Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

708. SF (válaszként erre: 707. - 08da653b18)
2008. jún. 28. 22:08

Nincs bajom vele, legfeljebb nem hiszem, hogy mindenkinek megoldást kínál. Azt szeretném, ha egy kicsit távolabbra tekintenétek. Most lehet, hogy eredménynek látszik, amiről később talán kiderül, hogy nem használt sokat. Ezt én is átéltem már, és tudom, milyen rettenetes érzés látni, hogy a gyerek minden átmenet nélkül újra ugyanazt produkálja, amiről azt hittem, hogy végleg magunk mögött hagytuk.

Azt szeretném, ha nem hinnétek vakon olyasmiben, ami nem bizonyított, mert könnyen az én helyzetemben találjátok magatokat.

Készüljetek fel rá, hogy az elért eremények esetleg csak időlegesek lehetnek, mert rohadt érzés rádöbbenni, hogy minden, amit addig tettetek, akár hosszú évekig, csak pénz és időpocsékolás volt. Nálunk elég volt egy pedagógusváltás, hogy visszaessünk a 8 éves kori állapotára, pedig már úgy tűnt, hogy képes lesz szakmát tanulni. Hát nem képes. Erre sem...

Arra viszont tényleg ugrok, ha valaki a több hónapos genetikai vizsgálat eredményét akarja kétségbe vonni. A kétkedőknek üzenem, hogy miután a családomban a lányom után még 6 hasonlóan problémás gyerek született, elvégeztettük a vizsgálatot. Az eredmény szerint mindegyiknél kimutatható a hibás gén. Tehát létezik genetikai ok!

Már írtam, hogy olvastalak bennetek egy ideje, de nem szóltam, mert nem akarom elvenni tőletek a reményt. Kívánom, hogy nektek mindannyiótoknak jöjjön be a kezelés, és úgy tekintsetek rám, mint egy akadékoskodó hülyére. Szeretném, ha másnak nem kellene azt átélni, amit nekünk.

Nekünk nincs már remény, ezért kapom fel a vizet, ha valaki az ellenkezőjét akarja bebizonyítani.

707. 08da653b18 (válaszként erre: 706. - SF)
2008. jún. 28. 21:33

SF

mi a baj Tinussal? Kérlek mondd el mi a bajod vele, mert nem értem. Én úgy értelmeztem amiket írtál, hogy aki nem olyan súlyosan érintett mint a Te gyermeked, az nem autista? Javíts ki ha rosszul értem.

706. SF (válaszként erre: 705. - Lipuszandi)
2008. jún. 28. 20:48

Lipuszandi!

Örülök, hogy nektek használ, de igazán majd csak évek múlva lehet lemérni mindennek a hatását. Ha lesz. Remélem, hogy igen, csak sajnos nem tapasztalatból remélek.

Nézd el nekem, ha miattad nem lesz újra bűntudatom, elég volt 8 évig, rá is ment az idegrendszerem.

Én már a terhesség alatt is éreztem, hogy valami nem stimmel. Már akkor is elvégeztek rajtam egy csomó vizsgálatot, másik csomót meg nem, mert minek, fiatal vagyok még, egészégesen élek...

A gyerekem születése óta autista, egészen picinek is tele volt csupa olyan megnyilvánulással, amit a másik kettőnél nem láttam.

Elég sok mindet megéltem már, most Tinus a menő, aztán majd jön egy újabb csodadoktor, aki megmondja a tutit. Elhiszem, hogy anyagcserezavarokat jól lehet kezelni vele, de nem mindenkinél áll fenn hasonló, ezt is tudomásul kellene venni.

A szemszín is gentikailag öröklődik, mégsem kezelhető ki kékre a barna szem!!! Nálunk nem hajlamról van szó, hanem bizonyított öröklődésről!

2008. jún. 28. 20:03
sziasztok, valamit el szeretnék mondani nektek. Lehet, hogy ez csak az én véleményem, de azt gondolom, hogy igen, az autizmusnak van genetikai háttere, mint ahogy örökölhető a HAJLAM a rákra, a magas vérnyomásra, stb. DE: ezt a hajlamot valaminek ( terhesség alatti problémák, magzatkori ártalom, szülés alatti gondok, védőoltások okozta károsodás, anya betegségei, stb.)ki kell váltania. Mert magáról, csak a genetikai hajlam miatt senki nem lesz autista, csak ha a környezeti és egyéb tényezők szerencsétlenül esnek egybe, és így felfokozzák ezt a meglévő lehetőséget. Ezért hiszem azt, hogy Tinus módszre célravezető, mert ő nagyjából ezt mondja. És ha kell visszamegyünk időben egészen a terhességem előtti időkig, amíg az okot meg nem találjuk, és a gyerek nem reagál az adott szerre. Nem baj, ha sok év. Van tétje. Most is igen hevesek a reakciói, és nem mondhatom, hogy mind kellemes. De nagy meglepetésemre életében először indukált nála egy homeopata golyó lázat, amit a szervezete spontán dolgozott le. Ő eddig gyakorlatilag nem is volt lázas, a betegségei alkalmával sem... Msot tanulja az immunrendszere a törölt információkat újra. Igen, most pl. kicsit erőszakosabb, talán néha agresszívnak is mondható, de ez is vele jár. ( ő egyébként nem agresszív, és nagyon nyitott érzelmileg.) Alvászavarokkal küzdünk, amit a Bükki dr. Híres-hírhedt candida-kúrája 5. napján kezdtünk el , 2 éve. Sajnos, most dolgozik rajta az orvosunk, kap ÁLmos nystatin c3o-at, aztán tovább fokozza a pozenciát. Nála ez az utolsó energetikai blokk, amit oldani kell. ( időben visszafelé haladunk) Szóval szívesen segítek, már ha tudok, mert ő a 3. fiam, így összehasonlítási alapom is van. Ja, igen, a kérdezőnek: nem , ő sosem beszélt, volt gaygogás, de megyszűnt, ill. vokalizál most is, néha kezdőhangokat ismétel, vagy annyit mond: jó. De szerintem nálunk nem (csak) a védőoltások a ludasok, ez egy komlexebb ügy. szép estét, Andi
704. Sirga (válaszként erre: 703. - Lipuszandi)
2008. jún. 28. 17:25

Szia Andi!

Üdvözöllek! És örömmel látom, hogy egy szakember is bele meg vágni egy ilyen kezelésbe! :) Bízom benne, hogy sikeres lesz! Egyébként a kisfiad korábban sem beszélt? Azért kérdezem, mert többünk tapasztalata az, hogy visszafordul a fejlődés: amit korábban már tudott a gyerek, azt "elfelejti".

Anni! Jól megijesztettél! Még néhány nap, és mi is belekezdünk... Előre félek - ha a fiam bevadul, kő kövön nem marad! De épp Te voltál, aki örömmel vette a dühkitörést, mint reakciót. Ez azért reménnyel tölt el... Örülök a sikereiteknek, csak így tovább! Követünk Titeket! ;)

Kitartást Mindenkinek!

703. lipuszandi (válaszként erre: 699. - 08da653b18)
2008. jún. 28. 12:51
és csak azt mondhatom, hogy -igaz csak dvd-n láttam Tinus doki szülői tájékoztatóját, valahogy nekem is az az érzésem, hogy nem az a fajta ember, aki tudaosan ártana ennyi sérült gyereknek. Sokmindent elárul az arc, és az övé nem ezt tükrözi. Megnyugatató, és emberséges.Jó volt hallgatni, azóta már a könyvei is megvannak, és a kisfiamnál a szerekre adott válasz a szervezet részéről hajszálpontosn megegyezik a lertakkal.. Ez perze néha ijesztő, de belekezdtünk legalább.
2008. jún. 28. 12:46
sziasztok, Andi vagyok vidékről, gyógyped.asszisztens a szakmám, 3 fiam van . A legkisebb Álmos 5 és fél éves autista kicsi. Ovis, szobatiszta, érti és reagál a beszédre, kéréseket, utasításokat teljesít, de nem beszél. Második hetét kezdtük el Tins doki kezelési módszerének, egy angyali homeopata orvosunk van, aki- a közhiedelemmel elentétben alig fogad el pénzt...- a nap minden órájában a rendelekzésünkre áll, ha segítség kell. 3 éve GFCG diétán vagyunk, mi is "megjártuk a hadak útját", szóval tudnék mesélni. Üdvözlök mindenkt, sziasztok! Andi
701. dorbor
2008. jún. 27. 21:26

Szia Sirga!

Mi ott tartunk, hogy homeopátiás orvost kereünk. Ezért írtam a 690-es hozzászólást is. Egyébként az étel-intoleranciáról annyit, hogy voltunk egy óvadát nézni (Aspergeres gyerekek járnak a csoportba), és mondták, hogy semmi baj a fruktóz-érzékenységgel, most is jár oda egy gyerek, akinek ez van (a 10 gyerekből aki oda jár). Internetes adatok szerint kb. 40.000 születésre jut egy fruktóz-intolerancia, úgyhogy ez többnek tűnik véletlen egybeesésnél.

István

700. ffc9d89fcb (válaszként erre: 696. - Sirga)
2008. jún. 27. 20:50

Szia Sirga!

Az első MMR után jött a köhögés, dühkitörések,ekcéma.Olyan dühkitörései voltak, hogy én még ilyet nem láttam.Elvörösödött fejjel ordított, toporzékolt,elvetette magát, és négykézláb is ugrált.A szer beadása utánn a 4. nap nekem is jött.Belemarkolt a hajamba, és tépte.Nemsokára 5 éves lesz, de még soha életében nem bántott senkit.Hát most én voltam a célszemély.1-1 ilyen dühkitörés 10 percig tartott csak, és egy nap 1x2 volt.Amikor elmúlt a roham, akkor utánna visszaváltozott jókedvű, mosolygós barátságos Lillává.Tegnap kapta meg a második MMR-t, ugyanazt a potenciát.Este a karja alsó részén ekcéma jött ki.Egyenlőre még más tünet nem jelentkezett azóta.Mondjuk az első utánn is inkább csak a második, harmadik nap kezdődtek a tünetek.

A gyógypedagógusunk, akihez már másfél éve járunk heti 3x1.5 órában, megjegyezte, hogy most nagyon könnyen tanul Lilla.Egyébként Ő egyáltalán nem hisz ebben az egészben, esküszik rá, hogy ez nem gyógyítható, és csak a fejlesztésekkel lehet a gyerek állapotán valamennyit javítani, most mégis úgy látom rajta, hogy megingott a meggyőződésében.Jár hozzá egy másik kisfiú is, akik szintén elkezdték a homeopátiát, és rajta is nagy javulás tapasztalható.Megjegyezte, hogy Lillán nagyon látszik, hogy biztosan csinál valamit ez a méregtelenítés, mert nagyon nem olyan, mint szokott lenni.Sok a pozitív, és a negatív változás is.A beszédértése határozottan javult, könnyebben tanul.Viszont most félénkebb, nyugtalanabb.

699. 08da653b18 (válaszként erre: 698. - SF)
2008. jún. 27. 20:21

Szia SF,

Tinus biztosan nem csaló. Nem olyan ember. Ő segíteni akar, meg merem kockáztatni, hogy önzetlenül. Már csinálhatott volna az elmúlt sok-sok évben elég pénzt magának ezekből a dolgokból, de akkor biztosan nem itt tartana, hogy ebbe a nyomorult országba eljön és a szerencsétlen szülőknek és gyerkőcöknek akar segíteni. Igen, tudom sajnos ez a baj, hogy sok csaló is van és ezek lehúzzák azokat akik tényleg tudnak valamit. Ezért is nem reklámozom én azt, hogy én mit tudok, mit tanultam. Aki ismer tudja, azt is mire vagyok képes, a többieknek semmi közük hozzá, mert nekem sem hiányzik, hogy lehülyézzenek azok akik már csalódtak, mert valami kuruzsló kezébe kerültek. Csak ennek az az ára, hogy akiken tényleg segíthetnék azokon sem fogok, mert félek a reakcióktól. Én ezt magamnak tanultam és azoknak akiket szeretek, akik tudják mit tudok. Csak kár, hogy ezt nem lehet mások számára is elérhetőnek tenni.

A többbi dolog amit mondasz az ugyanaz amiket én is írtam.

Tudod, nem biztos az, hogy akárhány év múlva nem találnak valami megoldást a nehezebb esetekre is. Mint ahogy most is itt egy új lehetőség. Én azt mondtam, addig megyek és addig nem vagyok hajlandó feladni amíg mindent meg nem próbáltam. Szó szerint mindent ami nem árthat. Ha elmesélném mennyi mindenen vagyunk túl, elszaladnál. Nagyjából ráment a házasságom, anyagilag padlón vagyunk, de megyünk tovább mert hátha. És eddig még minden hozzátett valamit a javuláshoz. Biztosan van olyan akin nem lehet teljes mértékben segíteni, ezt Tinus is megmondta. De ha csak egy kicsit is jobb lehet tőle, akkor szerintem érdemes próbálkozni. A gyógypedagógus akihez járunk azt mondta, hülyeség a diéta, mert attól legfeljebb nyugodtabb lesz a gyerek. Nem tudja mit beszél, hogy még ,,csak" ennyi is, hogy nyugodtabb mekkora előrelépés és megkönnyebbülés lehet sokaknak. Én sem vagyok biztos abban, hogy Tinus módszere segít Lalun. Álmatlan éjszakáim vannak amióta Tinust láttam és hallottam. Éjjelente ha épp el tudok aludni fehét bogyókkal vitaminokkal és fehér köpenyes szellemekkel álmodom. De muszáj megpróbálnom mert mi van ha tényleg segít? Csak akkor tudom meg ha belevágok. És ez nem csoda, csak nekünk érintetteknek az. Ez egy teljesen kézzelfogható megmagyarázható módszer. Már amennyire a homeopátia megmagyarázható.

És igazad van, el kell fogadni. Nem csak miatta hanem saját magad miatt is. De az nem azt jelenti, hogy bele kell törődni.

698. SF (válaszként erre: 697. - 08da653b18)
2008. jún. 27. 17:34

Lara!

Nem állítom, hogy Tinus csaló lenne, mert nem ismerem pontosan a módszerét. Csak azt tudom, hogy amilyen terápia elérhető volt az elmúlt 15 évben, azt kipróbáltuk. Hiába.

Eközben számtalan csalóval is találkoztunk, vagyis főleg csalóval, ezért ha ilyesféle csodákról olvasok, felforr az agyvizem. Talán ezért reagáltam hevesebben a kelleténél.

Az autizmusnak annyi válfaja létezik, amennyi autista. Mindegyik más. Akik meg tudnak tanulni beszélni, azoknál eleve nem hiányzott a képesség, csupán a beszédfejlődésük késik. Belőlük akármi lehet, az én lányomból semmi. Hiába kitűnő az iskolában, ha a tudását semmire nem tudja felhasználni. Nagyon nehéz szülőként elfogadni, de ha nem teszem, a gyerekemnek teszek rosszat vele.

697. 08da653b18 (válaszként erre: 684. - SF)
2008. jún. 27. 16:46

Kedves SF,

ha esteleg rám céloztál, akkor bocsánat, természetesen nem felkavaró szándék vezérelt. Az is felkavaró volt egyébként amit Te írtál, épp ezért reagáltam rá. Meg is értetted miért volt az.

Az pedig fel sem merült bennem, hogy valaki nem tesz meg mindent a gyermekéért. Hidd el én is megjártam a magam útját a kislányommal és még nincs vége. Mi is sok helyen jártunk, mondjuk én nagyjából tisztában vagyok a lehetőségekkel és azt is tudom, hogy mi az ami biztosan nem segítene neki. Én is értek néhány dologhoz. Itt mindenki segíteni akar és biztatni a másikat amennyire lehet, nem pedig áltatjuk egymást. Azzal is tisztában vagyok, hogy az agy sokmindenre képes, még regenerálódni is, ezt a saját szememmel láttam, orvosokkal együtt.

És azt is tudom, hogy bizonyos dolgok csak egy ideig épülnek be az agyba. Bár, a fene tudja, ez sem egy mai álláspont. De nem mindegy szerintem, hogy miért jönnek elő az autisztikus tünetek. A gyógyítás szempontjából sem. Ha ez oltási károsodás és ha a Tinus doki nem egy hazug semmirekellő, akkor ez szerintem működik. Félreértés ne essék nem vagyok egy elvakult homeopátia elkötelezett.

Nálunk például felmerült, hogy KISS-szindrómás a kicsim. Sok egyező tünet van az autizmussal. El is kezdtük a megfelelő kezelést, és láss csodát elkezdett beszélni, utánozza a szavakat. Persze nem teljesen tökéletesen, de halad, ha lassan is. Most például én sem tudom, hogy ez a kezeléstől van-e, a lovasterápiától, vagy csak egyszerűen magátóll fejlődik. Látod, én is tudok bizonytalan lenni...

A fejlesztésről annyit tudok mondani, hogy Lalu egy éven át tök fölöslegesen járt gyógypedagógushoz, mert semmit nem tudott vele kezdeni (ez az én hülyeségem is mert előbb kellett volna látnom, hogy nem jó). Ami fejlődés történt (ami nem kevés) azt saját magától produkálta a kicsi.

Nincs két egyforma autista.

Én mindenkinek szívből azt kívánom, hogy sikeres legyen, bármibe is vágnak bele.

Egyébként nem mindenki a pénzre hajt ám, aki segíteni akar. Nagy a világ, sokféle ember van benne. És vannak jó emberek is.

696. Sirga
2008. jún. 27. 16:40

Anni! Mi újság Lillával? Hogy reagál a homeopátiás szerre? Légyszi írd meg, szeretnék támpontot kapni: kb. mire számíthatok! Köszi, előre is!

Többiek! Hol tartotok? Elkezdtétek? Eredmény?

695. SF (válaszként erre: 694. - Gerna)
2008. jún. 27. 15:52

Off:

A problémás gyerek tényleg több, de azt is látom, hogy ennek nagyrészt az átgondolatlan oktatási struktúraváltás az oka.

A mi időnkben ('70 es évek) pl. még minden nap volt matekóra, ma már csak heti 3-4. Az óraszámcsökenés miatt egyre nehezebb a gyerekeknek elsajátítani az anyagot. Persze mindig van, aki azzal jön, hogy ha az ő gyerekének sikerül, a többinek miért nem?

Pedig nagyon egyszerű a magyarázat. Régen is ugyanennyi volt a problémás gyerekek aránya, mint ma, de akkor még volt lehetőség a felzárkóztatásra.

Korrepetáló pedagógusként néha a fejemet fogom, ha kapok olyan 3-4. osztályos gyereket, aki nem tud betűt kapcsolni, és akkor még nem mondtam semmit.

Ma a lassabb gyerekekre automatikusan rámondják, hogy hiperaktív, dyslexiás, stb., pedig egy kis odafigyeléssel, modern terápiával gyorsan túl lehetne lépni ezen a problémán. Csakhogy nincs elég megfelelően képzett pedagógus az ilyen gyerekek oktatására. Aki pedig nem tud olvasni, trvényszerűen kisegítő iskolában köt ki felsős korára.

Hát ezért vannak túlterhelve a bizottságok.

694. gerna (válaszként erre: 693. - SF)
2008. jún. 27. 15:34
A helyzet? amennyire az oktatásügy változott, annyira a szakértői bizottság helyzete is. Sokkal több a problémás (tanulási képesség, részképesség, súlyos magatartási, emocionális stb.) gyerek. A várakozási idő is egyre hosszabb, nem a folyosón történő várakozásra, hanem a vizsgálati időpont kiadására gondolok. Van, aki 1-2 évet is vár, amíg behívják :(
693. SF (válaszként erre: 691. - Gerna)
2008. jún. 27. 15:28

Az autizmuskutató szerint nekik is felkészülten kellene várni az autistákat. A tapasztalatom szerint ez egyáltalán nincs így.

A legutóbbi vizsgálat alkalmával 3× jött ki a vizsgáló gyógypedagógus megkérdezni, hogy az Eszter ugye fogis? 3 különböző korú gyereket vizsgált egyszerre, összecserélte a feladatlapokat, közben 4 másik nővel társalgott... Ezek után azon csodálkoztam, hogy 80 perc alatt meg is voltak.

Egy másik 11 éves kislánynál, akit kiscsoportos óvodás kora óta ez a bizottság vizsgált, most jutottak el odáig, hogy megmérjék az IQ-ját.

Mire egy gyerek eljut hozzájuk, biztos, hogy túlvan néhány orvoson, de minimum az ideggyógyászon és a hallásvizsgálaton.

Minket másfél éves korától 5 évesig ide-oda küldözgettek, mindegyik helyen kimondhatták volna, hogy autista, mégsem tették. Se orvosok, se gyógypedagógusok, se pszichológusok. Én kérdeztem rá, hogy nem lehetséges, hogy a lány autista? Erre a fejüket ingatták, hogy hát... lehet...

Remélem, azóta sokat változott a helyzet, mert a 15 évvel ezelőtti állapotokat senkinek se kívánom!

692. gerna
2008. jún. 27. 14:48
Van egy pár speciális bizottság: mozgáskorlátozottak, látássérültek, hallássérültek, beszédfejlődési elmaradás-ügyek - ennyi, de a többire nincs, a többi sajnos "ömlesztve" megy a tanulási képességet vizsgálóba. Ott meg nyilván nincs mindenre szakember.
691. gerna (válaszként erre: 689. - SF)
2008. jún. 27. 14:44

A Tanulási képesség... bizottság általában örül, ha teljes kivizsgálással (benne IQ-val) kapja meg a gyerekeket. Nincsenek felkészülve az autizmusspecifikus vizsgálatokra, de nem is ez a bizottság feladata. Sőt, hiperaktiv, alkalmazkodási, emocionális stb. okokból speciális nevelési igényű gyerekek vizsgálatára sem. Ilyenkor az a jó, ha már "papírral" megy hozzájuk a gyerek.

Kb. ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor leszázalékolás miatt megy valaki szakértői vizsgálatra, de csak panaszai vannak, zárójelentése nincs. Nyilván, hogy nem tudják ott rögtön kivizsgálni, mi is a baja.

690. dorbor
2008. jún. 27. 14:05

Sziasztok!

Van vkinek tapasztalata Bóna Lászlóval (homeopátiás orvos, a homeokult honlapon szerepel)?

István

689. SF (válaszként erre: 688. - Gerna)
2008. jún. 27. 12:39

Teljesen igazad van, ezt mi végig is jártuk.

Az egyik hozzászóló ki akarja kerülni az Autizmuskutatót, neki válaszoltam, remélve, hogy meggondolja magát. Elég rosszak a tapasztalataim a Szakértői bizottsággal kapcsolatban, mert nem autizmus-specifikus vizsgálatokat végeznek elsősorban, hanem általános állapotot mérnek fel, ami nem biztos, hogy jó a mi gyerekeinknek.

A lányom csoportjába járt egy kisfiú, akit foglalkozatóra találtak csak alkalmasnak. Az első évben aztán kiderült, hogy kisegítőben is megállná a helyét. Hossza kilincselés után sikerült őt áthelyzeni, ma nyolcadikos és kitűnő tanuló, köszönhetően az Autizmuskutatónak.

Az orvosi része egy másik téma. Arról is tudok mesélni...

688. gerna (válaszként erre: 686. - SF)
2008. jún. 27. 12:12
A szakértői bizottság neve: "Tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottság" Tehát "orvosi" diagnózist ne várj tőlük, az az előző kivizsgálásokon, zárójelentéseken alapul. Ők javaslatot adnak a gyereknek megfelelő iskolatípusról vagy a korai fejlesztésre. Az IQ megállapítását standard tesztek alapján kell elvégezniük. Nonverbális tesztek lehetnek, de csak kiegészítésként.
687. SF (válaszként erre: 683. - E julis)
2008. jún. 27. 11:35

Kedves e julis!

Nyilvánvaló, hogy segíteni akar, de nem csinálná, ha nem érné meg neki!

Gratulálok a kimondott szóhoz. Nem tudom, hanyadik, akkor is nagy lépés előre.

686. SF (válaszként erre: 682. - M74)
2008. jún. 27. 11:30

Kedves M74!

Nem akarlak befolyásolni, de elmondanék pár dolgot a területi Szakértői bizottságokról.

A lányomat 3 ilyen vizsgálta, mielőtt az Autizmuskutatóhoz kerültünk volna. Egyik helyen sem tudták megmondani, mi a gyerek baja. A legelső imbecillitást, vagyis teljes képezhetetlenséget állapított meg nála, majd fokozatosan feljutottunk egészen a mentális retardációig. Az IQ-ját képtelenek voltak megmérni.

Majdnem 6 éves volt, amikor eljutottunk az Autizmuskutatóig. 2 órás vizsgálattal megállapították, hogy a lány mérhető IQ-ja 77, de valószínűleg 25-30-cal nagyobb, de azt már a beszédképtelensége miatt nem tudják lemérni.

Szakértői bizottságnál 1 hete voltunk, 17 évesen 43-ra saccolták(!) az IQ-ját!

685. SF (válaszként erre: 681. - Dorbor)
2008. jún. 27. 11:22

Dorbor (felesége)!

Az orvosok, gyógypedagógusok éppen azért nem foglalkoznak korábban ezzel a problémával, mert az esetek egy részében a gyerek 4 éves koráig elhagyja az autisztikus viselkedés egyes formáit.

Nekünk annyiból volt szerencsénk, hogy Eszter a harmadik gyerekem, és már másfél évesen látszott rajta, hogy nagyon nem úgy fejlődik, ahogy a nagyobb testvérei. Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha első gyerek lett volna.

Az a dolog buktatója, hogy 4 éves korban a gyerek gyakorlatilag lekésett a korai fejlesztés valóban hatékony eszközeiről, valamint az agya már nem képes bizonyos funkciók elsajátítására.

Korábban pont ezért említettem a beszéd képességét. Ha félévesen a gyerek nem kezdi megérteni az egyes szavak jelentését, nem kezd el 1 évesen szavakat mondani. Minden hónappal csökken az esélye, hogy képes legyen megtanulni beszélni.

A lányomra azt mondom, hogy nem beszél, mert mond ugyan szavakat és rövid mondatokat, de nem képes összefüggő kommunikációra, és nem képes egy párbeszédet értelmezni. Ez mind arra vezethető vissza, hogy csecsemőkorában magába fordult.

Értő szemek nincsenek, egyedül te vagy az. Csakhogy mehetsz akárhová, mindenhonnan kidobnak, hogy képzelődsz, majd behozza, van még ideje.

Sajnos egész kicsi korban hiába vannak meg a jellemző tünetek, nem foglalkoznak vele.

684. SF (válaszként erre: 680. - Ffc9d89fcb)
2008. jún. 27. 11:14

Anni!

Nem arról van szó, hogy kétségbe vonnám bárki meggyőződését, hitét és reményeit, hanem arról, hogy autisztikus tüneteket rengetegféle betegség okozhat, és okoz is, mint látjuk.

Az én hibám, hogy eléggé felkavart a hozzászóló, akire reagáltam, mert mi tényleg megtettünk mindent a gyógyulás érdekében, amit megtehettünk.

Ha kigyógyul belőle a gyerek, akkor nem autista volt, hanem a tünetei voltak autisztikusak. Vagyis nem ez az alapbetegsége, hanem az egyik, ha nem a legfőbb tünete.

Nálunk a családban az ötödik generációig kellett visszamenni, hogy találjunk egy autistát, amit akkor még természetesen nem így hívtak.

A gyerekemet elég sokféle anyagcserezavarra kezelték, semmi eredménye nem volt.

Epilepsziagyószereket is kapott, pedig az EEG-je teljesen normális volt, az eredmény ugyanaz.

Utolsó reménységként még a visegrádi gyógyítóknál is jártunk, kipróbáltuk az agykontrollt, a reikit, stb.

A lényegen semmi nem változtathatott, Eszterem autista.

Nem akartalak benneteket megsérteni, sem a reményt elvenni tőletek, ezért nem szóltam előbb, de magatokat áltatjátok, ha azt hiszitek, hogy minden eset csupán anyagcserezavarra vezethető vissza. Vannak olyanok is, ez tény, nem is vitatkozom vele, csakhogy vannak valódi autisták is, szerzett, vagy örökölt státusszal.

683. e julis
2008. jún. 27. 11:11

Sziasztok,

nem hinném én sem, hogy Tinus a pénzért csinálja. Én is ott voltam az előadásán. Akik csak pénzéhségből csinálnak valamit, azok nem így néznek ki mint ő. 2-3 gyermekes apuka, és már nagypapa is. A szülőktől mindössze 3000 Ft-ot kértek, a 30-35 orvostól meg 35000 ft-ot. Ha kiszámoljátok, hogy ez mennyi leveszitek a terembérlet utazási költségeit, egyéb kikerülhetetlen kiadásait, rájöttök, hogy nem sok marad neki. Hollandiában ez nem számit nagy fizetésnek. Ha pénzéhes lenne többet kért volna.

A gyerekem ma azt mondta a logopédusnál, hogy "néni".

Hajrá Tinus doki!!!

682. M74
2008. jún. 27. 09:56

Sziasztok!

Teljes mértékben megértem SF gondolatait, szerintem tizen év múlva mi is így fogjuk látni a helyzetet. Amíg kicsi a gyerek, könnyebb elhinni bármit is. Ami mindenképpen segít, az a tanulás-tanítás, fejlesztés, aut. specifikus nevelés. Rengeteg dolgot képesek megtanulni ezek a gyerekek és felnőttek, és ennek tutira nincs káros mellékhatása.(Van a környezetünkben egy autista nagylány, mikrobiológiát tanul főiskolán, szerintem simán le is doktorál majd ebből.)Van viszont olyan is, aki felnőttként 4 éves gyermek szintjén áll, vele ennyit lehetett elérni. Diétázni saját kútfőből nem érdemes, egy egyszerű vizeletvizsgálattal kimutatható, hogy van-e valami, ami túlterheli a szervezetet. Bármelyik kórház gyermekosztályán elvégzik, tej, cukor és gluténszármazékokra vizsgálnak. Hosszú távon mindenképpen érdemes a helyi lehetőségeket kikutatni, ne kelljen mindig szaladgálni a gyerekkel, nem Bp. a világ közepe. Én pl. szilárdan elhatároztam, hogy az Aut. Kutatót teljes mértékben kihagyjuk, ugyanazt a funkciót ellátja az illetékes TKVSzRB. Felesleges éveket várni egy ugyanolyan vizsgálatra, ami amúgy minden megyeszékhelyen elérhető.

Homeopátia: még nem próbálom ki, majd esetleg jövőre, ha lesz 1 olyan gyerek legalább, aki itt Mo-on is meggyógyul!!! Csak az elmúlt tíz évet nézve, ez már legalább a 28-ik csodamódszer, de hátha ez lesz a tuti. A Tinus-nak az a dolga, hogy rettentően meggyőző és kellemes személyiség legyen, ez az üzlet része. Senki nem gyógyít ingyen, Ő sem.

681. dorbor
2008. jún. 27. 08:24

Sziasztok!

Dorbor felesége vagyok, eddig csak idő hiányában nem ragadtam billentyűzetet.

Most olyan vita alakult ki, amely szerintem nagyon jó. Az egész témában a saját nehézségeimen túl azt találom a legnehezebbnek, hogy olyan kérdésekben kell döntést hoznunk, amelyekben nem vagyunk kompetensek, mert a tudomány sem tud sokat az autizmusról, csak lelkes szülők, pedagógusok, orvosok módszereire hagyatkozhatunk. A lehetőségek egyszerre sokfélék és semmilyenek. Iszonyú nehéz teher ez a vállunkon, éppen ezért nem ítélek el senkit, aki ilyen vagy olyan módszerre esküszik és tulajdonképpen mástól is ezt várom. Nagyon jó, hogy itt megoszthatjuk egymással a tapasztalatainkat és információinkat és az is megnyugatató, hogy akihez eddig fordultunk, mindenki segítőkész, kedves és megértő volt.

Nekem az volt a meglepő, hogy a gyermek háziorvos, a védőnő mennyire nem ismeri ezt a problémakört, mert esetleg az ő "értő" szemeik hamarabb kiszúrhatták volna a problémát és előbb nekiállhattunk volna ennek az egész herce-hurcának.

2008. jún. 26. 23:09

Sziasztok!

Rendesen felkavart SF-nek az a mondata, hogy aki autizmusból gyógyult, az soha nem is volt autista. Mégis mitől autista valaki? Nagyon jó lenne, ha erre valaki választ tudna adni.Jelenleg még azt sem tudják, hogy pontosan mi ez a betegség, csak a tünetek alapján állítják fel a diagnózist, és közlik, hogy ez nem gyógyítható.Honnan tudják? Próbálják elhitetni mindenkivel, hogy ez egy genetikai betegség.De nem érdekes, hogy évek óta a világ minden táján dollár milliárdokat költenek a genetikai kutatásokra, és az autizmust mégsem tudják genetikailag bizonyítani?És ha tényleg genetikai lenne, akkor hogy lehet ilyen mértékű a terjedése? A többi genetikai betegségnek miért nem növekszik a száma? Azt is mondják, hogy károsodott az idegrenszer.Mégsem tudják kimutatni sem MR vizsgálattal, sem CT-vel, hogy bármi rendellenesség lenne.Egyáltalán nem tudnak erről a betegségről semmit, csak feltételezések vannak, meg találgatások, még is kimerik jelenteni, hogy nem gyógyítható.Igenis vannak gyógyult esetek, nem is kevés, de ha valaki meggyógyul, akkor a szakemberek is ezt szokták mondani, hogy ez a gyerek soha nem volt autista.Bárcsak az enyémre is ezt mondanák egyszer!El tudom képzelni, hogy akkor senki sem hinne nekem, hiába lobogtatnám a diagnózist, hogy de igen az volt, jönne a sablon szöveg hogy akkor nem is volt autista. Eggyellőre bízom a sikerben, és kívánim teljes szívemből mindenkinek, hogy meggyógyuljon a gyereke!

679. SF (válaszként erre: 677. - 08da653b18)
2008. jún. 26. 22:55

Kedves Lara! Ha figyelmesen olvastál, úgy kezdtem, hogy már sok mindent kipróbáltunk. A diétát is! Nekünk nem jött be, mert nálunk genetikai defektus okozta.

Örülök, ha másnak használ, de nekem elegem van a csaló gyógyítókból. Egyébként pedagógus vagyok, és tudok pár dolgot...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook