Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
érdekes...
én inkább nem merek semmit se mondani...
Látod, emiatt sem lehet anorexiás valaki, aki tudja magáról, hogy sovány!Mert az anorexiások nem tudják. Sőt, ezt a video-disztorziós technikát én is ismerem, és plusz infó róla, hogy ha valaki mást kell beállítaniuk a pácienseknek, akkor pontosan tudják, hogy a másik hogy néz ki. Csak saját maguknál tévednek, az összes többi alanyt olyanra állítják be, amilyen valójában.
És azt is hallottam egy pszichiáter ismerősömtől, hogy első körben valóban anorexiásnak tűnhet olyan is, aki nem az, mert annyi infó van róla a neten, könyvekben, újságokban, hogy a fiatal lányok ügyesen produkálják a tüneteket.Aztán persze, lebuknak, de egy ideig anorexiásnak tűnnek...
Kedves Petra!
A kérdés csak az, hogy Te meg akarsz-e változni. Persze, hogy nem megy az egy csapásra, ezt senki nem mondta!
Gyerekes vita: valóban gyerekessé fajult, hiszen úgy feleseltél, mint egy gyerek. Bár van még érnivalód 19 éves létedre...
Nagyon igaza van Kingának, miszerint skkal értelmesebb dolgokkal is kitűnhetnél, mint az önsanyargatás. De őszintén, neked jó érzés az éhség, vagy az, hogy kínzod magad, meg finomságoktól, az élet és az étel élvezetétől fosztod meg magadat? Szerinted le lehet egy életet élni így? Állandóan kalóriákat számolva, meg attól félve, hogy ki nézi, hogy eszel-e? Gondold végig ezt légyszíves.
Azok pedig akik szerinted egy-két kg miatt sírnak, nem teszik tönkre sem a saját, sem a körülötte élők életét, és nem 42 kg-ból szeretnének leadni, hanem mondjuk 62-ből, mert 60 kg-osan beleférnek a kedvenc szoknyájukba.
Ja, és tudod, van egy mondás, mely szerint a folytonos fogyókúra a boldogtalan nőknek való...Lehet, hogy a Te életedben sincs rendben minden, és ezzel akarsz kompenzálni valamit?
Ezt találtam egy oldalon a témáról:
"Jellegzetes a testképzavar, ami azt jelenti, hogy a kislány túl kövérnek érzi magát, holott esetleg csak egy kicsit dundi. Fogyni kezd, de soványan is folytatja tovább a diétát. A saját testéről alkotott képben kialakult zavar egy érdekes kísérlettel igazolható. Az úgynevezett video-disztorziós technikával a beteg fürdőruhás képét életnagyságúra kinagyítják egy vetítő segítségével, és a kép szélességét a beteg szabályozhatja. A páciens a saját, reális képét rendszerint jóval vastagabbnak látja, ezzel szemben testideálját túlságosan karcsúra állítja be. A torzítás mértéke a betegség kimenetelét is előrejelzi. A lányok saját testüket rosszként és csúnyaként élik meg. Ennek hátterében általában feltételezik, hogy a serdülő lány fél a szexualitástól, a felnőtt nővé válástól, és a fogyással saját nemi érését akarja késleltetni."
Igaza van Kingának, Petra egyáltalán nem tűnik anorexiásnak! Aki beteg, az nem döngeti büszkén a mellkasát, hogy nézzétek milyen sovány vagyok és nekem ez milyen jó...
Remélem mire gyerekem lesz és tizenéves korúvá válik egy fokkal normálisabb dolgokkal akarnak majd a tinédzserek feltűnősködni..
Éhezzük magunkat halálra mozgalom /ana-anorexia
keress rá a pro-ana ra googel pld, kiad egy csomó infót.
Látjátok, visszakereshettek, hogy írtam egyszer Petrának, hogy az ő szemében én is dagadt lehetek a 175 centimel, és 60 kilómmal. Akkor azt írta, hogy ő nem néz másokat le emiatt.
Most, a 809-es hzsz-ben megmutatta, hogy mennyire nem. Annyira fárasztó nekem a csaj :S
Én őszinte vagyok, mindig, mindenkivel. Magammal is, másokkal is. És nem hazudozom azért, hogy jófejnek tűnjek. Durva volt, amit írtam? Én vállalom. Ez a véleményem. Akarata ellenére nem lehet senkit megmenteni.
Kedves Gyökerek, és 1-2 kiló miatt sírók :)
Szerintetek nem durva ez a felhajtás, ami a kilók miatt megy manapság? Én írtam már erről korábban is, itt is. Haláli, hogy mi körül forog egyesek agya folyamatosan. És az sem véletlen, hogy alapesetben (persze, van egy-két kivétel), a nagyon fiatal lánykák szórakoznak ezzel. A normális életben alig találsz 25-30 év feletti anorexiást, bulímiást, étkezési zavarost!
ezt vágom, csak ha én valamiben hiszek, akkor el tudom érvekkel magyarázni, hogy ez miért is van így és miért jó számomra...
erre a magyarázatra lennék csak kíváncsi!
Gyerekek!Szerintem ez a topik azért van hogy megbeszéljétek egymással a problémáitokat nem azért hogy öljétek egymást!Teljesen elképedtem ahogy végig olvastam a hozzászólásokat!
Szerintem mindent meglehet normálisan beszélni!
abban amiben sokan Istenben!
És amiben kevesebben hisznek: ANA!!!
és Te miben is hiszel egészen pontosan?
nem bántani akarlak, ezt tök komolyan kérdezem!
Én öszintén jöttem ide...de ki ejtettem annyit a számon hogy nekem tetszik a pro-ana...és én lettem az ellenség, aki már nem tartozik ide!!!
Bár igaz is én nem ide tartozok!
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?