Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

3960. lilimia
2008. aug. 14. 18:55
Ma semmi :( De annyira semmi h csak 1 cappuccínót sikerült magambapréselni. A déli gyógyszereim meg kihánytam. Most kicsit úgy érzem hogy nagyon elegem van.
3959. lilimia (válaszként erre: 3952. - 91d4989ab9)
2008. aug. 14. 18:52
Én 2 tábrot hagytam ki amiatt h nem tudok enni. Szerintem nem érdemes kockáztatni :/ Bár ha Törökországba mennétek, ott a reptéren is komplett kórház van .
3958. 8c314032df (válaszként erre: 3957. - Loras15)
2008. aug. 14. 18:37

Persze,47 kg voltam..most 51 vagyok..de cél az 52.Szerintem az jó lenne a 170 cm-hez:)

De sajna lusta vagyok,nem mozgok.Volt egy idő mikor tornáztam,de mivel cigizek,ezért rossz,mert nem kapok levegőt.

Nem nehéz picit felszedni.Egyél sokszor,és picivel többet.Mindent amit megkívánsz,de vigyázz nehogy kitágítsd a gyomrod.Nincs is jobb annál,amikor nem kell számolni a kalóriákat,azt eszel amit szeretnél.

De vigyázz ha eddig koplaltál,mert akkor gyorsan mident visszaszedsz.Szóval csak szépen,fokozatosan...

3957. Loras15 (válaszként erre: 3956. - 8c314032df)
2008. aug. 14. 18:32
Te már probálkoztál pár kiló felszedésével? én most azon vagyok de attol félek ha rendszeresen sportolok nem fog sikerülni:S de sport nélkül meg nem bírom...végülis csak 1 órát edzek egy nap, nem hiszem hogy az olyan ártalmas lenne. Az is baj hogy az anorexiával "felborítottam" a hormonháztartásomat ,gondolom ezért nincs vérzésem és ezért nem fejlődök rendesen(mell,csípő téren)
3956. 8c314032df (válaszként erre: 3954. - Loras15)
2008. aug. 14. 18:00

Szia!Végre valaki..engem is érdekelne!Nekem egy éve nincs meg a vérzésem:S Lehet ha felszednél pár kilót,magától helyrejönne..viszont hallottam itt egy csajszitól,hogy E vitamint ajánlott erre a nőgyógyász..

SZEDETT VALAKI ITT E VITAMINT?

3955. 8c314032df (válaszként erre: 3953. - Kyra16)
2008. aug. 14. 17:59

Hát elég nehezen tartom..napi 1300 kalóriát eszem..igaz,hogy kicsit fogyok tőle,szal néha-néha bűnözés belefér.

Nem,nekem nincs ki a bordám,viszont nincs hasam.

Mikor 47 kg voltam..nah akkor volt ki brutálisan a bordám:D

Amúgy te alapból vagy vékony,vagy fogyóztál?

3954. Loras15
2008. aug. 14. 17:44

Sziasztok!

Én is lassan már egy éve anorexiás vagyok(165cm alig 46 kiló)már azt sem tudom mikor volt utoljára menstruációm és az lenne a kérdésem ,ha van itt olyan aki már "kigyógyult" belőle mennyi idő után indult meg a menstruációja újra(feltéve ha elmaradt)?

3953. Kyra16 (válaszként erre: 3944. - 8c314032df)
2008. aug. 14. 17:33

Szijamija.

Csak érdeklődnék (mert hasonlóak vagyunk 171cm és 53kg vok) hogy neked olykor nincs kint a bordád? Ha pl megállsz egyenesen a tükör előtt.

Te hogy "szenvedtél" meg az alakodért? Sőőt, jobb kérdés: hogy tartod meg? :D

2008. aug. 14. 17:19
holnap elmegyünk nyaralni, kicsit tartok tőle, mert ma délután is végig el volt szorulva a torkom, igyekszem nyugodtan türni, de nem tom mi lehet ez. mindenki azt mondja hogy merjek elindulni külföldre (pasim, meg az anyuja aki doki), nem tom mi legyen:(
2008. aug. 14. 14:10

ha már a beszólásoknál tartunk:) valami csini ruhát akartam venni ugy 8-9 éve és sorra jártam a boltokat. az egyikbe épp csak bedugtam a fejem, amikor két cérnaszál csajszi máris közölte nem tartunk ekkora méretet:)) úgy 86-90 kg voltam akkor és szarul esett. talán nem véletlenül volt üres az a bolt:)) a lényeg hogy találtam máshol és ott aranyosak voltak az eladók is.

akkor nagyon bántott a dolog, de ma már ilyenre tuti nem is figyelnék oda. ha meg valaki úgy néz vagy beszól, mindig az jut eszembe, hogy de szar lesz neki amikor megöregszik megcsúnyúl esetleg meg is hizik, és ezt mind el kell majd viselnie, mert valljuk be hogy nem mindig könnyű megbarátkozni azért a külsőnkkel:)

3950. lilimia (válaszként erre: 3943. - Morticia85)
2008. aug. 14. 13:49

Szia!

Én csak abban tudok segíteni, hogy hogyan ignoráld a külvilág véleményét, és megjegyzéseit. Tudatosítsd magadban, hogy senkinek semmi köze a külsődhöz. Ha nem tetszel nekik akkor ne nézzenek rád. Csak a családod és a legközelebbi barátaid véleményére adj. Mert tényleg senkinek semmi köze ahoz, hogy milyen vékony vagy.

Ha hízni akarsz menj el a háziorvosodhoz, mondd el h hízni szeretnél, és biztos ad beutalót valahová ahol tudnak neked felírni olyan gyógyszert amit pontosan a hízlalásra találtak ki.

Minden jót! Majd írj a fejleményekről!

3949. lilimia (válaszként erre: 3942. - 19a8a83451)
2008. aug. 14. 13:43

A szekrényemben minden kategorizálva van, és az anyag, cimke, vagy minta alapján tudom hogy melyik-melyik. Ha két felső egyforma fazonú akkor megkérdezem, hogy ez melyik színű.

Amikor az ember becsukja a szemét megteheti, hogy kinyitja, valamint egy kis fény átszüremlik. Nálam teljes a sötétség. Szeretnék legalább árnyakat látni, de nincs rá esély :( Bár reménykedem hogy meghazudtolom 7 orvos véleményét :D

Itthon akartuk tartani az eljegyzést, de a szüleim azt mondták, hogy adjuk meg a módját, így egy kellemes kis étterem különtermében lesz.

Ádámmal már 1 éve együttélünk. A szüleim nagyon okosan bántak/bánnak a pénzzel, így volt még 2 lakás, amik ki voltak adva albérletbe. ÉS egyszer csak közölték, hogy látják hogy Ádámmal milyen jól megvagyunk, és hogy mennyire szeretjük egymást, és ha úgy gondoljuk akkor megkapjuk az egyik lakást. Először megijedtem a felelősségtől, de másnap kezdtük Ádám költöztetését az albérletből :D

NEm kapok semmi plusszt. Ennek magától kell rendeződnie. Ha nagyon pocsékul vagyok, akkor feltöltenek kicsit infúzióval. Most próbálok naponta legalább 200kalóriát bevinni. Hátha sikerül :)

3948. 18235c4fc5 (válaszként erre: 3943. - Morticia85)
2008. aug. 14. 12:40
Nem tudtam eldönteni a hsz-ed olvasása közben, hogy dicsekszel, vagy panaszkodsz. Sokan örülnének ilyen méreteknek,mint amilyenekkel te rendelkezel. Amúgy meg ne azt nézd, hogy mit mondd, hanem hogy ki mondja. Hagyd figyelmen kívül a beszólogatókat.
3947. 8c314032df (válaszként erre: 3945. - Morticia85)
2008. aug. 14. 11:58

Tévedés,a kövér embereknek is ugyanúgy beszólnak..én voltam két véglet..47 és 68 kg..Velem mindkettő megesett.

Nekem is mondták,hogy jajj de sovány vagy,de ttől dúrvább volt,hogy úton-útfélen anorexiásnak hívtak..akkor én is besokalltam.

Nem kell velük foglalkozni,mert erről nem tehetsz,alapból vagy vékony.

3946. monyó21
2008. aug. 14. 11:36
Morticia! örülj, hogy ilyen vagy és ne takargasd magad! Hidd el más örülne neki, ha vékony lenne.
2008. aug. 14. 10:53
Akkor érezném jól magam a bőrömben, ha nem szólogatnának be. Mikor már kezdenék belenyugodni a helyzetembe, mindig jön egy-két megjegyzés, amikből persze itthon is kapok, és megint padlón vagyok. Egy kövér embernek azért nem szólnak be, mert megszokott látvány. Épp ezért van amikor azt kívánom, bárcsak én is kövér lehetnék, vagy legalább lenne rajtam pár kiló súlyfelesleg. Voltak olyan nyaraim, amikor végig hosszú nadrágban jártam. Egy kövér embernek nem kell így szenvednie (tudom, nekik van már ezernyi bajuk).
3944. 8c314032df (válaszként erre: 3943. - Morticia85)
2008. aug. 14. 10:25

Szia!ne foglalkozz azzal,hogy mit mondanak.Hidd el,sokan szeretnének ennyi kilósak lenni.Lehet,hogy sokan csak irigységből szólnak be.

Te jól érzed magad a bőrödben?mert szerintem örülj neked,hogy annyit ehetsz amennyit akarsz,és mégsem hízol.

Az emberekről meg csak annyit,hogy én 170 cm vagyok és 51 kg(Mondjuk egy-két kiló rám férne).Körülbelül azonos alkatunk lehet,de én ezért megszenvedtem.Sokat fogytam..mikor erősebb voltam,azért ugattak,és amikor lefogytam akkor meg anorexiásnak neveztek..Szóval soha semmi se jó nekik.Ezeket a beszólásokat csak engedd el magad mellett.

2008. aug. 14. 10:11

Sziasztok! Az ötleteteket/segítségeteket kérném a problémám megoldásában, mert már kezd nagyon elegem lenni. 183 cm és 61 kg vagyok. Gondolom most mindenkinek az jut eszébe, hogy idetévedt egy anorex, létra csaj, pedig nem. Szerintem nem vagyok anorexiás, mert nagyon sokat eszem, de egyáltalán nem hízom. Amúgy meg ahol kell, ott van mit fogni rajam, de mivel a társadalmi átlaghoz képest sovány vagyok, sokan megszólnak. Elegem van abból, hogy mindenhol a vékony embereket szidják meg a csontkollekció modelleket és még a média is a fogyókúrás és diétás kajákat reklámozza. Már a csajoknak szóló újságokat sem olvasom el, mert ott is mindig a fogyás a téma. Lassan ott tartok, hogy szeretnék 100 kg-os lenni, mert akkor talán nem szólnak be úton-útfélen. Van úgy hogy éjjel kettőkor zsíros kenyeret eszem kolbásszal, hátha jön rám valami, de nem. Genatikailag vagyok ilyen, de ez az emberek fejében meg sem fordul, csak a beteg anorex csaj képe.

Nincs valami ötletetek, hogy hogyan hízzak meg? Vagy hogyan fogadjam el magam, vagy hogyan ne foglalkozzak a külvilág véleményével? Előre is köszönöm.

3942. 19a8a83451 (válaszként erre: 3920. - Lilimia)
2008. aug. 14. 07:47

És reggel, hogy szoktál pl.öltözködni?Ádám segít kiválasztani a ruhákat, vagy úgy van elrendezve minden, hogy tudod, mi, hol van, és melyiket, mivel veszed fel?

Tényleg, ez, hogy így vakon nem látsz, olyan, mint, amikor régen, amikor láttál és becsuktad a szemeidet, vagy ez másmilyen?

Hol tartjátok az eljegyzést?Ádámmal ketten külön laktok egy lakásban?

130 kalória? Atyaég! És kapsz infúziót vagy gyomorszondát minden héten? Remélem, mielőbb visszatér már az étvágyad!

3941. lilimia (válaszként erre: 3940. - 88b87471b9)
2008. aug. 14. 00:43
Nincs rajtam mit sajnálni. Van akinek rosszabb...
2008. aug. 14. 00:35
Értem. Nagyon sajnálom, hogy ilyesmikkel kell megbírkóznod.
3939. lilimia (válaszként erre: 3933. - 88b87471b9)
2008. aug. 14. 00:35
Egyébként ez a copy-past módszer...köhömm...
3938. lilimia
2008. aug. 14. 00:32
Hajjajj baj van. Minden ok nélkül hánytam, és így az esti gyógyszereim is kijöttek. Nyüff... :(
3937. lilimia (válaszként erre: 3933. - 88b87471b9)
2008. aug. 14. 00:31
Nem, ami nekem van nem ez a polineuropathya. Nekem egy betegség szövődményeként alakult ki.
2008. aug. 14. 00:21

Nehézfémek és oldószerek által okozott polyneuropathia

Arzén-, ólom-, thallium-, higany-és arany-expositioklinikailag megnyilvánuló polyneuropathiát okozhat.

Szerves oldószerek, így a ragasztókban található hexane, festékben és sellakban található methyl-butyl-ketonés a papír gyártása során használt acrylamidmunkahelyi expositio és szipuzás során okozhatnak polyneuropathiát.Szén-disulfid és a szerves phosphátok ugyancsak szerepelhetnek a kóreredetben

2008. aug. 14. 00:18
Javítom az elözö hsz -met: szóval van még nehézfémek és oldószerek okzta is és ezek is mind toxikusok.
2008. aug. 14. 00:16
Van még toxikus is.
2008. aug. 14. 00:16

Alkohol okozta polyneuropathia

A leggyakoribb toxicus neuropathia

Az alkoholisták kb. 20%-ában klinikailag igazolható, további kb. 30%-ban szubklinikai, vagyis ENMG segítségével mutatható ki.

Típusos sensomotoros polyneuropathia. Az enyhébb esetekben elsődlegesen sensoros panaszok vannak (égő érzés a lábakon, fájdalmas paraesthesiák), míg súlyosabb állapotban a motoros funkciók károsodása is jelen van.

A betegség előrehaladása, de javulása is lassú chronicus polyneuropathia esetén.

Heveny polyneuropathia nagy mennyiségű alkohol fogyasztását követően alakul ki, mely a végtagok distalis részén jelentkezik, általában először a lábban. A panaszok súlyos hyperalgesia, erythema és néha oedema formájában jelentkeznek, melyek a járást is akadályozhatják.

Kezelés

Megfelelően hosszú alkohol-mentes időszak (általában 6 hónap) után a polyneuropathia tünetei javulnak. Acut nagy ivászat után B vitamin kezelés is szóba jön.

3932. lilimia (válaszként erre: 3929. - 88b87471b9)
2008. aug. 14. 00:13
A polineuropathyat nem okozhatja külső tényeztő. Szerintem valamivel kevered...
3931. lilimia (válaszként erre: 3928. - 91d4989ab9)
2008. aug. 14. 00:12
Csak megijedtél. És ki ne ijedne meg ha fuldoklik?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook