Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anyajegy eltávolítás fórum

Anyajegy eltávolítás (beszélgetés)

493. suhad (válaszként erre: 490. - Zabszalma)
2008. ápr. 16. 11:28
A hegek gyógyulását nagyon sok minden befolyásolja, tudod, ez típusfüggő, nekem a rádiófrekvenciás szinte nyomtalanul gyógyult, a bőrszínnel azonos lett a sebhely, alig észrevehető körvonal maradt. Közvetlenül a beavatkozás után egy viszonylag mély "kráter" marad, elkezdett szépen gyógyulni és idővel feltöltődött vízszintesre. Ahol vágtak (hátamon) ott is szépen gyógyult, de ott picit sötétebb folt maradt a helyén, de ez nem szabályszerűsíthető, mert a nyakamon is volt, ott pl. hasonlóan gyógyult mint a rádiós verzió, szinte nyom nélkül. Tavaly volt, az árai biztos változtak azóta, legjobb ha megkérdezed tőle, mert nem akarok téves infot adni.
2008. ápr. 15. 17:00
Ja, és még egy dolog: két orvos is megnézte ma, da egyik sem látszott túl megütközöttnek, tulajdonképpen a szemük sem rebbent, azt mondták, leszedjük, nem kell az oda, és már mehet is haza. Ebből lehet arra következtetni, hogy jó eséllyel megúszható a kaland melanoma diagnosztizálása nélkül?
2008. ápr. 15. 16:52

Sziasztok!

Pénteken van találkozóm a szikével, és ez több szempontból is aggodalommal tölt el, és megköszönném, ha megosztanátok velem a tapasztalataitokat. Konkrétan nekem nincs bajom sem a hegesedéssel, sem az esetleges fájdalommal, sokkal inkább az izgat, hogy vajon mekkora területre hat az érzéstelenítő (a fülem mögül huppantják le a szemölcsöt), és vajon jó-e az nekem, ha ultracaint kapok (igen, pánikbetegség és lidocainérzékenység is:). szóval szeretném kérni, hogy aki ép bőrrel úszott már meg ilyesmit, rosszullét, szívdobogás meg hasonló, az érzéstelenítőre adott reakciók nélkül, az szóljon egy-két biztató szót. persze ér ellenpéldát is mondani, legalább tudom, mire készüljek.

köszönöm!

490. zabszalma (válaszként erre: 489. - Suhad)
2008. ápr. 15. 16:03

Köszönöm Suhad!

A nagyobbakat jövő héten szedik le...bejelentkeztem már az Ars Medica Lézerklinikára. (horror összeget fogok ott hagyni, de évek óta húzom, mostmár nem halogatom.)Ott is ezzel a rádiófrekvenciás hurokkal dolgoznak. Milyenek lettek a hegeid? A kisebbeket megpróbálom majd az általad ajánlott doktornővel. Köszi mégegyszer! Esetleg hozzávetőleges árat tudsz mondani? Előre is köszi

Z

489. suhad (válaszként erre: 485. - Zabszalma)
2008. ápr. 15. 12:16

Szia Zabszalma! (és szia mindenkinek!)

Nekem nagyon jó tapasztalataim voltak Gilde Katalinnal, keress rá google-ben, elismert orvos. Maximálisan tudom ajánlani, segítőkész. Jelentkezz be szaktanácsadásra, mutasd meg neki az összes anyajegyed, mindegyiket megnézni nagyítóval és megmondja melyik veszélyes. Az esztétikai jellegű beavatkozást, ha nem kell vágni, akkor helyben csinálja. Nekem szedett már le rádiófrekvenciával is, meg sebészileg is. Ha kérdés van, szivesen válaszolok. Üdv!

488. emagdi (válaszként erre: 486. - Zöldtea)
2008. ápr. 13. 18:37

szia! nekem nem fájt a varratszedés, nem is igazán éreztem. de van aki azt mondta, hogy neki kellemetlen volt.

de szerintem ha már ott tartasz totál fogod várni, hogy kiszedjék, és tudj rendesen fürödni, meg ne legyen rajtad ragtapasz:)))

487. zöldtea (válaszként erre: 483. - Vasas1911)
2008. ápr. 12. 18:43
Kék damilok??? Ez szuper, én rózsaszínt kérek:)))
2008. ápr. 12. 18:42

Sziasztok!

emagdi drága vagy, megnyugtattál picit:)

Sajnos csak hétfőn műt az orvos, úgyhogy a pénteki időpont kilőve...a varratszedés fájt nektek? Érzek majd valamit? Na jó, egyenlőre vegyék le az anyajegyem..:)

2008. ápr. 11. 12:44

Sziasztok!

Tud valaki ajánlani klinikát/magánklinikát vagy orvost, akivel jó tapasztalata volt? Esztétikai szempontból szeretnék megszabadulni több anyajegytől... a bőrgyógyász beutalója nélkül nem távolítanak el, ő pedig nem találta "indokoltnak"...( a Rókus Kórházban van egy nagyon ügyes doki, asszem neki viszont nincs magánpraxisa) Tehát más (magán) úton szeretném megoldani (ha nincs jobb, olcsóbb megoldás). A végeredmény számít nagyon, nem szeretnék kontár kezébe kerülni...Az Ars Medica Lézerklinikáról tud valaki valamit mondani? Elég durva végösszegű számlát kapnék, ha oda mennék, de nem találtam jobb megoldást eddig... Minden tippet előre is köszönök!

484. And1986
2008. ápr. 9. 19:35
Sziasztok! Vki Szolnok megyében tudna ajánlani egy jó bőrgyógyászt, plasztikai sebészt????Előre is köszi!
2008. ápr. 7. 16:30

Kedves Zöldtea!

Én a helyedben a pénteket választanám,mert akkor tudsz otthon majdnem 3 napot pihenni.Programot ne nagyon tervezz...Ha kimegy a Lidokain injekció hatása,az kicsit húzós lesz!Én szédültem,hányingerem volt,persze mindenkinek máshogy reagál a szervezete.

Holnap megyek varratszedésre,de már egész jól néznek ki hegyek,pár kis piros csík+kék damilok :) Az Aloe spray sokat segített!!!

482. emagdi (válaszként erre: 481. - Zöldtea)
2008. ápr. 6. 21:06

szia! szerintem a fájdalom miatt nem kell aggódnod, a műtét alatt érzéstelenítve lesz, utána meg majd csak maximum húzódni fog ha mozgatod a karod (lapockád), vagy amikor már szárad a seb akkor esetleg viszkethet. de egy ideig úgyis le lesz ragasztva! ezek szerintem inkább kellemetlen érzések lesznek, nem fájdalmasak vagy nagyon zavaróak, a buszon simán fogsz tudni ülni:))

nekem az volt a legrosszabb az egészben, hogy nem érhette a kötést+ sebet víz másfél hétig, és elég trükkösen kellett mindig zuhanyozni, kádban fürdést meg elfelejthettem addig.

a seb nem tudom mennyi idő alatt gyógyul meg teljesen, vagy mekkora lesz, de ha plasztikai sebésszel csináltatod ő biztos szép eredménnyel tudja megoldani!

ne aggódj szerintem, meglátod minden rendben lesz!:)

2008. ápr. 6. 12:00

Sziasztok!

Van egy hatalmas velem született anyajegyem deréktájékon. Pontosan a csípőlapát felett hátul.

5cm*2cm elipszis alakú. Eljutottam odáig hogy levetetem végre. De annyira izgulok amúgy. Sőt rettegek. Még csak holnap megyek a plasztikai sebésszel egyeztetni időpontot meg hasonlók, de már éjszaka nem tudtam aludni. Mert ez jó nagy seb lesz ugye, és az a félelmem, hogy annyira fog feszülni a seb...kifogok-e bírni 2 órás buszutat sulibanmenet ülve például? jajj én úgy félek, mondjatok nekem pár bíztató szót! Nem várom azt hogy "ugyan ne aggódj egyáltalán nem fog fájni" mert persze tudom, hogy nem lesz fájdalommentes, de öntsetek belém lelket! Ahogy olvasom, rengetegen átélték már a saját anyajegyük levételét. Engem igazából az anyajegy helyén maradó seb mérete aggaszt. Mikorra fog az begyógyulni???

480. clugie
2008. ápr. 5. 09:20

Sziasztok!

Végre találtam egy lézeres rendelőt, ha minden igaz kedden letesztelem és beszámolok :)

Ha valaki kiváncsi a sebészi anyajegyeltávolitás utáni storyra és képekre, olvasson bele az anyajegyes naplómba :)))))

2008. ápr. 4. 11:13

Sziasztok!

Mindig is sok anyajegyem volt,és a napozástól még több lett.Mint kozmetikus javaslom,ne napozzunk 11-16 óra között még naptejjel sem!Egyébként minimum 30-as faktor ajánlott itthon,tengerpartra 50-es.A szoláriumot meg úgy ahogy van el kell felejteni szerintem.

4 éve szedtek le rólam lézerrel 3-at.A legnagyobb nagyon csúnyán gyógyult,ezért most,amikor megint 3-at le kellett venni,a sebészeti módszert választottam.Most legalább összevarrták,mert ugye a lézeres eltávolításnál egy nyílt seb van az emberen.

Aloe verás spray-t fogok az összevarrt sebekre fújni,ezt próbálta már valaki?

2008. ápr. 3. 00:24

Sziasztok! Bő két hete volt a műtétem, kedden szedtek varratot... Nagyon megnyugodtam, sokkal szebb a heg, mint amire számítottam. Igazából a 2 széle sebes, aminek nem tudom az okát, de azt mondták, h egy hónap múlva semmi nem fog látszani, ahol összevarrtak, már szinte most is alig látszik. :) Szerintetek kenjem valamivel? Mondjuk körömvirágkrémmel?

Ezúton szeretném mindenkinek megköszönni, aki itt bíztatott, erőt öntött belém.:)

2008. márc. 31. 22:10
és mégvalami. most jutott eszembe. a nem kiálló anyajegyet is le lehet szedni lézerrel?
2008. márc. 31. 22:02
szaisztok! valaki tudna segíteni? ez a lézeres anyajegy leszedés hogy működik? marad a helyén seg vagy heg vagy vmi?
475. Beus111
2008. márc. 31. 18:07

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni valaki olyantól, akinek már régebben műtötték az anyajegyét az arcán. A kérdésem annyi lenne, hogy mikor múlt el a pirosság??? Mert nekem azon kívül szinte semmi nem látszik, egy kis mélyedés van, de sztem az ott is marad. Már történhetne valami, mert eléggé zavaró. 3 hete volt a műtétem, de a doki nem mondott semmit ezzel kapcsolatban. A másik pedig, hogy mikor lehet rá alapozót tenni???

Köszönöm.

474. peter30
2008. márc. 30. 14:42

Sziasztok!Mi a véleményetek a cryo eljárásról,

-190C-fokra hűtik le a nemkivánatos bőrhibát,a gyógyulás során ép bőr regenerálódik,hegmentesen történik a bőrcsere,legalábbis a honlap szerint.Ez jóindulatú anyajegyeknél működhet vajon?Mivel arcon lévő 4 db 2-3mm-es anyajegyről van szó,fontos lenne,hogy azért ne legyen feltűnő a helyük.A szikés vagy lézeres levételnél ugye vagy-vagy... Aki hozzá tudna szólni ehhez,vagy van cryos tapasztalata,ha írna róla,megköszönném.

473. Anny
2008. márc. 29. 21:28
Sziasztok!Tegnapelőtt voltam anyajegyet leszedetni(lézer), az arcomról meg a nyakamról összesen hetet(!)szedett le.Azt mondta Tetran sebhintőporral szórjam reggel-este.(az anyajegyek elég nagyok voltak-így a sebek is)Igazából az érdekelne, h valamelyikőtöknek van vmi tapasztalata a Tetránnal kapcsolatban?Mert akinek eddig mondtam, nem igazán ajánlotta, és most kicsit elbizonytalanodtam.Köszi előre is!
472. emagdi (válaszként erre: 471. - Sajtbacsipesz)
2008. márc. 28. 13:26

szerintem ne félj ilyenektől feleslegesen, ha másfél hete volt az egész, akkor már biztos össze is forrt a seb, pár nap, és a varratot is kiszedik.

szóval most már túl vagy rajta, ne aggódj ilyeneken, minden rendben lesz!

2008. márc. 28. 12:01

Sziasztok!Másfél hete vettek le egy anyajegyet az arcomról. A varrat még benne van, a kötés még rajta van. Ez nem is zavarna, ha máshol lenne, csak az a helyzet, hogy nem merek mosolyogni, mert egyrész félek, hogy lejön a kötés, másrészt félek, hogy felszakad a seb... Pedig alapjában véve elég mosolygós vagyok.:) Még nem léttam a sebet, és most teljsen beijedtem, mert van egy ismerősöm, akinek a hátáról szedtek le 2t, az egyik keloidos lett, a másik szétnyílt... Ha az arcomon történne bármelyik, az azért ciki lenne...

A keloidtól kevésbé félek, inkább attól, hogy felszakad a seb, mert az anyajegy pont a mosolyom vonalánál, vagy vmivel kintebb volt. Ez mennyire gyakori, meg tudnátok mondani? Köszi szépen!

2008. márc. 27. 20:08
Na ma meg volt a vizsgálat, a sok anyajegyből 15 db-ot még külön lefényképeztek és abból 1 db amit le kell venni. Fél év múlva kontroll! Az egy amit levesznek megy szövettanra természetesen, remélem nem lesz vele gond!
469. emagdi (válaszként erre: 468. - Vernon)
2008. márc. 27. 19:24

igen, nem jó a sebet napoztatni... de ha most megcsináltatnád, azért nyárig simán meggyógyulna:)))

meghát ha kened fényvédő krémmel, akkor nem lehet hiba.

468. Vernon
2008. márc. 27. 14:45
Értem köszi a választ persze bőrgyógyásszal mindenképp beszélni fogok előtte...:)bár majd inkább nyár után szeretném leszedetni mert állítólag a sok napfény is negatívan befolyásolhatja a gyógyulást...
467. emagdi (válaszként erre: 466. - Vernon)
2008. márc. 26. 14:20

szia! szerintem konzultáld meg egy orvossal. ha ő azt mondja, hogy nem szükséges szövettant csináltatni, akkor szedesd le lézerrel. ha azt mondja, hogy rizikós az anyajegy, és jobb lenne ha megnéznék szövettanilag, akkor inkább szikével vágasd ki.

bár nekem nem az arcomon volt, de 2 hete levették 2 anyajegyem, és olyan szépen gyógyul, hogy nemsokára már nyoma sem lesz (de tényleg). pedig nem kentem semmi extra kencével. szóval a vágásos módszert is meg tudják jól csinálni:)

466. Vernon
2008. márc. 26. 12:48
Hello!Nekem a homlokomon van 1 kb 4x4 mm-es anyajegyem.Az utóbbi időben elkezdett eléggé zavarni hogy ottvan ezért szeretném leszedetni.az anyajegy nem áll ki tehát teljesen 1 szintben van a bőr szintjével..Mint mindenki én is a lézeres illetve a "vágásos" megoldás között vacilálok.(tudom az utóbbival lehet csak szövettant csinálni, viszont a lézeres állítólag szebben gyógyul)Szóval ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni,ti melyiket választanátok..Kicsit tartok ettől az egésztől mert ugye nagyon nem mindegy hogy milyen lesz a végeredmény tekintve hogy eléggé feltűnő helyen van az anyajegyem.köszi előre is...esetleg ha valakinek szedtek már le a homlokáról anyajegyet az megoszthatná a tapasztalatait:)köszi előre is!üdv
465. clugie (válaszként erre: 464. - 22c4ab99c1)
2008. márc. 18. 09:41

Sziaszok! Én is hasonló cipőben járok, csúnya keloid hegem lesz a műtéti helyeken,

nekem anno a dermatix-et javasolták, 10e ft és a sikeressége leginkább attól függ hogy milyen idős a heg amin elkezded.

Ennek van egy olcsóbb változata contratubex a neve vagy valami ilyesmi.

Én lassan ey hete szabadultam meg 2 anyajegyemtől ami a hátamon volt, de már úgy voltam vele inkább a csúnya heg mint a kiálló anyajegy.

A keloid attól is függ melyik testrészedről van szó azt mondják a dekoltázs nagyon fogékony az arc pedig kevésbé. Remélem tudtam segíteni.

Én is keresnék egy nem túl drága megbízható rendelőt ahol lézerrel távolítanak el, mert az arcomon levő inkább szemölcs szerű kevésbé festékes anyajegytől szeretnék megszabadulni,

2008. márc. 17. 20:28

Sziasztok!

Nekem is rengeteg anyajegyem van(igazából egyre több),a darabszámnál csak az a jópár zavar jobban,ami még ki is áll.Körülbelül egy éve elhatároztam,hogy levetetem a kiállókat,a hátamról el is távolítottak 9et.Mivel nem ajánlották a lézert,ezért sebészi úton,magánklinikán végezte el a beavatkozást egy plasztikai sebész.Mivel sok anyajegyről volt szó,ezért az árból elég sokat engedett,ez méltányolandó,az anyajegyek helyén viszont eléggé heges maradt a bőröm,cérnaszálvékony,alig észrevehető varratok helyett 1-2ftos nagyságú sebhelyekkel kell beérnem.Lehet hogy ez az érzékeny bőrtípusomnak is köszönhető,mert próbáltam óvatosan mozogni vele,bár az is igaz,hogy semmilyen krémet/csodalámpát:) nem javasolt.Igazából ez a hátamon nem is akkora probléma,még eléldegélek vele,de a nyakamon valamint a mellkasomon is van pár,néhány ezek közül eléggé kitéve az irritációnak(melltartópánt,nyaklánc stb) ráadásul esztétikailag nem szép látvány az a 10 kiálló kis valami ott,ahol.Nagyon zavar,az utóbbi időben nyitottabb ruhákban sem szívesen mutatkozom,ami azért ellentmond a személyiségemnek,meghát mégsem garbóban vagyok leginkább nő:)Ezért mindenképpen szeretném leszedetni őket,viszont egy nyakon/mellkason végzett,elszúrt beavatkozás kicsit maradandóbb rosszemlék, mint a háton, nem szeretnék egész életemben hatalmas hegyekkel mászkálni,akkor körülbelül már inkább az anyajegyek(de azok sem:) ).Szóval szeretném a segítségeteket kérni,,esetleg ha valakinek már történt ilyen testtájon beavatkozás és jól sikerült,szívesen fogadnám a javaslatait,vagy ha bárki ismer valakit,akit jó szakembernek tart a TAPASZTALATAI és nem hallomás alapján.Úgylátszik,hogy az teljesen mindegy,hogy magánrendelőben csináltatja-e az ember,sőt...

(Bp környékéről írok amúgy)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook