Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Látom, ma nagyon péntek volt.
Mindenkinek minden jót kívánok a hétvégére! Sziasztok!
Szia! Sziasztok!
Én úgy voltam vele, hogy tavaly, amikor már majdnem egy éve vártunk a babára, vettem ovulációs teszteket, és elkezdtem hőmérőzni. Ezt javasolták a barátnőim, nagyon lelkes is voltam, három hónapig csináltam. Amúgy nem igazán éreztem a peteérést, vagy legalábbis nem tudtam, hogy az. A tesztekkel és a hőmérőzéssel nagyjából sikerült belőni azt, hogy hányadik napon van a tüszőrepedésem, de abban az időszakban nem sikerült összehozni a babát, pedig nagyon igyekeztünk. Aztán abbahagytam az egészet, és rá két hónapra fogant meg, de végül ugye elment a baba.
Sokan mondják, hogy nem a teszteléstől és hőmérőzéstől lesz terhes az ember lánya, de szerintem igenis hasznos lehet, hogy megismerjük a saját testünk működését.
Az első baba nekünk is elsőre jött, a másodikra 8 hónapot vártunk.....
Amúgy az Öcsém és köztem csak 1 év 18 nap van, ki lehet számolni mennyi idő volt a regenerálódásra!
Sajnos én még soha nem éreztem :(
Most figyelem magam 3 hónpig aztán majd meglátjuk :)
Minden reggel mérem a hőmérsékletem, hátha abbol jobban észreveszem.
Én is érzem a peteérést, de talán inkább utána érzem, hogy fáj lent a hasam alján főleg bal oldalon szokott szúrni. De aztán elmúlik nekem is.
A babákből nekünk az első kettő elsőre összejött, az ikrek pedig ugyan nem az első hónapban jöttek össze, de utólag kiderült, hogy akkoriban olyan ideges voltam a munkám miatt, hogy eltolódott a ciklusom egy héttel és csak nem jókor próbálkoztunk. Amikor erre rájöttünk, vettem egy pisilős ovulációs tesztet és az kimutatta, mikor van a peteérés, bár addigra már visszaállt az ideális 28 napos ciklus is, és úgy már elsőre sikerült megint.
Én is tudtam teszt nélkül is, hogy ott vannak, ugyanazt éreztem, mint most...
Köszi szépen a biztatást, jól esik tényleg. Nem tudom, mi a helyzet igazából, mert ugyan a hányinger délelőtt megint jött, és a nyomást még mindig érzem ott lenn, dokinál nem voltam még. Most szerintem egyelőre veszek egy újabb tesztet, mert a hétfői negatív volt, és majd a hétvégén megcsinálom.
Viszont most egyelőre halogatom a dokihoz menést, mert ha van ott baba és véletlenül elmegy időközben, akkor inkább ne tudjam, ha meg van ott és erős, akkor ott lesz egy hét múlva is még. Egyéb bajom nem hiszem, hogy lenne, amitől ilyet kéne éreznem, mert nem tettem semmi olyat, amitől megsérülhettem volna, vagy megfertőződhettem volna.
Nem tudom, mit érezzek most. Felfoghatom úgy is, hogy örülhetek annak is, ha ott van, de az is jó, ha még nem; de a szívem mélyén szeretném ha ott lenne, csak az eszem mondja, hogy ne.
Szia!
Nekem még ezidáig igazán nem kellett figyelnem. Mikor a lányommal teherbe estem, /ezek szerint teljesen véletlenül/ az első alkalommal akkor voltunk együtt, amikor pont peteérésem volt.
Viszont a peteérést megérzem. Szerencsére olyan nagy petéim vannak, monta a doki is. Már kétszer voltam úgy nőgyógyásznál, hogy valamit érzek, szúr és tapintásra is érezni lehet, aggódtam, hogy talán valami ciszta lehet... A doki megnyugtatott, hogy csak peteérésem van... Azóta ha ilyesmit érzek akkor nem futok dokihoz, hanem várok kb 1 hetet és el is múlik.
A babám is elsőre összejött. Csak azt tudtam , hogy nyaraláskor, kb félidőben lehettem, így kétszer együtt voltunk a férjemmel és mondtanm mindegy, jöjjön aminek jönnie kell, arra gondoltam, hogy olyan szerencsém úgyse lehet, hogy elsőre megint összejön a baba. És tessék, már rá alig 2 hétre biztos voltam, éreztem! Nem is kellett teszt. Szerintem ezt érzi az ember. Ti, hogy voltatok ezzel?
Szia Kislibu!
Ha tényleg baba, akkor megértem, hogy örülsz neki.
Én csak bíztatni szeretnélek, mert ugye, nálad azóta már majdnem 2 hónap eltelt, és volt idő a regenerálódásra. Remélem minden ok nálad és a doki is megnyugtat majd, hogy minden rendben. Azért én a helyedben mindenképp elmennék hozzá. Vigyázz magadra.
sziasztok lányok!
Ahhoz képest hogy az első pik-pak összejött, nem tervezett baba volt, én már 5 ször menstruáltam a műtét óta, pedig most már szeretnék nem menstruálni. Hihetetlen hogy most mikor szereténk, mi mindenre kell figyelni, és milyen kevés napon terméékeny az ember. És persze mindig közbejön valami hogy azokon a napokon nem tudunk együtt lenni a párommal:) De hát ez murphy törvénye, de sebaj majd legközelebb:) Persze a következő hónapban is pont azokban a napokban műtik a férjem térdét, de már mondtam a leendő apunak hogy drágám neked csak feküdnöd kell a többit majd megoldom én:))
Persze ha jon a baba akkor nincs mas valasztas.
:) ne aggodj csinalj egy tesztet es menj el az orvoshoz. Majd o tobbet tud mondani
Tudom, hogy nem egészséges, pont ezen aggódom.
Hányinger most nincs, de a méhemben ott teljesen olyan érzés egy helyen nagyon lenn, mint amikor a babák beágyazódtak. Egyfolytában érzem, hogy van ott valami, és este meg különösen, olyan, mintha belülről nyomnák kifelé, meg néha éget.
Ha ez baba, akkor ezt pont most kellene éreznem, mert 2 és fél hete kerülhetett oda (ha odakerült), csak azt nem értem, hogy mivel akkor már kezdett megjönni, és utána rendesen meg is jött, hogy maradhatott meg (ha megmaradt). Bár elméletileg a petevezetőben elkalandozhatott egy ideig, és velem már így is annyi hihetetlen dolog megtörtént (azért az egypetéjű ikrek sem gyakoriak, meg a 3 peches vetélés), hogy én már semmin sem csodálkozom...
A munkát meg most kéne kezdenem 2 hét múlva és 3 hónap a próbaidő. Ez érdekes lesz... De ha esetleg így akar jönni a baba, akkor jöjjön, én elfogadom a sorsom.
Sziasztok'
Pont ma beszéltem a kismama barátnőmmel és mesélte, hogy a munkatársáék ugyan igy jártak mint mi. Várta a műtét utáni mensit, de nem jött tegnap voltak orvosnál 10-11 hetes terhes.
Szerintem nem egészséges egyből babát vállalni.
Sziasztok Lányok!
Engem is foglalkoztatott az a kérdés, hogy mi történik ha nem vár az ember 3 vagy 6 hónapot.
Viszont nagyon sok helyen lehet hallani arról, hogy a szervezetnek regenerálódni kell, főleg a méhnek, a méhszájnak. Én 3. hónapnál elöbb nem fogok próbálkozni.
Kislibu!
Szerintem beszélj egy dokival, hogy mi lehet nálad. Szerintem nem lehet baba, ilyen hamar az nem okozhat hányingert. Vagy rosszúl tudom?
Kislibu, a fájásokkal ugyanezt produkáltam én is, szúrások-fájások-erősebben-gyengébben. Mondjuk én tuti biztos voltam benne, hogy nem baba van a dologban, meg nem is barnáztam-véreztem.
Ezért is tartom korainak az első mens. után a babát, nekünk a 3. mens után jött a gólya:)
Szia!
Igen, a műtét napjától kell számolni a ciklust. Nekem hosszabb volt az első, mint általában szokott lenni, mert 30 napra jött valami kis barnázás. Rendes menzesz pedig csak 2 hónap után. Aztán visszaállt 24-25 napra, ahogy a műtét előtt is volt. Nekem ez a rövid volt normális.
És szerintem is mindenképpen érdemes kivárni az ajánlott 3 hónapot.
Köszi a rákszűréses felvilágosítást. Gondolom, akkor nem mindig csippentenek, hanem csak szükség esetén. Remélem, nem lesz rá szükség: én nagyon utálom.
Én szívesen megpróbálnám hamar a babát, de most ilyen gazdasági helyzetben örülhetek, hogy most kezdek dolgozni, és egy ideig meg kéne húznom magam. De a 3 ciklus szerintem mindenképpen kivárandó.
Ehhez képest most kezdek aggódni: az OK, hogy negatív tesztet csináltam tegnap (de ez a mensi után 1 héttel volt), és elméletileg meg is jött miután "akcióztunk", de olyat is lehet hallani, hogy valaki extrém időpontban esik teherbe, nekem pedig a méhemnél a szúrás egyre erősebb, és rettenetes hányingerem is van, meg szédülök. Illetve tegnap jött egy-két csepp vér, ma meg egy kis barnás folyás is. (Beágyazódás lenne?)
Lehet, hogy valamit összeszedtem, de ez felettébb furcsa. Nem akarom bebeszélni magamnak, hogy baba van, de aggódom, hogy mi van, ha mégis. Ez most jó lenne, vagy nem?
Hello mindenkinek!
Még egy kérdésem lenne, közületek aki műtéten esett át, mindenki megvárja a 3 ciklust, vagy már hamarabb próbálkozik?
Annyi mindent hallani, hogy valaki max. 1-et vár ki. Nem arról van szó, ogy nem akarom kivárni, csak kíváncsiságból kérdezem
Sziasztok!
Lenne még egy kérdéssel a ciklussal kapcsolatban.
nekem tehát most a 26. napra jött meg először, de most a ciklust honnan kell számolnom, a műtéttől?
Vagy a legközelebbi ciklusom is ilyen rövid lesz?
Szerintetek?
Sziasztok!
Még nem olvastam el a hozzászólásaitokat, de majd mindjárt.
Nekem ma jött meg a műtét után, 26. napra!!!
Éreztem, hogy fájdogált a hasam.
Érdekes, hogy ebben a helyzetben még ennek is mennyire örülni lehet. Ti is így voltatok ezzel?
Sziasztok!
Én is csatlakozom az elöttem szólókhoz, miszerint a plafont nézem és ezidáig még nem láttam mivel csinálják. Valami hideg szerkezettel szétfeszít és egy kis csípő kellemetlen érzés.
A "rákszűrés" során a mintavétel a 2. Fejezetben már említett, méhnyak felszínen elhelyezkedő laphám-mirigyhám határról lesodort sejtekből történik, illetve a gyanús elváltozások felszínéről. Ennek eredményét többféle rendszer, beosztás szerint is megadhatják, leggyakrabban szerepel a Papanicoulau szerinti értékelés is. Ennek eredménye P 0-5 lehet. P0 esetén valami miatt a rákszűrés nem értékelhető /technikai probléma/, ezért néhány hét múlva érdemes megismételni a vizsgálatot. Egészséges eredmény a P1-2. Betegségre a P3-5 utal. P4-5 esetén méhnyakrák irányában végeznek további vizsgálatokat. P3 lehet rákmegelőző állapot jele is, de gyakran erős gyulladás okozza: mindenképpen további kezelésre és ellenőrzésre van szükség. A rákszűrés eredménye mellett a hüvelyváladékról is kapunk információt: itt is lehet gyulladásos jel, bizonyos kórokozók pontosan felismerhetőek /gombák, baktériumok, stb./. Hüvelyváladék vételekor csak az utóbbit vizsgálja a cytologus, itt a minta nem feltétlenül a méhnyak felszínéről származik, hanem a hüvely más részéről /hüvelyboltozat, hüvelyfalak/, ekkor nincs "rákszűrés" eredmény, csak hüvelyváladék.
A "rákszűrés" része, hogy segédanyagokkal is ecsetelve a méhnyak felszínét, a méhszáj környezetét végezzük a mikroszkópos vizsgálatot. Ennek haszna, hogy mikroszkóppal sem látható elváltozásokat képes elkülöníteni: az ép és a beteg részek más színűre festődnek.