Állandó hüvelygyulladás (beszélgetés)
nagyon szívesen:-)!!Konzultálunk folyamatosan...keress meg face-n Hunny-val már ott is dumcsiunk:-))
na akkor teljesen egyetértünk..azért sajnálom hogy ide jutottunk...én ami antibiot megzabáltam ebben az évben basszus egy lónak is sok vóóóóna:-)
És persze hogy jött a candida gyulladás miegymás:-((
szuper köszi a beszámolót így már nem izgulom agyon hogy szét maratom odabent a dolgokat :)
Így van 1 óra alatt megzabáltam egy nagy tábla milka csokit azt a méreteset imádtam reggelire délben meg minden étkezéshez, mnidig a sütivel kezdtem, de volt egy időszak amikor sokat voltam beteg tömtek bogyókkal konkrétan 2 évig ráadásul a párommal sem akartam tovább lenni és ezek után jött ki a gombám. :/ most meg nem tudom mi a szar van, mert már nem candidás vagyok még sem tudom magam kikezelni. szóval egyet értek a gyógyszerek mellékhatásaival, sőt a hormonbevitel is igen meg tudja zavarni a dolgokat. :/
Mondok is!:)
A dokidnak teljesen igaza van! Világ életemben édes szájú voltam, ha édességet láttam, ettem. A candidát nálam 5 évvel ezelőtt diagnosztizálták. Akkor voltam első éves egyetemista, és a vizsgaidőszak annyi kiborított idegileg, hogy február 21-én arra ébredtem éjjel, hogy iszonyatosan fáj a torkom (sose volt ilyen, pedig évi 4-5 torokfájás nálam befigyelt, volt hogy egy nyár alatt szedtem ennyit össze). A manduláim annyira feldagadtak, hogy elzárták a nyelőcsövemet. Jött a jó kis antibiotikum, kikeveredtem belőle. De jött az újabb hajtás a suliban, akkor csak sárga foltokat láttam a mandulámon, rohantam megint h gennyes mandula gyulladás. Megint lórúgásnyi antibiotikum jött. Én meggyógyultam, de a foltok nem akartak múlni. Ekkor vettek kenetet ami kimutatta a candidát. Az ORVOS adott papírt, hogy mi szerint diétázzak és gomba ölő gyógyszert. Anyám csak kiröhögte a dokit, nem vette komolyan, ilyen háttérrel 2 hétig bírtam a diétát. Közben a sárga pöttyök elmúltak, 2 hónap mulva kontroll kenet, és az is kimutatta a candidát. Miután kivették a mandulámat túlságosan nem jelentkeztek candidás tünetek, párszor enyhén a hüvelyben, de pár napos teafaolaj kúra megoldotta. Tavaly volt először nagy mértékű gombám és gyulladásom, de a teafaolaj kikezelte 2 hét alatt.
Az utóbbi hónapokban is nagy stressznek voltam kitéve (szakdolgozat írás, beszámolók, vizsgák, 3 államvizsga...) és most itt vagyok.
Szóval egyet értek az orvosoddal, hogy nem elég a sok cukor és az élesztő, más dolgok is kellenek hozzá.
Ui: anyám még most se hiszi el, hogy nekem candida problémám van, csak "veri a fejét a falba" h mit csinálok én magammal h nem gyógyulok már meg.
nekem is az volt pont ugyanigy!!nyugi 5nap után ha vége is még lesz vagy két napig és utána az is lecsökken..csak nyugi terv szerint haladsz:-)
Hát egy fél óráig csípte az biztos :/ De ma semmi külünös csak több átlátszó nyúlós folyásom van. Nem tom ettől e. Most akkor mi legyen?
Lányok hagy meséljek el egy érdekes sztorit!Biztos kiakasztalak vele benneteket pedig színigaz!
Én nekem az elmúlt években hála Istennek NEM VOLT HÜVELYGYULLADÁSOM..EZ CSAK AZÉRT ÉRDEKES MERT ÉN ITT A hOXÁN MÁSFÉLE FÓRUMOKNAK IS NAGY HOZZÁSZÓLÓJA VOLTAM MÉGPEDIG A SZORONGÁSOS DEPRESSZIÓSOKÉ.Nem vagyok rá büszke és komoly oka volt a betegséemben hogy lett de nem szeretnék beszélni róla..A lényeg!!Évekig szedtem antidepit aminek volt egy érdekes mellékhatása konkrétan az hogy MÁZSASZÁMRA zabáltam a kekszeket csokikat édességeket,fagyi minden jöhetett híztam is 10kilót én aki mindig is most is 48kiló
vagyok!!Képzelhetiktek hogy néztem ki:-((
De a lényeg!NEM VOLTAM GOMBÁS!!!!!!!!!!!
NEM VOLT FOLYÁSOM CANDIDÁM HÜVELYGYULLADÁSOM ABSZOLÚTE SEMMIM!!!!!!!!!
Még a nemiéletem se volt olyan jó mint akkoriban szép kerek kebleim lettek stb:-)))
Plusz még vmi!A jelenlegi dokim a candidára annyit mondott hogy szerinte-na ezzel még én is vitatkoznék nagyon kiakasztott vele-NEM AZ ÉTREND MIATT ALAKUL KI!!!NEM TUDSZ ANNYI CUKROT SZÉNHIDRÁTOT MEGZABÁLNI...HANEM:A gyógyszerek az antibiotikumok konkréta a fogamzásgátlók hormonváltozások hosszútávú stressz legyengíti az immunrendszert és EKKOR SZAPORODIK EL A CANDIDA!!
NA erre mondjatok vmit..
Indi!Ha állandóan csíp az nagyon nem jó!!Addig amíg befecskendezed illetve utána egy pár percig az oké de az hogy órákig az nem!Illetve nekem kívülről volt lángvörös de nem az oldattól hanem a gomba vagy nem tudom mi de tény hogy vörös volt folyásom volt még viszketett is egy gynazol és fluconer ami rohadt erős után!!!!!!!!!!!Ez se rögtön lett jobb tudod már írtam napok múlva!!
Nem irigyellek, ilyen szempontból tényleg szerencsésnek érzem magamat, hogy legalább nem fáj. Mikor gombás tüneteim voltak bekentem teafaolajjal, na az úgy csípett és fájt, hogy kedvem lett volna bőgve végig sikítani a házat. Még lemosás után is eléggé rossz volt jó darabig. (Még mindig rózsaszín:D)
Nálam is mindig ez van. csak nekem mar meg csíp is hozzá :/
Teljesen kiakaszt a színváltozás... Most szinte teljesen normális, de már előre félek, hogy ez csak egy röpke felvillanás:S
Hát nem gondoltam hogy egy fertőtlenítő spray-el fogok irrigálni :D Mert ha gondoltam volna magam is rájövök, mert már alkalmaztam ilyen eljárást rózsamézzel. Ami gombára jó konkrétan. Ezért is kicsit izgultam tegnap hogy nem e csináltam rosszat magamnak mert amikor utoljára így csípett valamitől akkor vérzett is nemsokkal utána. egyébként jól vagyok, szóval ma is ismétlem :) Csak már fel leszek készülve :É Szóval köszönöm a tippet, meglátjuk hogy alakul :)
amúgy nem hülye kérdés Indi is ezt kérdezte mielőtt megvette ő már elkezdte használni..remélem segíteni fog..
ma nagyon formában vagy már másodjára röhögtem magam könnyesre rajtad:-)))))
:DDDDDDDDDD Hunny már köpi-vágja!!!!igen amúgy tökéletesen leírta hogy kell használni pedig ő még nem is próbálta:-)))))
Így már világos! Köszi!:)
Le lehet csavarni a kupakját, egy fecskendőbe felszívsz kb 5 ml-t, lefekszel egy törcsire és felhelyezed, bespricceled. Egyből ki fog folyni, de attól még hat.
De ha jól látom ez ilyen spray. Hogy juttatjátok be a hüvelybe? Lehet hülye kérdés...:$
Holnap lesz 1 hete h jártam a dokinál, akkor írta a gynoflor-t, amit tegnap reggelig használtam (akkor jött meg). Illetve szombaton nem használtam, mert a buli miatt felborult a napom, de akkor is tettem fel gynophilus-t. A gynoflor-ból még 2 szem van, amit a mensi után fogok elhasználni. Gombás tüneteim múlt hét eleje/közepe óta nincsenek. Fura, de mindig akkor szebb, amikor sűrűn nézem, ezáltal kicsit megbolygatom (nagyobb lesz ott a véráram és az egyből gyógyítja?), meg szabad levegőn van. Ez kicsit érdekes dolog most mensi közben... De tartósan javulást nem sikerült elérnem még.
Hunny!Ha nálad már nincs gomba-baci csinlád a gynoflor kúrát ami egyébként tényleg jó akkor hogyhogy nem javulsz?Javulnod kéne..nekem azért volt jó az Octenisept mert nekem valószinűleg vmi baci is volt még meg kezdődő ujabb gombásodás és azt tette rendbe illetve lehúzta az ezzel járó gyulladást..
na ezt jó hülyén írtam szóval akinek álladóan visszatérően van ez a problémája és nem csak egyszeri fertőzés a strandról vagy szaunából..így akartam írni bocsánat!
Sajna kicsit kezd elszállni a hitem a mit a kamilla teába fektettem, de azért még nem adom fel. Ha tényleg nem hoz javulást, meg Indi is azt mondja h tuti szer, akkor hétfőn 2. dolgom lesz megvenni (első az államvizsga:D).
nem akarom magam folyton ismételni de lentebb már Hunny-val jól kitárgyaltuk hogy minden lánynak üzenjük akiknek visszatérően van ilyen gondja hangsúlyoznám hogy a strandon vagy szaunában vagy mittudoménhonnan szedett össze vmit hogy KULCSFONTOSSÁGÚ AZ IMMUNRENDSZERT ERŐSÍTENI!!Nem viccelek általában akinek ilyen baja van mint nekünk itt jónéhányan na fogadjunk hogy az immunrendszere nem tökéletes!Sokat volt megfázva vagy sok antibiotikumot szedett vagy rendegeteget stresszel keveset eszik alszik azt is rendszertelenül műkajákat eszik és még sorolhatnám..Kérlek szépen benneteket nézzétek meg az interneten mi-mindennel lehet erősíteni az immunrendszert-vaspótlás-vitaminok-illóolajok én pl imádom a fokhagymát óriási jó antibakteriális és immunerősítő...
írom én neked OCTENISEPT oldat nézd meg a neten mit írnak róla!
Milyen csoda kence? Mennyire visszább keressem?
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDjaj de jót nevettem Hunny!Köszi!Ez jó..csodakence..Lányok én nem merem mindenkinek garantálni hogy tutira az ő baját is rendbeteszi az biztos hogy én már az Atyaszentszűzmária(elnézést a vallásosaktól)kencéjét krémjét kúpját kapszuláját tablettáját beszedtem-elhasználtam és engem végre ez tett rendbe!INDI NEKED KÜLÖN ÜZENEM NE FÉLJ ATTÓL HOGY CSÍP FOG IS MÉG PÁR NAPIG nekem is olyan sokáig és annyira mart hogy már majdnem abbahagytam..amikor egy reggelre tényleg jobb lett..mondjuk én közben mensiztem is egyet úgyhogy utána mégegy 5napos kúrát lenyomtam vele kívülről fújni belülről irrigálni már tudjátok úgyis ezerszer írtam:-)
Ja Hunny!A folyásom még megvolt tudod közvetlenül a kúra után de azóta sem nyúlok hozzá semmivel és már az is csitult!!
Szépen rendeződik..szex nincs pedig tegnap finoman bepróbálkozot az én Drága kedvesem de tartom magam hogy gyógyulnia kell mert már tök szépen haladok KITARTÁS MINDENKINEK:-)
Vagy bevetem Sylvi csoda kencéjét.
Ha vörös, akkor gylladt, ha gyulladt, azt okozza valami baci vagy gomba. Irány az orvos!
Szerintem én is ezt fogom tenni jövő héten...
Hát, a normális színemhez képest elég vörös...:S Akkor amint tudok megyek dokihoz. Ez már nem állapot! Volt már annyi minden nyűgöm emiatt! De akkor sem fogok csak úgy beletörődni!
További ajánlott fórumok: