ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Szia!
Múlthéten szerdán volt! 18 órakor kezdődik egy előadás, ami általában 1.5 - 2 órás, és utána van a szülőszoba látogatás! KIsebb csoportokban lehet bemenni, így egy kicsit lassan halad, és ha teltházas a szülőszoba, akkor magát a szülőszobát nem is tudod megnézni!
Szia!
Én májusban szültem Gulyás dokinál, és maximálisan meg voltunk Vele elégedve. Mikor beértünk a kórházba (este 10 óra), az ügyeletes Doktornő megvizsgált, és már hívta is a dokit, hogy hamarosan szülés lesz. Kb. 20 perc múlva jött is, és végig ott volt velünk, segített. Bár nekem szerencsém volt, mert 1.5 óra alatt megszületett a Kisfiúnk. A gátvarrásnál meg jót beszélgettünk! Az azt követő mindhárom nap bejött megnézni hogy vagyunk, a hat hetes kontrollon érdeklődött a Gyerek után is...
A terhesgondozás alatt is elégedettek voltunk vele, bármit kérdezhettünk, nem futószalagon ment a rendelés. A terhességem közepétől 2.5 hónapig a pathológión feküdtem, ott is mindig feljött!
A többi kérdésre már válaszoltak, hogy szülésznőt nem lehet fogadni. A kórtermek, zuhanyzók tiszták! Az ágyaknál a világítás nem a legjobb, ahol én feküdtem ott csak egy működött, ami az éjszakai pelenkázásnál, és szoptatásnál nem volt valami jó. Egyágyas szoba nincs!
Ha bármi kérdésed lenne még, szívesen válaszolok!
A csecsemősök és a szülészetis nővérkék kaptak egy egy csemegekosarat tőlünk, nem akartam kivételezni.
A csecsemősök között volt még egy morcosabbnak kinéző hölgy, sajnos a nevét nem tudom, de őszes hajú. Ő is segített, főleg utolsó nap, mikor nagyon el voltam már keseredve.
Ja az lemaradt, hogy a fiunk végül is 4100 grammal, 58 centivel született és a fejkörfogata 35 cm.
Kemény lett volna kitolnom, főleg, mint első gyermeket. Így volt jobb szerintem, hogy nem kockáztattunk, mert kemény lett volna pl 10 órás vajúdás után a műtét és utána még 8 óra teljes tehetetlenség.
Sziasztok! Sosem írtam még ide, de gondoltam megosztom a tapasztalataimat, ezzel is segítve másoknak, el tudják dönteni, MÁVban szülnének e vagy máshol.
Kisfiunk augusztus 21én reggel született császármetszéssel, Kazár Tibor az orvosunk. Magzatvíz elfolyással indult be, és bő egy ujjnyira voltam tág, amikor a doki vizsgált, épp ő volt ügyeletben. Fel is vettek az osztályra, és az adatok egyeztetése után (meg le kellett adni a legfrisebb leleteket, a házassági anyakönyvi kivonatot) beöntést kaptam. Ettől féltem, de egyáltalán nem fáj, sőt megkönnyebbülés. Persze ha közben kemény fájásaim lettek volna, nem tudom hogy bírom ki. De fájásom nem nagyon volt.
Kaptam oxit, 10ml/óra adagolásban, és 2 órát adott az orvos, hogy a tágulás növekedjen. HA nem, akkor császár. Nem változott semmit, így nem sokat teketóriázott. Részben amiatt is, mert a babánk becsült súlya az utolsó UH alapján 3700 gramm volt, a BPD meg 10.2 cm, így nagy babára számítottunk. A feje sem tudott rendesen beékelődni. A műtétre kb 20 perc múlva sor is került, hajnali 5kor mentünk be, és 8:57kor emelték ki a fiunkat.
Egy anesztes nő szúrta a spinálist, nem fájt, nem mozogtam, hogy nehogy elrontsa meg görnyedni kellett hozzá. Aztán már nem éreztem semmi mellkastól lefelé. Izgultam. A paravánt elém húzták és 2 perc múlva már mutatták is a gyereket kb. Utána a varrást volt nehéz kivárni, mert én már hármasban akartam lenni a megfigyelésen. Kb 15 perc múlva tolhattak ki, nem emlékszem, aztán ott mellre tették a fiamat, aztán mellémrakták, de a fejemet nem mozgathattam így elég béna volt a helyzet. Utána feltoltak az osztályra, ahol van egy szoba csak császáros elfekvőnek elnevezve. Itt kellett 8 ürán át szinte mozdulatlanul feküdni. Pár óra múlva ihattam és ehettem de csak fekve. Szívószállal ittam egy egy szendvicset ettem meg nagyon lassú tempóban. Közben a nővérke néha bejött és nyomkodta a hasam, hát az nem kellemes, nem tudom miért, gondolom azt nézik mennyire ömlik tőle a vér odalent. Mert akkor vmi nem kóser.
A fejet nem lehetett felemelni, mert garantált fejfájást kaptam volna hetekre.
Aztán meg kellett lassan mozdulni, jobbra balra forgolódni aztán felállni, és egy nővér kíséretében zuhanyozni menni. Nem voltam rosszul, nem estem össze, de ez egyénenként változó ki mennyire bírja magát.
Az elfekvőbe is behozták a fiamat, de túl sok mindent nem tudtam vele kezdeni, csak összebújtunk és próbáltam felfogni, hogy végre (3 év után) anya lettem.
Aztán betoltak a szobába, ahol ak övetkező 3 napban voltam. Háromágyas szobák vannak. A picit hozták utánam, és a csecsemős mellre helyezte ismét. Aztán már végig velem maradt, csak első éjjel vitték el, mert már nagyon hangosan sírt, de nem én kértem, hogy vigyék. A tejem nehezen indult be, emiatt kicsit nyűgösek voltak az etetések, és a MÁVban nem szoktak tápszert adni, így annyi van, amennyi van, és ez nem mindig kellemes... Tápszert csak orvosi utasításra adhatnak. Nos, a fiam több mint 10%ot fogyott, ami a maximum súlyvesztés az első három napban.
Utolsó nap már odavittem, hogy adjanak valamit, mert lefejtem a tejet kórházi fejővel, de egyszerűen nem volt több, mint 20 ml, és a fiam bömbölt. Akkor adtak neki, mi meg hazafelé vettünk tejpótlóm és vegyesen tápláljuk. Most kezdi visszanyerni a születési súlyát, és szerdán lesz 1 hetes. Közben a tejem triplázódott, de ahogy fejlődik a gyerek, most még ez is kevés. Azért igyekszem.
Hogy jót is mondjak:
- a császármetszés profi volt, nem kellett sokat várni a műtétre szerencsére, és tök gyorsan megvoltunk. A dokim bejött az elfekvőbe hozzám, majd másnap és harmadnap is (igaz kapott pénzt is, de azt csak másnap).
- az elfekvőben a nővérke (Anita) nagyon rendes volt, meg úgy általában a szülészetis nővérek azok (Brigi is)
- a csecsemősök között Ica és Éva voltak a legrendesebbek, főleg Ica (Ilona), aki vért izzadva próbált segíteni a helyes szoptatási póz megtalálásában, mert a kisfiam elég nehezen találta a mellem (kicsi is és a bimbóm sem elég hosszú), meg általában kiköpte a bimbót és inkább üvöltött. Bimbóvédővel könnyebb volt. Ilona segített a fejőgéppel is.
Minden reggel jött a vizit, a mamákat is nézték, kérdezgették, aztán jött a gyermekorvosi vizit is. Minden nap korán reggel a nővérek megmérték a vérnyomásunkat, megnézték a hőmérsékletünket. Ha kellett kötést cseréltek zuhanyzás után a seben.
Harmadik nap kaptam meg a zárójelentéseket, elég gyorsan, délben már megvolt minden, de végül is csak 4kor jött értünk a férjem, addig ott maradtam a szobában.
Aludni nem lehetett (3 nap alatt 9 órát aludtam), mert mindig valamelyik baba fennt volt, de legalább lelkileg és fizikailag is felkészül az ember és ehhez képest az, hogy éjjel egyszer kelek fel, tiszta leányálom. Persze gondolom ez változik, mert a bébi egyre többet lesz aktív két etetés között. Szóval mindenki aludja ki magát szülés előtt.
Ha bárkinek van kérdése, írjon üzenetet, szívesen segítek.
Mi sem alszunk a legkisebbemmel ;) (Nyolc hónapos...)
Gratulálok a babához :)
Sziasztok megszületett a pici lányom Kira Viktoria :) Minden okés volt.
Hát ez a korház a csecsemő osztály egy nagy nagy 0 ami a dolgozókat illeti. Ennyire be savanyonodott nem törödöm nővérek tökre le döbbentem semmi segítséget nem kaptam egyedül a csecsemős molett nővérke volt aranyos aki tanított pelenkázni, szoptatni.
A szülőszoba viszont nagyon tuti a nővérkék is pláne az Andi szülésznő egy nagyon aranyos és kedves nőci. Iszonyú sokat segített.
Sziasztok megszületett a pici lányom Kira Viktoria :) Minden okés volt.
Hát ez a korház a csecsemő osztály egy nagy nagy 0 ami a dolgozókat illeti. Ennyire be savanyonodott nem törödöm nővérek tökre le döbbentem semmi segítséget nem kaptam egyedül a csecsemős molett nővérke volt aranyos aki tanított pelenkázni, szoptatni.
A szülőszoba viszont nagyon tuti a nővérkék is pláne az Andi szülésznő egy nagyon aranyos és kedves nőci. Iszonyú sokat segített.
Szia! Ez az augusztus havi beosztás, mindig fent van a Honvéd oldalán az éppen aktuális hónap.
Szia!
Igen, holnap lesz a szülésfelkészítő 18 órakor :)
Petit a szülőszobán abban hozták vissza nekem, de nagyon keveset volt benne, mert elég hamar elvitték tőlem az intenzívre, utána már nem pólyázták.
A szülészet szerintem tiszta, a három ágyas szobák teljesen rendben vannak, én egyszer voltam fél napig egyedül, de nekem az rossz volt, alig vártam, hogy legyen még ott valaki :)
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni azoktól akik idén szültek az AEK-MAVban, hogy mi a helyzet a pólyázással? Pólyázzák az újszülötteket, ha igen akkor milyen pólyába?
Köszönöm szépen!
Sziasztok,
tudja valaki, hogy szülésfelkészítő ebben a hónapban pontosan mikor lesz?
Lehetséges, hogy holnap 18 óra?
Köszönöm
Sziasztok!
A Gekomed-ben picit változtak az árak, a kolléganőm lánya 2 hete volt nála, mert 7 hetes terhes. 12.000,- Ft lett a vizit és a 36. héttől pedig 6.000,- Ft.
Szia!
10.000 ft a maganrendeles, kb. 5-6 hetente, aztán havonta kell járni. A 36. héttől hetente és akkor 5000 ft, szamlat kapsz és szerződött egeszsegpenztarakkal is, így arra is elszámolható.
A MAV-os rendelést nem tudom :-(
Sziasztok!
Dr. Spánikról szeretnék érdeklődni. Fogad-e új betegeket? Magánrendelés mennyibe kerül nála? Én csak a Honvéd Kórházban voltam nála a rendelésen régebben. A MÁV-ban rendel még, vagy oda csak azt mehet, aki már szült nála?