Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Ilyen eredmények mellett ne is csodálkozz, hogy nem esel teherbe. Az inzulinod a 120 perces 74,7. 50 alattinak kell lennie, hogy összejöjjön a baba, de hogy meg is maradjon, ahhoz legalább 30 alá kellene menjen.
Mennyi a D vitamin szinted?
Hát ezt én sem értem. Kérdezték, volt-e cukros a családban. Mondtam, hogy persze, apám. És ennyiben is maradtunk, nem kérték a vizsgálatot. Épp most néztem vissza hétvégén a papírjaimat, az első hormonvizsgálatomon, amit csináltattam 2008-ban 5 volt a TSH-m. Ezt a nőgyógyászom bekarikázta, ezzel mentem egy nagyon neves endokrinológushoz, aki azt mondta, ez tök jó - pedig már akkor sem volt benne a tartományban sem. No mindegy.
Szóval nekem az inzulinom októberben ilyen volt:
0' - 3,4
120' - 74,7
cukor:
0' - 4,6
120' - 7,2
Dóri
Majd gyere mesélni jó?
Milyen volt az inzulinod?
Én azt nem értem, hogy mi alapján szelektálnak, hogy x-t elküldik IR-re, y-t nem?
Engem se küldtek, de az egyik vv-nél volt előttem egy csaj, akit igen. (mondjuk nem ismerem a kórtörténetét)
Szerintem amikor minden leleted megvan, amit kérnek, addigra döntsd el, kihez szeretnél járni, és egyszerűen hozzá kérsz időpontot a leletek kiértékelésére. Jobb, ha Te választasz, olvass utána, kiről mi a vélemény.
Én Szűcs dokinál voltam eddig 2x, nagyon szimpatikus, ugyan magától nem sok információt ad, de ha kérdezek, akkor válaszol. És kedvesen mosolyog :)
Köszi a választ! Valószinű akkor, hogy mi is ide megyünk. Ha itt tb-re is megcsinálják nem tudom mi értelme lenne fizetni a vizsgálatokért is. Na meg nincs fölösleges kidobandó pénzünk sajna. A férjemnek csak 2millió életképes spermája van. Azt mondták a lombikhoz elég, de természetes úton szinte esélyünk sincs. Az IR-t én is meg akarom nézetni, mert itt sokan írják h csak x beültetés után derült ki. Meg eléggé könnyen hízom is, gyerekkorom óta túlsúllyal küszködöm. Uh lehet h lesz benne vmi.
Sok sikert nektek és remélem h még ebben az évben babázni fogtok! :)
Dobimaci
Hajnának igaza van!! Sokan vagyunk itt(én vagyok a kakukktojás) akiknek kiderült az IR. Közben már a többiek sok lombikon túl vannak ,melyek sikertelenek voltak.
Érdemes egy terhelt inzulint nézetni,mert ha ott nincs gond,akkor valami más miatt nem tapadt meg a baba.De ha ez magas,akkor megvan a ludas!!!
Dobimaci, én azt gondolom, hogy nem a dokin múlik az eredményesség, hanem inkább a biológusokon és a te szervezeteden. Úgyhogy, ha egyébként elégedett vagy a doktornővel, akkor ne válts. Ha más bajod is van vele, akkor meg igen. Mondjuk úgyis elmegy nemsokára szülni.
Kétszer lombikoztam. Nekem nem mondtak semmit, hogy miért nem sikerülhetett. Mikor elment a baba a másodiknál, azt mondták, van ilyen, és menjek újra 3 hónap múlva. No, nekem ez nem volt elég magyarázat, úgyhogy elmentem kideríteni az okát, és hát IR-es vagyok, valószínűleg ez volt a gond. A TSH-m is magas, a LH/FSH arányom is egy kalap szar, de ezzel nem foglalkoztak. IR-t meg nem is néztek soha, pedig apám cukros. Írod, hogy PCO-s vagy. Inzulinod mennyi? Mert ha még nem raktátok teljesen rendbe, előfordulhat, hogy az a sikertelenség oka. Én most endokrinológushoz járok és mikor meglátta az értékeimet, akkor azt mondta, ezzel esélyem se volt teherbe esni, teljesen felesleges voltak a lombikok.
Dóri
Ahogy a többiek is írták,mindent lehet itthonról vinni,egyedül a spermavizsgálatot csinálják meg helyben ,mert szeretik megnézni,miből fognak dolgozni.
Na meg uht is csinálnak.De azzal csak időt nyersz.A másik meg,hogy akkor le tudod magadnak fénymásolni a leleteidet és nem kell kikérni vissza)))
Én eddig is itthonról vittem majdnem mindent,.és most is azt fogom tenni.
Zsike
Tudod a Kaáliban összesen kijöhet ennyire egy lombik,mert ott a vizsgálatokért is fizetni kell,amíg be nem kerülsz egy programba. A gyógyszerek kb ugyanannyiba kerülnek,mint itt. Mi onnan jöttünk el.Mi úgy,hogy egy darab stimulációnk nem volt!!! otthagytunk több 100 ezret(( Na ezt untuk meg.Itt a BMC ben volt olyan nap,hogy volt egy csomó vv meg spermavizsgálat,uh,és ugye a tb fizette. A Kaáliban 70 ezret kellett volna fizetni ugyanezért,pont számolgattuk a párommal.
Nekem a barátnőmnem volt nemrég ott stimu,180 volt az összes gyógyszere.De csak a gyógyszerek.
Mi most készülünk majd az első lombikra még. 7 éve szeretnénk babát,de a párom 0 spermiumszámát sajnos nehéz volt felküzdeni,meg akadtak egyéb nehézségek is közben(myoma,pajzsmirigy alulműködés,csődbe ment a cégünk..),így csak most lesz ennyi idő után talán az első stimu.
Most nemrég derült ki,hogy IR es vagyok,diétázom és várjuk a leleteket,és ha minden meglesz,akkor megyünk is.
Közben ugye intézményt is váltottunk.Remélem most már jó helyen vagyunk!!
Sziasztok,
Ma voltam UH-n.Nem volt bent a dokim így Z és Striba doktornő közül kellett választanom.Mivel Zről beszélgettünk itt többet mostanában így bevállaltam megnézem magamnak. Van jobb oldalon egy 13 és egy 14 mm tüsző.Úgy imátkoztam hogy legyen legalább 2 :)kedden mennem kell újra UH-ra és szerinte csütörtöknél hamarabb nem lesz meg az inszem.Tanácsot kérnék tőletek,kérdezte hogy a gyógyszer másik felével amit nem adok be mit csinálok?Mondok megy a lefolyóba.Erre mondja hogy nyugottan tegyem hűtőbe és használjam fel másnap.Ez költséghatékonyabb lenne valóban,de úgye a tájékoztatón azt írják egyből használd fel!Csinált már valaki ilyet? Ha csak az egyik oldalon vannak tüszők inkább csak oda szurjak?
Amúgy normális volt :)
Én is a nőgyógyászati vizsgálatnál választottam a dokimat.Puszi
A felvételiző orvos egy idősebb férfi, kicsit mókás jelenség :), sokat nem beszél, csak gyorsan elmondja, milyen vizsgálatok lesznek, aztán szevasz :)
Én úgy csináltam, hogy amikor az első nőgyógyászati vizsgálatra kellett menni (uh, rákszűrés stb), akkor már a választott orvoshoz kértem időpontot.