Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Jó lehet, hogy normálisnak tűnik a testsúlyom, de sokszor olyan sovány lányokat látok és az osztályban is van egy csaj, akinek olyan keskeny a csípője, olyan pici feneke van. Nekem meg elég széles a csípőm és a combom se vékony...
A fenekem formátlan és szerintem undorító...
Legalább egy kicsit a combomról szeretnék lefogyni..
Na, és azzal is problémám van, hogy amikor gatyát veszek, akkor ami jó hosszúságra az nem jön rám...
Ami meg rám jön az meg túl hosszú...
Csak egy-két kilóról van szó....
Most látom (olvastam bele jobban a topicba) csak mibe csöppentem, felejtsd el amiket irtam, nem érdekes...
Üdv.
Szia, én 167cm és 50kg. Szerintem ostobaság lenne fogynod. Nem rég 1,5évvel ezelőt 48kg-ról lefogytam 39-re minden akarat nélkül.
Sok negativ dolog történt körülöttem, és állandóan görcsbe volt a gyomrom, nem tudtam enni normálisan.
Nagyon megijedtem, mikor sorra kifogytam a gatyáimból.
Nem voltam valami szép látvány, és a párom is aggódott.
Ugyanakkor tudtam hogy nem a fejemben van a gond, hanem a rengeteg stressz.
Aztán szépen állást váltottam, meg túléltem a többi dolgot(családtag elvesztése) is...
Mostanra 50 kg lettem.
Ez 11kg-ot jelent nem egész egy év alatt. Most nézek ki normálisan, és most már kapok magamra normális ruhákat is :)
Nekiálltam tornázni (rubin réka videók), eszek sok gyümit,meg sok folyadékot is iszom, ugyhogy a hirtelen fogyi miatt kialakut terhességi csik szerü képzőményeken kivül nincs semmi bajom.
Nem tarom jó ötletnek hogy fogyni akarsz, de egy tuti recept:
- válalj sokkal több melót, feladatot mint amennyit birsz
-akard igazán jól csinálni, addj bele mindent
-reggel lépcsőzz 2-3 percet
-ne reggelizz
-első amit adsz a gyomrodnak egy kávé kell hogy legyen, két cigivel
-de. 11körül mikor márkicsit ég gyomrod újabbkávé tejjel, meg 4 kanál cukor, hogy ne remegjen a lában, mikor megint lépcsőzöl
-ebédre szalámis zsömi 1db meg jókis instan kapuccsinó
- 1 alma du. 2-kor
-3kor ég a gyomrod- de nincs időd kapj be egy orbitot
-mire hazaindulnál már nagyon mar a gyomrod, találsz atáskádban némi kekszet, megeszed
- mire hazaérsz már nem leszel éhes csak remeg a gyomrod, letuszkolsz két melegszenyót
Ha kellően stresszes elfoglaltágot sikerül választanod, akkor vacsi helyett bőgni fogsz, ugyhogy csak rajtad áll...
Ezt csak azért iratm, hogy lásd milyen veszélyes ha az ember túl kevés kilo, nagyon könnyen leesik róla a többi is, és elég nehéz dolog visszaszedni, legalábbis az elején. Nem kellen kockáztatni, az életben úgyis vannak dolgok amik megviselik az ember idegeit, nem kell ezt készakarva tetézni..
:)
Úgy gondolod Malefico?
De azért mégis van valami módszered a fogyásra???
Nagyon megköszönném.
Szia...
Sziasztok!
Új vagyok itt, és ismerkedni szeretnék és tanácsokat kérni, esetleg adni is...
Petra19! Hány éves vagy?Nem akarok tolakodó lenni de ki hány kg és cm?
Én 164 cm és 45 kg vagyok és le szeretnék fogyni legfeljebb 41 kg-ra.
Valaki tudna segíteni?
Nagyon hálás lennék, és nagyon megköszönném.
már kilátszik...:)
de nem csúnyán.
Szerintemse:)Ha vki 174 cm az még lehet csinos úgy hogy nem túlsulyos.
Én 60 vok szal még beleférek;):D
Amit nemtom h ki mondott az hülyeség, ha vki 174 cm 55 kg az vékony és nem normál.
én nemtom.
60 vok megvok elégedve:D
Azért köszike a válaszokat:D
Jah , mellesleg enikö a te szavaiddal élve nem vagy betegesen túlsúlyos!!!!
láttam:Dképeken.bár ott nem sok minden látszik, de szentem nem vagy.
nah pusszika
Nem akarok bunkó lenni de láttam a képeket...és öt év alat igen csak fölszedtél persze...a előnyössen, de ... meg kérdezhetem hogy ezt tisztán csináltad?
Mert elég hihetetlen hogy öt év alatt ennyi izmot szedtél fel cucc nélkül?!
De ha igen áruld el a titkodat!!!:)
Relatív...
Egy átlagos izomtömeggel rendelkező nőnél azért a 66-ból már van mit leadni...
Ez hülyeség!
174cm-hez a 66kg nem kövér.
Hadd kérdezzek már vmit...egy kb.174 cm-es lánynak hány kg-nak kéne lennie??....szal h mennyi az ideális??
nem mondom el mennyi vok madj utánna:)
5 évig voltam anorexiás, kimásztam belőle, de többször, több orvos kezelt, hónapokig voltam kórházban. Az okát is tudom, és úgy gondoltam, leírom, de nem fogom ezután, mivel nagyon úgy érzem, le lettem torkolva. Igen, én is írtam bántót, én is írtam gúnyos dolgokat. De akkor, ha engeded, hogy az oldaladon olyan témák jelenjenek meg, amiknek a hátterében emberi tragédiák állnak (mert az áll), akkor engedned kell, hogy indulatok is legyenek a honlapodon. Ez a téma erről szól: az anorexia nem más, mint a testem, a rajtam lévő hús utálata. Undor, amit magam iránt érzek, és amit tudattalanul meg akarok szüntetni. Ha pedig ebből valaki viccet csinál, vagy nem veszi komolyan, az szégyellje magát, és igen, olyan, mintha a rákból, az AIDS-ből, az alkohol-vagy a drogfüggésből csinálna komolytalan dolgot.
Én részemről azt hiszem, az is szánalmas, ha valaki elolvassa a topikot, majd ha nem tetszik a hangneme, akkor elmegy panaszkodni. Senkit nem kényszerítettek, hogy olvassa a topikot, aki meg olvasta, vagy írt rá, az el bírta viselni, mert különben nem jött volna ide.
Őszinte voltam eddig is, pedig szégyenlem a betegséget, és rohadtul szégyenlem azt, ami kiváltotta. Most is őszinte voltam,pedig agyaltam rajta pár napot, hogy megírjam-e. Én itt részemről ezt befejeztem, mert jobb a csend, ha már őszint és szókimondó nem lehet az ember. Aki meredek dolgot ír, annak meredek lesz a válasz, ezt tudni kell, 10-től 99 évesig.
Nem, nem írtál bántót. Nem a te utolsó hozzászólásod miatt írtam.
De már többen is jelezték, hogy ami itt folyik nem mehet tovább. Néha beleolvastam, és én is úgy gondolom, páran eldurvultak. Ennyi.
Vegyetek vissza. Nem kell teljes csönd, csak mindenki gondolkodjon el, van-e keresnivalója ebben a topikban, vagy csak szájtépni jön, vagy egymást piszkálni.
Nem akarom hogy pont miattam kelljen ezt a fórumot törölni...szóval nem írok többet ilyneket, és arra kérek mindenkit hogy ők se szídjanak engem...vagy Romlást...senkit!
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?