Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
szia, az én fiam is 2 hete kapja a Tinus -terápiát, és az állandónk a Saccaharum D6. De csak este 1 golyó... Vajon miért? Az enyém 5 és fél évesen 15 kg. A te gyermeked mekkora? Igen a Saccharum adása óta nyugtalanabbul alszik , és sokat fent van éjjel. Nem tudom, ez minek tudható be, remélem átmeneti. Kap még Cuprum Metallicum C30-at is, de ezt csak heti 1x, és 3-4 golyócskát.
Andi
sziasztok,
én azt szeretném leírni, hogy a mi GFCF diétánkat magam is próbáltam többször tesztelni, és sajnos azonnal ( 2-3 óra múlva) meglett a hatás. Legfőképpen a kazeinre reagált sírással, összekuporodva bebújt az ágyába, és láthatóan szenvedett. A gluténről ezt már nem mondhatom el, mert az -állítólag- hosszab távon jelzi a nemkívánatos hatásást.
Még annyit szeretnék, hogy tegnap elvittem a fiamat a játszótérre, és nagy szomorúan nyugtáztam a többi gyerek és a közte lévő különbséget. Kisebb, éretlenebb, és állandóan rohan. Alig tudom már követni. Sajnos még mindíg nem jutottam el odáig, hogy ezt nyugodt lélekkel fogadjam el. Utálom magam, amiért leírom, de most látom csak, mennyire igazuk van a felnőtt autikat nevelő szülőknek, amikor azt mondták, ahogy nőnek, egyre szembetűnőbb lesz az állapotuk. Én valahogy már nem is kívánkozom ép gyerekek közé, -tudom, hogy nem helyes- mert nehezen birkózom meg ezzel a gondolattal. De ha a sors kegyes lesz hozzánk, talán pár év, és nem is kell. Én -ha sikerül a kúra, nem is kell a 100%-os javulás- imába foglalom Tinus Smits nevét esküszöm.
Egyébként bővebben a fiamról: 5 és fél éves -és 3-4-nek látszik, szép arcú, vékony, törékeny, kecses, örökmozgó. Értelemes tekintetű, vidám, érdeklődő. Sajnos nem beszél, és nem tanult meg rágni. Ezt értsétek úgy, hogy csak cumisüvegből, és csak pépes ételt hajlandó elfogadni, ha azt akarom, hogy egyen. Mert őt az evés nem nagyon érdekli, elvan akár fél napig is, mire eszébe jutna, hogy éhes. Az ivással még nagyobb a gond, egy 2 éve történt vírusos betegsége alkalmával a 24. órában a gyerekorvos azt mondta, most vagy itt előtte megitatom, vagy azonnal kórházba küldi, infúzóra. Megitattam. Erőszakkal. Azóta, -tudom, hogy hihetetlen, de így van- nem iszik folyadékot. SEm vizet, sem teát, sem gyümőlcslevet. Nagyon óvatosan a turmixolt ételeibe csempészem bele a napi szükséges folyadékmennyiséget, persze ez sajnos kevés. Ha szerencsém van, akkor elfogad jó sűrűre készített házi gyümöcsitalt. ( napi 1-2x maximum) AZ étkezése abszolút egészséges, soha nem evett csokit, cukrot, - a cukor helyett mézet használok- tartósított élelmiszert. Nem mert nem adtam neki, hanem mert nem fogadja el. Mit eszik? gyümöcsöt, gluténmentes babapiskótát, rizspépet, krumplipürét csirkehússal, és tej helyett kakaóként a Milupa L.P. drink-jét. ( ezt dietetikus tanácsára, recptre szerzem be. ) Talán már értitek, miért fogtam bele a teráriába. A 2 nagyobb és a férjem mellett fél napot is igénybe vesz Álmos napi kajájának elkészítése, összeállítása.
Ja, és mindezt képzeljétek el egy olyan értelmes kisfiúnál, akinek ha kiszólsz fürdés közben, hogy hozza be a papucsodat, viszi, vagy megetet ha kéred, szóval megérti és teljesíti a kéréseket.
Andi
Sziasztok!
SF! Én is azt kérném, hogy maradj, hiszen sorstársak vagyunk! Ha nem is mindenben értesz egyet velünk, attól még - valamilyen szinten - ugyanazt éljük át!
Ééés... IGEN! Kisfiamnak megcsináltuk a kazeinterhelést - orvosi beleegyezéssel és utasítás szerint. Egész egyszerűen NEM REAGÁLT! Sem a kazeinre, sem az újbóli megvonásra! Ez csodás! Úgy örülök!!! :)))
Kedves SF! Nem a kételkedésed kavar fel, sokkal inkább a keserűséged. Kérlek olvasd el újra Lara írását arról, ahogy a kicsi Lalut átölelte (722). Szerintem itt a lényeg (épp ezért szeretem ezt a fórumot), megpróbálunk boldogok lenni a különleges gyermekeinkkel, elfogadni azokat a különleges ajándékokat, amiket tőlük kaphatunk. Ha arra tekintenénk, hogy mit nem tudnak (amit a szomszéd gyerek már tud), akkor sose láthatnánk meg a csodát, amit magukban hordoznak. Biztos ismered ezt: to love = to be happy with (szeretni a gyermeked = boldognak lenni vele). Ennek kell a szívünkben lenni a kétségbeesés és a reményvesztettség legsötétebb óráiban is.
Andi! Gratulálok! Szerintem óriási dolog, hogy bebújt hozzátok az ágyba a kisfiad! Éljen Tinus doki! :)))))
Senki nem bántott meg, felkészültem rá, hogy mindenfélét kapok. Eleinte én is hittem mindenben, és harcoltam, míg tönkre nem mentünk anyagilag és lelkileg. Mára megbékéltem a szegénységgel és a kirekesztettséggel.
Nem adtam fel, de már nem hiszek bármiben. Azóta nem forog minden gondolatom a gyerekem körül, és furcsa módon ettől lett jobb a kapcsolatunk.
Tisztában vagyok vele, hogy mivel a saját példámról tudok a legtöbbet beszélni, azt hihettétek, hogy az én gyerekem mindennél előbbre való. Nem így van.
Nem akarom tovább kavarni az állóvizet, mert mindig lesznek, akik félreértik a mondandómat. Az autista gyerek szülője éppen olyan sérülékeny, mint a gyereke, sokkal könnyebben megsértődik, mint az átlag. Tudom, én is ilyen vagyok.
Fenntartom, hogy ha valakinek tudok segíteni, írjon egy levelet.
Ahogy valaki itt fogalmazott, nem veszem el tőletek a reményt.
Nagyon sajnálom, hogy úgy értelmezted a soraimat, hogy bántalak téged, de mint akkor is írtam, senkit nincs szándékomban megbántani és megsérteni, csak azon a portálon annyira elfajult a pozitívan és negatívan gondolkodók eszmecseréje, hogy arra már tényleg nem voltam kíváncsi.
Én nem mondtam, hogy másnak nem lehet más a véleménye. Elhiszem, hogy belefáradtál a dolgokba, hidd el, hogy én még csak pár hónapja csinálom, és néha már én is belefáradok, de idejövök, és látom a sok pozitív embert, és attól erőt kapok. És ha előrenézek, akkor nem a negatívat, hanem a pozitívat akarom látni, és ez energiával tölt fel.
Szerintem tőled/tőletek az olyan "friss" autista szülők elsősorban tanácsokat várnak, nem lebeszélést, főleg egy olyan dologról ne alkossunk előre véleményt, amit még ki se próbáltunk. Ha van olyan dolog, ami neked nem vált be, akkor azt szerintem mindenki jó néven veszi, ha megosztod velünk.
Mindenki csak reménykedik, és próbál mindenhonnan, innen is infóhoz jutni. Amennyire én láttam, nem voltál a Tinus féle előadáson, így ezért nem igazán értettem, hogy miért fogadtad ezt a dolgot ennyire idegenkedve.
Azt hiszem itt senki nem eltűrt személy, hanem sorstárs, és segítenünk, bátorítanunk kell egymást!!!!!!
Anikó
kedves sf, én nagyon új vagyok itt, de nem mondanád el, ki vagy mi bántott meg? azért, mert egy kicsit óvatosabb vagy, és szkeptikusan szemléled a dolgokat, még nem biztos, hogy nincs igazad! mi mindannyian csak próbáljuk megvívni a kis harcainkat az élettel.Ki aktívan, ki passzívabban, de mind harcolunk!jó lenne ha maradnál.
Andi
Kedves Ancsur!
Nem kell aggódnod, ehhez a topikhoz többet nem szólok hozzá. Nincs értelme. Ti azt hiszitek, hogy le akarlak húzni benneteket, ezért úgy gondolom, nincs helyem köztetek. Köszönöm, hogy eddig is eltűrtetek.
Ha esetleg valamiben segíthetek, küldjetek üzenetet.
Sziasztok!
Andi! Az utolsó mondataid miatt válaszolok a Te hozzászólásodra, miközben a többiekére is reagálnék kicsit. Eladnád a lelkedet? Tudom. Én is. De már odaadtam valakinek, és kétfelé nem lehet... Szívem szerint mégis alkut kötnék: odaadom az életem, cserébe annyit kérek: a halálom előtt 5 perccel gyógyítsa meg a fiamat! Hadd lássam, milyen (lenne) egészségesen!
SF! Tőled, és a többi kétkedőtől is elnézést kérek! Túl hevesen reagáltam, holott a másik oldalt se árt megvizsgálni. Elhiszem, és megértem, hogy belefáradtál. Borzasztóan sajnálom, hogy véglegesnek tűnik minden! Én egyelőre félek előre nézni. Vagyis csak egy határig merek. Az út végén egészségesnek látni a fiam - ezt merem. De tegnap épp arról beszéltem a párommal - amiatt, amit Anni írt -, hogy ha a fiunk reagál a homeopátiás szerre, és elfogy az erőm, ha nem lesz már türelmem, legyen ő erős! Félek, persze, borzasztóan félek! Attól, hogy a dühkitöréseibe lelkileg belerokkanok. Attól, hogy nem látok eredményt, és elvesztem a hitem. Sokmindentől! De attól a legjobban, hogy egyszer megöregszünk, és úgy halunk meg, hogy a fiam nem képes önálló életre.
Az autisztikus tünetekhez egy szélsőséges példa: valahol azt olvastam, hogy még az is annak számít, ha valaki ABC-sorrendben tartja a lemezeit. Na, ne tudjátok meg, hogy tizenéves korom óta tartom úgy! :)
Érdekesség: a gyerekeim APGAR-ja. Kettőé 9/10-es. Ők egészségesek. Csak a sérült fiamé 10/10. ... Tudom, nem sokat jelent. De milliószor kívántam már: bár lenne inkább az övé is gyengébb!
sziasztok, én csak annyit szeretnék írni a genetikai okokról, hogy mivel pontosan 35 évesen voltam terhes a 3. fiammal, -aki autista- én, saját magam kértem, hogy minden lehetséges vizsgálatot végezzenek el. Az orvos hülyének nézett...Így hát volt genetikai vizsgálat, családfa, magzatvíz-vétel, és ami még kell. Az erdmények tökéletesek voltak, a mai napig megvan a kromoszómavizsg. eredménye: egészséges férfi...Szóval akkor hol voltak nálunk a hibás gének? Értek én mindent, és mindenkit, de azt is meg kell értenetek, hogy ha kínálkozik egy ilyen lehetőség -mint Tinusé- ahol tudja az ember, hogy ártani legalábbis nem fog, hiszen az ortomolekuláris homeopátia is csak homeopátia, és a lehetősége még laikus fejjel végiggondolva is fennáll annak, hogy segíthet, akkor én véteknek érezném nem kihasználni azt. Főleg, -mert csatlakoznék az előttem írókhoz- NAGYON EMBERBARÁTI ÁRON DOLGOZNAK EZEK AZ ORVOSOK, ÉS ÉJJEL-NAPPAL HÍVHATOM ŐT, HA GOND VAN A GYEREKEMMEL. szerintetek melyik orvos vállalná ezt fel? Nem áltatom magam, ne higyjétek. Nekem a kis eredmények is eredmények, akinek auti a gyermeke jól tudja ezt. Én biztosan tudom,hogy nálunk félresiklott valami, ill. valamik, de nem akarlak fárasztani benneteket ezzel. Nem tehetek róla, de egyszerűen képtelen vagyok tétlenül nézni a fiamat, és elfogadni, hogy "állpota életfogytig tart." Ezt nem teheti egy 5 éves kisfiúval a sors. Én legalábbis szembeszállok vele. P.S: Láttátok az "Ördög ügyvédje ".c. filmet? Al Pacino, Kenau Reevs voltak -többek között- a szereplői. Bocsásson meg nekem a Jóisten, de én eladnám a lelekmet is, ha segíthetnék a gyerekemen.
Andi voltam, a szószátyár.
Nem is mondta, hogy mindenkinek. Távolabbra is kellene tekinteni igazad van. De tudod most épp a legtöbbünknek a távolabbra tekintés nem megy, mert most van, most kell megpróbálni. Ha távolabbra nézek és MOST arra gondolok, hogy mi lesz ha mégsem, akkor talán bele sem fogok ebbe. Igen, fel kell készülni arra is, hogy visszaesik és a többi rossz dologra is. De szerintem nincs köztünk olyan aki ezt még ne tette volna meg. Én is megtettem. De egyenlőre nem akarok ebbe belegondolni, mert elvenné az erőmet amire pedig most nagyon nagy szükség van. Én speciel nem akarok negatív gondolatokkal belefogni Lalu gyógyításába. Valahogy úgy vagyok vele - legalábbis próbálom elhitetni magammal - hogy majd ráérek sírni ha tényleg nem lesz jobb. Hidd el baromira félek belevágni ebbe az egészbe, életemben csak egyszer féltem ennyire, amikor kérdéses volt, hogy megéri-e a három éves kort.
Kicsi Lalu épp most jött át hozzám. Visszavittem az ágyba, melléfeküdtem egész szorosan, átöleltem a meleg kis testét, éreztem a finom édes babaillatát ahogy hozzámbújt, olyan nagyon kell szeretni Őt, és annyira tudom, hogy szüksége van rám, hogy bízik bennem, és ezért minden tőlem telhetőt meg kell tennem érte amit csak tudok.
Lehet, hogy tíz év múlva én is csak egy megfáradt ember leszek. De remélem a sikertől fáradok el. De amíg egy kicsi remény is van addig menni kell. Gondolom Te is ezt tetted. Nagyon sajnálom, tiszta szívemből, hogy min mentetek keresztül, hidd el.
Sziasztok!
SF! A Tinus szerint ez nem anyagcsere betegség, hanem egy súlyos energetikai betegség.A sejtek közötti energiaáramlásokkal van baj.Nincs agykárosodás, ezért nincs korhoz kötve a gyógyulási esély sem.A genetikai autizmus sem igazán állja meg a helyét, mert valóban kimutatható egy gén, amit felelőssé tesznek, de ez sok autistánál nem mutatható ki, és sok nem autistánál is kimutatható.Szóval ez a génhiba még önmagában nem okoz törvényszerűen autizmust.Nyilván kell hogy legyen genetikailag hajlam az autizmusra, de a kialakulásához még sok minden más tényező is kell.
Vakon bízni a Tinusban? Hát én azt látom, hogy a mi orvosunk, aki mellesleg szülész nőgyógyász főorvos, vakon bízik a módszerében.Én azt gondolom,hogy ha minket kétségbeesett szülőket be is tud valaki csapni azzal, hogy gyógyulást ígér, azt már nem hinném, hogy ez a jópár orvos aki vállalta, hogy kezeli a gyerekeket a Tinus módszerével mind csaló lenne, és arra tette volna fel az életét, hogy sérült gyerekek szüleit lehúzza anyagilag.Ebből nem fog meggazdagodni egyik orvos sem.Meglepődtem, hogy mennyire emberi áron van minden.Az orvos díjja, a vitaminok, és a homeopátiás szerek.Ami drágának mondható, az a bio ételek.Én jelen pillanatban úgy érzem, hogy nem tehetem meg, hogy ne próbáljam meg.És ha nem is érjük el a 100%-os gyógyulást, bármennyi javulásnak örülni kell.Még nagyon az elején vagyunk mi is, és a többiek is.Lépésről lépésre majd biztosan több lesz az információnk, és még lehet, hogy egyszer te is azt mondod, hogy mégis csak kipróbáljátok ti is.Megértelek, hogy belefáradtál, és szerintem a helyedbe mindannyian ugyan így lennénk ezzel.Én csak azt ajánlom neked, hogy szerezd be a Tinus könyvecséit(vékony kis füzetek)és olvasd el.Nem tudom, hogy pontosan hol lehet beszerezni, mert én az előadásán vettem meg(Magyar nyelvű).Vagy ha szeretnéd, akkor szívesen lefénymásoltatom neked, és elküldöm postán.Hidd el, hogy megérné legalább elolvasni.Ezzel még nem veszítenél semmit.Vagy ha még továbbra is nagyon kételkednél, akkor keress fel egy orvost a listáról, és négyszem közt beszélgess el vele, hogy mit gondol a te lányod esélyeiről, van-e valami remény számotokra.SOHA NE MOND? HOGY SOHA!
Csak még 1 link, mert védett oldal, nem lehet bemásolni róla - de itt pontosan megvannak a kritériumok, mikor adható az autizmus diagnózisa:
Szia!
A diagnózis gyermekkori autizmus (F8400) volt. A jól kompenzáltság nem a tünet megnevezésének a része, hanem annak kimondása, hogy a gyerek egyébként intelligens, így képes az autista tünetek ellenében menni, azokon néha túlnőni, vagy más úton-módon azokat elrejteni, vagy vmi ilyesmi (nem vagyok szakember). A lényeg az volt, hogy jól fejleszthetőnek találták. Elnézést kérek, ha a pontatlan szöveggel félreértéseket okoztam, az írás a tudományosság igénye nélkül készült.
István
Bocs, de a Védőoltásos topikból áthoztam ezt:
Kis részlet az Autisták Országos Szövetségének honlapjáról:
"Nagyon sok tényező károsíthatja az agyat, melynek hatására megjelenhetnek a jellegzetes viselkedészavarok, kórképek, amelyek autizmust okozhatnak.
Genetikai zavarok
Törékeny x-szindróma
Fenilketonuria
Sclerosis tuberosa
Neurofibromatozis
Egyéb kromoszóma-rendellenességek
Vírusfertőzések
Veleszületett rubeola
Veleszületett cytomegalovírus
Herpes encefalitisz
Anyagcserezavarok
A purinanyagcsere zavarai
A szénhidrát anyagcsere zavarai
Veleszületett fejlődési rendellenességek
Cornelia de Lange – szindróma
Noonan – szindróma
Coffin-Siris – szindróma
Williams – szindróma
Biedl-Bardet – szindróma
Moelius – szindróma
Leber-féle amarosis
/Baron – Cohen – Bolton 2000. 55. o. /
Hangsúlyozni kell azonban, hogy az autizmus, mint következmény nem törvényszerű. "
Hogy vizsgálják-e az egyes gyerekeknél, fennáll-e valamelyik anyagcserezavar vagy egyéb szindróma? szerintem nem.
És meg tudnád mondani, mi a különbség a között, hogy autista és autisztikus?
Egyébként köszönöm az oldalt, ezzel kezdtem, amikor a gyermekemre először azt mondták, hogy autisztikus tüneteket mutat!
Én hatról olvastam, de teljesen mindegy, nem ez a lényeg, hanem az, hogy nem írták le nekem anno pontosan, hogy melyek ezek. Már egy kicsit visszaolvastam a hozzászólásokba, és azt tapasztalom, amit egy másik fórumon, amit már egy ideje nem olvasgatok, és ez már meg ne sértődj, de azoknak a negatív hangú szülőknek köszönhető, mint te SF. Nem akarlak bántani, távol álljon tőlem, de szerintem felesleges olyanoktól elvenni a reményt, akik még csak most vágnak bele ebbe a dologba.
Mi lett volna, ha olyan betegségeknél, amelyek mára már gyógyíthatók, mindenki csak legyintett volna, mert már többféle módszer nem vált be. Egy rákos ember is elmegy mindenhová, ha csak egy hónappal is, de meg tudják hosszabbítani az életét, akkor már nyert.
Tény, hogy vannak genetikai autisták, de én úgy gondolom, hogy egyre több az olyan gyermek, akinél nem is nagyon lehet másról észrevenni, hogy autista, mint hogy nem beszél. Az én fiam is ilyen. Van szemkontaktus, imádja, ha más gyerekek is vannak a játszótéren, mindent ért, szobatiszta, jól együttműködik a gyógypedagógussal, két szembetűnő dolog van, hogy nem beszél, és a másik ehhez kapcsolódik, hogy nem osztja meg az élményeit.
Pontosabban, az én fiam aránylag sokat beszél, és már sokmindent tisztán, és még énekel is, kedvence a Kroki krokodil......
Tehát én még bízom benne, hogy ő értelmes, magát ellátó, családos felnőtt lesz, és ha ezért akár száz csalóhoz is kell elvinnem, és a száz egyedik lesz aki tud rajta segíteni, és még ahhoz is elviszem, akkor lesz csak a lelkiismeretem nyugodt. Egyébként én is kicsit vártam azzal, hogy egyből rohanjak, de látom, hogy másoknál van előrelépés, így én is meg fogom tenni ezeket a lépéseket.
A 6 jel - inkább 6 különböző terület, ahol a tünetek jelentkezhetnek.
Még egyszer figyelmedbe ajánlom azt a bizonyos oldalt:
Itt kiderül, hogy autisztikus spektrumról van szó, súlyosság szerint csökkenő, növekvő sorrendben. És VAN autisztikus is.
Persze, én ezzel nem is vitatkoztam.
Tőlem szokatlan, hogy valamire ennyire hevesen reagálok, de tudod, mindenkinek a saját gyereke a legkedvesebb.
Valaki itt azt állította, hogy csak hajlam, nem valódi károsodás, meg ez a módszer az egyedül üdözítő, miközben már a csodatévőket is megjártam...
Kiderült, hogy hiába.
És ismerek felnőtt autistákat (és más fogyatékosokat) is. Vannak, akik nem esnek vissza, de sokan igen, néha még mélyebbre, mint ahogy az iskolát elkezdték. És láttam a szülőket is összetörni, magukat okolni, hogy talán ők okozták.
Mindössze annyit szeretnék, hogy ne bízzatok vakon. Semmi többet.
Ancsur!
Arról se feledkezzünk el, hogy 20 éve az autistákat még gyermekkori skizofréniának, mentális retardációnak nevezték. Ez is oka lehet a növekedésnek!
Akritériumok közül 3-nak kell meglenni ahhoz, hogy valakit autistának minősítsenek. Legalábbis, mikor minket vizsgáltak, még ennyi kellett.
Elnézést kérek, hogy érdemben a többi hozzászóláshoz most nem tudok hozzászólni, de két nap alatt annyit írtatok, hogy még nem értem a végére.
Megragadt bennem most egy szó, ebben a hozzászólásban és erre szeretnék választ kapni, mert már kezdem nem érteni a dolgokat, és néha úgy érzem, baromi tájékozatlan vagyok.
Az én gyermekem ebben az intézményben a gyerekkori autista jelzőt kapta. Nem nagyon értem, hogy mit jelent az, hogy jól kompenzált autista?!
Nagyon sokan írtátok azt is, hogy autisztikus.
A gyógypedagógusunktól rákérdeztem erre, ő kifejezetten autista gyerekekkel foglalkozik, és ő azt mondta nekem, hogy egy emberke vagy autista vagy nem, nincs olyan, hogy autisztikus. Persze, tudom, hogy vannak az autizmusnak fokozatai, de pl. nálunk is azt mondták, hogy jól fejleszthető, és a legfelső szegmensbe tartozik a fiam. Tehát nem igazán értem ezeket a kategóriákat. Ezenkívül köszönöm szépen, hogy leírtátok a hat jelet, amit a múltkor kértem, de sajnos ezzel nem jutottam közelebb a kérdésem megválaszolásához, mert van olyan jel, ami nálunk nincs meg.
Tehát ha nincs meg mind a hat jel, akkor is autista a gyerekem?????
Tegnapelőtt beszélgettünk a párommal, és egyre jobban kezd bennem is nyomatékot kapni az oltás.
Gondolkodtam, hogy kb 2 éves kora után lett akaratos, hisztis, földhözvágós ( magát is ), egyre nehezebb volt vele elmenni bárhová, mert ha ellenkeztem vele, rögtön kész volt a baj. Elhagyta a vau-vau, pá-pá, tapsi-tapsit....stb.
Én mindenképpen Tinus párti vagyok, egy próbát megér, ennél jobb ajánlatom egyenlőre nincs.
Köszönöm, hogy leírhattam kis litániámat, és ígérem, hogy tovább olvasom a hozzászólásokat!
Ja még valami, nekem is feltűnt, amit Tinus mondott, hogy ha valami genetikai betegség, akkor a betegek száma 1-2 % -al nő, és az autisták száma mára már 100 % -os növekedést mutat. Szinte akárhányszor feljövök erre az oldalra, találok egy-két új nevet. Szerintetek ez véletlen??????
És ne magyarázzák a most már tudjuk diagnosztizálni dumával..........
Jó éjszakát mindenkinek.
És bocsi, ha hosszú voltam!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?