Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Szia Niki, én is új vagyok itt, szóval üdv a klubban :) Szurkolok Neked is nagyon!
Nikica
Jó eséllyel indultok dupla örömökért is szerintem))
Örülök,hogy szépen haladtok.Kihez jártok?
Igazándiból azt sem tudom,hogy mennyire magas.Kerestem a neten is,de olyat nem találok,amit értenék is (pedig alapjában nem vagyok idióta). :(
Igen,asszem long protokollom van.
Nagyon remélem,h sikerül minél hamarabb...Már nem akarok várni.Vesztettem el 5 év alatt 3 fontos személyt,2 meghalt,egy pedig nagyon megbántott,úgy gondolom,épp ideje,h kapjak valakit,akit nagyon szerethetek/szerethetünk a férjemmel.
Köszi, én is így gondoltam, de biztos, ami biztos, nem akarok már rögtön az elején elrontani semmit :)
Csillagp
Elvileg akkor van az első nap,amikor pirosan megjön.A pecsételés nem szokott első napnak számítani.
Sziasztok! 3. napi vérvételre kellene mennem, viszont Murphy törvénye alapján pecsételő vérzésem van. Jól gondolom ugye, hogy ezt nem számolom bele a napokba, csak ha már rendesen megjön, onnantól számít a három nap?
Ja, és persze mindig minden utólag jut eszembe, hogy meg kellett volna kérdezni.
Szia, köszönöm Neked is a választ. Az inzulinomra azt mondta az endokrinológus, hogy ebből csodálatos terhesség lesz, csak azt a kis aprócska problémát felejtette el, hogy hol megjön, hol nem, mint a mesében, és ezzel úgy nem is igazán akart foglalkozni, a kis ciszták meg ugyanúgy ott figyelnek a petefészkemben. Hát kíváncsi vagyok, hogy segít-e, ha megemeljük a Merckformin adagomat. Igazából én nem értem az összefüggést, elvégre ez egy vércukorszint szabályozó gyógyszer. Az inzulinom és a cukrom jó, nem tudom, mit várunk tőle, ha megemeljük, de biztos tudja a doktor úr, hogy mit beszél.
Szia Niki
Magas a prolaktin szinted? Arra kaptad a bromot?
Most long protokollod van ugye?
Kitartást csajszi,de szerintem nagyon jók az esélyeid,fiatalok vagytok!!! Egy babához meg egy katona is elég)))
A doki javasolt vmi tunningos cuccot.
Nálunk 9-10 volt, az se sokkal jobb. Viszont, ha elfogadsz egy jó tanácsot, a másodiknál a leszívásig szedettem a férjemmel 1000 mg e- és c-vitamint és igaz, hogy a mennyiség csak 1 millióval lett több, viszont a minősége 90%-os lett (előtte 30%). Minden petesejt meg is termékenyült, és az a lombikunk sikerült is (igaz, 5 hetesen elvetéltem, de ez meg úgy tűnik az IR-em miatt volt, ami nekem csak a lombikok után derült ki).
5-7 millió,és nem is igazán mocorognak.Azt mondták,kis százaléka jó csak.
Értem. És mennyire kevés a kevés?
Ja,meg voltam már ugye HSG-n is. :( Azt nagyon utáltam :( Meg a Bromocriptinnek elég érdekes mellékhatási voltak az elején.
Két éve próbálkoztunk,mire a nőgyógyászom elküldött minket kivizsgálásra.Kevés harcedzett katonánk van. :(
Menet közben kiderült,h picit magas az inzulinom,arra Merckformint szedek,meg Bromocriptint kell még szednem.
De már 10-étől bököm magam Gonapeptyllel 2 hétig,utána meg a többi.
Szia Niki! Tudni már, hogy mi nálatok a probléma vagy még zajlanak a kivizsgálások? Mióta próbálkoztok?
Így van, ahogy Bogi írja. Nekem júniusban derült ki, akkor 64 volt a terheltem. Októberben 74 lett. Merckformin xr-t szedtem, úgyhogy le is szedtek róla, mert pont semmit nem használt. Október óta eucreast szedek és hát nagyon remélem, hogy ez már segíteni fog. Februárban megyek újra terheltetni. Rajtam nincs súlyfelesleg, nem is nagyon volt, max. 4-5 kilót fogyhatok, többet nem, ebből már lement 4. Ráadásul nálam az IR öröklött hajlam, így nehezebben is fogok javulni, ezt meg is mondta a doktornő. Ebből a szempontból jobbak a túlsúlyosak, mert a fogyással már javul az inzulin is. Hormonokat én azóta nem nézettem, majd tavasszal akarom.
Sziasztok!Új vagyok errefelé,olvasgatok közöttetek.Én is ide járok,és lassan indulunk az előkészítő szakasznak.Kicsit félek,de nagyon reménykedem,h minden rendben megy majd,és elsőre sikerül...
Ezt nekem a HSG-re mondták, merthogy mégiscsak egy kis röntgendózist kapnak a tüszőcskék. Szóval ez csak egy elővigyázatosság, hogy nehogy már emiatt ne legyen egészséges a baba.
Nekem már régen volt, de úgy emlékszem azt mondta a doki, h lehet próbálkozni, mert nálunk nem találtak problémát. De az tuti, h aki átkísért minket a vizsgálatra mondta, h sokaknak segít ez a vizsgálat még ha nincs is probléma mert többen teherbe estek külső segítség nélkül.:)
Szia! Ezt nekem is mondták. De nem érdeklődtem meg a miértjét, mert nálunk 4 millió katonával amúgy is csoda lenne itthon.
Nekem azt mondta a dokim ,hogy mensi után 8-10napon lesz a HSG de előtte ne is próbálkozzunk .
De nekem a vizsgálat előtt néztek egy HCG vérképet biztos ami biztos .
Lányok, valahol azt olvastam, hogy abban a hónapban amikor az ember elmegy HSG vagy HyCoSy vizsgálatra nem lehet sem természetes úton sem másképp babáért próbálni, erről mit tudtok?
Szia, köszi igen én is szedek vasat meg szelént meg cinket meg kölest is rá. Remélem már valamelyik segíteni fog:)
Szia! Én az első szem Merckformintól és diétától kezdve 3 hónappal már lombikozhatóvá váltam, mind inzulin, mind hormon szempontjából, bár nekem fogynom nem kellett (volna, de a diétával így is lement 5 kg).
Köszönöm, én is reménykedem benne, most kellene majd mennem 3. napos vérvételre,és ha minden igaz, akkor most alakul is valami, és végre tényleg ciklusfüggő lesz az a vérvétel, mert decemberig nem nagyon beszélhettünk ciklusról, mindig csak úgy elküldtek valamikor egy vérvételre. Azért ez már inkább mérvadó lesz. És ha ez is megvan, akkor a leletekkel mehetünk végre megbeszélni, hogy hogyan tovább. Bízom benne, hogy minden rendben lesz és tudnak nekünk segíteni, hogy minél hamarabb kisbabánk lehessen.
Nekem mondjuk előtte is rendben voltak a hormon értékeim,egyedül a tsh volt 3.3,a doki szerint magas.
Most az is lement 1.05 re))
Remélem nagyon jó eredményeid lesznek!
Nekem mercformint kell szednem 850 -est 2x1 szemet.
Én május óta diétázom (előtte is diétázgattam már, de május óta szigorúan), és szedem a Merckformint. Áprilisban a terhelt inzulinom 36,7 volt, októberben 17,4. Akkor néztek hormonokat is, akkor még katasztrofális volt, azóta nem tudom milyenek, de hát gondok vannak még mindig a mensivel. Én is 13 kg-ot fogytam, csak én kb. egy év alatt. 500 mg Merckformint szedek, erre Szűcs doktor azt mondta, hogy az egy dolog, hogy rendbe jött az inzulinom, de szerinte ez kevés, és elküldött az endokrinológushoz, hogy emelje meg az adagot. Oda jövő héten megyek, gyanítom, hogy nem fog repdesni az örömtől, hogy valaki felülbírálta az ő szakmai döntését, de remélem azért nem fogja leharapni a fejemet. Hát kíváncsi vagyok, hogy mikor áll majd helyre a hormonháztartás.
Csillagp
Szerintem ha helyrejön az inzulinod,akkor nagyon hamar,pár hét alatt rendeződnek a hormonok is! Az,hogy az inzulin kinél mennyi idő alatt jön helyre ,az változó.Nekem pl. 4 hónap alatt sikerült lefogyni 13 kgot,a terhelt inzulinom 80.2 ről lement 17.1 re!
De én folyamatosan fogytam,és éreztem is napról napra,hogy valami történik.
Hajna pl nehezebben indult,de most másfajta gyógyszert kapott,amitől hamarosan szép lesz az eredménye(így lesz!!) de szerintem közben is érezte a változásokat ő is.
Sziasztok, és azzal kapcsolatban milyen tapasztalatok vannak, hogy ha az ember inzulinja rendbe jön, azt követően mikor áll helyre az összes többi hormon?
További ajánlott fórumok: