Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Anya az ilyen?! fórum

Anya az ilyen?! (beszélgetés)

28. Sünciné (válaszként erre: 27. - Laszlozsu)
2009. szept. 27. 21:46
Nekem is furcsa a dolog! Az adatlapodon egy BOLDOG anya és egy gyermek van!
2009. szept. 27. 21:39

Helló!

Visszaolvastam végig ami történt, de az adatlapoddal nem tudom egyeztetni. Átléptem volna valamit? No mindegy, majd menet közben rájövök és drukkolok neked.

26. csilla80 (válaszként erre: 25. - 900359ee3d)
2009. szept. 27. 21:36

Sajnalom ami tortent/tortenik... :-(((

Varom a folytatast...

2009. szept. 27. 21:35

Remélem, bár az elvesztegetett 14 évet már senki és semmi nem adhatja vissza. Az bánt a legjobban, hogy a gyerekeimnek ezalatt az idő alatt telebeszélték a fejüket, és engem meg sem hallgatnak...

Később még írok.

24. viktóriaanyu (válaszként erre: 21. - 900359ee3d)
2009. szept. 27. 21:28

Nagyon sajnálom!

Remélem egyszer újra együtt lehetsz a gyerekeiddel!Hidd el idővel ők is rájönnek hogy milyen az apjuk!KITARTÁS!!!

23. e799f80651 (válaszként erre: 19. - Viktóriaanyu)
2009. szept. 27. 21:28
egyet értek
2009. szept. 27. 21:27
Azt hiszem mára ennyi elég, illetve lehet, hogy később még benézek, és folytatom. Most viszont mennem kell, szia nektek!!
21. 900359ee3d (válaszként erre: 19. - Viktóriaanyu)
2009. szept. 27. 21:25
Bár kiderült hogy a volt párom miatt megyünk szét, azt hiszem nem kell bemutatnom a fiús anyákat... persze, hogy mégiscsak az ő kicsi fiacskája. Miután volt párom sűrűn járt haza ujdonsült szerelmével, nem tudtam volna, de szó sem volt róla, ott lenni/lakni velük.
2009. szept. 27. 21:22

Csak a rend kedvéért közlöm, hogy SOHA!!! nem mondtam le róluk, a gyámság ideiglenes volt. Írtam lentebb, hogy a sztori még folytatódik, ez csak egy szelet volt belőle, ízelítő.

Kedves Szandrának csak annyit üzennék, hogy az első 2 gyermek születése kettőnk döntése volt, nem a rossz házasságomat akartam helyre hozni, sajnálom, ha ezt vetted le belőle. Azt hogy szeretői voltak, utólag, a váláskor tudtam meg, bevallotta részegen egy rokonomnak...

"Ne ítélj, hogy ne ítéltess..."

A saját példádat balgaság volt felhozni, cseppet sem hasonlít a helyzetünk, te semmit sem tudsz rólam, akkor kérlek, ne vagdalkozz:)

2009. szept. 27. 21:06
Te miért nem mentél a gyerekekkel?Anyósodék nem engedték?Szerintem a fiuk érdekében ellened nevelték őket!
2009. szept. 27. 20:52

Szia.

Ne haragudj, ha kicsit durván fog hangzani. Szeretném tisztázni, hogy természetesen nem bíráskodhat fölötted senki, főleg így egy arc nélküli fórumon nem. Csak a véleményemet szeretném elmondatni.

Először is, én egy önző dolognak tartom, ha valaki azért szül gyereket, mert azt gondolja attól rendbe jön a kapcsolata, megváltozik a párja, vagy ettől majd a saját élete új értelmet nyer. Az első gyerkőcnél még lehet naívsággal magyarázni, 3 picinél már nem. Nyilván te is tisztában voltál azzal, hogy milyen a férjed. Ha gyereket vállal az ember már nem csak a saját életéért felelős, amit úgy ront el, ahogy akar.

Az pedig, hogy a válás után, hogy hagyhattad, hogy így alakuljanak a dolgok a gyerekekkel... elképzelni sem tudom. Én 19 évesen estem teherbe, mire kiderült, az apjával már szakítottunk. 20 évesen szültem, az életem teljesen megváltozott, az édesanyámékkal éltünk, elég rossz körülmények között. Az első évben azt hittem, hogy nem lesz elég a szeretet, amit a gyerekem iránt érzek, az idegösszeomlás szélén voltam. De soha, SOHA egyetlen pillanatra sem jutott eszembe az, hogy lemondjak róla, hogy más nevelje fel, hogy ne én lássam ahogy felnő. Abbahagytam az önsajnálatot, a kezembe vettem az életem irányítását. Ma már 3 éves a lányom és csodálatos lett az életünk. És büszke vagyok rá, hogy nem hagytam magára és el tudom mondani, hogy büszke vagyok magamra, mert JÓ anyja vagyok a lányomnak.

Nem tudok elképzelni olyan helyzetet, amikor egy anya, aki évek óta neveli a gyermekeit csak úgy lemond róluk. Ha rövid időről van szó, mondjuk a gyerekek érdekében, mert veszélyben vannak, nem tudod megfelelően ellátni, stb... de hogy évekre... sajnálom, hogy ezt mondom, de nem csoda, hogy nem kíváncsiak a magyarázatra, a helyükben én se lennék.

Ezek ellenére remélem rendbe jönnek a dolgaitok és meg tudjátok egyszer beszélni, mindannyiótok érdekében.

17. 900359ee3d (válaszként erre: 15. - Felhőjáró)
2009. szept. 27. 20:52
A megírás itt történik, olyan hosszú, és fájdalmas, hogy nem tudnám még egyszer leírni. Nem is fogok ma a végére érni, mert az egész sztori, még ma is zajlik.
2009. szept. 27. 20:50
Az ajánlat roppant kedvező volt, és a gyerekek érdekét szolgálta. Azt mondta anyósom, hogy miután a gyerekek oda születtek, és ott is laktunk sok-sok évig, ő szívesen lenne a gyámjuk, míg helyre nem jövök. Felajánlotta, hogy lakhatnak ott, ő gondoskodik róluk, mert éppen akkor ment elő-nyugdíjba. Ez nem okozott törést a gyerekek lelkében, hiszen imádták a nagyszülőket, és örömmel mentek oda vissza. Én akkor vissza költöztem anyámhoz, és elmentem dolgozni, de sokat, amikor csak tudtam mentem hozzájuk látogatóba, meg elhoztam őket.
15. felhőjáró (válaszként erre: 7. - 900359ee3d)
2009. szept. 27. 20:49
Várom a leveled.
2009. szept. 27. 20:47

Amikor elment 1996.03.15-én a gyerekeket elvittem otthonról, ne is lássák ahogy az apjuk beül a Porchéjába, és minden ruháját elvive, végleg elköltözik otthonról. Ott maradtam az albérletben a 3 gyermekkel 4-6-8 évesek, munka nélkül, segítség nélkül. Bár párom adott rendesen gyerektartást, az nem volt elég mindenre. Akkor még hol volt a rezsi, meg az albérlet, stb. Anyukámra nem számíthattam, még aktív dolgozó volt...

A válást még nem adtam be, nem volt jelentősége. Munkát 3 gyermek mellett nem tudtam vállalni, akkor ült össze a családi tanács. Persze volt anyósommal az élen, akiknél végül is 6 évig laktunk, csak az utolsó 1 évben mentünk külön, amikor már kicsit jobban mentek a dolgok.

A gyerekek lényegében anyósoméknál nőttek fel, oda születtek, és a nem várt segítség is onnan érkezett. Egy ajánlat formájában...

2009. szept. 27. 20:42
és kire bíztad a gyerkőcöket?
12. krisztigabor (válaszként erre: 11. - 900359ee3d)
2009. szept. 27. 20:41
Már ekkor el kellett volna hagynod, nem szülni neki még...
2009. szept. 27. 20:37
Hozzáteszem, még a gyerekek születése elött voltak jelei annak, hogy a volt párom nem veti meg a nőket, de amikor egyszer terhesen a lányommal a pocakomban, egy ismerős kislány ballagásán (általános suliból) szóvá tettem, kissé pityókás férjemnek, hogy ugyan már legalább ne előttem fogdossa a szomszéd kiscsaj combját, még engem hülyézett le, majd rám öntötte a hasamra, ruhámra a kezében lévő pohár sörét... Ekkor még szerettem, talán már nem annyira, de engem hűségre neveltek, és bár nagy szám van/volt, ezt még akkor eltűrtem neki. Sőt leányom születése után 2 évvel még egy kisfiút szültem neki...
2009. szept. 27. 20:30
Utóbb kiderült, a 7 év alatt folyamatosan voltak női, mellettem. Én otthon voltam a kicsikkel, egymás után jöttek a gyermekek, 2 év van köztük, de ekkor 4-6-8 évesek voltak, az egészből semmit sem fogtak fel. A párom saját ügynökséget indított, a gyerekek alig látták, és persze, én sem, de az üzlet jól ment. Az a baj, túl fiatalok voltunk még, a párom nem fogta fel, hogy ő már főáálású apa let. Ugyanúgy eljárt a kollegákkal billiárdozni, meg bulizni, stb... mint a nőtlen munkatársai.Soha nem tettem szóvá, bár rosszul esett, de mindig kimagyarázta magát, hogy mit szólnak az alkalmazottak, hogy ha pont a főnök nem megy el velük együtt bedobni egy pofa sört.
2009. szept. 27. 20:25

28 évesen, 7 év házasság után, melyből 3 gyermek született (őróluk van szó) a volt férjem egy nap bejelentette, hogy ő szerelmes, és elköltözik.

Persze, ez nem egyik napról a másikra történt, voltak jelei, de nem hittem el, hogy velem, velünk ilyen megtörténhet.

2009. szept. 27. 20:24
Tudom, hogy nagyon sokan el fognak itélni, de nem bánom. Valakinek el kell mondanom az egészet, a gyerekeim már felnőttek majdnem (nélkülem!) és ők nem kiváncsiak az igazságra:(
7. 900359ee3d (válaszként erre: 6. - Felhőjáró)
2009. szept. 27. 20:12
még ma megírom, de most épp nem jó.
2009. szept. 27. 20:07
Én megértem ha önhibáján kívül történik és azt is gondolom mekkora törés ez mind a gyereknek és mind az anyának.Megkérdezhetem mi volt az a hiba? És miért nem neveled még te?
2009. szept. 27. 20:03
Az unokatestvérem 3 gyereket dobott oda az anyjának.Azóta sem támogatja őket.A legidősebb most 10 éves.
2009. szept. 27. 20:01

szia

nem adták vissza a gyerekeket?

2009. szept. 27. 20:00
miert is nem?
2009. szept. 27. 20:00
Bocsánat, önhibájukon kivül-t akartam írni.
2009. szept. 27. 19:59
Nem akarom túl hosszúra nyújtani, ezért csak annyit írok, olyan anyákat keresek, akik önhibájukból, mert nem volt más választásuk egy rokonra bízták gyermekeiket, a válás után. Ennek már 14 éve, és még mindig nem én nevelem őket...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook