Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

990. kakukaniko (válaszként erre: 985. - 906a473c7b)
2007. márc. 9. 20:12

Hát egyet értek veled, és én is csak mosolygok, mert ez az egész....

Komolyan...mindenki más miatt lesz beteg(anorexiás)....de tök jó hogy mi összetartunk!!!!!!!!!!!

989. Droma (válaszként erre: 985. - 906a473c7b)
2007. márc. 9. 17:01
És hidd el ezzel sem akarlak megbántani,sem kioktatni.De azon a hozzászóláson nem mosolyogni kellene,hanem elgondolkodni.
988. Droma (válaszként erre: 985. - 906a473c7b)
2007. márc. 9. 17:00

Ez mind igaz amit írtál.De hidd el,hogy itt akik ez ellen vannak,azok nem ellenetek vannak.

Te tudod magadról,hogy beteg vagy.Te beteg akarsz lenni?Mert amikor általában ezek a betegek rájönnek,hogy ők betegek,akkor elfogadják a segítséget.Az igazi segítséget.

Én tényleg nagyon sajnálom,hogy nem értitek meg,hogy itt tényleg az életetekről van szó:(

Én végig néztem,hogy milyen hatásai vannak,és ezért írtam ide,hátha valaki feléri ésszel,hogy ugyanez fog vele is megtürténni:(Nem azért írtam,hogy bárkit is elítéljek.

987. 278c85ecf4 (válaszként erre: 985. - 906a473c7b)
2007. márc. 9. 16:36

Csak a ti dolgotok? Tényleg! Akkor minek győzköditek itt a népet??

Tényleg marha rendesek vagytok egymással! Segítetek végzetes betegséget okozni egymásnak! Húú, bárcsak ilyen barátnőim lennének......:O

2007. márc. 9. 16:28

Petre es kakukaniko! Anyukatok kuldjon el benneteket nyaron napszamba, mondjuk szolobe, es akkor estere lesz etvagyatok, ugy fogtok falni, hogy futyulni fogtok ra, hiztok-e tole.

Nyilvan az erto olvasassal is gondjaitok vannak, nehez is lehet megerteni, Kinga mirol ir. O a betegsegrol. Ti viszont a feltunesi viszketegsegrol. Egy anorexiasnak nem kellenek tippek, hogy hogyan fogyjon, nem eszik es kesz. Csak nehogy cukorbetegek legyetek, vagy a pajzsmirigyetek felmondja a szolgalatot, az gaz lenne, lehet soha tobbe nem lennetek ujra vekonyak, meg ehezessel sem. :(

985. 906a473c7b (válaszként erre: 982. - Kakukaniko)
2007. márc. 9. 16:19

Ne essen rosszúl Kinga hozzászólása...én jót mosolyogtam rajta!!!

Amugy az igaz, hogy én amikor ebbe bele estem akkor azt sem tudtam hogy mi ez...csak fogyni akartam de a betegséggel sem voltam tisztában! És így saját betegségemmel sem...!!! Szóval inkább titkoltam hogy mit csinálok!

Amugy meg...akinek nem tetszik ez az egész pro-ana dolog...hát ez van...nem vagyunk egyformák...sokan cigiznek, drogoznak, gyilkolnak... és azzal másnak is ártanak...de EZ CSAK A MI DOLGUNK!!!!

És nem hírdetjük, ezt az oldalt...meg nem kívánjuk senkitől hogy pro-ana legyen...aki akar az meg keres minket!!!

984. 906a473c7b (válaszként erre: 980. - Druida)
2007. márc. 9. 16:12
Az lenne igazán jó orvos aki ezeken áteset...mert az tényleg értené a lényeget nem pedig csak azt mondaná "áh itt van megint valaik aki unatkozik" vagy hasonlót...!!!Mert szerintem ez elég gáz!
983. Droma (válaszként erre: 980. - Druida)
2007. márc. 9. 14:18

Szerinted a pszichés betegség nem is betegség?

Ez igenis betegség,méghozzá nagyon súlyos.Persze,hogy csak az tudja megszüntetni aki benne van,de ehhez segítség is kell.Tudod nincsenek mindenkinek olyan barátai akik ezért nem ítélik el,nem vetik meg,vagy nem fecsegik el mindenkinek,hogy legyen beszédtéma.

Igenis orvosi segítség kell.Nem gyószerre gondoltam!

2007. márc. 9. 14:07

Na, hát most már nekem is írnom kell, mert amiket írtok, az....

Aki a fórumon mondja, hogy anorexiás, az kb. majdnem ugyanúgy rájött, hogy anorexiás és nem tudja abbahagyni, mert tudja, hogy beteg, de ha eszik, akkor azt nem bírja és bünteti magát stb...

Szóval az is lehet anorexiás vagy bulimiás aki elmondja a fórumon, mert az nagy megkönnyebbülés amikor valakinek elmondhatja, és ott még segítik is hogy legyen ereje folytatni...

Na, de mindegy, aki volt itt anorexiás vagy bulimiás az BIZTOS jobban tudja, jah és 964.Kinga-hozzászólás:elég rosszul esett.....

981. Kinga82 (válaszként erre: 980. - Druida)
2007. márc. 9. 13:33
Na, ezt viszont cáfolom.Anorexiás voltam, eleve hosszú folyamat volt, mire rájöttem, hogy beteg vagyok. És amikor megtaláltuk a megfelelő orvost és terápiát, akkor nekem már csak a depressziómra kellett gyógyszert szednem, de azt is olyan rövid ideig, amíg lehetett. Egyedül nem is tudtam volna kimászni, és a barátok segítsége sokat jelent, de csak azután, hogy felismerted e betegségedet. És az sem egyértelmű, hogy miért alakult ki: nálam évekig tartott, amíg egyáltalán emlékeztem arra, hogy mi lehet az ok, mert olyan mélyen fojtottam magamba, hogy csak terápiával tudtuk felszínre hozni. Ehhez viszont nem kellett gyógyszer, csak terápia. Elhiheted, utálom a gyógyszereket, erős a kötődésem a szüleimhez és nagyon szoros baráti hálóm van. Nem azért tartott ennyi ideig, mert ők nem segítettek.
980. druida (válaszként erre: 978. - Droma)
2007. márc. 9. 13:16

Pontosan annyira betegség a bulimia, mint az összes többi: semennyire. Állapot, amelynek általad is ismert okai vannak. Elég pontosan felderíthető okai. Megszüntetni is te tudod csak. Segíteni lehet benne, de a munkát te végzed el.

Tehát neked is az a tapasztalatod, hogy orvosi segítség nem feltétlenül kellene...

Hacsak az az orvos nem a baráti körbe tartozik. A baráti segítség az igazi segítség. És tényleg működik. A többi csak üzlet.

Az orvosok nagy része nem más, mint a gyógszeripar termékeinek eladója. Nekik sincs fogalmuk arról, hogy miként működnek a szerek amiket rendelnek, akárcsak a műszaki boltosnak az általa árult dolgok működéséről.

979. Kinga82 (válaszként erre: 978. - Droma)
2007. márc. 9. 09:23
Na, látod, itt a különbség: TITKOLTA!!! Nem az interneten, egy fórumban fecsegett róla...Mert beteg volt, nem pedig feltűnési viszketegségebn szenvedő, unatkozó és unalmas kölyök. Aki beteg, azt sajnálom, de aki ezzel játszik, azt megvetem.
978. Droma
2007. márc. 8. 14:31

Én nem ítélek el senkit,akik ilyen betegségben szenvednek,mert ez betegség.És orvosi segítség kellene.Nagyon elszomorít,hogy létezik olyan szervezet ami még "segíti" is őket.És azokat viszont mélyen el is ítélem,hogy még bíztatják is őket.

Nekem egyik ismerősöm bulimiás volt.Szerencsére csak volt.Titkolta amíg lehetett.Mikor megtudtuk próbáltunk segíteni,és szerencsére sikerült.Már nagyon durván nézett ki.Hullott a haja csomókban..szinte már kopaszodott.A fogai is tönkrementek a gyomorsavtól.A nyelőcsövéről már nem is beszélve.

Én végignéztem.Úgyhogy tudom milyen.És az ilyen embereknek törődésre,szeretetre és elismerésre van szükségük,hogy nem kell fogyniuk...úgy jók ahogy vannak.mert általában pszichikai eredetű az egész.

977. sizsu (válaszként erre: 976. - 6a1456582a)
2007. márc. 8. 13:53

Szavak, kifejezések az Ana-Mia világban

Ana: anorexia „becézve”, sokan egy láthatatlan őrangyalnak képzelik, aki bíztatja őket tovább a fogyásra, és megharagszik, ha esznek. („Ana majd segít”, Ana mérges, mert megint kudarcot vallottam”).

Pro-ana: anorexiásokat támogató. Tippek, trükkök, thinspo-k, stb. Egy pro-ana addig támogat, amíg egy cél vezérel titeket: fogyni. A kívülállók legtöbbször elítélik a pro-kat, mert „segítenek meghalni” különböző trükkökkel gyengíteni a szervezeted, és így tovább. Pedig csak addig vannak melletted, amíg te is akarod. .

Mia: bulímia „becézve”.

(egy cikkből kaptam ki, nem én vagyok ilyen okos :) )

2007. márc. 8. 13:29
mi az a pro-ana?:O)
975. dee
2007. márc. 7. 20:48
Minden kedves fórumozónak ajánlom,hogy nézze meg Manhatten22 adatlapját!Van ott egy kép, amin egy nem "trendi" lány van.Észhez lehet térni!
974. dajana
2007. márc. 7. 17:42

Kedves Mindenki!

Csak annyit az anorexiarol (anorexia nervosa), hogy akar bele is lehet halni. Szakmambol adodoan sajnos talalkoztam mar olyan lannyal, akinek mar csak napjai voltak hatra. Ez betegseg, nem trendi dolog!

2007. márc. 6. 17:19

Szia!!!

Hát te azon ritka emberek közé tartozol aki itt ezt gonolja rólam!!!:)

972. kakukaniko (válaszként erre: 971. - 906a473c7b)
2007. márc. 5. 19:27

Petra!

Te tök ari vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2007. márc. 5. 17:43

Köszi mindenkinek a segítséget...:) tök rendik vagytok...igaz ti viccet csináltok a dologból de legalább jó tippek...! Örülök végre be indult a fórum megint...hisz újra itt van valaki aki...pro-ana szeretne lenni...!:)

Kakukaniko...légyszí írj inkább itt üzenetet nekem privátba...ott szívessebben beszélgetek...! Mert nem akarom hogy megint odáig fajúljon a dolog itt a többi emberkével mint múltkor...!!

Szóval írj üzit ha tudni akarsz valamit!

Puszi

970. 906a473c7b (válaszként erre: 969. - Kakukaniko)
2007. márc. 5. 17:37
IGEN tényleg!
2007. márc. 5. 14:12

Mindenkinek köszönöm...

Romlás Virága! Te tényleg tudsz magyar pro-ana oldalt? És Petra? Te is?

968. Kinga82
2007. márc. 5. 10:20

Ja, és még címlapra is lehet kerülni vele. Micsoda híresség lett abból a pár modellből, akik tavaly és idén meghaltak az éhezés miatt! Képzeld, mindenki velük foglalkozott, sztárok lettek, felbolydult a világ miattuk...Tökjó! Van életcél máris!!! Hajrá ana!!!

Egyébként Antea tippje tényleg működik a korgás ellen. De amúgy meg minek szégyellni a korgást? Gondolod, nem veszik észre, hogy fogyókúrázol? Szerinted a hasadra meg karodra növő szőrt, a lanugot nem fogják észrevenni? Szerintem priviben érdeklődj a pro-ana oldal címéről Petránál vagy Romlásnál, ott majd kapsz jó kis tippeket az új életstílushoz!

967. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 962. - Kakukaniko)
2007. márc. 4. 21:36
Gyomorkorgas ellen annak idejen jo technikam volt, ha a hasizmomat megfeszitettem es eppen akkor vettem mely levegot, nem korgott a gyomrom nagyon zavaroan. Elegge szegyelltem, hogy korog.
2007. márc. 4. 21:34

Ha mar errol megy a tema, vannak otleteim nekem is Kingahoz hasonloan.

Olvastam nemreg egy oldalon a neten, hogy meg lehet tanulni a korulottunk levo energiabol elni, fenyebol stb. Gyakorlatilag az elso 25 nap nehez, es aztan minden rendicsek. Eleg ha csak iszogat az ember, enni nem kell. Persze a tuleles nem garantalt.

965. Kinga82 (válaszként erre: 962. - Kakukaniko)
2007. márc. 4. 20:34
Egy idő után hozzászoksz. Meg az éhezéshez is. Csináld még pár hónapig, aztán nem korog a gyomrod, mert hozzászokik az éhezéshez. Szép életed lesz, szép tinikorod, baromi szép alakod. Szerintem felesleges a pogácsa, egy zsemlével is ki lehet bírni. Sőt, ha csak egy almát rágcsálsz el, vagy egy natúr joghurttal kibírod, mert azt eszed kanalanként szünetben, akkor kb 50 kalóriát spórolsz.
2007. márc. 4. 20:23
Sztem elég sok mindenkinek korog a gyomra ha éhes.
963. Kinga82
2007. márc. 4. 20:17
Na, beindult az anorexia fanclub.Szánalmas.
962. kakukaniko (válaszként erre: 952. - 906a473c7b)
2007. márc. 4. 19:48

Ja, és egy kérdés : ha voltál anorexiás ( vagy ha nem akkor is ): amikor nem eszel kaját akkor nem korog a gyomrod?

Mert én a suliba egy üres zsemlét eszek, (icsit előbb le is írtam)de néha megeszek egy pogácsát otthon. Minden szünetbe eszek abból a zsemléből és egy nap kb. 6 órám van.

Szóval beosztom.

Minden szünetbe egy kicsi, de óra végére így is hülye hangot ad ki a pocikám ( korog )....

Mit tegyek ellene???

961. kakukaniko (válaszként erre: 952. - 906a473c7b)
2007. márc. 4. 19:40

Te anorexiás voltál?

Most hány kg vagy?

Láttam hogy 18 vagy, ha jól számoltam...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook