Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
NEM KÉRTÉL TŐLEM ENGEDÉLYT, ÉS ÉN NEM ÍRTAM OLYAT SOSEM, HOGY ABBAHAGYOM A KEZELÉST. IGEN, ROSSZAK A NAPJAINK, ÉS MOST EGYRE ROSSZABB LETT, HOGY A NEVEMMEL TALÁLKOZOM. NEM ÍRTÁL NEVET? A CIKKBEN NEM, DE ITT A HOXÁN MINDENKI AZ ÉN NEVEMRŐL ÉS ESETEMRŐL HARSOG. NEKED HOGY ESNE? EGY AMÚGY IS BAJBAN LEVŐ EMBEREN KÖSZÖRÜLNI A NYELVETEKET GYALÁZATOS DOLOG.
MEG FOGOM GYÓGYÍTANI A FIAMAT, ÉS NEM ADOM FEL. DE TUDOD MIT? ADD CSAK KÖZRE A PRIVÁT LEVELEIMET, AKKOR TISZTA KÉPET ADHATSZ ARRÓL, HOGY SOSEM A KEZELÉST AKARTAM FELADNI, CSAK IDEGILEG BELEFÁRADTAM. HA ETTŐL NEKED KÖNNYEBB A LELKKED, TEDD. NEKEM ÚGYIS MINDEGY EZEK UTÁN. aNDI
Igazad van, és mint azt írtam, szerintem se a rossz szándék vezérelt téged! És még azt is gondolom, hogy igen, bizonyos dolgok között mérlegelni kell.
Nagyon nehéz dolog ez! Nekem is kattog az agyam állandóan, hogy mi lenne jó az én kicsimnek! Én a diagnózisra "várok", és még mindig reménykedek abban, hogy valaki azt fogja mondani, hogy nincs semmi baja a Félixnek! Szép álom! Minnél több szakember látja, annál inkább biztos számomra, hogy gond van. És igen, én is úgy gondolom, hogy a homeopátiás szerek "talán" segíthetnek! Hinnünk kell valamiben (természetesen nem vakon)!
Vesztenivaló? Sokaknak ennél rosszabb már nem lehet!
én vagyok lipuszandi. mindenkit szeretnék megkérni, hogy ne az én nevemet és esetemet használja fel a saját véleményének a másokéval való ütköztetésére. VALÓBAN:NEM ADTAM FELHATALMAZÁST, ÉS ARRA SEM, HOGY A NEVEMMEL FÉMJELEZZÉTEK A VITÁITOKAT. nINCS ELÉG GONDOM??? a FRÁSZBA, HA EZT TUDOM, AKKOR NEM ÍROK PRIVÁT LEVELET SENKINEK! Egyébként: Igen, most éppen rosszabb a kisfiam állapota, és én is magam alatt vagyok( Hála annak aki ezt most megtette velem, a nevemmel van tele az alf, az AOSZ, hát köszönöm szépen! DE TOVÁBBRA IS FOLYTATOM A tiNUS KEZELÉST, ÉS SENKINEK SEMMI KÖZE AHHOZ, HOGY HOGYAN BÍROM. iGEN, KIBORULOK NÉHA, MINT MINDANNYIAN, DE SZERENCSÉRE TANULTAM EBBŐL AZ ESETBŐL, ÉS SOHA TÖBBET NEM NYITOM KI A LELKEM SENKI ELŐTT. hA EZ VOLT A CÉL, SIKERÜLT. NEM LEHETETT VOLNA A SAJÁT TAPASZTALATOT MEGÍRNI? KÉRT VALAKI ENGEDÁLYT TŐLEM, HOGY HASZNÁLHASSA A NEVEMET? AKÁR ÜGYVÉDHEZ IS FORDULHATNÉK, HA EZEK UTÁN MÉG IDEJÖVÖK A GÉP ELÉ. HA MÉGEGYSZER A NEVEM ET HASZNÁLJA VALAKI , HOGY FIGYELEMET KELTSEN FEL, ESKÜSZÖM FELJELENTEM. MOST PEDIG SZÓLOK AZ ADMINNAK. ÉS NEM ÍROK TÖBBET. ÚGY LÁTOM, ARRA VOLTAM JÓ, HOGY RAJTAM KERESZTÜL VEZETHESSÉK LE EGYESEK AZ INDULATAIKAT.
SZÉGYEN.
LIPUSZANDI (VOLTAM)
Van egy jó Cseh Tamás dal, arról szól, hogy "amikor begerjed a jóindulat..." :)
én azt imádom ebben az egészben, hogy nagyon kevesen veszik a fáradságot ahhoz, hogy utánanézzenek annak, hogy egyáltalán eszik-e vagy isszák a homeopátiát..
amúgy meg az kiabál, aki fél..
"És nem azért üvölt az ablakban
Mert nem hallanák meg halkabban
Hanem mert rájött, hogy mekkorát tévedett
Hogy fordítva élt le egy életet.."
És ez a nõ most ugrani készül
Mert itt a nõk csak folyton ugrálnak
De akkor meglát egy másikat szembe'
Aki éppen ugyanúgy tenne
És erre azt mondja magának magába'
Hogy hülyeség, mégse ugrik hiába
(sziámi)
Én inkább Agnu tippjét reklámozom: www.recoveredfromautism.com, nagyon jó.
Elolvastam SF cikkét.Hát nagyon gáz, vagy inkább szánalmas.Annyi hülyeség van leírva, hogy nem is érdemes eggyenként magyarázgatni.Azt azért kiemelném, hogy a homeopátiás szereket desztillált víznek tartja, aminek semmi hatása nem lehet.Akkor az én gyerekemnél biztosan volt egy csomó véletlen egybeesés a szerek beadása, és a tünetek közöt.De csak véletlenről lehet szó!
És miért is ne tegyek meg mindent a gyerekemért? Nekem senki ne akarja megmondani, hogy mire adom ki feleslegesen a saját pénzemet.Ha nem lesz eredménye a kezelésnek, akkor is legalább megpróbálom! A túlagyalással nem segítek a gyerekemen.És ki mondja meg, hogy melyik orvos a csaló és melyikben lehet bízni? Te SF? Mert azt szó nélkül elhiszed, hogy az oltások és az autizmus között nincs összefüggés, mert azt már a tudósok bebizonyították.Ők nem lehetnek csalók véletlenül sem.Engem addig nem lehet meggyőzni arról, hogy az autizmus gyógyíthatatlan, amíg be nem bizonyítják.Jelenleg nincs a világon olyan orvos, aki elfogadható, kerek magyarázatot tudna adni arról, hogy mi az autizmus valódi oka.Jönnek itt hülye elméletekkel, hogy genetikai, de mégsem tudják genetikailag bizonyítani.Meg azzal, hogy idegrendszeri károsodás, amit sem kimutatni nem tudnak, sem magyarázatot, hogy mitől károsodott az idegrendszer. Szóval nem értem, hogy hogy merik bátran és határozottan kijelenteni az autizmusról, hogy gyógyíthatatlan, amikor nem is tudnak róla semmit.
Mi a túrót vitatkoztok? Én úgy gondolom, hogy mindenkinek meg lehet a saját véleménye, és azért, mert az éppen nem kedvünkre való, még nem kell "átharapni" a torkát! Feltételezem, hogy senki nem merő rosszindulatbó ír ide. Egy önálló, saját akarattal rendelkező ember pedig el tudja dönteni, hogy mit akar!
Inkább a gyerekünkre koncentráljunk, hogy a lehető leggyorsabban(az adott keretek között) gyógyuljanak meg!
Az, hogy TS módszre milyen, az számomra akkor lesz teljesen bizonyított, amikor már Magyarországon is lesznek gyógyult autisták! De ez nem tántorít el attól, hogy én is belevágjak!:)
További szép (szebb) napot!
Ha szoc.munkás vagy, MUSZÁJ beleszólnod. Sőt még cselekedned is!
(Tudod, hogy szól a mondás: a nem-cselekvés is cselekvés és a hallgatás is mond valamit.)
he?
mi a munkád?
belepofázni természetesen lehet a nyitott fórumokba, hogy mennyire etikus bizonyos dolgokba, az már más kérdés.
olvass és értelmezz kérlek, mert ha segítő szakmád van esetleg, akkor nem árt, ha odafigyelsz.
a más életén volt a hangsúly és nem a fórumon.
én szocmunkás vagyok eredetiben, soha-soha nem mertem beleszólni más életébe. pláne nem le illetve rábeszélni. törekedtem a mind teljes információ nyújtásra, majd a saját döntésében segíteni a hozzám fordulókat.
izé.
Igazad van, legközelebb hanyagolom is a hivatalos honlapokat! Ott úgyis csupa marhaság van.
Andi pedig nem hatalmazott fel a magánlevelei kiadására.
"Mit kell belepofázni más életébe?" Gondolom, arra céloztál finoman, hogy én is terjesztem az okosságot. Csak erre válaszolok: nekem muszáj, ez a munkám. Hogy itt is hozzászólok, lehet, hogy csak hivatási ártalom, lehet, hogy kötelességemnek tartom.
Egyébként, ha ennyire se szabad "belepofázni", nyithattok az erre alkalmas helyeken zárt csoportos fórumot, ott aztán nincs belepofázás, csak "felvett" tagoknak.
kedves gerna és sf!
minidig is öröm volt olyan emberek hozzászólására regálnom, akik nem az én teljes hozászólásomra reagálnak. tehát nem az érdemi részére.
nohát akkor most én sem szólok itt semmi értelmeset hozzátok.
de mégis.
még mindig nem értem miért fáj nektek a mi életünk bármilyen eseménye.
gerna nem bánnám, ha leírnád még egyszer a véleményed. amúgy meg nagyon nagyot is tévedhetsz. utána esetleg felkeresed azokat egyenként, akiket lebeszéltél, hogy mégis.
mit kell belepofázni más életébe?
én részemről, bármennyire is homeopátiás kezelés párti vagyok, nem vagyok egy kiscsillagbűbáj bioanyuka, úgyhogy alaposan megvan rólatok a véleményem...
Van egy nagyon kedves honlap - egy amerikai anyuka készítette - a kisfia gyógyulásáról szól :))). ( [link]
Elsősorban a homeopátiát és a diétát tartja a gyógyulás okának - Tinus Smits módszerével kezelték a kisfiút, 2 sorozat méregtelenítést végeztek ( a DiPerTe oltást méregtelenítették), mindkettő után jelentősen javult a kisfiú állapota. Én egyébként először ezen a honlapon olvastam Tinus Smits módszeréről - akkor még úgy gondoltam, hogy kár, hogy itt Magyarországon ez a kezelés nem elérhető. Nem is kellett olyan sokat várni...
Így van, valóban megírtam a cikket. Mivel az állításokat homeopátiával és autizmussal foglalkozó fórumokról szedtem, kéretik őket firclizni. A véleményemet pedig már ismertétek. Mi ezen olyan durva?
Az, hogy együtt érzek lipuszandival, mert nehézségei támadtak a kezelés során? Tényleg, nagyon durva vagyok. Elnézést.
előre szólok, hogy senki ne húzza föl magát.
kedves fórumostársunk nem bírt magával, gondolta terjeszti egy kicsit az okosságait.
tudjátok - most gonosz leszek - azt kívánom neki, hogy érezze majd át annak a súlyát, hogy ha esetleg mégis működne ez a sarlatánság, itt a buta és naív, rá az okos és tapasztaltra nem hallgatók között. akkor gondolkodjon el attól, hogy a saját sértettsége miatt mit okozhatott...
basszus
csak azt nem értem, miért fáj ez a módszer másoknak. senkit nem bántunk vele, legkevésbbé a gyerekeinket.
az aosz fórumán is okoskodott velem már egy nő, hogy üljek csak szépen a seggemen, ő tudja, hogy úgysem működik, hisezn neki sem működött már olyan sok minden.
miért kell ez?
tényleg jó érzés nekünk fájdalmat okozni?
nem elég a gyerekünk miatt érzett fájdalom, kell, hogy rúgjanak belénk még, ráadásul álságosan jóindulatba na meg okoskodásba öltöztetve?
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?