Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Még csak annyi,hogy az intézetben olyan gyerekek voltak, akiket az anyja oda beadott. Az a fura, hogy én őt nagyon szerettem, amikor a lányommal voltam terhes, végig az elég jó szülőt olvastam, és talán tavaly, vagy nem tudom mikor volt egy cikk róla, hogy egy csaló volt, nem tudom, én az ilyesmit nehezen tudom megemészteni.
Más, a vitaminok miben mások mint a Büki féle vitaminok,(nem az árra gondolok, különben ez tényleg eltörpül a bio diétás kaja kiadásai mellett).
mintha az enyémről írnál..
és őt is marcellnak hívják. :)
az éneklés elképesztő, marcell kb 25-30 éneket tisztán "elénekel", persze halandzsaszöveggel, kristálytiszta hangon és dallammal.
édesdrága.
tényleg, ahogy írtad, most jutott eszembe, hogy az ajtózást is teljesen elhagyta!!!
mellesleg az írásban van pár nagyon jó mondat (SF mellé állva egy kicsit), csak kérdés, akik ide írnak, észreveszik-e a mondanivalóját akár T.S. kapcsán...
---------
Szóval B.B.
hogy tekintélyét csalással, hamis, torzított adatokkal is
megtámogatta, csak feltűnőbbé teszi, mennyire kiszolgáltatjuk magunkat, ha
ellenőrzés, újragondolás, más adatokkal, tapasztalatokkal való egybevetés
helyett mindenkor kritikátlanul hiszünk a karizmatikus személyiségek szavának.
Az intuitív zsenik veszélye abban áll, hogy sokkal hatásosabbak, sokkal
jobban elérik a közönséget, mint a szorgalmas tudósok unalmas, szürke
tanulmányai. Ráadásul a romantikus, színes tudósok hatását nemcsak az
elkápráztatott nagyközönség, hanem a tanítványok hűsége is prolongálja. A
tanítványi hűség kétes erény. Rigiddé teszi a gondolkodást, hiszen nem engedi
be az előfeltevésnek ellentmondó információt, nem engedi meg a „mester”
tanításainak mérlegelését. Többé nem az a kérdés, hogy egy adott állítás
meggyőző, elfogadható, bizonyítható-e, hanem az, hogy ki az, aki képviseli. A
saját, önállóan kialakított vélemény is lehet téves (biztos, hogy gyakran téves),
de ez a vélemény mindig korrigálható marad, ha új adatok, új érvek jutnak a
birtokunkba. A túlzott tekintélytiszteletből következik a csalódás aránytalansága
is, ha kiderül, hogy csodálatunkat „méltatlanra“ pazaroltuk, és ilyenkor
felháborodásunkban esetleg az egész életművet elvetjük. Vagy hiszünk, vagy
tagadunk. Azt hiszem, nem spórolhatjuk meg, hogy a „próféta“ tanításait is némi
kritikus távolságtartással szemléljük. Legalább annyira, hogy elvárjuk: minden
esetben győzzön meg minket; hogy tudatában legyünk, ő sem tévedhetetlen, és
képesek legyünk meghallani azt is, ami a tisztelt, csodált nagy ember tanításának
ellentmond. És ha úgy érezzük, nincs többé okunk tiszteletre, akkor is képesek
legyünk a „bukott próféta“ tanításaiból megőrizni azt, ami önmagában értékes.
valahol írtam már, talán az aosz fórumon, de lehet h itt, :) hogy nekem van egy felvételem május elejéről. a kezelést május 22-én kezdtük el. a felvételen én csak és kizárólag rohanok, elkapom, rohanok, elkapom, rohanok és közben szégyenlősen, bocsánatkérően vigyorgok.
na ez megszűnt,( nem a vigyorgás, a rohanás :) ), tök jól lehet már marcellal sétálni.
sajna nekem is csak kölcsöndolgaim vannak, de tényleg jó lenne megörökíteni.
Jó,hagyjuk Brúnót, tényleg egy fura kicsit hazúdós alak volt, a mondás sem tőle származik, csak leírta.
Bocs, nem kellett volna őt megemlíteni, de a mese elemzések, és az elég jó szülő akkor is jó volt. Tényleg sajnálom.
Az autizmust magát a negyvenes években írták le először, nehezen lehetett egy évszázada, nézete pedig elég sokáig tartotta magát sajnos, és ő nem csak gyerekeket szégyenlő anyákat látott, hanem autistákat ellátó intézetet vezetett. Ne mond, hogy sok év alatt nem vette észre, hogy ez nem az anyák hibája, mégis milyen szakember az ilyen? Mellesleg van olyan irányvonal, hogy simán csaló volt, tessék keresni a google-n...
