Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Éssss a decemberi Mitulás futáááás :D:D:D:D Amire már biztos hogy megyek (ha nem jön közbe valami egetrengetően nagy gond), mert bekerült a naptárba!!!!!!!
Piros-fehér tornacipő, és piros bikini :P
Az elmúlt fél évben párszor már jótündérnek érezhettem magam. :)
Remélem a szeptemberi kutyás bemutatóval szerzek egy-két komolyabb támogatót az alapítványnak.
Örülök hogy segíthettem :) Ha a továbbiakban is kell bíztatás, itt megkapod! :)
Gyomoridegre a Valerianat ajánlanám. Teljesen természetes anyagok vannak benne. Enyhe nyugtató hatása van, de nem bódító.
Azt javaslom, hogy ha tudod, hogy stresszes helyzet következik vegyél be egy szemet előtte.
Pár száz forintért recept nélkül kapható a gyógyszertárakban.
Szerintem egy próbát megér :)
Kérjük a beszámolót!
Szeretném azt írni, hogy sokkal jobban vagyok, de kezdek pokolian gyengülni :( Próbálok magamba nyomni minél több kalóriát, meg ami még van a 'táplálékaimban'. De a pozitív hozzáállás megvan :D Olcsóbb a tartásom, és mivel kevesebbet bírok, Ádám több házimunkát csinál :D
Az esküvő napra pontosan egy év múlva lesz, holnap még csak hivatalos eljegyzés :)
Kórházba majd csak 23-án kell mennem az immunerősítő infúziómra. De őszintén szólva már rosszul vagyok a gondolattól is hogy betegyem a lábam a kórház területére.
Te hogy vagy? A terhesség miatt vagy rosszul?
pussz
Én ha igazán stresszes vagyok, sírva fakadok! :-) Nem akarok, de zokogok. Elég ciki, és még csak nemevéssel sem lehet kivédeni...
Szerencsére ritkán van ilyen helyzet, de szerintem kontrollálhatatlan...
Lilimia! Köszönöm a tanácsot, hogy: "tudatosítsd magadban, hogy senkinek semmi köze a külsődhöz." Nehéz lesz, de megpróbálom. Ahogy itt olvasom a többiek problémáit úgy érzem, hogy az enyém eltörpül mellettük. Azt hiszem ilyen "lökésre" van/volt szükségem, hogy a gondolkodásomban változás következzen be. Persze ez nem megy egyik napról a másikra, ezért itt leszek még egy darabig...
Volna egy kérdésem: a gyomorideget hogy lehet helyrehozni vagy meggyógyítani? Kicsi koromban anya mindig a fülészetre cipelt, és ahogy megláttam a dokit, elhánytam magam a félelemtől, meg az idegességtől. Ez sajnos a mai napig megmaradt, úgyhogy ha ideges vagyok, simán elhányom magam. (a vizsgaidőszakban emiatt alig eszem)Azt hittem, ez a gyerekkorral együtt elmúlik. Lehet ezen változtatni?
Jajjj!!! Iszonyatosan örülök ennek!!!!!!:):):)
Jobban vagy egy nagyon picit? Mikor lesz az esküvőd vagy volt már? Bocsi kkövettem a beszélgetéseket csak a rosszulétek miatt nem nagyon tudok ide ülni!!! Dokihoz kell menned?
Semmi gond,legalább elbeszélgetünk:) Én nem tartottam magam anorexiának,én még csak kezdtem eléggé belesüllyedni..de aztán az eszem közbeszólt:)Hát körülbelül fél éve eszem rendesen..
Én arányosan híztam,mert nekem eddig nem volt fenekem..most meg kikerekedett..meg mintha picit mellre ment volna.meg mindenhova..szóval nem csak egy helyre rakódik le.Meg egyébként vékony vagy,szóval nem a "kritikus helyre rakódik" hanem mindenhova..Például én 60 kiló felett eresztek pocakot,meg nagy feneket.
Van akit gyorsan, van akit lassan, és van akit sosem ér utól a sötétség. Mindannyian az utóbbi csoportba szeretnénk tartozni, de néhányunknak az előbbieket osztja a sors.
A fényben járók félnek tőlünk, sajnálnak minket vagy nyomoréknak titulálnak. Mindegyik alaptalan, hiszen alig különbözünk tőlük. Mi olyan világban élünk, ahol Isten nem teremtette meg a napot.
Eleinte a sötétség félelmetes, áthatolhatatlan, és mivel nem látjuk, nem is ismerjük. Vannak akik elkalauzolnak minket ebben az új világban, amíg meg nem tanulunk benne egyedül is élni. Megmutatják, hogy így is lehet élni, boldogulni, és boldognak lenni.
Egy idő után a félelmek enyhülnek, a kétségbeesés helyét átveszi a magabiztosság, a megválaszolhatatlan kérdések értelmüket vesztik, és már fel sem merül bennünk az a gondolat, hogy „Miért pont én?”. Kirángatnak minket a tétlenségből, és felhívnak egy hatalmas logikai, és ügyességi játékra. A vakságra, és az új életre. Nélkülük a négy fal között ülve, magunkba zárkózva vegetálnánk, parazita életvitelt folytatva.
(V.Zs.-Fehér bot, publikálva: 2007. ORFK belső honlap)
Van. :)
Hol van Ádám? Á-dám-hol-vagy? Vajon hova mehettél?:D
Kösd be a szemed, de úgy, hogy tényleg semmit, de semmit ne láss. Egy pici fényt se. Indult el a lakás egyik végéből a másikba. Aztán járd körbe. Tölts egy pohár vizet, keress a hűtőben vmi levest, melegítsd meg, szedj belőle egy tányérba, és egyél. Ha val lépcső a házban, akkor mászkálj rajta. Ha van kert, akkor sétált a kertben.
Anyummal mentünk el vásárolni, mert nővérem még aludt. Vettem 10 bugyit, és egy melltartót :D Rám fért a vásárlás. A melltartót, és a hozzá való bugyit Rumi választotta. Míg tapogattam sunyin elindult, és visszajött egy szettel a szájában. Pontosabban a vállfája volt a szájában. Mindenki kapott a telefonjáért és elkezdte fotózni :D Annyira klasszat választott, hogy meg is vettem. És eltalálta a méretem :D
Ma 2dcl tej, egy kis instant porral, meg 1-2cl tápszer :(
Az eljegyzésen sztem kanállal fogom inni a tejet :D
Hát egyszer meg kell jönnie:) (bízzunk a legjobban)
Nem,még mindig nem jött meg..bár sokszor érzem hogy a jobb oldalamon szúr a petefészkem,meg fájdogál..meg sokszor fel vagyok puffadva..
Ezt nem tudom minek remélhető..
Viszont neekd is ajánlom az e vitamint..én is szedem pár hete.Simán lehet venni a boltokban multivitamint,ami 100% e vitamint tartalmaz..de lehet venni sima kapszulában is:)
Szóval, akkor nem is tudjuk mi azt elképzelni, hogy vakok milyen sötétet "látnak".
Szúrj csak ki a dokik diagnosztikájával, végülis bármikor, bármi megtörténhet.
Voltatok a nővéreddel vásárolni? Hol tart a kikúrálása a kiújúlt kamaszkorából?:)
Ma hány kalóriát vittél be? Az eljegyzéseden remélem eszel valamit! :)
Eh de jó neked:) most azért többet eszem ,rászántam magam hogy délelőttönként megeszek egy túrórudit xD meg megvan rendesen a reggeli, ebéd ,vacsora. Amikor nagyon lefogytam akkor semmi édességet nem ettem meg vacsorát is csak nagyon minimálisan,meg még suli időben délutánként napi másfél 2 órát edzettem...tiszta hülye vok:S
de most hogy így felszedtél pár kilót még így sincs vérzésed?:S én nagyon félek hogy nem fog megindulni ,ugye olyan nincs hogy örökre abbamarad?:S
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?