Arcfiatalítás, arcplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Kolbi!
A gyenge lézerek mint ami nekem volt az erbium yagnak lehet károsító hatása.
Gondolom dokitől is függ, hogy kinek milyen a bőre és megfelelő fokozaton kezeljen.
Szia Vera!
Nagyon nehéz lesz lesz így jó kezelést találni, mindig van valami negatív beszámoló ami elriaszt.
Kolbi mindig óvatosságra int, pláne Te már megjártad mégjobban vigyázol.
Gondolom ez egyén függő is.
A gyengébb lézerek erbium yag nekem jó volt, mint már írtam csoda nem történt. Kicsit leradírozta a bőrömet.
Hú, de hosszú, tényleg, az update-kat nem is olvastam el. Átfutom akkor gyorsan és ideírom.
Az író 23 éves koreai egyetemista, azt mondja, náluk nagy erőkkel reklámozzák a lézert és a kritikákat nagyon kontroll alatt tartják. Nem tudja elmondani, mennyire hálás a Realself honlapnak, hogy úgy írhat, ahogy gondolja.
A betöltött zsír felszívódott, de mégis javított a bőr állapotán, egészségesebbé tette, visszanyerte a korábbi volument. Viszont nemcsak zsír veszett el a magas energiájú fraxel kezeléstől, hanem elasztin és kollagén is, attól is ment tönkre a bőr textúrája, és ez később sem nagyon javult. Úgy gondolja, az Accutan hatékonyabb és olcsóbb terápia, mint a zsírbetöltés. Nálunk nem Accutan néven fut ez a gyógyszer. Hatóanyaga retinolszármazék, amit TT is bevezet most, más gyógyszernéven és eleinte csak kozmetikum mennyiségben.
20 db 10 mg-os Accutan beszedésétől nem lett baja, bár eleinte száraz volt a torka és fájt a gyomra, de ez később elmúlt. Ugyanakkor később száraznak kezdte érezni a száját is, és pattanásai lettek. Mióta történt ez vele, sokszor fáj a feje és homályos a látása, mióta pedig megvolt a zsírbetöltés, egészen súlyos fejfájása is volt, aneurysmára (agyi értágulat) gyanakszik, fél (lehet, hogy ő is olvasta AWalkert, aki abban halt meg).
Látott egy ugyanilyen tünetekkel küszködő évfolyamtársát, aki korábban nagyon vidám és szép volt, és utálja magát, hogy nem merte megkérdezni, mi történt. És azokat is, akik okozták a problémát, és mégis orvosnak nevezik magukat.
Ahol csinálták a zsírbetöltést, érdeklődött, hogy mi is történt vele pontosan a lézerkezeléstől. Azt mondták, hogy a bőre hiperszenzitívvé vált, és az erőszakolt kollagén képződés hatására a bőr összeomlott. (Ilyet máshol is olvastam, egy orvos cikkeit már régebben olvastam arról, hogy az ilyen külső hőhatásokkal vagy sebzésekkel előállított kollagén csak seb- vagy hegkollagén, és teljesen másképpen néz ki és másképpen is viselkedik, mint a normális, és szépészeti egyáltalán nem felel meg. Kolbi is azt írta, túlkezeltem magam). Az Accutan lényegében szintén kollagént épít fel, csak az a belső rétegektől kifelé, és talán nem ilyen sebkollagént?. Így azok, aki nem folytatják a lézerkezelést, talán meggyógyulhatnak, vagy legalábbis javulhat az állapotuk. Ugyanazokat a tüneteket írja, amiket máshol is olvasok és amik nekem is vannak: orange peel texture, scarring – narancshéjszerű lyukacsosság, furcsa hegszerűségek.
A lézerről és az Accutanról is az a véleménye, hogy jó lehet, megfelelően adagolva, de bármelyiktől hiperszenzitívvé válhat a bőr és összeomolhat.
Később teljesen megbánta a zsírbetöltést, mivel szerinte összességében semmit sem használt. Örül, hogy annál rosszabb nem történt, mint hogy nem használt, de ki tudja, mi történt sejtszinten. Faceliften gondolkodik, hogy úgy nézne-e ki, mint a régi önmaga. Jáj, ez egy fiú! Meg akarja kérni vkinek a kezét.
Ugyanazokat a kis tűszúrásnyi pontokat (laser holes, mások és ő is így hívják) és finom vonalakat tapasztalja a teljes arcán, mint én. De az összes tünet folyton változik. És ugyanolyan libabőrszerű a bőre, mint nekem. Száraz, úgy gondolja, az Accutane-tól.
Három hónap után semmi javulást nem lát, ugyanolyan a bőre. Minden három hétben egy pattanás a mellékhatás.
Ennyi. Sajnos! Most megint jól felidegesítettem magam ezen az egészen. Pedig pénteken már úgy éreztem, nem mindegy, hogy nézek ki? Süt a nap, aztán kész.
Köszönöm :).
Találtam egy realself leírást, a fraxel okozta valakinél ugyanazokat a tüneteket, mint nálam az RF:
Bocsánat. Majd visszaadhatod :).
Lehet, nem csak egyszerűen amputáltatom, hanem inkább átvarratom a fejem tetejére, sőt, mivel a farsang is a nyakunkon van, a Dóri-féle lyukas kalapot is megcsináltatom, és felcsapok nyúlnak.
Szia!
Bekéne adni újjításnak, legyen olyan sapi aminek nyílása van a fűlnél. Vagy van esetleg jelentősége annak, hogy a fül is lapítva van jó alaposan.
Tisztában vagy te azzal, hogy nekem fáj, ha nevetek?! :)))
A leghasznosabb gyakorlati tanácsom az előkészületekhez: ha előtte amputáltatod a füleidet, szerintem tizedennyi kínnal megúszható az egész :))
Szia :)szerinzem a lányainknak több eszük van mint nekünk:p
Megyek lupe alá veszem Ildikét:)
Elfelejtettem megkérdezni, hogy meddig vágtak? a fül felett is van még vágásod, ha igen, akkor meddig?
Ilcsikének nem volt. (csak, mert írtad, hogy le kellett borotválni a halántékod)
Nagyon köszi mindenkinek a biztatást.
Noralux, ez pontosan így van, nagy ívben kerülöm a tükröket, és egyszer-kétszer már felmerült bennem ez a "tulajdonképpen egész jó volt a régi arcom is" érzés :)
Próbálok tényleg rendes lenni, nem hajolok, nem emelek, nem rágok :)
Nem szép akarok én lenni, meg nem húszéves, hanem ahogy peonia olyan jól megfogalmazta: csak a saját arcomat szeretném enélkül az utóbbi időben rátelepedett "bűnbánó kutya" - arckifejezés nélkül, ha lehet :) Ehhez azért fog kelleni a szemem is...
Nagyon nagy gratula :)
Most egy pár napig sírni fogsz reggelente és minden más egyéb alkalommal, amikor egy tükör előtt elhaladsz...hogy, kellett ez nekem???
Aztán kb egy hét múlva, meg fogod állapítani, hogy ühümmm!! Kellett :)
Kívánom, hogy legyél olyan szép, amilyennek elképzelted magad!
Nagyon nem szabad -egy kicsit sem - az első napokban lefele hajolni, erre vigyázz!
Szia!
Mondom a lányomnak (39) szülinaponra egy pici botox bb-nél, tőlem ajándék. Pici gyenge nem sokat.
Mondta nem akar minden féle mérget, és olyan hamar kimegy stb.
Pont Keresztesít hozta fel pédának, hogy hiába csináltatta meg az orrát esetleg 5-6 évet tagadhat le. Mondom neki én is megcsináltattam a szemem, nem az fontos hogy most 40 legyek. Hanem a koromnak megfelelő logó szemhély nélkül.
Dóra
Szép leszel, a többieknek is ilyen volt.
Nem lehet kellemes. Én is felvoltam dagadva fogműtét után, egy ilyen szorító nem hiányzott volna rám.
Hogy alszol van olyan szuper párnád?