Bocs, hogy félreérthetően fogalmaztam. Csak azt akartam mondani, -tudom hogy még Álmos nem gyógyult - hogy egyszer majd írnak mindannyiunkról.
Azt írják majd, hogy többé nem autisták ezek a gyerekek.
várom a cikket.
üdv, julis
Ha valamelyik pszichológus előállna azzal, hogy frigó szülők vagyunk, én kitekerném a nyakát.
Hát én ismerek frigó szülőt, nem auti a gyereke, de szinte fél az anyjától. Ők persze nem járnak orvosról orvosra mint mi.
Azért jó ezt az álláspontot is ismerni, hogy felkészülhessünk a szülőt ért támadásokra.
Az AOSZ honlapján pontosan ez szerepel egy tanulmányban:
"Az autizmus lélektani okokat feltételező elmélete Bruno Bettelheim nevéhez fűződik, aki szerint az elégtelen szülői, elsősorban anyai gondoskodás okozza az autizmust. Ma már megdőlt ez az elmélet, de sokáig a végső kétségbeesésbe taszította az egyébként is agyongyötört, magukat vádló szülőket."
Bruno Bettelheim dicsérete közben azért említsük meg az alábbi aprócska tényt is:
"Bruno Bettelheim szerint az autizmust az elégtelen szülői gondoskodás okozza, ez az ún. frigid anya elmélet, (pszichoanalitikus elmélet), mely szerint a gyereket el kell távolítani a családból."
Móninak: mivel c.vitamin, és így citrom íze van, beleteheted teába ( akkor ne rakj bele citromot) vagy gyümölcslébe, (akkor meg édesítsd kicsit meg)
Megtalálod a praktikákat, ne félj! Ügyi a kisfiad, hogy így bevesz mindent!
Andi
Álmos 5 és fél éves, és csak 15 kg. Nekünk is hasmenést okozott ( okoz) a c.vitamin.-ti melyik fajtáját használjátok?-Nekünk a napi cuccok: Mg Diasporal(300-as)ebből egyik nap 1 tasak, másik nap 2 tasak, és egy tasakra az van írva, hogy 1830mg-ot tartalmaz, USA natural Zink napi 10 mg, Ascorbit Palmitate(Snowfood)500 mg-osból napi 3 kapszula, azaz:1500 mg, és kellene a vízben oldódó c. vitaminból legalább 6 db. 500 mg-os, azaz 3000 mg.Ez összesen a c.vitaminból 4500 mg, de fel kellen menni vele 6000 mg-ig. Na most mi már ezt az adagot sem bírjuk. Úgyhogy a Palmitate nem okoz gonodot úgy tapasztaltam, ezért az maradt az eredeti 3 kapsz., a vízben olódóból meg 2000 mg-ig mentem fel, de ez is napi 2-3x okoz kakit, és bizony hígabb az állaga, mint kellene. ( elnézést) Csakhogy az orvos szerint -mivel mi canida-kezelés oldásával kezdtünk, ami ugye gyomor és bél tünetekre való- így az orvos szerint a hasmenéses széklet a méregtelenítési folyamat része. Ezért nem kell elnyomni. De ki kell kísérleteznem, mi az a dózis, amit még elbír a ygerek a c.vitaminból.
Jó lenne, ha leírná aki tudja, vagy akarja, hogy milyenfajta vitaminokat kaptatok! Ez a c.vit. dolog meg különösen érdekelne! Várom a válaszaitokat!
A Nők lapja cikkel kapcsolatban: engem úgy keresett meg email-ben Makarész Rita újságírónő, akinek egy kedves ismerősöm ajánlott. Ugyanis tudjátok, enmigen akarta senki a nevét - és főleg képeket..- adni a riporthoz, mert jelenleg igen ambivalensen ítélik meg ezt a témát. (Tinus) Én meg azt gondoltam, ha így nyilvánosságot kapva még néhány szülőnek felnyílik a szeme, és jó pár auti kisgyerek meggyógyulhat, plusz az orvostársadalom talán nyitottabbá válik ( na meg a gy. ped. ) ez iránt a terápia iránt, akkor megérte. Egyébként sem szégyenlem a gyerekemet, sem a helyzetet, amibe az autizmusa sodort bennünket. Miért kellene anonim maradjak?
Andi
Szia Andi, majd írd meg késöbb melyik lesz pontosan az a száma a Nők lapjában.
Szuper vagy, hogy erre vállalkoztál. Azt hiszem ma te vagy a nap hőse.
Remélem egyszer mindannyiunkról írnak majd, hogy meggyógyultak a gyerekeink!!
Üdv mindenkinek, csak így tovább!
Holnap adom be a következő C30 infanrixet. Remélem lesz további reakció is. A C vitamint (nem a palmitátot) csökkentenünk kellett mert hasmenése lett tőle a kisfiamnak. A többi mind marad.
Amúgy mi teljesen ugyan azokat a szereket használjuk amit Tinus doki ajánlott.Márka , dózis minden megegyezik. Andi azt te is írtad hogy csökkenteni kellett a C vitamint. Benedek 3,5 éves 16 kg, tehát 3x 1000 kellene szednünk. most 1000-1500 re le kell mennünk. Álmosnál mi az adag?
Sziasztok!
Új vagyok ezen a fórumon, és a segítségeteket szeretném kérni!
Röviden Rólunk: Van egy 3éves kisfiam, Dominik, akinél májusban diagnosztizálták az autizmus enyhe változatát. Nagyon szeretnivaló kisfiú, igényli a testi közelséget, már kétszavas mondatokban beszél, sajnos még nem szobatiszta. Enyhébb dühkitörések meg hisztik régen voltak, most már nem jellemző, csak Thomasos és Verdás ruhákat hajlandó felvenni, meg van még néhány heppje, de lényegében mindenki azt mondja róla, hogy a határon van.
Egy hete mi is elkezdtük a homeopátiás kezelést és ezzel kapcsolatban szeretnék Tőletek segítséget kérni. Ti hogyan adjátok be a Cvitamint a gyermekeiteknek? Az enyém az összeset, még a halolajat is simán lenyeli, de a Cvitamintól öklendezik, pedig pudingba keverjük. A kapszulát sajnos nem tudja lenyelni. Nagyon sajnálom szegényt, ráadásul pont ebből kell napi háromszor bevenni az adagot.
Üdv mindenkinek! Móni
egyik kedvenc könyvem Bruno Bettelheim-től az "Elég jó szülő".
Hát igen..
A szobatisztaságot mi úgy tanultuk meg 3 évesen, (azaz akkor kezdtük) hogy valahányszor pisis, kakis lett a pelus, lebettem, és ra kellett ültetni a bilire, sé elmondani, kaki-pisi a pelusban nem jó, nem való, és megütögetni a bilit alatta, ide kell. Ez kb. 2-3-4 hónap volt. Akkor jött ugyanez, csak bugyikában. ( erre a legjobb időszak a nyár.) És bizony sokszor-sokszor pisis (kakis lett a padló, stb.) de még kb 3-4 hónap volt, és amikor már feladtam, és azt mondtam, ezt nem bírom tovább, akkor egyszercsak Álmos magától mutatta, hogy biliznie kell. Egyszrerre a pisit, és a kakit. Azt hittem rosszul látok. Mindig odament a bilihez, engem is odahívott, ez volt a "jel", hogy ott van dolga. Egyébként a módszert a Delej utcából a terapeutánk, ( akit nagyon jó fejnek és az egyik legnagyobb tudásó autitizmus-spec. gyógyped.-nek tartok) Balaska Tünde tanította meg neünk, úgy 3 évesen.
MINDENKINEK: A NŐK LAPJA AUGUSZTUSI SZÁMÁBAN AZ "EGÉSZSÉG-ROVATBAN" LESZ EGY CIKK áLMOSRÓL, ÉS RÓLUNK, "AKIK BELEVÁGTAK" CÍMMEL. ( KÉPES RIPORT, ÍGY MEGNÉZHETITEK HOGYAN FESTÜNK ÉLŐBEN...) eZ AZOKRÓL SZÓL, AKIK ELKEZDTÉK tINUS sMITS TERÁPIÁJÁT, ÉS A NEVÜKET IS ADJÁK HOZZÁ. (EZEK VAGYUNK MI) Megszólal H.Bóna László, és Weiss MÁria néni, mint a téma szakértői.
Andi
Egy FONTOS DOLOG jutott az eszembe:
A Hering szabály, a gyógyulás elve a homeopátiában: a gyógyulás bentről kifele, fentről lefele és időben visszafele történik.
És itt az időben visszafelé a fontos a mi számunkra: azaz a kisfiad talán nem pisilt bilibe mert nem akart, hanem azért, mert most a szer hatására más tudatállapotba került, általában oda kerülnek a páciensek, ahol a sérülés is történhetett, azaz visszavitte időben. Pl. olvastam egy kisfiúról, aki nem szopta soha az ujját, de miután kapott gyógyszert pár éjszaka magzati pózban ujját szopva aludt el..De ettől nem kell félni, hanem örülni kell, mert most fog kisimulni az az energetikai blokk, ami után javulás áll majd be.
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?