Állandó hüvelygyulladás (beszélgetés)
Ha már a tampon-betét témánál tartunk, nem tudom, hogy ti milyen betétet használtok de az sem mindegy. Ott is azért lehetnek olyan problémák h nincs megfelelő szellőzés, valamint a bacik ott lapulnak a betéten és visszafertőzhetnek. Én a Biointimo cég anion-os betétjét használom, ami egész jól szellőzik, negatív ionokat tartalmaz, amik megölik a kórokozókat és minden szagot teljesen elfed (a negatív ionoktól egy kis fémes illatot lehet érezni, meg olyan nagyon tisztaság illatot, de semmi mást!) Nem olcsó, de havonta 800-900Ft-ot én megengedek magamnak az egészségemért. A másik, hogy kb 3 óránként kéne cserélni a betétet.
Egyik ismerősöm most mondta, hogy vett kamilla illóolajat és szűx olivaolajba tett 2-3 cseppett, azzal masszírozta be a hüvelybejáratot és a gátat. Az olivaolaj fertőtlenít a kamilla pedig nyugtat.
tampont én se javaslok én utálom is tudat alatt is olyan érzetem van tőle hogy nem tud kifolyni normálisan aminek ki kéne..nyilván menzeszkor szövetdarabok(a leváló nyálkahártya)is távoznak megőrűlnék a tudattól hogy nem tud kijönni..nekem a dokim meg is tiltotta többnél is jártam mind ezt mondta mondjuk nekem miómáis és endometriózisom is van ilyen esetben meg amúgyis tltják de mondom én utálom a tampont..
jaaaa meg amikor már jól megtelt és húzod kifele....az a szuper érzés:-((((
Amint azt veszem észre, hogy már csak a maradék alvadt vér jön ki a hüvelyből, már nem a méhnyálka váladék az, egyből kimosom (nem is szeretem a napokig eltartó pecsételést amit ez okoz) és egyből elkezdem használni a hv visszaállítókat. Szerintem így nem lesz gond.
Én is képes vagyok túlzásokba esni, most is mensi alatt simán képes lennék irrigálni, hogy a lúgos cucc ne legyen ott, de tudom, hogy visszamoshatom, ill bemoshatom az esetleges bacikat/gombákat (amik remélem hogy már nincsenek) a méhembe, ami elég nagy katasztrófa lenne:S
Basszus lassan meggyőzöl hogy jó az irrigálás XD Komolyan meggyőző volt amit olvastam ^_^
Az a baj hogy nem sok jó véleményem van szinte semmiről ... semmiről.... mert nálam még soha de soha nem használt semmi. 2 év alatt nekem nem volt olyan h vissza jött, nekem nem ment el. :/ Használtam már a gynoflort de nem vált be :( félre kezeltek meg szét maratták nekem odalent a hámot, volt olyan is hogy már vérzett és annyira fájt a kúp hogy sírtam. :/ Aztán hallottam a rendelésen ahogy a doki szidja a kolegáját hogy már ez a kúp az ősidők óta elavult meg szar meg így úgy, aztán ránézésre írt megint valami sz@rt és az ugyan úgy nem volt jó. Megjártam 5 dokit ebből 3 magán volt 1 Pesti én vidéki vagyok .Plusz azoknak a dokik számát még nem is írtam le akikkel az std-n belül kaptam kezelést. Na jó most kiöntöttem a lelkem :D
Lényeg a lényeg hogy amit eddig elértem azt mind magamtól értem el mint te az irrigálással, csak sokszor megijedek hogy addig addig kezelgetem magam amég nem tudják majd megállapítani a baj okát a sok cucctól. Mert lassan odáig jutok. De se baj. Sosem volt még úgy hogy ne lett volna valahogy :) Megpróbálom ezt a lötyit amit itt mondtatok.
Van akinek jó az irrigálás, van akinek nem. Lehet, hogy te pont azok közé tartozol, akiknek nem. Én se vagyok a túlzott irrigálás híve, 2 esetben tartom jó ötletnek: szeretkezés és menstruáció után. Áprils elején vettem kifejezetten irrigáláshoz tejsavas pezsgőtablettát, és a 20 db-ból még mindig van vagy 5.
Hallottam már erről a tamponról, de én se próbáltam még. Egyrészt a hüvely izomzatának nem tesz jót a tampon, másrészt szerintem nálunk most jobb ha minden kijön, és a váladékban nem telepszik meg semmi. Bár lehet, hogy fertőtlenítés céljából fogok tampont használni (pár csepp teafaolajat teszek rá és úgy helyezem fel).
Mint írtam fent, alapjáraton tejsavas folyadékot szoktam alkalmazni az irrigáláshoz, illetve az elmúlt 2 napban kamilla és cickafarkfű tea keverékével. A hüvelyflóra helyreállításhoz a doki írt fel nekem gynoflort, amit nagyon jó készítménynek tartok (van benn tejsav, lactobacillus és hormon, ami a hámfalat erősíti, valamint hűtőben kell tartani, így a bacik nem pusztulnak el), ebből még maradt 2 szem, valamint protexin gynophilus van még itthon, azt is el akarom használni.
Én sem hordok már azóta tangát, és el is szoktam tőle. Bidénk van de én csak előről merek ráülni mert úgy éreztem hogy ha rendesen ülök rá akkor a víz belemossa a cuccot a puniba :S Szóval én is mosom mindig.
Hunny:
Hát onnan hogy elmész kenetet vetetni dokihoz. Vagy a külső nemi szervi tájék is megjavul, de vigyázz majd a menstruáció után 3 nap is kritikus mert ugye a vér lúgos és mivel ott tartószkodik a hüvelyben ilyen sok napon át eléggé átbuherálja a dolgokat. Már én is megfigyeltem, beállt a ciklusom, először jön a mellfeszülés aztán odalent is beindulnak a dolgok, szóval nálam a mensi egy rémálom. :(
Amikor először kaptam hüvely irrigátort nem is tudtam elképzelni mi a sz@r az. :S Nem fűztek hozzá különösen semmit én meg bíztam abban hogy majd elmúlik tőle, de hát... Még itt vagyok :D Sajnos. Képes vagyok túlzásokba esni szóval jobb hogy nincs nálam irrigátor mert húh ha egyszer ideges leszek :S:S:S A multkor majdnem vettem egyet :S De lebeszéltem róla magam, a dm-ben egy fél órát álltam azon a soron, már azt hitték csórni akarok vagy nemtom :D Volt olyan is amit csapra lehet kötni.. mik vannak :D Cégül nem vettem ahogy a dokim utasította. de nem sok kellett hozzá. Ez is egy sötét napomon történt, mikor majdnem szét vakartam magam és persze akkor kellett a fogászaton a soromra várni. Szép délelőtt volt.
Húh igen ez tényleg meggyőző. Én mondjuk kidobtam az összes irrigálómat nehogy elő tudjam venni egy rosszabb napomon :D Elgondolkodtató. Bár nekem nincsen gyulladásos váladék amit kimossak :/
Van tampon is egyébként tesjavbacillusos. Ellen a neve, még nem próbáltam mert 3000 körül van de utána nézhetsz ha érdekel. Ezt mensikor használhatod. Milyen folyadékkal irrigálsz? És ha már úgy érzek akkor mivel szeretnéd visszaállítani a hv flórádat? Azt is irrigálással? Vagy inkább készítményekkel? Kitartás puszi .
Tegnap volt egy kis vélemény különbség, hogy akkor jó is e a hüvelyöblítés. Most találtam egy cikk részletet ami erről ír, számomra meggyőző az írás.
"A hüvelyöblítés (irrigálás) valószínuen feltalálása óta viták kereszttüzében áll szükségességét, gyakoriságát, a felhasznált gyógyszereket és gyógyhatású anyagokat illetoen. Ellenzoi legfobb érvként a hüvely belso miliojének mesterséges megváltoztatását emlitik, mely során a Döderlein-flóra és az immunanyagok eltávolitását vélelmezik, mint káros hatást. A mellette szólók úgy vélik, hogy egyrészt kiterjedt gyulladásnál a gyulladásos váladék eltávolításával, a csíraszám csökkentésével jobb alapot lehet teremteni a gyógyuláshoz, másrészt a Döderlein-flóra - már a pH megváltozása miatt is - egyébként is kihal. A kiöblített hüvelyben a savanyú kömyezet megteremtése pedig elosegiti a Döderlein baktérium visszatelepedését. E megfontolásból vannak, akik minden együttlét után is javasolják a tejsavas hüvelyöblítést a pH mielobbi visszaállitása miatt is.
A fentiek alapján az a gyakorlat elfogadható, ha a konkrét körülmények ismeretében az irrigálást különbözoképpen és különféle gyógyanyagokkal végzik, attól függoen, hogy milyen ok miatt válik szükségessé.
Masszív gyulladásnál a váladék és a törmelék eltávolítására, a hüvelyfal alapos lemosására van szükség. Ilyenkor erosebb áramlást és gyulladáscsökkento anyagot célszeru használni. A Döderlein-flóra helyreállitására, erosítésére, megorzésére a lágyabb, kevesebb folyadékot felhasználó, de a hüvelyben mindenhova eljutó irrigálás a támogatható. Ilyen módon a jelenlevo Döderlein baktérium és immunanyagok nem kerülnek eltávolitásra.
Az elobbi feltételeknek olyan irrigáló készülék felel meg, amelynél lehetoség van az öblítés erosségének, az irrigáló folyadék mennyiségének változtatására. Az egyirányú áramlás mindenképpen célszeru, mivel az egyszer már kimosott, gyulladásos váladékot nem helyes újra befecskendezni.
A pumpálós rendszeru eszközöknél az irrigáló edény ismételt összenyomásai között ez a veszély fennáll, ezért a csövet minden expresszió alkalmával ki kell venni, és újra behelyezni.
Irrigáló oldatként hüvelygyulladás esetén a kamilla a legelterjedtebb. Ezt tanácsos használni a kórokozó eltunéséig. Ezután a Döderlein-flóra újabb megtelepedésének elosegítésére savanyú vegyhatású anyag ként a lactacid oldat ajánlható, megfelelo hígításban.
A hüvelyöblítés gyakoriságát illetoen is megoszlanak a vélemények. Gyulladás kezelése lokális gyógyszer alkalmazásával - általában naponta egyszeri felhelyezéssei történik, így az irrigálás is naponta - a kezeléshez tartozóan - végezheto el. Ha a terápiát este alkalmazzuk, akkor a hüvelyöblítést reggel célszeru végezni, így napközben a gyógyszer vivoanyagának távozása nem okoz kényelmetlenséget. Vannak, akik a következo gyógyszer felhelyezése elott ajánlják az írrigálás elvégzését.
A Döderlein-flóra helyreállításánál kényes egyensúlyt szükséges biztosítani. Egyrészt kívánatos a megfelelo pH érték létrejöttének külsö segítése, másrészt azonban egy eroteljes hüvelyöblítés a már visszatelepült baktériumokat kimoshatja. Kevesebb oldatmennyiséggel, lágyabb áramlást alkalmazva és ritkábban - három/négynaponként - végzett irrigálással ez elkerülheto.
A civilizációs szokások változásának, a gyógyszeres kezelések kiterjedésének kényszeru következménye a hüvelyflóra természetes állapotának egyre gyakoribb megváltozása. Ennek helyreállitásában a megfelelo eszközzel és megfelelo módon végzett hüvelyöblítésnek válogatott esetekben szerepe van.
Az irrigáláson kívül lehetõség van lactobacillust tartalmazó hüvelykupok használatára.
pl.: Ovulobact - Floragyn - Gynoflor"
Mondhatni picit szomorú vagyok, mert ma reggel megjött a mensim, és ilyenkor nem ajánlott az öblögetés, vagyis lőttek a gyulladáscsökkentő módszeremnek. Meg ugye a váladék lúgos, pedig épp a savas kémhatás elérése lenne a jó számunkra.
További ajánlott fórumok:
- Állandó hüvelygyulladás, fájdalom, viszketés, mitől?
- 3napja hüvelykúpot kell használnom hüvelygyulladásra. Azóta főleg délelőtt nagyon erős a folyásom. Ez baj?
- Visszatérő hüvelygyulladás, volt ebből valakinek komoly problémája?
- Antibiotikum kúra okozta hüvelygyulladás esetén szükséges a partnert is kezelni?
- Endometriózis okozhat állandó hüvelygyulladást?
- Állandó hüvelygyulladás?