Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

768. ecbf88c867 (válaszként erre: 765. - Lipuszandi)
2008. júl. 2. 22:21

Szia Andi!Mi hétfőn megyünk először homeos orvoshoz,mi is elkezdjük a terápiát.Nagyon félek!DE szeretném kipróbálni,hogy később ne bánjam meg,hogy nem éltem a lehetőséggel,lelkiismeret furdalásom lenne!Mivel még nincs tapasztalatom nem tudok írni ebben az ügyben olyat ami feldob csak annyit,hogy remélhetőleg ez az átmeneti visszaesés nem sokáig tart és egyre több lesz a pozitív változás!!!Szorítok neked is és minden kedves sorstársnak.Félek,hogy rám is ez vár!Sikerülni fog!Sikerülnie kell!Sok erőt,kitartást kívánok!Ne sírj(bár én is sokat sírok)lásd a célt magad előtt meglesz a gyümölcse a terápiának.

Üvözlettel:Ida

2008. júl. 2. 22:13

ne csinálj nagyobb ügyet annál, mint ami. Rossz volt, túl vagytok rajta, ne rágd magad feleslegesen. Ez a legtöbb, amit tehetsz.

Esetleg Sedatif pc... ez egy homeos nyugtató, 2 bogyót kell bevenni belőle (és hozzá is lehet nyúlni kézzel :). Inkább előbb vedd be fél órával ha gáz van.

766. e julis
2008. júl. 2. 21:55

Andi, ha olvastad a korábbi hozzászólásaimban, akkor látni fogod, hogy egyik nap én sem voltam a helyzet magaslatán.

Túl kell élni ezt az időszakot. Majd adunk egymásnak energiát és támogatást.

Ne aggódj, az érzéseiddel minden rendben van.

Te is csak a legjobbat akarod a gyerekednek.

Puszi, julis

2008. júl. 2. 21:20
sziasztok, itt ülök, és potyognak a könnyeim. Tegnap este mégiscsak bejuott a nystatin C200-ból Álmosba, mert ma iszonyú furcsán viselkedett, és este ( alig merem leírni, fel is hívtam az orvost ijedtemben) bekekilt a teraszon, és lehúzta a nadrágját, -mert gondolom zavarta- és minden csupa kakis lett.Én meg olyan dühös lettem ( nem is értem, magam, és nem szoktam ilyen lenni) felkaptam a földről és kiabáltam, hogy nem szabad , a bilibe kell kakilni, már tudod! És meg kellett füdetnem, de nem is ez a baj, hanem amit éreztem, legszívesebben megütöttem volna. Pedig az orvos megmondta, hogy lesznek átmeneti visszaesések, és tudtam, tudtam jól, mert az elsőnél a C30-nál is bepisilt, és a teraszon. Annyira gyűlölöm magam a dühömért, a türelmetlenségemért, és mindenért, ami velünk történik. Na most írjatok valamit, ami feldob. Andi
764. e julis
2008. júl. 2. 17:23

Sziasztok,

elolvastam én is az Elixírben a cikket. Nekünk akiknek ez úgymond nem újdonság azt mondhatnánk, hogy jó a cikk. De ha ez egy pszihológus elé, vagy egy bizottsági személy netán orvos kezébe kerül, az biztos azt mondaná, hogy mi ez a bődület és rizsázás. Szerintem lehetett volna lényegretörőbb is. Annak viszont nagyon örülök, hogy végre foglalkoznak a témával. Ha ezt se tennék meg egyes médiák akkor az maga lenne a halálos ítélete is a témának. Hiszen szájról szájra csak a pletyka terjedhet ugyebár.

Minél többet és többször írnak nekünk csak jó.

erősödünk tőle, ha jó ha rossz.

2008. júl. 2. 16:58
Sziasztok! Nem olyan régen én is hallottam erről a Tinus-ról,akkoriban kezdtük el a diétát, és nem nagyon figyeltem fel rá, az a cikk, inkább olyan csoda váró volt. Az én kisfiam nem tűnik súlyos esetnek, bár azt gondolom, hogy ebben a dologban, az enyhe is elég súlyos. Nagyon sok vitamint szed, a Bükihez járunk, illetve csak egyszer voltunk még. Terveztem, hogy homeopátiás orvoshoz is viszem majd, de még nem tettem meg, lépésenként szeretnék haladni. Az egész úgy derült ki, hogy a damjanicsból, ahová járunk logopédiára, elküldtek neurológushoz a fejformája miatt, (gyönyörű a fejformája) a doktornő, komment nélkül ráírta diagnózisnak az autizmust, csak otthon vettem észre. Pedig kérdezgettem mindenhol, ahol jártunk elötte, mit gondolnak (pl. korai fejlesztő) de mindíg megnyugtattak, hogy nem. Először tudomást se vettem róla, aztán pár nap múlva leültem a gép elé, és 1 hétig erről olvastam, bejelentkeztünk a Bükihez, elkezdtem a diétát stb. Szóval csak kérdezni akartam többet erről a módszerről?
762. oanita (válaszként erre: 758. - Panni1974)
2008. júl. 2. 16:12
Köszi Panni!Akkor az újságot keresem!Üdv.:Anita
2008. júl. 2. 16:09

Elixir magazin, 2008. július

"Fókuszban a szakítás"

84. oldal: Gyógyítók és gyógymódok, Gyógyítható az autizmus?

Itt van előttem az újság, benne van.

2008. júl. 2. 15:43

A július havi újságban nincs a cikk! Talán a múlt haviban jelent meg?

M

759. Panni1974 (válaszként erre: 756. - Oanita)
2008. júl. 2. 15:20

A neten nincs a cikk, az Elixirben nem mindent közölnek online.

Az újságban a 84.oldalon van.

758. Panni1974 (válaszként erre: 754. - Lipuszandi)
2008. júl. 2. 15:18

Vizet iszik? Tedd bele a cumisüvegbe az oldatot. Van úgy, hogy kortyoltatva itatják meg a gyerekeket, vagy az időseket az oldattal. Gondolom a cumisüveg az műanyagból van. Csak ne használd mikroban soha soha soha.

Figyu, a pépes evést a cink úgy megoldja, mint a sicc. Nálunk hasonló volt, öklendezett, de már nem. Komolyan. Pár hét alatt megoldódott, amit én megoldhatatlannak láttam. De ha nekem nem hiszel, beírom Neked a Tinust.

A metallotionein nevű anyagról azt írja Tinus: 53.old "A metallotionein magas koncentrációban jelen van a szájban, hiánya ízérzékelési és evési problémákat okozhat pl.darabos ételek elutasítása...54.old: a rosszul működő metallotionein magas réz- és alacsony cikszint arányhoz vezet.. " .. "A Pfeiffer Intézet vizsgálatai kimutatták, hogy az összes autista gyereknél magas a rézszint, alacsony a cinkszint, a vérvizsgálat pedig az autisták számára nagy traumát okoz, ezért nem tartom szükségesnek ezt a vizsgálatot a terápiámhoz."

Ergo: cinket kell adni 6 éves korig 10-15mg-ot.

757. oanita (válaszként erre: 755. - Lipuszandi)
2008. júl. 2. 14:23
Most olvasom Andi, hogy te is keresgélted az Anni03 által ajánlott cikket a net-en. Szóljál légyszi, ha te előbb megtalálod!Üdv.: Anita
756. oanita (válaszként erre: 750. - Ffc9d89fcb)
2008. júl. 2. 14:22

Kedves Anni03!

Néztem az Elixír elektronikus változatát a net-en, de ott nem találom a cikket.Merthogy ez kéznál van..Megírnád, hogy mi a cikk pontos címe?Üdv.: Anita

2008. júl. 2. 13:55

azt szeretném megtudni, hogy interneten keresztül meg mehet-e nézni az Elixír magazinban megjelent említett cikket?

Andi

754. lipuszandi (válaszként erre: 752. - Panni1974)
2008. júl. 2. 11:14
köszönöm Panni, nagyon kedves vagy. Tegnap éjjel már nem volt erőm írni, de sajnos ÁLmos elalvás ztán is észevette, hogy belecsempészem a szájába a nystatin C200 golyócskákat, és 3x (!!!) kiköpdöste. Fél órát vártam, hogy mélyen visszaaludjon, és kezdtem újra. Közben egyre később lett. Megismételtem a dolgot 3x, addigra 2.30 lett, én meg majdnem összecsuklottam a fáradtságtól. Többször nem is próbálkoztam, gondoltam valamennyi csak benne maradt. Ha ma sem megy így, akkor veszek műa. fecskendőt, és azzal "lövöm" be -erőszakkal- a szájába, mert ugye magától nem vesz idegen anyagot be, semmilyen neműt. Azt hiszem, ez a legnehezebb, hogy nem evő (csak pépes, és csak cumisűvegből) gyerekkel bármit bevetetni. Gondoljatok rám, puszi mindenkinek: Andi -a tanácstalan
753. Panni1974 (válaszként erre: 750. - Ffc9d89fcb)
2008. júl. 2. 09:57

hú, de jó az a cikk.. azt a mondatot én is többször elolvastam.

és annyira döbbenetes az a kép arról a kisfiúról, mintha ismerős lenne ez a tekintet :(.. nagyon örülök, hogy a Barkó Judit valahogy melléállt ennek az ügynek. Duna TV-n is Ő volt a riporter, és szerencsére normálisan kérdez, nem elfogult. Jó, hogy teret adott a Duna TV és ez az újság ennek az témának, és hogy magas színvonalon teszik ezt.

752. Panni1974 (válaszként erre: 749. - Lipuszandi)
2008. júl. 2. 09:50

Andi kedves,

1.nyugodj meg, mindent jól csinálsz.

2. feloldás nélküli szabály: papírzsepibe szórni a bogyócskákat, onnan átügyeskedni zsepiből a szájba vagy műanyag kanálba.

3. fel lehet oldani a szereket pár csepp tiszta vízben. Nekem ez így jobban megoldható. Papírzsepire a bogyókat, onnan át műanyag kanálba, a kanálra műanyag fecskendővel (pl. nurofen, vagy sima gyógyszertári fecskendővel) pár csepp vizet csepegtetni rá. Vársz pár percet (4-5 percet) és kész is.

De ha hozzáérsz - nem fogdosva - semmi baja nem lesz a szernek.

A fontos, hogy SÖTÉT,száraz helyen legyenek a szerek, lehetőleg elektromosságtól messze. Semmiképpen nem hűtőben. Nálunk a fürdőszobaszekrényben vannak. A gyógyszertárban/interneten lehet kapni tárolót hozzá.(hungarocell szerű anyaggal van leszigetelve.

A szerek között minimum 1-2 órának el kell telnie, de szerintem jobb szétválasztani (pl. a kivezetőt beadod délelőtt, a saccharumot délután, mert előtte-utána 20 percig nem szerencsés inni-enni, hogy felszívódjon.

A hatásfokon javítani nem tudsz, rontani picit lehet, de a gyerekek a homeopátia eldorádója - ezt több helyen olvastam. Nagyon jól hatnak rájuk a szerek.

Azt tapasztaltam, hogy nálunk a cinket fontos reggel beadni,akkor jobban eszik délben valahogy..

751. mimi-rita (válaszként erre: 749. - Lipuszandi)
2008. júl. 2. 08:26

szia andi,

nekem van egy trükköm, nem tudom, ez segítség e neked.

én a fiolából a kupakba próbálom először belevarázsolni a megfelelő számú golyót - ez egy jó kis játék, oda-vissza, oda-vissza, míg végül 3 marad :)

ha megvan, akkor a kupakból beleöntöm egy műanyag kanálkába, amibe cseppentettem előtte egy pici ásványvizet.

abban feloldódik, és azt olvastam, hogy túl sokat sem kell vele várni, és így oldat formájában, az én gyerkőcöm megissza.

és hajrá, nálunk is jönnek, mennek a pozitív és negatív tünetek, kitartás...

pussz

2008. júl. 2. 07:17

Sziasztok!

A legújabb Elixír újságban van egy 2 oldalas cikk az autizmus gyógyításáról.Interjú Dr Tinus Smits-el, és Bóna Lászlóval.Döbbenetes volt, hogy a Tinus kijelenti, hogy a gyógyult autisták álltalában emlékeznek autista állapotukra, és szenvedésként számolnak be róla.

749. lipuszandi (válaszként erre: 744. - Panni1974)
2008. júl. 2. 01:50

kedves Panni,

segíts nekem légyszives! az én fiam nem vesz be semmit, ( 5 és fél éves auti) így a szereket este, elalvás után csempészem be a szájába, így álmában nem veszi ( ediig legalábbis) észre, és elolvad. Eddig ok. Csakhogy ma tudtam meg, hogy kézzel nem szabad megfogni a golyókat. ( A doki is csodálkozott, mert egyértelműen erősen reagált a kézzel megfogás ellenére, olyannyira, hogy ismételnünk is kellett 2x egy szert...) szóval:ha felveszek -mondjuk egy-cérnaksztyűt, -kérem senki ne röhögjön otthon titokban rajtam..- szóval az javít-e a hatásfokon? És ha este tudom csak beadni elalvás után a szereket, és mondjuk aznapra több is van, mennyi a minimális idő, aminek el kell telnie a különböző szerek között??

Előre is köszönöm a válaszod, Andi

748. lipuszandi (válaszként erre: 747. - E julis)
2008. júl. 2. 01:44

azt hiszem JUlisnak, meg aki kérdezte még: igen, szerintem az, hogy az eddig "nyugis" gyereked bepörgött, jó jel. Minden jó jel, ami az átlagtól eltérő magatartásformát produkál. ( ez lehet jó is, meg rossz is) Én nem vagyok ebben nagy szakértő, de az enyémen is látom, hogy egy-egy szer bevétele után mennyi a változás , alig tudom követni. Te meg ne légy türelmetlen, lehet, hogy szegény csak kiél valami elfijtott indulatot, vagy esetleg testi tünetet vezet le. ( különben is, nem lehet meglepődni, tipikus a "megfeszülés", a tárgyak egymáshoz ütögetése, meg a többi. Állítólag először a testi szinten kezdenek hatni a szerek, utána jön csak az energetikai szint. ( remélem nem írok valami bődületes nagy marhaságot, javítsatok ám ki!)

szóval, hajrá Tinus doki!

Andi

747. e julis
2008. júl. 1. 22:24

Persze, szólok, csak várok még egy pár napot, hátha halucinálnék és csak beképzelem a tüneteket.

De örülök, hogy jó jelnek tartod te is ezeket.

Feleslegesen nem akaronám zaklatni a doktornőnket.

Naplót viszont elkezdtem írni, amúgy is javasolta ezt az orvosunk, hiszen később nagyon jól fog ez még jönni.

És ne felejtsük azt sem, hogy ők lesznek majd az első gyerekek akik meggyógyulnak it Magyarországon!!!! Lehetőleg mindent dokumentáljunk mi szülők, segítsük azokat is akik egyszer majd hasonló sorsra jutnak.

Aki olvasta a Tinus könyvet az tudja mennyi erőt ad az a sok jórafordult eset.

Nekem most ez a bibliám. Remélem hihetek benne.

746. Panni1974 (válaszként erre: 745. - E julis)
2008. júl. 1. 20:32

Talán ha a doktornőt kérdeznéd meg erről...

amúgy pedig a gyógyulásnak tudd be.én ezt egyértelműen annak gondolom. Jó jel, erőt ad.

745. e julis
2008. júl. 1. 17:56

Sziasztok,

Már két hete szedi a gyerek a saccharum D6-ot+ a C30 -t is 4 naponta + a vitaminokat péntek óta. Tegnap kaptuk meg Sebő doktornőtől az első kivezetőt Infanrix c30-t. reggel beadtam, ok. Ma délutánra a gyerekem nem tudom minek a hatására teljesen be van pörögve, pedig egy nyugodt gyerek. A kis tárgyakat eszeveszetten mint egy őrült ütögeti egymáshoz, megfeszül örömébe ahogy eddig soha. Nem figyel a nevére sem pedig már tök jól alakult. A fájdalomérzete szinte nulla lett. Adtam neki egy nagy pofont, mert már elöntötte az agyamat a ..... De meg se nyikkant pedig máskor elsírja magát.

Szerintetek beindult valami most? Vagy csak az autizmus uralkodott el rajta ? Minek tudjam ezt be? Most is az ajtót csapkodja, fiókokat húzgál, minden gombot benyom, elteker stb.

Jó lesz ez a 2-3 év! :)

2008. júl. 1. 07:07

Az egy golyó vs több golyó témához szeretnék hozzászólni.

A homeopátiás szerek INFORMÁCIÓT tartalmaznak. Ha reggel elolvasol egy napilapot, ugyanazt az információt kapod meg, mintha ötöt olvasnál el egymás után, kivéve ha van egy pici nyomdahiba, azt kikeresheted a másikokból. Ugyanígy van ez a homeopátiás golyókkal is. Voltam a homeokult.hu (ez a szervezet hozta el Tinus dokit) szervezésében egy homeopátiás alaptanfolyamon, ahol azt mondta az oktatónk, hogy egyetlen golyó is tartalmazza ugyanazt az információt, mint több golyó, azért szoktak többet mondani, hogy fogyjon a szer, ill nyugodtabb legyen a páciens. (mert minél nagyobb egy gyógyszer, annál inkább bíznak benne az emberek. nem szokták elhinni, h attól a mini izétől helyrejönnek :).

Van, hogy a szer szagoltatása is segít...

2008. jún. 30. 22:19

Kedves Szülők,

Balla Barbara vagyok, a gyógypedagógiai tanulmányaim alatt Son-Rise segítő, ma már végzett Son-Rise terapeuta (a Son-Rise autista és a spektrumon lévő gyermekek, figyelemzavarral küzdő gyermekek segítésére szolgáló, otthon, szülők által végezhető terápia). Februárban jöttem haza az amerikai Autism Treatment Center-ből, ahol elvégeztem a 18 hónapos Son-Rise terapeuta képzést. Most itthon és Euróbában segítem a Son-Rise Programot végző családokat. A Son-Rise alapja a teljes elfogadás és szeretet. A gyermek motivációjára épít a játék során. Nem erőltetünk rá semmit a gyerkőcökre, az ő tempójukban halad a fejlesztés. Hisszük, hogy a gyermek (mint minden ember) mindig a tőle telhető legjobbat teszi és bármit, amit tesz, annak van oka. Mivel hisszük, hogy az autista gyermekek szociális téren szembesülnek nehézségekkel, ezért a szociális területekre koncentrálunk (szemkontaktus, kommunikáció, rugalmasság, figyelmi terjedelem). minden játékhelyzetben ezek valamelyikét fejlesztjük. Ha a gyermek már könnyebben kommunikál, lép kapcsolatba másokkal, akkor az akadémiai tudást is könnyebben elsajátítja. Egyébként ha a gyermek a szociális fejlődés megfelelő fokán áll akkor írást, olvasást és hasonló dolgokat a játékhelyzetekben tudunk tanítani neki.

Ha szeretnél többet tudni, vagy bármi kérdésre válaszolhatok keress meg nyugodtan:

bballabarbara@hotmail.com

Tel: 70-328-3906

szeretettel, Barbara

742. lipuszandi (válaszként erre: 741. - Ffc9d89fcb)
2008. jún. 30. 22:11

MI folyamatosan kapjuk a Saccharum D6-ot, és nem kell szünetet tartani. Hetente 1x kap cuprum metallicum-ot, 3-4 golyócskát. És az aktuális méregtelenítő kúra persze.

Azt olvastam,- és nagyon meglepett, mert nekünk nem mondta az orvos-hogy kézzel nem lehet megfogni a golyócskákat??? Hát akkor mivel lehet? És hogyan vegyem ki? Tényleg, nekem egy szóval sem mondta, hogy ne érintsem meg a kezemmel. Van valaki aki hozzá tud szólni? Andi

741. ffc9d89fcb (válaszként erre: 738. - Lipuszandi)
2008. jún. 30. 21:39

Az én kislányom 15-én lesz 5 éves, és 18kg.A saccharum D6- ból nekünk is csak napi 1 golyót kell adni 1 hétig, utánna 1 hét szünet.Így kell ismételgetni.Mi kapjuk a Saccharum C30-at, heti 1x5-6 golyó.Kapja még a Cuprumot is heti 1x 5-6 golyót.A Tinusz azt írja, hogy újabban már szokta adni az elejétől fogva ezeket az alkati szereket is, mert csökkentik a reakciók súlyosságát az oltási méregtelenítésnél.Van egy sorstárs barátnőm, akivel napi kapcsolatban vagyunk, és mindent megbeszélünk, de különböző orvoshoz járunk.Sokminden eltérés van a két homeopata között, de biztosan tudják, hogy mit csinálnak, és maximálisan bíznunk kell az orvosunkban.

A pépes dolgokra jóhatással lehet a Cink.Írj üzit a Panninak, Ő tudna erről mesélni tapasztalatból is.

740. ligi
2008. jún. 30. 21:33

Sziasztok!

Többen is írtátok, hogy nem csak egy gyermeketek van.Nálunk a kicsi egyre többet kezd beszélni, és sokat gondolkodtam azon mit mondjak neki ha majd megkérdezi, hogy a bátyja miért nem beszél?

Nálatok ez hogy ment? Játszótéren és gyerektársaságban is ez a leggyakoribb kérdés a gyerekektől, hogy miért nem beszél Szabolcs? Általában még egy felnőttel is nehéz megértetni....

739. lipuszandi (válaszként erre: 578. - 08da653b18)
2008. jún. 30. 18:19
nagyon-nagyon egyetértek veled, és nem fogtam be a fülem! Puszillak, Andi

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook