélésem, egy 10 hetes missed ab műtétem volt, a kistesó előtt egy missed ab 10 hetesen és egy 4 hetes spontán vetélésem volt!Nem szabad feladni soha!

44932. Lorna83 (válaszként erre: 44928. - Süti0410)
2015. aug. 12. 08:52
Szia. Még ne add fel, persze könnyű ezt mondani. Még bármi lehet. Remélem jövőhéten jó híreket írsz :D Sok ismerősömnek volt bevérzése és mégsem lett belőle baj. Igazából nem sok mindent tehetsz a pihenésen kívül. Nekem is volt vérömlenyem a 2. vetélésemnél, de nekem közvetlen a magzat alatt volt és nagyobb is volt mint maga az embrió, nálam sajnos nem lett jó vége. Kifakadt a vérömleny a 6. héten, szó szerint ömlött belőlem a vér, és állítólag ez a legveszélyesebb, mert kisodorhatja a magzatot. Nekem utána kezdett leállnia a fejlődésben, és missed ab lett a 8. héten.
44931. martha b. (válaszként erre: 44930. - Süti0410)
2015. aug. 12. 08:11
Szia!Ezt az érzést mindannyian ismerjük és sajnos semmi olyat nem tudok mondani amitől könnyebb lesz. De az biztos, hogy nagyon bátor vagy még így is hisz nekem fél év telt el az első missed. ab.-om óta és csak tegnap sikerült rávennem magam, hogy beszéljek róla. Nagyon nehéz várakozni és reménykedni úgy, hogy közben tudod, nincs remény.Nagyon sajnálom, hogy neked is át kell élned. Írhatnék közhelyeket, hogy jobb ez így mintha beteg gyereked születne, vagy hogy mindennek megvan az oka stb.. de bárhova mész mindenhol ezeket fogják szajkózni olyanok akik sosem élték át. Az orvosok, az ultrahangos ....A lényeg, hogy legyen melletted valaki aki fogja a kezed ebbe a nehéz időszakba és akinek a vállán kisírhatod magad. És csak akkor vallasz kudarcot, ha feladod.De Mi NEM ADJUK FEL!!!:))
44930. Süti0410
2015. aug. 12. 07:04
És a hab a tortán hogy a kolleganőm 12 hetes terhes, ha erre gondolok hogy nap mint nap majd őt kell nézegetnem....pláne hogy az én "terhességemről" nem tudnak mivel túl korai lett volna még nekik szólni. És nem is akarom elmondani nekik mert úgy érzem kudarcot vallok/vallottam
44929. Süti0410
2015. aug. 12. 06:58
Ja és grátisz ajándéknak még egy kis haematomát is talált a petezsáktól nem messze :(
44928. Süti0410
2015. aug. 12. 06:57
Sziasztok...én új vagyok. Első próbálkozásra teherbe estem, aztán tegnap voltam dokinál, ahol missed ab kérdjőjeles diagnózist kaptam. Menzesz szerint 6 hetesnek kellene lennem, de az uh csak egy 5 hetes terhességnek megfelelő 6mm-es szabályos petezsákot mutatott. 1 hét múlva vissza kell mennem, hogy megint megnézze. Én úgy érzem akkor se lesz ott senki, mivel az nem lehet hogy később termékenyültem volna meg, mivel a férjemmel júli 9-en voltunk utoljára együtt, mivel összeszedtem egy hüvelyi fertőzést amit cns hüvelykúppal kezelt a doki. Tegnap este óta bőgök vagy a bőgés kerülget. Kétségbe vagyok esve. Már utána néztem ennek a missed ab műtétnek is, amitől mégjobban ugy érzem hogy..szörnyű. Ne haragudjatok hogy ilyen hosszúra sikeredett. :( :(
44927. 37403e3af4 (válaszként erre: 44926. - Vadrózsa85)
2015. aug. 11. 20:34
Hát...igen ezek a tipikus bosszantó dolgok de erre a kérdésre sosem fogsz választ kapni sajnos. Nagyon közhelyes de az idő segít és egy új baba is rengeteget javít az ember lelkén :)
2015. aug. 11. 20:01

Sziasztok!

Nagyon nehéz újra bízni a jóban :(, de a pozitív történetek azért reményt keltenek. Én egyébként 30 éves vagyok, soha nem dohányoztam, ittam stb. Odafigyelek az ételekre is amit eszek. A legrosszabb akkor volt, mikor vártam a megerősítő ultrahangot, és láttam egy tizenéves lányt hatalmas pocakkal. Szólt az anyjának hogy kimegy dohányozni, még a terhességi kiskönyvet is elhagyta. Én nem sajnálom tőle, csak nem értem hogy velem miért történt :(. Lehet nagyon görcsösen akarunk mindent jól csinálni, de ezt lazán felfogni szerintem nem lehet. A málnalevél és a palástfű teának én is utánanézek :). Köszönöm a gyors válaszokat, olvasni foglak Titeket :).

44925. 37403e3af4 (válaszként erre: 44924. - Martha b.)
2015. aug. 11. 17:45
Szerintem elelejteni nem lehet soha de ha egészséges babát szülünk az sokat fog segíteni.
44924. martha b. (válaszként erre: 44923. - Lorna83)
2015. aug. 11. 16:12
Azt hiszem én is pont így leszek vele. pont ma posztolt képeket a nyaralásáról,egyidősek lennénk,ha az első babám megmaradt volna. Szóval Örülök de... érted.Csak azt mondja meg nekem valaki, hogy valaha egyszer az életben túl leszek/leszünk rajta?
44923. Lorna83 (válaszként erre: 44922. - Martha b.)
2015. aug. 11. 15:40
Köszi :) Bár még nem élem bele magam, majd csak akkor amikor a kezembe adják. Nagyon félek, közben meg szeretnék örülni az új lakónak, de nem merek. Annyira félek, hogy Őt is elveszítem. A bőgést hagyjuk is. Én az utcán képes vagyok elbőgni magam. Persze ilyenkor jön szembe veled a legtöbb kismama és a facen is ilyenkor posztol mindenki kisbabájáról képeket. Soha nem szabad feladni. Mi úgy voltunk vele, hogy elkezdjük a kivizsgálásokat, megvárjuk az eredményeket elmegyek a Fülöp Vilmoshoz és utána jöhet, de megakadt a folyamat :D Nekem 9 hónap alatt ez a 3. terhességem.
44922. martha b. (válaszként erre: 44919. - Lorna83)
2015. aug. 11. 15:02
Gratulálok!:) Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz. Nos igen én sem vagyok irigy és sosem voltam,de nem könnyű. Sokszor még most is elsírom magam,ha kismamát látok. Nem azért mert ő babát vár, hanem mert én nem és már megint nem.De nem adom fel és igenis küzdeni fogok érte.:))
44921. Kler
2015. aug. 11. 14:51

Bocs véletlenül elküldtem.

Majd clostilt kaptam és megfogant a baba akit sajnos júl. 24.-én elvesztettem.

Ézért mindenkinek azt tudom mondani hogy nagyon sok kitartást kívánok, és tartsuk egymásban a lelket, hogy nemsokára a várandóság napjairól csevegjünk.

44920. Kler
2015. aug. 11. 14:44

Sziasztok!

Én már rég írtam ide. Látom sajnos vannak új tagok akik szintén átélték ezt a borzaztó fájdalmat ,amit egy apró kis élet elvesztése jelent. :(

Rólam annyit 37 éves vagyok 2 nagy gyerek, és 2015-ben 2db missed ab.

Jelenleg a kivizsgálásokért harcolok nap mint nap az egészségüggyel, de sok helyen megkérdőjlezik 2 missed ab után a kivizsgálást.

Nálam az első missed ab után 3x megjött a menzi, majd

44919. Lorna83 (válaszként erre: 44917. - Martha b.)
2015. aug. 11. 14:26

Szia! Sajnálom ami veled történt. Igen csak azok tudják, hogy min mész keresztül akikkel már megtörtént. Én is egyfolytában kérdezgettem magamtól, mit és hol rontottam el... meg miért velem... hisz minden megtettem... stb.. de erre sajnos nincs magyarázat. Engem még az bosszantott, hogy vannak olyan ismerőseim akik végig dohányoztak, ittak, és még mást is csináltak, azt sem vették észre, hogy terhesek, mert össze vissza jött meg nekik - persze az ilyennek megmaradt és egészséges babája lett. Nem tőle/tőlük sajnáltam csak érted... nemááá.

Én úgy vettem észre, hogy a vetélés egy szürke folt a szülészet-nőgyógyászat területén. Elküldenek ide-oda kivizsgálásokra és ebben kimerült a tudomány. Sokszor azt veszem észre, hogy én tájékozottabb vagyok a témában mind a saját dokim. MI is csináltattunk vizsgálatokat nálunk nem találtak semmit, persze még lehetett volna tovább menni, de közben új albérlőm lett. Remélem most szerencsésebb leszek.Kívánom neked is a legjobbakat.

44918. Lorna83 (válaszként erre: 44914. - Vadrózsa85)
2015. aug. 11. 14:04
Szia! Nekem a nődokim azt mondta, annyit hetet kell minimum várni ahány hetes volt a terhességed. Ez a minimum. Nekem pl a spontán 5 hetes vetélés után nehezebben állt helyre a ciklusom, mint a 8 hetes missed ab után. Csináltattunk pár vizsgálatot (hormon, pajzsmirigy, sperma, véralvadás, genetika, teljes vérkép, vizelet, de semmit sem találtak.
44917. martha b.
2015. aug. 11. 13:55

Sziasztok!

Sokat gondolkodtam, hogy ki lenne a legmegfelelőbb személy arra, hogy megosszam vele a bánatom és arra jutottam csak azok érthetnek meg igazán akik átélték mindazt amit én. Február 1-én volt az első missed ab. műtétem.Viszonylag hamar túltettem magam rajta, de nem tagadom, hogy eleinte iszonyúan rossz volt és az sem segített, hogy miután felfedezték az üres petezsákot még egy teljes hétig hagytak őrlődni és a második vizsgálat után is 4 nap telt el mire megműtöttek. A második baba elsőre összejött és bár nagyon örültem féltem is. Kaptam utrot. napi 4-et és MgB6-ot napi 4-et.A hatodik héten visszamentem kontrollra de a körzeti orvosom nem nagyon vizsgált meg annyit mondott folytassam a gyógyszer szedését és majd jelentkezzek. Hát úgy döntöttünk keresünk egy orvost aki foglalkozik is az emberrel. Alaposan kikérdezett és csinált hüvelyi uh-t is elsírtam magam amikor megláttam a lüktetést.A 8 héten kellett visszamenni, most is sírva jöttem ki, de nem a boldogságtól. Másnap megerősítették a missed. ab-ot és 2 nappal később meg is műtött. A hat hetes kontrollon kért véralvadási vizsgálatokat is. Persze azóta megjöttek az eredmények és kiderült, hogy semmi bajom.Azt javasolta, hogy a férjemet is vizsgáltassuk ki. Szedjen ő is vitamint és én próbáljam ki az inofolic nevezetű táplálék kiegészítőt.Persze a férjem vitaminja 15e az enyém meg 13e , de úgy döntöttünk, hogy végig csináljuk a kúrát. Veszíteni már nem tudunk. Eddig is megtettem mindent már több mint 2éve nem dohányzom, rendszeresen sportolok és mielőtt belevágtunk már szedtem a magzatvédő vitamint.Nem tudom mit tehetnék még. Csak borzalmasan bánt és bárki bármit mond egy kicsit akkor hibásnak érzem magam, hisz velem,bennem történik.

44916. bagoly0913 (válaszként erre: 44914. - Vadrózsa85)
2015. aug. 11. 11:41

Szia!

Nekem az elmúlt egy évben három volt. Mindegyik alkalommal a szervezetemre bíztam, mikor jöhet a következő (orvos és bába is ezt tanácsolta) 4,3,2 hónapra volt szükség kb. Az okot egyik alkalommal se találták. Most a harmadik után elkezdtük a laboros kivizsgálásokat nálam és a páromnál is, de még így se derült ki semmi. Vagyis annyi, hogy Albérlőm van :-) Amit én most az utolsónál csináltam, hogy málnalevél teát ittam az menstruáció után kb két hétig (peteérésig) onnantól palástfű teát. Azt iszom azóta is, hogy tudom terhes vagyok, mert az méherősítő. Ezen kívül most cvitamint, folsavat, magneb6-ot és elevitet szedek, bár a dokim szerint addig amíg nincs szívhang fölösleges. Jhét hétfőn megyek, ha minden igaz, akkor már hallhatom. Nekem mind a három előtte magától ment el, nem kellett beavatkozni. Valamiért a tapadással volt gond.

Kitartás :-) Megtalál az aki Hozzátok szeretne születni

44915. andif1 (válaszként erre: 44914. - Vadrózsa85)
2015. aug. 11. 10:42

Hello! Sajnálom, ami Veled történt! :(

Én azt gondolom, hogy érdemes kivárni a 3 hónapot, mert a szervezetednek szüksége van időre, hogy regenerálódjon. Nagyon nehéz kivárni, nekem is lassan teltek a hetek.

Mi a missed ab után kivártuk ezt az időt.

Én a kismama vitamint szedtem csak, de azt a missed ab előtt is szedtem.

2015. aug. 11. 10:13

Sziasztok!

Gondoltam én is megosztom veletek a történetemet. Pozitív teszt után nagyon hamar mentem dokihoz. Sajnos a vizsgálat után pár nappal elkezdtem vérezni, és sajnos elvetéltem. Nem volt műtéti befejezés, magától kiürült. A dokim azt mondta azonnal lehet próbálkozni, de legközelebb min. 6 hét után menjek. Köv. hónapban újra összejött, és vártam kb. 7 hetet, mert féltem hogy ha újra hozzányúlnak baj lesz. Sajnos üres petezsákot láttak, ezért jött a missed ab műtét. Az ultrahangot végző nő azt mondta várnunk kellett volna :(. Most a doki min. 3 hónapot javasol, de olvastam itt is hogy jobb minél előbb. Nekem még nincs gyerkőcöm, és 2 ilyen eset után nagyon félek. Az orvosok nem mondanak semmit, gyógyszert sem írtak fel. Szerintetek mit tehetek annak érdekében hogy a köv. terhesség rendben legyen? Gondolok itt gyógyteákra, terhességi vitaminokra. Válaszokat előre is köszönöm.

44913. ehike
2015. aug. 10. 22:50

Sziasztok!

Decemberben volt missed abom!

Akkor teljesen összetörtem!minden hónapban teszteltem!

Majd májusban jött a pozitív teszt és most vagyunk 13 hetesek és ha érzékeim nem csalnak akkor aprócska mozgásokat éreztem pont 10 perce!

Mindenkinek,aki átesett a vetélésen,kitartást és sok erőt kívánok!

Az a baba akkor jön,amikor kell!😘

44912. 37403e3af4
2015. aug. 10. 21:53
Gratulálok kismamák 😊 én is kaptam utrot az előző missed ab miatt. Holnap leszek 11 hetes. A 9.héten elkezdtem vérezni és mint kiderült valószinű az utrotol mert felmarta a nyálkahártyát. Tehát ha ilyesmi történik erre érdemes gondolni amennyiben hüvelyben használjátok. Nem ijesztgetésképpen írtam le hanem mert én nem tudtam h ilyesmi lehetséges.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook