Anyajegy eltávolítás (beszélgetés)
Sziasztok!
Elmentem bőrgyógyászhoz megnézetni 1 anyajegyem ami a hasamon van és elég nagy és kiáll. Ő megnézte és adott beutalót az 1ik kórház onkodermatológiájára, ahová előzetes időpontegyeztetés alapján kaptam 1 időpontot,ami vészesen közeleg. Akkor ott le fogják szedni, vagy adnak még 1 időpontot?
2 hónapja végre rászántam magam, hogy elmegyek sebészetre és levetetem az egyik nagy anyajegyemet, ami tényleg nagy volt(kb 10mm átmérőjű, és kb 4mm re emelkedett ki a mellkasomból). A műtétre csak egy hónap múlva kaptam időpontot, de elég gyorsan zajlott, nem is éreztem szinte semmit. A varratokkal járkálni elég rossz volt, húzódott, meg ugye nem érhette víz...
Aztán 10nap múlva kiszedték a varratokat, az elég kellemetlen volt... De megérte, csúnya is volt, meg zavart is, féltem is, nehogy leszakadjon, vagy belekap vki tesiórán stb.
A heg az 3,5 cm széles, de szépen gyógyul.
:)
Lehet h ez nem pont témábavágó, de egyik barátnőm osztályfőnökének volt a hátán egy anyajegy ami elrákosodott, nem vették észre, és talán ráhúzódott a gerincére vagy mi, és már járni sem tud...
Szóval aki gyanúsat észlel, mindenképpen menjen orvoshoz...
Ja oké, köszi h felhomályosítottál : D
Amúgy igen, egyet vettek le. De nagyon kedves volt mindenki, és cseppet sem fájt, csak az érzéstelenítő. De mivel kb. 60km-re lakok Bp-től, ezért a hazaút nem volt kellemes, nagyon fájt, ahogy rázkódott az autó : S
Sziasztok!
Nekem pénteken lesz 4 hete hogy a halántékomon lézerrel leszedtek egy nagy anyajegyet...régóta készültem rá, de most hirtelen ripp-roppra lerendezték nekem az időpontot és mentem, a doktornő a lézert javasolta, amúgy plasztikai műtét lett volna hiszen nagyon nagy anyajegy volt...azt mondta 2-3 hét a gyógyulás, de ez nem nagyon akar gyógyulni emiatt elég nyugtalan vagyok, pénteken megyek vissza hozzá nézze meg, meg meg lesz a szövettan eredménye is....de most olvastam hogy sokan megbánták a lézeres műtétet, teljesen elkeseredtem emiatt, pedig ebben reménykedtem és hogy gyorsan meggyógyul...
A seb kezelése nálam kamillával kell lemosni, és Én aloe verás terméket mégpedig a zöldkrémet használom...
Van akinek mostanába szedtek le anyajegyet? Meg inkább a gyógyulás érdekelne, hogy a lézer után kinek mennyi idő után gyógyult meg?
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Sajnos sok anyajegyem van és már nagyon zavarnak és le szeretném szedetni.
Abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy hova forduljak ebben az ügyben(Budapesten élek!) és hogy milyen árba vannak ezek a műtétek(hogy ez darabra megy vagy a nagyságától függ...stb...!
Előre is köszi a segítséget!
nekem nagyon gyorsan ment, a telefonálástól kb 2 napra kaptam vizsgálatra időpontot, majd újabb pár nap múlva a levételre időpontot. pont azt számoltam annakidején, hogy a telefonálástól számított 1 héten belül meg is volt az egész.
persze ha visszaolvasol, volt akinek hosszabb idő volt (pár hét). szóval lutri:)
lehet, hogy most a nyári szabadságolások miatt jobban telítettek (bár talán annyi ember sem akar menni). nem tudom. hívd fel őket, azzal nem veszítesz semmit:)
én egyáltalán nem akarlak rábeszélni a lézerre, csak azért mondtam, mert elvileg annak szebben kell(ene) gyógyulnia.
az, hogy mit finanszíroz a tb és mit nem (mi alapján mondja a bőrgyógyász hogy ezt indokolt levenni és ezt nem) arról fogalmam sincs sajna. csak annyit láttam, hogy ott a "szikés" műtő mellett volt akit lézeresre hívtak, tehát elvileg létezik ilyen.
emagdi! Én nem tudom mi az igazság a lézeres dologról, de olvass vissza sokan irják h megbánták a lézeres kezelést:)Az tuti hogy én először a nagyobbakat sebészeti megoldással kérném eltüntetni!
Még olyan kérdésem lenne, hogyha utána a sok kicsit lézerrel szeretném akkor pl akármennyit "ingyen" le tudok szedetni? (persze csak ha valós amit kétesnek irtál hogy van lézeres amit a tb áll)
Bocsi, hogy én is kérdezek, de engem is érdekel ez a téma!
Szóval oda mennyivel előbb kell bejelentkezni? Én mostanában teljesen ki vagyok akadva az állami rendelőktől. 1 hete begyulladt a bölcsességfogam, elmentem a sztomára, hogy műtsék ki, erre szeptember 10-re akartak időpontot adni...úgyhogy kénytelen voltam magánhoz menni. Tegnap jelentkeztem be hasi ultrahangra, arra meg július 25-re kaptam időpontot...
Ezeket csak azért írtam le, hogy vajon ebben a kórházba is, ha bejelentkezek akkor kb. augusztusra kapok csak időpontot, vagy itt nincs akkora várakozási idő? Előre is köszönöm.
hát, nem biztos, hogy ami állami gyógyintézmény, az eredendően sz*r is.
ha állami kórházba v rendelésre mész, azt ugye téríti a tb. ha magánrendelésre mész, azt te fizeted. szerintem mindkettő helyen kaphatsz magas szintű ellátást, és szakszerűtlen kezelést is.
itt igazából abban van a különbség, hogy milyen módszerrel veteted le az anyajegyed. mint már írtam, a rizikósabbakat érdemes sebészi úton leszedetni, hogy meg lehessen őket vizsgálni.
ami nagyon rizikós helyen van (pl arc) azt lehet hogy én is inkább lézerrel vetetném le, állítólag az gyorsabban gyógyul, és nem marad utána semmi sebhely.
(sebészi eljárásnál valami kis heg biztos marad, de ha jól csinálja a sebész, akkor kicsi, és egy idő után kifehéredik, szóval nem feltűnő)
mellesleg amikor a kékgolyóban voltam, és várakoztam vizsgáaltra ill. a levételre, láttam/hallottam, hogy lézeres levétel is van. azt viszont nem tudom, hogy azt hogyan lehet elintézni a bőrgyógyásszal, hogy azt írjon elő.
amúgy úgy zajlott ez az egész, hogy a telefonos bejelentkezéskor kapott időpontban odamentem a rendelőbe, doki megnézte az anyajegyeim, kettőre azt mondta, hogy akkor ezt javasolja levételre. írt egy beutalót a sebészetre. az egyébként 2 ajtóval arréb volt, szóval még messzire sem kellett menni. ott beadtam a papíromat, és kaptam időpontot a levételre. maga a beavatkozás amúgy kb 2-3 perc anyajegyenként, szóval megy gyorsan. a sebre kapsz ragtapaszt, amit aztán 1 hét múlva lecserélnek. a második héten meg kiveszik a varratokat, addigra megvan a szövettani eredmény is. ennyi a történet:)
én neked is csak azt tudnám javasolni, hogy mutasd meg bőrgyógyásznak.
hidd el, akárki akármit is mond itt neked, nincs rá garancia, hogy jól tudja, és jó tanácsot ad.
a bőrgyógyász meg arra való, hogy ilyen esetekben tanácsot adjon:))
(szerintem a szüleiddel is nyugodtan beszélj róla, ez nem szégyellni való dolog)
További ajánlott fórumok:
- Anyajegy eltávolítás tapasztalatai
- Anyajegy eltávolítása után mikor tudom folytatni a szokásos teendőimet?
- Anyajegy eltávolítás! Hol?
- Ha anyajegyet szeretnék eltávolíttatni, milyen szakorvoshoz forduljak?
- Anyajegy eltávolítása
- Az anyajegyeket el lehet bármivel távolitani a bőrről, a szikés, lézeres eltávolításon kívül?