Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Nekem is azt mondja a parom, hogy ne stresszeljek, dehat sajnos nem olyan a munkam hogy kibirjam.
Viszont az hogy egybol tappenzre menjek nem igazan jo otlet, ha barmi van akkor mar nem tudok visszajonni. Azert a mai vilagban fontos a munkahely.
Az az egy biztos, hogy megegyszer sikerul teherbe esnem mar mindenki mashogy fog a dolgokhoz allni, mert ugy vettem eszre mindenki tanult a helyzetbol.
A fonokom mar jobban szetosztotta a munkam.
En is a fogyasba temetkeztem, mert megyunk eskuvore decemberben es szeretnek addig leadniegy 10 kg meg. Aztan meg mar lehet probalkozni a babaval. Ugyhogy fontos celok lebegnek elottem.
Sziasztok!
Bocs, hogy ilyen sokára...
Angyal,
gratulálok a kis babócához, további jó egészséget kívánok!
kislibu,
nagyon ügyes vagy! Szerintem tök jó, amit leírtál, mármint hogy először az új munkádra szeretnél koncentrálni, és jövőre indítani újra a baba projectet. Én is nagyon szerettem volna megint babát, de a decemberi vetélés után inkább vártam még, elfoglaltam magam az esküvőnk szervezésével, munkával, költözéssel, stb. De ezt már írtam. Drukkolok neked, hogy minden az elképzeléseid szerint alakuljon! Magaddal is kell foglalkoznod, és nem fog ártani egy kis szünet, ebben biztos vagyok!
A vitaminokról:
én nem viszem túlzásba ezt a témát. A terhességeim kiderülése előtt nem is szedtem semmit, aztán először mindig csak folsavat, aztán terhesvitamint, úgy a 7-8. héttől. Most pedig, így a 18. héten már ferro folgammát, azaz vérszaporítót is kell szednem, orvos írta föl. A védőnőm tegnap azt mondta, hogy ezen kívül más egyelőre nem kell. Kálciumot mondott még, de csak óvatosan, abból pezsgőtablettát ihatnék a többi mellett.
Az enyém 5 mg-os, abból lehet elég egyet beszednem és esetleg még mellé a Gravidát, hogy más vitamin is kerüljön belém? A Gravidában 0,8 mg van.
Ha jelenleg nincs munkád, akkor megértem, hogy kerestél! Jó, hogy összejött! Viszont a munkahely váltás már meggondolandó, főleg nekem aki már nem 26 éves mint Te. Szerintem maradok itt a seggemen. Ma beszéltem a kolléganőmmel, állítólag várnak mint a messiást, annyi a munka. Hétfőn megyek is vissza, talán elterelődnek a gondolataim, ha beletemetkezem a melóba.
Viszont amint gyanúm lesz, hogy teherbe estem, akkor egyből, akár az első héttől táppénzre megyek, mert vegyszerek vannak a munkehelyemen és túl stresszes is. Úgy érzem nem kockáztathatok...
Nekem az orvos nem mondta, hány milligrammosat szedjek, csak annyit, hogy napi 2x1-et... Mindenesetre amit eddig szedtem, az 3mg-os.
A munkával kapcsolatban nekem is épp ez a gondom, de mindenképpen jobb, ha van munkám, mintha egyáltalán nem lenne. És ezért nem valószínű, hogy hamarosan újra próbáljuk a babát, majd csak akkor, ha már biztos a helyem, és mivel a fizetés is magasabb itt, érdemes lesz úgy tervezni, hogy már a jövő évi keresetem legyen irányadó, ne az idei, ami azt jelenti, hogy nyár előtt nem is gondolhatunk a projectre... Sajna, de addig inkább fogyizok kicsit meg mozgok, meg kikapcsolódom, és most (ugyan nagyon szeretném a babát), de megpróbálok örömet lelni az élet egyéb dolgaiban, és nem mindent csak a babától függővé tenni. Eddig mindent feladtam emiatt (tanulás, ösztöndíj, munka, stb), és ezért is zuhantam nagyon össze, mikor nem sikerült, mert mindent erre építettem. Talán ha nem mindent ennek rendelek alá, akkor kevesebb nyomás alatt könnyebben ki is hordok egy terhességet végig.
Szia!
Hány mg-os folsavat szedsz?
Garatula a munkához!
Az én férjem is mondta, hogy keressek kevésbé stresszes munkát, ahol esetleg magasabb összegre vagyok bejelentve...
Mondtam neki, hogy ha január-február magasságába esetleg már összejöhet a baba akkor, hogy képzeli ezt, hisz eleve nem könnyű új munkahelyet találni + utána egyből irassam ki magam táppénzre? Mit szólnának, hogy egyből terhes lennék, tán a próba idő alatt ki is rugnának.
A barátnőm így járt. Még épp próbaidőn volt mikor teherbe esett és nem tudta titkolni, mert hányt álandóan. Ott pedig embertelenül kirugták....
Szia Angyal!
:-)
Akkor nagy kitartást és egészséget!
Vigyázz magatokra!
Igen, nagyon hasonlóak szerintem mindannyiunk gondolatai, és ez az egyetlen hely, ahol igazán el lehet mondani őket. Hiába akarnak is segíteni mások, ezt nem értheti, csak az, aki átélte már ezt a szörnyűséget. És csak az ad reményt, ha látjuk, hogy a sorstársainknak szépen növekszik a pici babájuk már a pocakukban.
Egyedül az ember gyenge: főleg, ha olyan környezetbe kerül, ahonnan ő lóg ki, ahol nem értik meg ezt a legbelső vágyát, ezeket a mély félelmeket. De ha hasonlókkal találkozik, akkor azok megerősítik, érzi, hogy nincs egyedül, és így sokkal könnyebb nem félni, nem feladni, és addig próbálkozni, míg nem sikerül. Egyszer nekünk is meglesz az ajándékunk, higgyétek el!
Szia Bridzsit!
Petezsák 18 mm, Crl 4,1 mm , van szikhólyag és szívhang is .Hallottam is mert a dokimnak 4d uh-ja van.
Szia!
Először is Kislibunak:
Milyen fura,hogy ugyanolyan gondolatai vannak, mint nekünk is bármelyikünknek.
Rákattintottam a képeidre, láttam a babákat, hát nem mondom, hogy nem sírtam egy kicsit, annyira sajnálom.
Megértem amit írsz. Nekem mikor volt a múltkor a műtét, jöttem ki szomorúan, láttam terhes kismamámat, cigivel a kezükben!!!!!!
De pl. van jó hír is - barátnőm ma tudta, hogy babája lesz, nem kevés idő próbálkozás után
A többieknek is üzenem, hogy mindenki szedje a vitaminokat, folsavat, azt nem tanácsolom, hogy ne gondoljanak erre, mert ugyan nekem is tanácsolták. " jajj nem kellenne mindig ezen gondolkodnom. " könnyű ezt mondogatni, amíg át nem jutunk ezen az időszakon, úgyis ez fogja lekötni a gondolatainkat.
Éni s szedem a vitaminokat, folsavat és E vitamint, amit megtehetünk, azt tegyük is meg!
puszi nektek
Reggel csináltam tesztet: olyan negatív, mint a ház! Bár ennek most örülök, mert nem kéne 6 héttel a 6 hónapos ikervetélés után még teherbe esnem... Ezentúl óvatosabb leszek. Attól független még mindig szurkál a méhemnél (szerintem ott volt a méhlepényem), de majd csak elmúlik.
A körzeti dokinál is jártam: nagyon aranyosak voltak, emlékeztek rám a terhesgondozásról, és szerencsére nem kellett elölről elmondanom a történetet (így is elbőgtem magam - szokás szerint). Olyan nagyon nem vizsgált meg alaposan, csak megtapogatta a hasam, de nem is baj, mert előző héten a magándoki mindenféle kütyükkel "átvilágított", még az epehólyagomat is figyelemre méltatta.
Szerencsére minden rendben nőgyógyászatilag a dokik szerint: az egyik szerint 3 hónapot várjunk még, a másik szerint 4-5öt még. De addig is szednem kell folyamatosan a vitamint meg a folsavat.
Lelkileg nehéz még mindig: legutóbb ugyanebben a rendelőben még a babák szívhangját hallgatta a doki és mosolygott. Most meg csak a sajnálatot láttam, meg a csendet. Az is rosszul érintett, mikor megláttam néhány kismamát, akik velem együtt jártak a gondozásra, és már óriási a pocakuk. Nem tőlük sajnálom én a babát, csak olyan igazságtalannak éreztem ott az egészet... Mindig az járt az eszemben: "Miért pont én? Miért már megint én?" De elfogadom a sorsom, valami oka csak volt - de fel nem adom, most már csak azért sem!
Egyébként még történt ma valami: felhívtak a nagy multitól, ahova jelentkeztem, hogy FELVETTEK! NOVEMBER VÉGÉTŐL LESZ MUNKÁÁÁÁÁÁM!!!
Szia!
A zárójelentésemen nincs rajta! csak az, hogy a kontrollvizsgálatra a megbeszélt időben jelentkezzen. Én erre rákérdezve azt a választ kaptam, hogy oda konkrétan csak a patológiai eredményért kell mennem 6 hét múlva. És majd a saját dokimhoz menjek amikor ő mondja, mivel ott nem volt dokim, hanem az aktuális doki foglalkozott velem. Ez problémát is jelentett ott. Erről regéket tudnék zengeni..
Szóval azt tanácsolom minden olyan kismamának akinek valami probléma miatt korházba kell feküdnie előtte konkrétan abba a Korházba fogadjon dokit!
Szóval amikor a dokim mondja, ezek után, most jöhet a telefon , megkérdezem tőle mikor kell mennem...
A vérzésem nekem is hasonlóképp alakul, egyszer van egyszer nincs, remélem már nem sokáig.
Én a folsav szedését már elötte szigorúan elkezdem és betartom! A genetikus doki ezt emelte ki legfőképp, amikor arról beszéltünk mit lehetett volna illetve lehet majd tenni!!!
Ja!
Most 13. hét, jól vagyunk :)
A múltkor a 15. héten halt el... DRUKK
Sziasztok!
Jó sok mindent írtatok az elmúlt napokban...
Megpróbálok reagálni:)
kontroll: Bridzsit! nincs rajta a zárójelentésen???
Én 3 és fél hét után mentem, addig házasélettől el voltunk tiltva, utána lehetett. Ez nyilván attól függ, mit látnak a kontrollon.
Vérzés/mens.: nekem vagy 10 napig vérzett, de volt közben szünet, aztán megint, aztán erősebben, szünet, stb. Mens. 35. napon.
kislibu: Nekem is fájt az első mens után. Belenyillalt, szúrt, volt amikor egész erősen. A műtéttel azért "megcibálják" ezeket a szerveket.
Folsav: próbálkozós hónap előrr elkezdtem szedegetni (azaz nem minden nap), aztán minden nap 1 szem (3 mg-os). Mást nem szedtem, szedek, de szerintem tök normálisan táplálkozom. Orvos azt mondta, ahogy akarom, ő speciel nem tulajdonít neki nagy jelentőséget.
Az általános vitaminok reklámjáról elhiszed, hogy feltöltődsz, és szuper energiával bírod este is, és vigyorogva ugrálsz egy áthajtott nap után? Na a terhesvitaminok reklámját is osszuk mondjuk tízzel. Nem csodaszerek, segítenek. Beteg terhességet nem "mentenek" meg. Szerintem.
Szia Kislibu!
Elmentem a körzetimhez! Megnézte a vérleletem és holnap éjgyomorra megyek hozzá vérvételre. Azt mondta, hogy enyhe vérszegénységet mutat a lelet, de az is lehet, hogy már jó lesz az eredmény.
Felírt nekem folsavat, konkrétan a Huma-Folacid nevű vitamint. Egy tablettában 5 mg folsav van. Hiába 3 hónap múlva próbálkozhatunk a babával, azt mondta ezt szedjem már most. Szedésével kivédhetőek a idegcsőzáródási rendellenességek, lehet ha már a terhesség elött szedtem volna és nem a 2. héttől, akkor most már több mint 19 hetes boldog kismama lehetnék....
Szia KissMe!
Szerintem biztos, hogy a babát érezted! Amikor erősödnek majd a mozgások, mikor nagyobb lesz, akkor visszagondolsz majd erre az időre, hogy ezek már azok a mozgások lehettek, csak ilyenkor még bizonytalan az ember. Én is így voltam...
Lehet tényleg nem az a megoldás, hogy 2 hetente rohangálunk ulrahangra, hiába is nyugtatná meg ez az embert! Ha viszont van egy jó dokid aki nagyon jó szakember, aprolékos, és hosszú ideig vizsgálja a babádat UH-n, az megnyugtató lehet.
Örülök, hogy segithettem. Nekem is ajánlották, ki is probáltam és bejött.
Sőt terhesen is szedhető, ami a vetélés ellen véd.
Húúú, jó sokat írtatok az elmúlt két napban, alig találtam meg ezt a nekem szóló írást! :)
Bridzsit,
köszönöm a drukkolást, remélem, tényleg nem lesz semmi gond. A húgom is babát vár, ő három héttel tart előrébb, mint én, most 21 hetes. Nem mászkált sehova pluszban, csak a kötelezően előírt vizsgálatokra, és engem is mindig leszúrt, hogy miért akarok orvoshoz/ultrahangra rohangálni? Persze neki nem volt két vetélése tavaly. A lényeg, hogy nála minden jól megy, szépen fejlődik a baba, és a mozgását is érzi már bőven.
Na igen, mehetnék ultrahangra akár 2 hetente, de akkor vagy szerzek beutalót a klinikára, vagy magánba megyek. Az első nem egyszerű, a második pedig drága.
Egyébként az nyugtat meg, hogy most már néha érzem, mintha a baba mozogna. Tegnap este elég aktív volt, ha őt éreztem egyáltalán.
Az AFP eredményemre az orvos, és a védőnő is azt mondta, hogy tökéletes, a Down-kockázat sem volt rossz, és nem is rendeltek el újabb vizsgálatokat. Nagyon remélem, hogy nem tévedtek...
Sajnálom, hogy te így megjártad ezzel az eredménnyel!
A Terhességre készülődve
A vitaminok és nyomelemek mellé biztosítanunk kell az antioxidánsok napi szükséges mennyiségét. Védik szervezetünket a káros oxidációktól. Terhességre készülődőknek feltétlen ajánlott felerősíteni szervezetüket a biológiai feladatra. Az antioxidánsok védik a férfi és női ivarsejtek épségét, egészségét.
Orvosbiológiai kutatások szerint az antioxidánsok javítják a fogamzás hatékonyságát. Segítik a nők peteérésének szabályosságát, valamint aktív szerepet játszanak a férfiak spermaképződésében.
Terhesség idején
A női szervezetnek a terhesség alatt fokozott szüksége van antioxidánsokra. Védik a magzati burok épségét, gátolják a magzati fejlődési rendellenességeket, hiányuk esetén a terhesség veszélyeztetetté válhat (Forrás: Curr. Opin. Obstet. Gynecol. , 2006).
Ajánlás: legjobb a sokféle gyümölcsből (gránátalma, áfonyák, szőlő, citrus, zöld-tea) készült antioxidáns étrendkiegészítő, melynek komponensei fokozzák egymás hatását.
Ilyen készítmény a Pharmaforte Kft. Antioxant terméke, amely a gyümölcsökből származó sokféle nyomelemet és vitamint is tartalmaz . Fontos komponense a SZELÉN, szervezetünk mindennapi szükségletét fedezi, valamint a C-vitamin. A készítmény kétféle kiszerelésben kapható: vizes oldatban Cseppként, illetve Kapszulázott formában.
Az ANTIOXANT Kapszula és Cseppek természetes hatóanyagokat tartalmaznak, nem toxikusak, igy terhesek, kismamák és gyermekek is nyugodtan fogyaszthatják.
Bocsi, ha hosszu lettem.
LeírásGránátalma, tőzegáfonya, citrus, zöldtea és szőlő kivonata szelénnel és C-vitaminnal. Antioxidáns étrend-kiegészítő kapszula.
Felhasználási javaslatA készítmény egzotikus gyümölcsökből nyert antioxidáns hatóanyagai (flavonoidok, anto- és proantocianidinek, egyéb polifenolok) védik a szervezetet a szabadgyökök oxidatív stresszt, idő előtti öregedést és oxidatív sejtkárosodást okozó hatásával szemben. A többféle antioxidáns fokozza egymás hatékonyságát, védi a szervezet egészséges működését.
Citrusfélékre érzékenyeknek nem ajánlott.
Használati utasításNaponta 1 kapszula javasolt.
Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet. A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl.
ÖsszetételÖsszetétel kapszulánként:
Zselatin 90 mg
Gránátalma kivonata 80 mg
Szőlő kivonat 80 mg
Zöldtea kivonat 75 mg
Tőzegáfonya kivonat 75 mg
Citrus kivonat 50 mg
C-vitamin 30 mg
Maltodextrin 10 mg
Nátrium szelenát 190 µg
Hatóanyagok az ajánlott napi mennyiségben:
Polifenolok 198,8 mg
ebben Proantoclanidin 56,8 mg
Ellagsav 30 mg
Citrus flavonoidok 22,5 mg
Rezveratrol 2,0 mg
C-vitamin 30 mg = RDA 50 %
Szelén 80 µg = RDA 100 %
RDA: Felnőttek számára ajánlott napi bevitel.
TartalomNettó tömeg: 29,4 g
60 db kapszula. 490 mg
TárolásA készítményt gyermekek elől zárjuk el, tartsuk száraz, hűvös helyen.
ForgalmazóPharmaforte Kft.
Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 20
--------------------------------------------------------------------------------
További információk A levegő oxidációs hatása okozza, hogy az alma megbarnul, a vágott virág elhervad, a vas megrozsdásodik. Az emberi szervezetben a levegő oxidációja mellett a reaktiv szabad gyökök válthatnak ki oxidációt, mely idő előtti öregedéshez, szív- és érrendszeri megbetegedésekhez, makula-degenerációhoz, ízületi gyulladáshoz és rákhoz vezethet. Az antioxidánsok olyan kémiai anyagok, amelyek csökkentik a szervezetben az oxidatív jellegű károsodást, így a szabad gyökök ártalmas hatását.
Az antioxidánsok közé tartozik számos vitamin (A-, C-, E-vitaminok), fémion (szelén, réz), enzimek, glutathion, valamint növényi polifenolok, amelyeket zöldségek (saláta, spenót, stb.) és sötét színű gyümölcsök leve, héja és magja tartalmaz.
A szabad gyökök keletkezése gyakran köthető a dohányzáshoz, a környezetszennyezéshez, a napon való túlzott tartózkodáshoz és a stresszhez. Az antioxidánsokkal való étrendkiegészítés segít csökkenteni a szabad gyökök károsító hatását, ezáltal csökkenti a krónikus betegségek kialakulásának valószínűségét.
A polifenolokat tartalmazó gyümölcsökből gyakran koncentrátumot készítenek, és étrendkiegészítő kapszulaként, vagy vizes oldatban cseppként árusítják. Legkedvezőbb készítmények azok, amelyek többféle növényi polifenol kivonatot tartalmaznak, mivel tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy hatásuk nem csupán összeadódik, hanem szinergetikusan egymás hatását fokozzák. Igy például a C-vitamint sokszor csipkebogyókivonattal keverik, amely antioxidáns hatékonyságát fokozza.
SZUPERANTIOXIDÁNS: GRÁNÁTALMA
A Time magazin a közelmúltban foglalkozott a gránátalma kivételesen kedvező élettani hatásaival. Azon kívül, hogy a gránátalma kitűnő kálium- és C-vitamin-forrás, a szív egészségét javító polifenolokat is tartalmaz. A Technion - Institute of Technology legújabb kutatásai szerint a gránátalma megközelítőleg háromszoros antioxidáns képességgel bír a vörösborhoz, a zöld teához, az áfonya- és a narancsléhez viszonyítva, amelyeket az eddigi ismereteink a legerősebb antioxidáns hatásúaknak tartottak.
A gránátalma legfontosabb fenol-típusú komponenese az ellagsav, amely anti-karcinogén és anti-mutagén sajátossággal rendelkezik. Rendszeres fogyasztása csökkenti a tumorok kialakulásának valószínűségét. Ez azért nagyon fontos, mert ilyen hatású gyógyszert még nem sikerült a kémikusoknak előállítani. A Hollings Rákkutató Intézetben (Dél-Karolina Orvosi Egyetem) végzett kísérletek kimutatták, hogy az ellagsav szerepe nemcsak a tumor növekedésének megállítása azáltal, hogy gátolja a rákos sejtek osztódását, de természetes sejthalált (apoptozist) is képes indukálni a rákos sejtekben. Rezveratrollal együtt alkalmazva fokozott hatást értek el.
A SZÍV ÉS KERINGÉS EGÉSZSÉGÉÉRT
A gránátalma, szőlő, tőzegáfonya, citrus és zöld tea bioflavanoidjai (polifenolok) külön-külön is, de együttesen még hatékonyabban csökkentik az LDL-koleszterin szintjét, és ezáltal segítik megelőzni a szívbetegségeket (erek meszesedését, törékenységét, szívinfarktust). A szelén alapvető fontosságú a szervezetben, hiánya igazoltan növeli az erek meszesedését.
A sportolók gyakran alkalmaznak bioflavonoidokat a zúzódások és más kisebb sérülések, lábfájás és hátfájás kezelésére. A bioflavonoidokat az immunrendszert erősítő képességük miatt hatékonynak tartják az allergia kezelésére is. A maximális hatékonyság elérése érdekében a bioflavonoidokat és a C-vitamint együtt kell alkalmazni, mivel egymás jótékony hatását fokozzák.
ÍZÜLETI PROBLÉMÁK, MEGFÁZÁS
Kísérletek kimutatták, hogy a porcsejtek antioxidánsokkal való kezelése megakadályozza a porcot támadó gyulladást okozó enzimek termelődését, ízületi fájdalmak kialakulását.
Mindennapi probléma a megfázás. Az első tünetek felbukkanásakor ajánlott bioflavanoidokat, főleg antioxidáns kombinációkat szedni, mivel azok megakadályozhatják a megfázásos tünetek további kifejlődését.
Dr. Ősapay György
Terhességre készülődve
A vitaminok és nyomelemek mellé biztosítanunk kell az antioxidánsok napi szükséges mennyiségét. Védik szervezetünket a káros oxidációktól. Terhességre készülődőknek feltétlen ajánlott felerősíteni szervezetüket a biológiai feladatra. Az antioxidánsok védik a férfi és női ivarsejtek épségét, egészségét.
Orvosbiológiai kutatások szerint az antioxidánsok javítják a fogamzás hatékonyságát. Segítik a nők peteérésének szabályosságát, valamint aktív szerepet játszanak a férfiak spermaképződésében.
Terhesség idején
A női szervezetnek a terhesség alatt fokozott szüksége van antioxidánsokra. Védik a magzati burok épségét, gátolják a magzati fejlődési rendellenességeket, hiányuk esetén a terhesség veszélyeztetetté válhat (Forrás: Curr. Opin. Obstet. Gynecol., 2006).
Ajánlás: legjobb a sokféle gyümölcsből (gránátalma, áfonyák, szőlő, citrus, zöld-tea) készült antioxidáns étrendkiegészítő, melynek komponensei fokozzák egymás hatását.
Ilyen készítmény a Pharmaforte Kft. Antioxant terméke, amely a gyümölcsökből származó sokféle nyomelemet és vitamint is tartalmaz . Fontos komponense a SZELÉN, szervezetünk mindennapi szükségletét fedezi, valamint a C-vitamin. A készítmény kétféle kiszerelésben kapható: vizes oldatban Cseppként, illetve Kapszulázott formában.
Az ANTIOXANT Kapszula és Cseppek természetes hatóanyagokat tartalmaznak, nem toxikusak, igy terhesek, kismamák és gyermekek is nyugodtan fogyaszthatják.
Az antioxidánsok általános élettani hatásai
erősítik az immunrendszert, fokozzák a szervezet ellenállóképességét,
gátolják a szabadgyökök spermium-, idegsejt- és érfalkárosító hatását,
csökkentik a rák, szívinfarktus, trombózis bekövetkezésének valószínűségét,
fokozzák a testi-szellemi erőnlétet, lassítják a szervezet öregedését.
A korházba a zárójelentés egyben a véreredményem és a fehér és vörösvérsejtek számai tragikusak. 3 csillaggal van megjelölve. Ennek ellenére ott nem mondtak semmit!!! Csak beleírták a zárójelentésbe, hogy vérképzők szedése javasolt. És kész!
Már egyre jobban idegesít, lehet holnap megyek a körzetihez miatta!