Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

258. Sirga (válaszként erre: 256. - Reni123)
2007. okt. 28. 16:35

Szerintem érdemes elvégeztetni. Igaz, hogy nem olcsó, de jobb, ha biztosan tudod, mi a helyzet. De Büki meg fogja mondani, hogy javasolja, vagy nem. Szerintem konkrét, erre utaló jelek nincsenek, de kisebb javulást tapasztaltam a keláció hatására.

A Biorizstej valószínűleg jó. A kulcsszó: mindennek az összetételét kell nézni! Rá van írva, mit tartalmaz. (Lehet, hogy ez túlzás, de én semmi olyat nem adok Andrisnak, amiben bármiféle tejszármazék - akár tejcukor, vagy tejsavópor - is van. Biztos, ami biztos...)

257. vivaespanya (válaszként erre: 253. - Reggye54)
2007. okt. 28. 15:33
az autizmus nem gyogyithato
256. reni123 (válaszként erre: 255. - Ffc9d89fcb)
2007. okt. 28. 14:46
A nehézfém mérgezés vizsgálatát érdemes minden autistánál elvégezni vagy vannak tünetek ami alapján az orvos javasolja ?
2007. okt. 28. 13:56
A laktóz az a tejcukor, és azt szabad nekik fogyasztani.Amire figyelni kell az a tejfehérje.A kettő 2 külön dolog.Figyelni kell ilyenekre, hogy savó,tejsavó,citopánpor,kazein,kazeinát,stb.De ha rizstejet vettél, akkor az valószínűleg jó.Kezdetben még elég ha csak szokja az ízeket, és te is barátkozol ezzel a diétával.Később esetleg érdemes beszélni egy dietetikussal, hátha vannak még olyan dolgok, amik addig elkerülték a figyelmedet.Akad néha olyan gyerkőc is, akinek semmilyen változást nem okoz a diéta hónapok alatt sem, azoknak nem is érdemes folytatni.Nekünk azt mondta a Büki doktor legutóbb, hogy a nehézfém mérgezés tette tönkre a bélrendszerét, és ha a nehézfémektől sikerül megszabadulni, akkor idővel csinálni kell 2 nap terhelést a gyereknél ami abból áll, hogy 2 napig etetjük túrórudival,jughurtal,sajtal stb.És ha nem reagál negatívan rá a gyerek, akkor majd abba lehet hagyni a diétát.Ez még azért odébb lesz.
254. reni123 (válaszként erre: 250. - Sirga)
2007. okt. 27. 18:58
Akkor amit az ABC-ben lehet kapni Biorizstejet ami 300 és 400 ft közzött van az nem jo? Ugy olvastam hogy az nem tartalmaz laktozt . Tamival megkostoltatuk és megitta .Most egyenlöre csak a tejet akkarjuk töle elvonni fokozatossan majd aztán a többit.
2007. okt. 27. 17:54
Az autizmusnak sok fajtája van. De, ha megfelelő szakember kezébe jut, igenis gyógyitható!
252. ffc9d89fcb (válaszként erre: 249. - Reni123)
2007. okt. 27. 16:35
Próbáld meg elősször a rizstejet, hátha elfogadja, mert állítólag a szóját sem ártana idővel kivonni az étrendjükből.Csak a rizstej elég rosz ízű, a szója sokkal finomabb.Lilla sem fogadta el a rizstejet, mi is szóját adunk neki.És amit Sirga írt a fokozatos elvonásról, az szó szerint igaz.Mi is elősször úgy kezdtünk neki, hogy egyik napról a másikra nem kapott sem glutént, sem kazeint.Elképesztő elvonási tünetei voltak,éjjel nappal csak ordított, és ez hétről hétre csak fokozódott.Akkor abba is kellett hagynunk egy időre a diétát, és 1 hónap múlva kezdtük újra fokozatosan.Szerintem is elősször csak a tejet vond ki 3-4 hét alatt fokozatosan. Nagyon sok mindenre oda kell figyelni, mert olyan dolgok is tartalmazhatnak tejet, amiről nem is gondolnád.Pl.: ropi,chips,virsli, felvágottak, kenyér stb.Nem lesz eleinte könnyű, de a gyerekek 90%-ának bevállik.Lilla most hétvégén beletúrt a lisztbe, meg beleharapott egy ropiba, és látványosan mutatkoztak a negatív hatások.2x bepisilt, nyugtalanul aludt éjjel, értetlenebb.
251. Sirga (válaszként erre: 248. - Ffc9d89fcb)
2007. okt. 27. 15:37
A hivalatos álláspont szerint "nem adnak már higanyos védőoltást". Büki is ezt mondta tavaly, és Ugrai is. Ettől függetlenül a háziorvos - nemhivatalosan - azt mondta 2 nappal az oltás előtt: még nem tudja, mivel fog oltani, azt csak aznap reggel kapja meg, de tavaly még a régivel oltott! (Nyílván, a készleteket nem borítják ki!)
250. Sirga (válaszként erre: 249. - Reni123)
2007. okt. 27. 15:35
Először is: el ne kövesd azt a szarvashibát, amit én! Mert én drasztikusan vontam ki a kazeint és a glutént, ráadásul egyszerre! Fokozatosan kell. Először csak az egyik pohár legyen szójtej, aztán fokozatosan növeld az arányt, és így vond ki a kazeint! Ugyanez érvényes a gluténra is, bár az a kevésbé látványos. Nálunk 2 nap után már látszott a gyereken - de az a 2 nap maga volt a pokol!(Épp a drsztikusság miatt.) Egyébként a kazein 2 hét alatt ürül - úgy hallottam -, a glutén több hónap alatt. Tejnél mindegy, hogy rizs, vagy szójatej, a lényeg, hogy semmiféle tejszármazékot ne tartalmazzon! Igen, 4-500 Ft körül van literje. Én azt szoktam csinálni, hogy reggelire ilyenből kap kakaót Andris, ha később kér, azt már porból csinálom neki. (Bioboltokban, Herbáriákban kapható dobozos szója-, és rizstejpor. Igaz, 7-800 Ft, de ebből 4 liter lesz!)
249. reni123
2007. okt. 27. 10:35
Sziasztok Taminak nem volt fülgyulladása , a higanymérgezésnek utána nézzek. Azt szeretném megkérdezni töletek hogy Tami egy nap kb 2 dl üditöt vagy teát hajlando meginni a többi folyadék bevitele pedig tej ,mivel tudnám ezt helyetesiteni a boltban láttam biorizstejet vagy bioszoja tejet ami 400ft volt, ezek jok ? Ti hol vásároljátok ezt meg? Ha megvonom nála a tejet akkor mennyi idö után lehet javulást várni ? Kösszi.
248. ffc9d89fcb (válaszként erre: 247. - Sirga)
2007. okt. 26. 17:12

Hívd fel a László kórházat, és ott van védőoltási szaktanácsadás, telefonon keresztül is megmondják, hogy tartalmaz-e higanyt az oltás.Ha igen, akkor be ne adasd a gyereknek! Kérdezd meg a Bükitől, hogy lehet-e higanymentest rendelni ilyen oltóanyagot.Vagy az a doki Fehérváron (nem jut eszembe a neve) akiről már e-mailban beszéltünk, Ő is meg tudja mondani, mert a Büki előadásán fejből sorolta, hogy melyik oltások tartalmaznak még higanyt.

Reni! A nehézfém telítettségi vizsgálatot amerikai laborban végzik, ki kell küldeni a vizeletet.Kb 15 ezer ft.Legalábbis úgy emlékszem, hogy akörül volt nekünk.Nem az a vészes, hanem utánna a gyógyszer elég drága(ha szükséges), mert nincs rá tb. támogatás.Amíg lehetett kapni a Dimavalt, az 42ezer volt 20 szem.heti 1 szemet kellett adni.Most van valami másik, az jóval drágább, de elvileg hamarosan gyártják újra a dimavalt is.Vannak olyan cikkek a neten( nézz utánna), hogy a higanymérgezés tünetei, megdöbbentően hasonlítanak az autizmusra.Érdemes utánnajárni, hogy Taminak is ilyen problémái vannak-e, mert azon lehet segíteni.A Bükidoktorhoz nem mindíg könnyű bejutni, mert nagyon sok gyereket kezel.Én tavaly rendesen könyörögtem az alapítványnál, hogy bekerülhessünk hozzá.Azóta lehet, hogy simábban megy, mert hazaköltözött külföldről.Ja, és még valami! Taminak nem volt sokszor fülgyulladása? Mert a fül kürt hurut is okozhat tipikus autista tüneteket.Sziasztok!

247. Sirga
2007. okt. 26. 16:14
Kisfiam most kapja a Di-Te oltást. Megkérdeztem a dokit, tartalmaz-e higanyt az oltóanyag. (Merthogy tavaly még higanyossal oltottak!) Azt felelte: "Nem, miért, mire érzékeny a gyerek?" Mondom, semmire, csak nem szeretném, ha Thimerosal-tartalmú oltást kapna. (Thimerosal=etilhigany) Erre ő: "Lehet, hogy Thimerosal van benne..." Mondom: "De a Thimerosal higany!" Rámförmed: "Honnan kéne azt nekem tudni, hogy a Thimerosal higany?!" Szép orvos, mi?
246. Sirga (válaszként erre: 244. - Reni123)
2007. okt. 26. 16:10
Ennél a vizsgálatnál éhgyomorra kell menni, reggeltől gyűjteni a vizeletet, ott vért vesznek, és Tami kap egy kapszulát. A bevétel után 1 órával ehet, és folyamatosan gyűjteni kell a vizeletet néhány óráig. Ennyi. (Ezt külföldi laborban vizsgálják, és épp az a lényege, hogy lássák: a kapszula hatására nőtt-e a nehézfém ürítés.) De ezt Büki is el fogja mondani.
245. Sirga (válaszként erre: 243. - Gaboooca)
2007. okt. 26. 16:06
Igazából nekünk a tejföl nem jelentett nagy gondot, de pl. a rakott krumpliból egyszerűen kihagyjuk. Nálunk a tej volt nehéz, mert kakaóőrült a fiam, de simán megissza szójatejből is. Nagyon szerette a joghurtot is, de ezt - az ára miatt - csak ritkán tudjuk megvenni. Pudingot is csináltam már neki szójatejből - de csak a főzős puding jó erre, az se mind: nézd meg az összetételt! Kérdezz, hátha van ötletem - annyit kísérleteztünk már!
244. reni123 (válaszként erre: 242. - Ffc9d89fcb)
2007. okt. 26. 10:59
Szia most ugy döntöttük hogy mi is megcsináltatjuk ezeket a vizsgálatokat Taminál. Szeretném megkérdezni töled hogy mit csinálnak ezeken a vizsgálatokon , hogy fáj -e a gyereknek , gondolom vért többször is vesznek. Egy hét mulva itt Szegeden lessz Taminak egy egyhetes kivizsgálás a gyerekpszichiátrián kiváncsi vagyok hogy itt mit mondanak rola. Kösszi.
243. gaboooca (válaszként erre: 239. - Sirga)
2007. okt. 25. 22:17
Sirga köszi a választ. Persze hogy erre a diétára gondoltam, reméltem hogy már volt vállalkozó kedvű szülő és tett fel recepteket. Nekem a tejföl helyettesítése okoz a legnagyobb gondot, hiszen annyira szerette... Ti ezt hogy oldjátok meg, egyszerűen kihagyjátok?
2007. okt. 25. 19:14

Sirga! Gerna pontosan le is írta amiről kérdeztél engem.A zeneterápiára egyébként a Vető Annához járunk a Ma alapítványhoz a Hűvösvölgyi útra.

Reni! A biomedikális kezelés arról szól, hogy megnézik a gyereknek a nehézfém telítetségi szintjét(12 féle nehézfémet néznek), és ha fenn áll nehézfém mérgezés, akkor lassan fokozatosan gyógyszerrel ki kell vonni.Hozzátartozik még a glutén és kazein mentes diéta.Nagy dózisú vitaminok szedését szokták még javasolni.Lehet ezen kívül különböző vizsgálatokat kérni pl:szterotonin szint mérése, gombák vannak-e jelen a tápcsatornában, allergiavizsgálat, stb.De ezt mindenkinél egyénre szabottan dönti el az orvos, a szülők alapos kikérdezése után.Az orvost egyébként Dr Büki Györgynek hívják, és a Heim Pál gyermekkórházban rendel.Ha szeretnél többet megtudni, akkor a Ma alapítvány honlapján utánnanézhetsz, és ha szeretnél időpontot kérni a Büki doktorhoz, akkor azt is az alapítványnál kell kérni.Most lehet, hogy egy kicsit összevissza írtam, de mennem kell, mert Lilla nagyon dilis most.Kérdezz nyugodtan, ha valami még érdekel.Szia!

241. reni123 (válaszként erre: 237. - Ffc9d89fcb)
2007. okt. 25. 18:07
Szia kösszi amit irtál. Mi most szeptember ota járunk korrafejlesztésre hetente 3 szor . Van egy nagyon jo logopédusunk aki autista gyerekekkel is foglalkozik most Tamit a képpekkel valo komunikáciora akkarja megtanitani . Gyogypedagogusnál a TSMT tornát szoktuk csinálni amit otthon is kell végezni és még hozzátartozik a fejlesztéshez egy játszocsoport is. A logopédus sokat segit most majd csinálnak laminált képeket az első kezdö csomag 180 db kép 3000 ft pl:megyünk sétálni, fürődni majd ezt kell otthon használnunk .Megirnád nekem hogy milyen ez a biomedikális kezelés kösszi.
240. gerna
2007. okt. 25. 17:27
A biomedikális módszer a Büki doktor féle; HRG a hidroterápiás, vízben végezhető torna, a Son-Rise nonstop, 24 órás terápia. Csak hallottam róluk, de többet lehet olvasni a [link] lapon.
239. Sirga (válaszként erre: 238. - Gaboooca)
2007. okt. 25. 16:20

A glutén- és kazeinmentes diétára gondolsz? Mi azt tartjuk, de nincsenek receptjeim: egyszerűen kukorica-, vagy rizslisztet használok búzaliszt helyett, és szójatejet tej helyett. (Illetve palacsaintába vizet tej helyett.)

Anni03! Írj többet ezekről a terápiákról! Érdekelnének szakembereink véleményei is, és nem sokat hallottam róluk: hogy működnek, mit takarnak a nevek (kifejezések)? Köszi!

2007. okt. 24. 23:47

Sziasztok!

Keresek a diétához recepteket. Nem tudtok nekem ötletet adni, vagy esetleg egy linket küldeni!

Köszönettel: Gaboca

237. ffc9d89fcb (válaszként erre: 233. - Reni123)
2007. okt. 24. 14:32

SZIA RENI!

Nagyon nagyon sok erőt kívánok most neked, mert most a leg nehezebb kibírni.Nekünk amikor kimondták Lilláról a diagnózist, akkor napokig csak bőgtem, és még a családommal sem akartam, nem tudtam beszélni.Mondjuk minket eléggé villámcsapásként ért a hír, mert biztosak voltunk benne, hogy biztosan nem autista, csak a gyerekorvos unszolására vittük el.Lilla akkor még csak 2év8 hónapos volt, és azt hittük, hogy csak el van egy kicsit maradva.A közösség, és a fejlesztés valóban csodákat tesz némely gyereknél.Ha van rá lehetőséged, akkor amennyi fejlesztést meg tudsz fizetni, azt mind add meg neki, és az otthoni fejlesztés is nagyon hasznos.Amerikában heti 10-15 óra fejlesztést is kapnak, plusz az ovi.És aki még csinálja a biomedikális kezelést is mellé, ott vannak gyerekek, akik meggyógyultak.Az számít gyógyultnak, aki megkapja az új diagnózist, miszerint már nem autista a gyerek.Persze álltalában azt szokták olyankor mondani, hogy akkor biztos nem is volt igazi autista.A biomedikális kezelést mi is csináljuk, és hordom egyéni fejlesztésekre, zeneterápiára, és még jó lenne logopédushoz, vagy HRG-re vinni.Van egy szuper fejlesztési módszer,a Son Rise- és az otthon végezhető, a szülőt megtanítják rá, és azt te is tudnád vele végezni.Mégegyszer sok sok erőt! Szia!

236. 70a5a27405 (válaszként erre: 224. - Sirga)
2007. okt. 24. 11:41
Az első megjelenés a gyógypedagógusnál nem volt éppen kedvező számunkra, de ennek ellenére most járok szülőcsopira, ahol megbeszélhetjük kinek mi a gondja, és van egy két hasznos ötlet, és hogy kommunikálhatunk a gyerekkel, ha az még nem beszél. Jövő hétfőn ha összejön ismét megyek, ez lesz a 4-dik előadás.
235. gerna (válaszként erre: 234. - Reni123)
2007. okt. 20. 09:41
Mindenféle szenzomotoros fejlesztés jót tehet neki! a nem-beszélők számára főleg alkalmas módszer. Vannak otthon is elvégezhető gykorlatok.
234. reni123
2007. okt. 19. 21:41
Szeretném megkérdezni töletek hogy ti tornáztok-e otthon TSMT tornát a gyerekekkel ,és hogy segit-e ez a torna az autista gyerekeknek?
233. reni123
2007. okt. 19. 17:44
Sziasztok . Ma megkaptuk Taminak az Ados és Adi-r vizsgálat eredményét F8400 gyerekkori autizmust diagnosztizáltak de majd még november 12-én többnapos kivizsgálásra kell vinnünk Tamit a gyerek pszichiátriára ott gondolom megmondják pontosan hogy milyen foku az autizmus nála . Nem gondoltam volna hogy ilyen nagy a baj vele .Azt mondta a doktornö hogy vannak olyan gyerekek akik 1 év fejlesztés és bölcsöde vagy ovoda után teljesen átfordulnak jo irányba az autizmus sprektum szélére kerülnek reménykedek benne hogy nálunk is többmindenben lessz javulás. Sziasztok.
232. Sirga (válaszként erre: 229. - 126100)
2007. okt. 18. 09:27
Nálunk kicsit későn alakult ki a szobatisztaság - legalábbis a bátyjához képest -, de nem volt vészes a "késés". Viszont megcsinálta a kis ravasz, hogy, ha adtunk rá pelenkát, 5 perc alatt belepisilt, ha nem, akkor viszont nem pisilt be hosszú idő alatt se. (Egyébként mással kapcsolatban is feltűnt Andrisnál ez a "kényelmesség".) Énekelni az én fiam is szeret - zenefüggő, mint én! Bírkózás? Sose volt... Ez jó hír lehet Neked, hiszen Nálatok előfordul. :)
231. fe20557d00 (válaszként erre: 230. - Anyuci78)
2007. okt. 17. 15:46
:DD nagyon jó hír;)
2007. okt. 17. 15:42
sziasztok.:) megjártuk a Vadaskertet, minden rendben a kisfiammal, Csilla úgy fogalmazott, hogy egy kis szórakozott professzor:) és hogy nem baj, hogy kicsit "furcsa", nem kell mindenkinek egyformának lenni, ő ilyen "filozófikus" típus és ne aggódjak. Úgy örülök!! Puszi nektek és a kismanóitoknak!
229. 126100
2007. okt. 16. 14:33

Sziasztok!

Most van egy kis időm írni.Kisfiamra is kimondták a szakemberek, hogy autista. A szemkontaktus megvan nála.Sokat mosolyog, kacag. Nagyon vidám kisgyerek.A bölcsiben fél hónap után bekapcsolódott a gyerekek játékába. Úgye ez jó jel? Annyi mindent szeretnék írni, kérdezni, de ha lessz még időm, néha írkálok és kérdezek tőletek. A szobatisztasággal kapcsolatos lenne a kérdésem. Sajnos nem szól ha pisilni kell. Bár ma kiváncsiságból annyit mondtam neki pisiljél a bilibe.És belepisilt. Jó lenne ha ez a kezdet lenne és folytatódna .Nálatok mi újság van -e téren? A másik dolog a szerepjáték. Nem alakult még ki, vagy nem is fog? 3,5 éves, szeret utánozni, legtöbbször engem. Birkózik a nagytestvérével és a dalos játékokat nagyon szereti. Próbálja ő is énekelni utánam.

Jól esett egy kicsit írni .

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook