Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Baba a pocakban vetélés/missed ab után! fórum

Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)

2641. Judy55 (válaszként erre: 2638. - Jpne)
2008. nov. 8. 17:10

Szió megint!

Neked mikor volt a műtét?

2640. Judy55 (válaszként erre: 2638. - Jpne)
2008. nov. 8. 17:09

Szia! :)

Ha jobban belegondolunk, most végül is mi a lényeges különbség a 2. és a 3. havi vérzés között teherbeesés szempontjából?

2639. Judy55 (válaszként erre: 2638. - Jpne)
2008. nov. 8. 17:06

Szia!

Most lesz majd a 2. vérzésem.Én már szeretném decemberben próbálgatni, párom is benne van.

Csak hát az még nem a 3. vérzés után van ugye.

Valaki meg egyet sem vár meg, és nagyobb terhességi korban volt mint én...

Most ezen agyalok

2638. jpne (válaszként erre: 2637. - Judy55)
2008. nov. 8. 17:03
Á, szerintem nem. De én mindenképp kivárnám a 2. havit. Mert ha hamarabb jönne össze a baba és ugyanez történne, akkor biztos hibáztatnám magam, hogy ezért. Ha nem lenne semmi baj, akkor mondhatnám, hogy na,látjátok...? De elég sokat agyalok most én is ezen (nem mintha a férjem jobban hajlana a babára), és úgy tűnik az olvasottakból, hogy nagyobb a vetélési kockázat a türelmi időn belül. Az idő előrehaladtával, ez a kockázat csökken. Tehát annál nagyobb az esély az újbóli vetélésre, minél kevesebbet vársz.
2637. Judy55
2008. nov. 8. 16:58

sziasztok!

Szerintetek mindenki kivárja az orvos által előírt ún. türelmi időt? (ami általában valakinél 1 ciklus, másnál 3, másnál 6)

Aki már újra várandós, az mind kivárt?

2636. 0bc15d9cef (válaszként erre: 2633. - Bridzsit76)
2008. nov. 8. 16:27

Minket kontrollig "tiltott" el, az 4 hétre volt, akkor zöld utat kaptunk.

Szerintem inkább lehessen, és mégse éljetek házas élet, mint fordítva. Nem maradtok le semmiről... talán pont ideje egy kis alternatívát bevezetni...

2635. fiamette (válaszként erre: 2633. - Bridzsit76)
2008. nov. 8. 15:33
Én 3 hét után mentem vissza, nekem azt mondta már élhetünk házaséletet
2634. Judy55 (válaszként erre: 2633. - Bridzsit76)
2008. nov. 8. 12:18

Szia!

Ha nem is kell várni 6 hetet, inkább az első vérzést várd meg, sokszor nehéz :) tudom, de érdemes, én is így tettem, nekem azt mondta a doki, hogy az első vérzéséig ne éljünk házaséletet.

2008. nov. 8. 12:02

Sziasztok!

Mi a véleményetek arról, hogy a doki aki elvégezte nálam a ,,befejezést" azt mondta, hogy 6 hét múlva éljünk csak házaséletet. Ennek 3 hete.

Szerintetek be kell tartani?

Én már rendben érzem magam ,,ott".

Nektek mennyi időt mondtak?

2632. fiamette
2008. nov. 7. 20:44

sziasztok!

en is ugy erzem, hogy mar kesz vagyok egy uj terhessegre, de nem szeretnek megegyszer ezen atmenni. volt aki irta, hogy korai volt a terhesseg nalla es elment a baba masodszor is.

en ezt szeretnem elkerulni.

persze ezt mindenki sajat maganak donti el

sok sikert mindenkinek

2631. Judy55 (válaszként erre: 2630. - Arnika01)
2008. nov. 7. 18:25

Szia!

Lehet,hogy decemberben már megpróbálkozunk vele, csak azért nem vagyok benne biztos, mert mondta a doki - mint másnak is - várjak meg 3. vérzést.

De már nagyon-nagyon szeretném és az első vérzésem is pont időben jött meg, nem is volt eltérő az eddigiektől, nem fájt jobban.

Lelkieben pedig már felkészültem a következő babára.

2630. Arnika01 (válaszként erre: 2629. - Judy55)
2008. nov. 7. 18:02

Szia!

Nekem 7 hetesen volt az elhalásom, és a műtét utáni 6 hetes kontrolt megvárva próbálkoztunk. Vagyis 1x voltunk együtt, és már nem is jött meg most a 29. hétben vagyok:))). Sok sikert. Hallgass a szívedre. Én is azt tettem.

2629. Judy55
2008. nov. 7. 15:35

Sziasztok!

Ezután a téma után több helyen is utánanéztem.

Nagyon sokat írták, hogy már a 2. vérzés után nekiláttak és minden rendben volt.

Nagyon szeretném már megpróbálni decemberben, az lenne már a 3. ciklus?

Nekem olyan volt a műtétem, hogy méhszájtágítót ne is tettek fel és viszonylag koraterhességi elhalás volt, jóval 12. hét előtt..

2628. Judy55
2008. nov. 7. 14:07

Sziasztok!

Nekem lassan közeleg a 2. mensi, még előtte elmegyek jövőhéten, vagy utána rákszűrésre, amúgy is esedékes. Azért rákérdeztek a dokira, hogy akkor mit lát, mikortól lehet próbálkozni.

Gondolom a próbálkozás sajnos az elhalás korától is függ? Szerintetek?

Én 8-10 hetes lehettem, mikor közölték, de kb. 5-6 hetesen halhatott el.:-((

2627. jpne
2008. nov. 7. 13:00

Szerintem is a 6 hónappal tutira biztosra megy a doki. Nem meri megkockáztatni, hogy ha esetleg kevesebbet mond és megint vetélés lesz a vége, akkor Őt hibáztassák.

Lehet nekem azért állt így hozzá a doki, mert nagyon sírtam mikor megmondta, hogy nem él a baba. És műtét után is magam alatt voltam. Lehet, hogy kapásból mondta volna a 6 hót, így meg csak annyit mondott, hogy reméli a kontrollon minden rendben talál és mihamarabb próbálkozhatunk újra.

Pedig ha tudná, hogy éppen azért borultam ki ennyire, mert nem akar a férjem próbálkozni.

2008. nov. 7. 10:54
bocsi, néhány betű lemaradt, de azért talán érthető voltam ;)
2008. nov. 7. 10:53

Sziasztok!

Nekem korrektebb jpne orvosának a hozzáállása. Az alapján mondja meg a várakozási időt, hogy mit lát. A mai diagnosztikai eljárásokkal szerintem ez normálisabb, mint alapból 6 hónapot mondani, amikorra már tuti mindenki nagy százalékkal helyreállt.

Nekünk 16. heti ab.missed után 2-3 mens-t mondott a nőgyógyász. 3. után jött is szépen a gólya.

Nekem annyi boyolítja a helyzetet, hogy pajzsmirigyalulműkődésem van. Endokrinológus rögtön lecseszett, hogy kissé korán jött. Na a a kedvéért nem küldöm vissza:) De tény, hogy kiderült, hogy a pajzsmirigy-gyógyszert majd a duplájára kellett emelni. Műtét után közvetlenül nézték az értékeke, de vmikor később borulhatott föl. Ez meg nem nőgyógyászati kérdés. Mindenesetre most kapom a gyógyszert (ami tulképp nem is gyógyszert, hanem a meg nem termelt hormonok pótlása), és eddig minden rendben.

Persze "rémálmaim" nekem is vannak. Hogy UH-n közölték, hogy szívhang ugyan van, de nem fejlődik a múltkori óta. Már nagyon várom, hogy megmozduljon, és érezze, hogy él. Most vagyok 14 hetes.

2624. jpne (válaszként erre: 2620. - Judy55)
2008. nov. 7. 09:51

Ezt a 3 vagy 6 hónap időt én sem értem. Nekem a doki még nem mondott erre semmit. Az első rendes mensi után vissza kell mennem kontrollra, megnézi mi újság és utána mondja meg mit ajánl.

Én már egy hete azt álmodom, hogy várandós vagyok. Tegnapelőtt a Bódi Margóval voltunk együtt terhesek. Pedig szinte azt sem tudom ki az, valahol hallottam a nevét. Ma éjjel pedig hajnali 3 óta fenn vagyok, mert azt álmodtam, hogy már nagy volt a hasam, mikor a férjem veszekedett velem, hogy vetessem el. (Egyébként ilyen az életben eszébe sem jutna) Álmomban így meg kellett szüljem félidőben. Borzalmas volt.

Úgy látszik jobban félek attól, hogy nem akar harmadikat mint gondoltam.

2623. vov
2008. nov. 6. 20:34
A vetélés nem korfüggő, fáj 20, 30 és 40 évesen is!!!!!
2622. vov
2008. nov. 6. 20:34

Sziasztok!

Mi holnap megyünk a Káliba konzultációra, nagyon várom!!!!

Kíváncsi vagyok mit mondanak 13ezerért....

2621. 6f685ccb94 (válaszként erre: 2620. - Judy55)
2008. nov. 6. 20:22
Köszi, de segít az is, mert sokan úgy kezdik "nem baj, fiatal vagy még". De igen, baj. Csak az tudja, aki átéli és itt legalább társakra lel az ember. A dokik szerintem csak óvatosságból mondanak 6 hónapot, lehet, hogy a lelkiekre gondolnak inkább...
2620. Judy55 (válaszként erre: 2619. - 6f685ccb94)
2008. nov. 6. 19:51

Szia! :-(

Nehéz erre bármit is mondani, nekem ma volt öt hete. nagyon sajnálom, tudom, hogy most ez nem segít, de talán könnyebb elviselni, hogy nem vagyunk egyedül........

Idővel könnyebb lesz neked is, sajnálom hogy veled is ez történt

De az orvosokat nem értem, most mitől függ az, hogy valakinek fél év, valakinek 3 hónap?

2008. nov. 6. 19:40
Sziasztok! Tegnap, 9 hetesen volt missed ab. műtétem, mert üres petezsákot találtak. :( Első babóca lett volna. Vigyáztam magamra, Gravidát, folsavat szedtem és mégis... Nekem fél év várakozási időt mondott a doki, így most egy ideig marad a tervezgetés. Majd nézegetlek titeket, most még egy kicsit "magamban leszek".
2618. fiamette
2008. nov. 6. 19:32

sziasztok lányok!

ma vettem ovulációs tesztet, holnap vagy holnap után már esedékes is.

remélem beválik és akkor biztonságban leszek + azt is tudni fogom mikor van peteérésem :)

2008. nov. 6. 18:55

Sziasztok!

Elolvastam a mai írásokat és láttam ismét többen lettünk! Viszont örömmel látom elszántságotokat, és kitartásotokat!

HAjrá lányok!

Hacsiju én is drukkolok neked! És persze minden baba-tervezőnek!

2616. Juca80 (válaszként erre: 2615. - Hacsiju)
2008. nov. 6. 17:25

Köszönöm, aranyos vagy! Nemsokára én is szeretnék örülni Nektek!

Nekem a menstruációm szépen beállt 27-28 napra. Gondoltam, a 10. napon nem lehet "baj" (azaz reméltem, hogy lesz). De szerencsére valaki nagyon kitartó volt és megvárta a peteérést. :)

2615. hacsiju
2008. nov. 6. 17:21

Szombat körül ha megint 10.napon lesz, de már nézem a kis mikroszkóppal(eddig semmi).A lényeg hogy figyelek magamra!

Nem is tudod mennyire örülök nektek!

2614. Juca80 (válaszként erre: 2613. - Hacsiju)
2008. nov. 6. 17:12

Szerintem majd 7-8 hét körül. Tegnap voltam egy természetgyógyásznál. Azt mondta, minden rendben van. Ezelőtt mindig rohantam hamar dokihoz, de úgy vélem, nincs szükségünk arra a sok ultrahangra.

Neked mikor van peteérésed?

2613. hacsiju (válaszként erre: 2612. - Juca80)
2008. nov. 6. 17:08

Rendben!Remélem én is hamarosan jó hírekkel szolgálhatok!

Mikor fogsz menni dokihoz?

2612. Juca80 (válaszként erre: 2611. - Hacsiju)
2008. nov. 6. 17:03

Köszi Hacsiju!

Én is szorítok Neked nagyon! Majd írd a fejleményeket.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook