Álomfejtés: Mit álmodtál és az mit jelenthet? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mit álmodtál és mit jelent?
Sajnos a legtöbben a legkisebb ellenállás irányába mozdulnak, ez azt jelenti hogy a legkevesebb munkával akarnak a legnagyobb nyereséghez jutni, és ez a kor szimptóma minden társadalmi rétegben fellelhető. Akár napi szinten is fel tudom állítani a szűk környezetem kis statisztikáját. (fejben)
Már eleve adott, hogy a kultúra a fájdalmak és a nehézségek elkerülésére van berendezkedve.
Tehát marad a teljes céltalanság és rezignáltság. Nincs megedzve az ember se testi, se lelki, se egyéb értelemben. Önmaga dönt úgy, hogy nem edzi magát. Belesimul a totális nihil kényelmébe.
Na, ez az, amiből nem lesz szőlő, se bor. Mert itt nincs rendes munka csak kibúvó. Itt nincs erőfeszítés, csak kényelem.
Ha az ember csak a lelkét edzi, már az kőkemény munka. Vagy a szellemét. Vagy csak a testét.
Valamit igénybe kell venni, ha el akarunk érni valamit. És ezt komolyan venni. Annak lesz eredménye!
Most is van valami, de ez rendszerint csak tingli-tangli, nincs kiforrottság, karakter mögötte.
A helytállóság azt jelenti, hogy valamiben az ember meg lett edzve.
Ez igazi érték. Ez gyümölcs!
Ha mindig falakba ütközöl, az azt jelzi, hogy az nem a te utad, vagy már nem a te utad!
Lépni kell, változtatni!
A szőlő mindig bőséget jelent.
Amikor valakinek jól megy a dolga, azt is gyakran a szőlőevéssel ábrázolják.
Krisztusnál a szőlőlé (vagy bor?) az élet itala, egyfajta elixír.
A szőlőhöz idő kell, mint ahogy a jó borhoz is, hogy beérjen.
Tehát ezt egyfajta előzetes munka és türelem előzi meg.
A szőlő ebben az álomban véleményem szerint azt jelenti, hogy valami folyamatban van, amibe munkát és türelmet kell befektetni és aminek később értéke lesz, tehát beérik.
Olyan ez, mintha valami előre elrendelt dolog lenne. Persze konkrétumokat nem tudunk.
Az is lehet hogy az életed, általánosan egy gyümölcsöző cél felé halad.
Amikor nincs konkrétum, akkor nyugodtan lehet általánosan érteni.
Köszönöm a válaszodat. :)
Eddig mindig jól ráláttál az álmaimra, szeretem mindig olvasni az írásodat.
Ez megnyugtató a munkára nézve. Már érzem belül a változást és azt, hogy lépnek kell.
Ha egy munkahelyen mindig csak falakba ütközik az ember, onnan már csak egy út vezet el.
Tegnap este azt álmodtam, hogy szőlőt kötök.
Mármint nem a termését, hanem a növényt kötöm a kihúzott drótra.
Szőlő az tudom viszonzatlan szerelem, de most nincs is senki aki érdekelne, szóval gondolom nem erre utal.
Persze a valóságban is kötöm a szőlőt, mert nekünk is van. Lehet csak emiatt álmodtam ezt?
Jelenleg új munkahelyet keresek, remélem nem ehhez kapcsolódik.
Nekem is vannak régi álmaim amikre még a mai napig tisztán emlékszem.
Az egyik ilyen fura álmom a középiskolában játszódott, az volt a feladat, hogy mindenki kapott agyagot és abból kellett formálni valamit, az én agyagom meg annyira száraz volt, hogy nem tudtam elkezdeni sem a formázást, már az öklömmel vertem az agyagra, ami az asztalomon volt, hogy hátha tudok tenni vele valamit. Eközben az
akkori osztálytársaim már sok mindent formáztak, a z álom vége az volt, hogy láttam az egyik osztálytársnőm az egyiptomi kutyafejű istent formázta meg, Anubiszt. Ezt 2009-ben álmodtam, de én már 2003 érettségiztem, azóta nem is találkoztam azokkal az osztálytársakkal.
Igen, sajnos szegény gyerek tőlem nemcsak az erősen szenzibilis anyukám " hatását " örökölte, hanem apai ágon is " terhelt" vagyok. A család erősen szégyelte, hogy apai nagyanyám bár egyáltalán nem volt rászorulva, kártyajóslással foglalkozott ( magyar-délszláv keverék volt). Én is megtanultam kártyát vetni, és sokszor be is jött, magamnak is másoknak is, de már legalább 15 éve nem vetettem ki.
Különben a régi délalföldi családoknál nemcsak nálunk - reggel mindig az volt az első kérdés, hogy " mit álmodtál ".
Azért megpróbálom a lehető legjobbat vagy legpozitivabbat kihozni ebből. Köszönöm hogy foglalkoztál velem.
Kisebb nagyobb kihagyásokkal vezetem az álmaimat már több mint 10 éve. Most - válaszod hatására - beleolvastam, és az álom és a másnapi történés között szinte mindig van valamilyen összefüggés, jó is, rossz is, pedig nagyon nem kivánom ezt a képességet.
( csak nagyon röviden irom le, amikor a férjem 2001-ben vadászbalesetben meghalt , egész éjjel azt álmodtam, hogy a temetőben mászkáltam és az első feleségével beszélgettem . De a szüleim halálát nem álmodtam meg )
Szia Ági ! Én nem értek különösebben az álomfej-
téshez, de amit leirtál, azzal nem vagy egyedül. Nem tudom, hogy mi az oka, velem is elég sűrűn előfordul. Vállalkozó vagyok már több mint 20 éve, és gyakran előfordul, hogy régen ( 5-10 éve ) látott ügyfelekkel vagy pld volt udvarlókkal álmodom, akikkel inkább másnap, mint 3-ad nap találkozom, minden előzetes jelzés vagy egyeztetés nélkül.pl 5-6 éve nem láttam egy srácot, álmodtam róla, és másnap jött ügyét intézni. ( ügyvéd vagyok, válni akart, ami azóta simán meg is történt ). Hozzátartozik, hogy humán végzettségem ellenére a világnézetem hozzáállásom erősen természettudományos materialista, nem vagyok hivő, ezo- és parajelenségekben nem hiszek.
Mazsu és a Zolcsika most biztosan kinevetnek, de ez szerintem inkább a hipnózishoz állhat közelebb. Arra nem kérdeztem rá egyszer sem,. hogy ezek az emberek álmodtak-e rólam, azért nem szeretnék szívbajt hozni rájuk. Azért ez már több, mint véletlen, mer4t sorozatosan előfordul.
Még azt is meg szoktam álmodni, hogy melyik hivatalos intézménytől kapok másnap levelet, de ezt azért hosszú gyakorlat után ki lehet számitani.
pl azt is megálmodtam, hogy ellopják a biciklimet, mégsem zártam be és másnap el is.
lopták. Ha igy vesszük, akkor én is láttam a jövőt ( pedig ilyen értelemben nem lennék rá kiváncsi ),
Fiam viszont úgy 10-12 éves koráig nagyon sok mindent megálmodott, illetve azokkal álmodott,amivel másnap kapcsolatba került a szűkebb család, ez egy kicsit ijesztő volt számomra. Aztán gimis korától ő is a realitás élharcosa lett, talán mellette lettem én is ilyen.
Véletlen elküldtem
Szóval nem olyan almok amik elöre lathatóak pl hogy megyek boltba, vagy autóval utazom. Konkrét talalkozások amik nem voltak tervezve olyan személyekkel akik szintén nem mindennaposak stb.
Na es mikor elmeséltem nekik hogy par óraja megalmodtam hogy talalkozunk pont itt pont így akkor mindharmunkon a hideg futkosott. Szó szerint.
Nos ez hogy lehet,hogy pár óraval elöre "láttam a jövőt".
Köszönöm a választ.
Jó estét!
Csak bekukkantottam ide es lenne egy kérdésem, hatha van aki tud nekem választ adni.
Az utóbbi idöben/2 héten belül/ két álmom is teljesült pár órán belül.
De nem.szimpla álmok
Mára kutyával álmodtam. Nem szeretem a kutyákat, nem ölnék kutyákat, de ha lehet elkerülöm őket, izig vérig macskabarát familia vagyunk.
Bár tudom, hogy az álmoskönyv szerint a kutyaálom
jobbat jelent, mint macskával álmodni.
Igaz, még nincs vége a napnak, de minden tekintetben szuper napom volt, én sem értem, hogy lehet. ( egy szürke kutya szerencsésebb számomra, mint a családtagnak számitó kismacskám ? )
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit jelenthet ez a mondat?
- A párom nem válaszolt a neki küldött SMS-re. Ez mit jelenthet? 22F
- Ez az álom, mit jelenthet?
- Ha már nem alszol együtt a pároddal, akkor az jelentheti a kapcsolat végét?
- Mit jelenthet ez a kijelentés egy férfitól?
- Ha egy pasi három(!) órát beszélget a kolleganőjével késő estétől, munka után úgy hogy észre sem veszik hogy röpül az idő, ez mit jelenthet?