Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Pimpa, köszönöm, értem tehát minimális külső beavatkozás itt is van, ebben nem voltam biztos.
Ciroka, lehet, hogy ez is orvosfüggő? Lehet valaki nem add neki esélyt más meg igen, hát nem tudom kiváncsi vagyok nekünk mit fognak mondani.
Én sajnos még ilyenről nem is hallottam a BMC esetében, csak inszem és lombik.
Meg sem próbálják, hogy természetes uton legyen babád.
Tudod gyerekgyár. Van is egy ilyen című könyv.
A férjemnek is nagyon alacsony volt a D vitamin szintje. 29-100 referencia tartománynál, ha jól emlékszem neki 23 volt.
Ő is kapott D3 vitamint fél évig napi 6000 NE-t. Most is szedi, de most már csak napi 3000NE-t kap.
Ca-ból neki csak 500mg -t írtak fel, valamint Q10-et kapott abból napi 120-160 mg. Ahogy sikerült, mert volt, hogy délben elfelejtette bevenni. Ezen kívül adtam neki halolaj kapszulát, és hetente legalább kétszer igyekeztem tengeri halat vagy tengeri "herkenytűt" főzni. Ő is cukormentesen étkezett mint én.
Fél év után a 3 millióból 20 millió lett, és ahogy meglett a 20 milliós eredmény következő hónapban megfogant a baba..)
Én is eggdig Szűcs doktorról hallottam a legtöbb pozitívumot, bár gondolom biztos lenne olyan aki ezt is megtudná cáfolni:)
Pimpa, a terminált együttlétnek leírnád a menetét, vagy hogy kinek szokták ajánlani? Gondolom ahhoz relatíve jó leletek szükségesek.
Azzal mennyi ideig lehet próbálkozni?
Bevallom őszintén én is kevésnek találtam, dehát a diabetológus ezt írta fel, pedig hát látta gondolom ő is, hogy nem nagyon kellene fogynom.
Bár lehet azért írt ennyit, mert mondtam neki, hogy én úgy érzem a Merckformintól hízom, lehet hogy ez hülyeség, mert csak a hormonjaim jöttek vissza és ettől gömbölyedtem vissza, de tény, hogy teljesen átalakult a testem pár hónap alatt.
Nektek rögtön lombik volt, vagy próbálkoztak mással is? Milyen gyorsan jutottatok el idáig? Neked ki az orvosod a BMC-ben? Kit ajánlanál? Bocs a sok kérdésért:)
Szia Hajna, diétázom, meg sportolok is, szerencsére vagy nem (azt mondják az segít ha az ember tud fogyni) nekem a súlyommal nincsen gondom inkább híznom kellene a BMI indexem 18-as.
A 2 órás értékem a 11 helyett 42 volt. Elvileg ez még a relatíve enyhe kategória.De lassan már én is elveszem itt a számok közt. Vizsgálva konkrétan még egyikünk sem volt. Doktornő is ennyit mondott: "hát nincsennek agyon vizsgálva" :)
Sziasztok,
30 éves vagyok párommal 2 éve próbálkozunk. Nekem az elmúlt fél évben nem volt menstruációm, ez most miután kiderült, hogy IR-em van napi 1000 mg Merckformintól helyrejött.
Múlt héten volt az első konzultációnk a BMC-ben, nekem rögtön előírtak egy IR vizsgálatot, hogy lássák, hogyan hat a gyógyszer ( most szedem 2 hónapja) páromnak szokásos vizsgálatokat, nekem is hormon, ultrahang, mammográfia, nőgyógyászati mintavételeket. Az, hogy futószalag enyhe kifejezés:) De legalább flottul megy. De már megértem, hogy hogyan lehet beleveszni a rendszerbe. Következő időpontunk február elején lesz. Ahogy látom legtöbb embert rögtön inszeminációra vagy IVF-re küldenek, terminált együttléttel már nem is próbálkoznak? Vagy van olyan akinél ilyennel kísérleteztek először?
D vitamint bárki szedhet.
A Ca-t én nem ajánlanám, mert a D vitamin hatására amúgy is javul a Ca beépülése.
A D vitamin az IR csökkenésében is nagy szerepet járszik.
Ez igaz. A férjemnek autoimmun betegsége jött helyre, nemcsak a spermaszáma javult meg, pedig az orvos biológia terápiát akart neki adni.MOst meg semmi baja sincsen.
Sőt még az az allergiájából is meggyógyult.:)
Én amióta helyrejöttem, és kisbabámat várom, csak azt sajnálom, hogy hamarabb nem akadtam rá a D vitamin és Ca együttesére mint megoldásra, mert akkor megspórolhattuk volna azt a rengeteg orvosra költött pénzt, és azt most mind a kicsire fordíthatnánk.
Arról nem is beszélve, hogy akkor minek vannak ők.
Ezért nem kell éveket tanulni az egyetemen.
Sokszor már én is azt érzem, hogy saját magam orvosa vagyok.
Teljesen igazad van. Mi amikor otthagytuk őket, rá két hétre egy endokrinológus-nőgyógyász megcsináltatta ezt a véreredményt, és nekem a 120perces 164 volt.
Mivel nekem ott donor pé-t akartak felajánlani nem kevés pénzért, mondta, hogy az is kidobott pénz lett volna az ablakon, mert ilyen 120 perces inzulinnal 0 lett volna a megtapadás és kihordás esélye.