Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) fórum

ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)

❮❮ ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... ❯❯
2613. Pimpa81 (válaszként erre: 2611. - Katie_rose)
2013. szept. 20. 09:04
Az AFP eredményt vinnem kell a genetikai UH-ra?Fél 9-re van időpontom,de a dokim akkor még ki tudja hogy műt vagy éppen merre jár.A leletet kiadják az ambulancián?
2612. SHM27
2013. szept. 20. 07:53

Sziasztok!Lassan 3 hete hogy a MÁV-ban szültem, nem volt fogadott orvosom, mert akihez terhes gondozásra jártam sajna nem tudta a szülést elvállalni, sok kismamája volt. A szülésznő és az ügyeletes dokinéni mind nagyon rendesek voltak, bátorítottak, vajúdás alatt a szülésznő beszélgetett velem, elővette a táskámból a szőlőcukrom, a vizemet kibontotta, odatette mellém... szóval le a kalappal. A gyermekágyas osztályon a csecsemősök és a nővérek is nagyon normálisak voltak, volt olyan csecsemős aki többször is benézett hozzánk, egy másik ott maradt beszélgetni, bármit kérdezhettem normálisan válaszoltak. A szobatársaimmal is teljesen normálisan bántak, beszéltek. Nekem egy rossz szavam nem lehet a nővérekre, orvosokra. Aludni, pihenni sokat nem lehet bent, a kaja nem a legjobb, én sokszor éhes voltam, bár szerintem a szoptatás alatt, meg hát ahogy a belső szervek kezdenek a helyükre állni, megnő az étvágy! :-)

Amúgy természetes úton szültem, érzéstelenítés, beöntés nélkül, egyedül gátmetszés volt.

Mindenkinek hasonló jókat kívánok!

2611. katie_rose (válaszként erre: 2609. - Pimpa81)
2013. szept. 19. 20:18
Bemehet a párod az uh-ra! :) Leletet pedig csak személyesen adnak ki, telefonon semmiképp. :/
2610. Brembi (válaszként erre: 2604. - Schwanjeanne)
2013. szept. 19. 16:17
De jó valami pozitívat is olvasni MÁV-ról! Igaz én még csak a 17. hetet taposom de ha minden jól megy jövő márciusban ott fogok szülni a Bálint doktor úrnál. Nagy gratila a picihez! :)
2609. Pimpa81
2013. szept. 19. 15:03

Sziasztok,

Szerdán megyek a 2. genetikai UH-ra amit már a kórházban csinálnak.Apa bejöhet velem?Az AFP eredményt csak az orvosom tudja megmondani vagy esetleg a terhesgondozáson is kideríthetem?Van egyáltalán telefonszámuk ahol érdeklődni lehet?

2608. csvmarcsi (válaszként erre: 2604. - Schwanjeanne)
2013. szept. 18. 17:12
Gratulálok! :) Olyan jó volt olvasni a pozitív tapasztalatokat. :)
2607. katie_rose (válaszként erre: 2604. - Schwanjeanne)
2013. szept. 18. 09:43

Nem ugyanaz a dokink? :D (én is így szültem..majdnem..)

Gratulálok a picihez és a jó tapasztalathoz! :)

2606. panndi
2013. szept. 17. 21:14
Én is gratulálok :) És irigyirigyirigy! :)
2605. mgesa (válaszként erre: 2604. - Schwanjeanne)
2013. szept. 17. 21:05
Gratulalok, jó babazast! Örülök, hogy minden rendben ment!
2013. szept. 17. 11:15

sziasztok!! azért írok, hogy elmondjam a saját véleményemet a rendszerről, kis bátorítás :))) kereken egy héttel ezelőtt császármetszéssel világra jött a gyönyörű szép kisfiam, 3840grammal és 57centivel. A dokim mondta (pont aznapra voltam kiírva) nem várunk tovább, elég nagy a gyerek (azt hittük nagyobb is lesz) nem akar minden másnapra behívni, oxival szurkálni, abszolút semmi hajlandóságot nem mutat a méhszájam arra, hogy kinyíljon.

A műtőben mindenki szuper volt, az anesztes is nagyon jó fej és ügyes volt, nincs fejfájásom, nem fájt semmim. Tényleg mindenki egytől egyig vérprofi volt.

Annyi dolgot hallottam már a csecsemősökről... én csak annyit tudok mondani, bár elindult a tejem, nagyon sírós a picikém, elaltatni lehetetlen, mondták hogy a leghangosabb az egész osztályon :))) de nekem nagyon sokat segítettek, nem kellett kérnem, szinte mindig megkérdezték hogy kell e segítség. Éjjelente és délutánonként mondták, hogyha megetettem akkor toljam ki nekik, kicsit pihenjek le (szerencsére ez nekem akár 4-5óra alvást jelentett, jó a szunyókája). Én mindenképp mind az osztályon dolgozó nővérekről és csecsemősökről csak pozitív dolgokat tudok mondani. -bár elég lepukkantak a szobák, a fürdőket meg már mindenki kommentálta :D a kapacitásuknak megfelelően én úgy gondolom mindenki a maximumot hozza ki magából. Én mindenképp ajánlom mindenkinek a kórházat :)

2603. katie_rose (válaszként erre: 2602. - Vivu)
2013. szept. 16. 09:00
Én az új épületbe a Honvéd kórházba jártam nőgyógyászhoz (Dr. Bálint Koppányhoz). A vérvétel is ott volt mindig, de uh-ra és szülni a MÁV-ba kellett menni. :)
2602. Vivu
2013. szept. 15. 17:56

Sziasztok!

Mi most készülünk a terhességre és orvossal kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem. Mehetek a régi Máv kórházba vizsgálatokra (van járóbeteg-ellátás)? Mert azt tudom hogy szülészet ott van és szeretnék majd ott szülni, csak nem tudom, hogy kihez menjek, orvost tudnátok ajánlani?

Köszi

Vivu

2601. Gy.Rita
2013. szept. 14. 11:54
Köszönöm szépen!!! :)
2600. mgesa (válaszként erre: 2599. - MViki)
2013. szept. 14. 10:36
Köszi!! Sajnos,nincs a legjobb idő, pedig extra jatszoterezest igertunk neki...:-( Lehet, hogy játszóház lesz :-)
2599. MViki (válaszként erre: 2597. - Mgesa)
2013. szept. 14. 07:56
Boldog Szülinapot Nektek :-)
2598. katie_rose (válaszként erre: 2596. - Gy.Rita)
2013. szept. 13. 21:42

Én nem vittem táskát pedig kellett volna. :)

CTG és UH volt. Mindkettő időpont nélkül. Nem volt gond. aznap meg is indították a szülést.

2597. mgesa (válaszként erre: 2596. - Gy.Rita)
2013. szept. 13. 20:31

Hát, vegulis befer az autoba a táska, nem? Onnantól már bármikor bent tarthatnak, bár (hacsak nincs gond UH alapjan), akkor inkább az orvosi vizsgálat mérvadó.

Csak az UH és CTG részben tudok segíteni: menj reggel minel korábban, annál kevesebbet fogsz várni, CTGseket meg tudod kérdezni, hogy ki lesz ott és hánykor kezd, én 7re jártam, igy első voltam általában, utana atsetaltam az UHhoz. Én nem jelentkeztem be sehol, mivel tulhordas volt. Nekem ezután meg kellett keresnem a választott dokimat és ő ranezett az eredményekre és 2 naponta meg is vizsgált és mondta, hogy,mi legyen. Akinek nincs választott dokija, úgy láttam, hogy a CTGs hölgyek hívták az ugyeletest és ő mondott "ítéletet".

2596. Gy.Rita
2013. szept. 13. 19:40

Sziasztok!

Tegnap voltam végre(először) a Mávba ultrahangon, jövőhét szerdára vagyok kiírva, annyit mondtak, ha addig nem szülök meg, akkor szerdán menjek be. De hogy hova, kit keressek, mire számítsak arról semmit... Tudtok esetleg segíteni? Párom elkísér,de vigyük a kórházi táskát?számítsak arra hogy befektetnek?Egyáltalán reggel menjünk és kezdjük ott a napot vagy ráérünk délután?

Egyébként szimpatikus volt az uh-n a nő, csak nem gondol arra hogy egy kis plussz segítség jól jönne ilyenkor :)

2595. Timcsoka23 (válaszként erre: 2594. - Mgesa)
2013. szept. 12. 16:52
Köszi szépen a gyors és tartalmas választ!
2594. mgesa (válaszként erre: 2593. - Timcsoka23)
2013. szept. 12. 16:42

Minden hónap 1., 3. és 4. szerdáján 13 órától szülőszobalátogatás van, illetve a 3. szerdán ezt követően 14 órától neonatológiai ismeretekről előadás. A hónap 2. szerdáján este 6 órától pedig a nagy szülésfelkészítő előadást tartják meg, szó volt az őssejtfagyasztásról, aztán volt egy aneszteziológiai témájú rész (főleg eda, kicsit spinál), nem is igazi előadás volt, hanem inkább kérdezz-felelek, és utána még be lehetett menni szülőszobát is nézni.

Minden pontosan ki van írva a szülőszobán a 3. emeleten is, az előadás maga a G épületben van a 2. emeleten az előadóteremben, a Podmaniczky utca felől kell bemenni, és ott rögtön fel a lifttel. a szülőszoba bejáratán van még egy lista a szülőszobás felszerelésről.

2013. szept. 12. 14:29
Bocsi csajok hogy megint csak ezzel zaklatlak benneteket de elérkezett az idő számomra és egyik ismerősöm számára hogy most már megnézzük a szülőszobát. Ki tudja mikor van a következő látogatási idő?
2592. Gy.Rita (válaszként erre: 2591. - Mgesa)
2013. szept. 12. 13:45

Köszönöm! :)

Reméljük nem kell már sokat várni!

2591. mgesa (válaszként erre: 2590. - Gy.Rita)
2013. szept. 11. 15:00

Kitartást és könnyű szülést Neked! Ha a babod csipkedi magát, akkor egy napon szulethet az én kisfiammal, szeptember 14-én.:-)

Hihetetlen, hogy már egy éves lesz és egy éve szultem... Elő is törtek az emlékek, jó nosztalgiázni...:-)

2590. Gy.Rita
2013. szept. 11. 14:03

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, sokat segítettetek! :) a cumi és a kesztyű a csomagban van már, inkább legyen nálam és ne kelljen használni,minthogy felkészületlen legyek :D

Most már csak hátra kell dőlni és várni,hogy Babóca kibújjon :D

2589. katie_rose (válaszként erre: 2588. - Silu)
2013. szept. 10. 20:13
Bocsi az elütésekért, csak az ölemben volt a kisfiam :D
2588. Silu (válaszként erre: 2587. - Katie_rose)
2013. szept. 10. 19:20
köszi :)
2587. katie_rose (válaszként erre: 2585. - Silu)
2013. szept. 10. 19:13

A saját esetemet tudom leírni:

Anyukámmal szültem, az üvegfal mögül nézhetett. véres rész nem nagyon lát onnan mert kitakarnak a dokik, műtősök. A babát oda viszok,ahol ő van, szóval konkrétam ő vágta rövidebbre a köldökzsinórt. megtisztogatják, becsomagolják a picit és odaviszik a fejedhez pár percre,hogy megpuszilgasd, nekem az egyik kezem is "visszaadták" (le vagy kötözve) hogy megsimizzem.

Utána elviszik, téged összevarrnak és utána néhány órát hármasban tölthettek a szülőszobában :)

2586. Silu
2013. szept. 10. 16:42
Azt elfelejtettem írni, hogy holnap töltöm a 36.hetet és még hál istennek "szabadlábon" vagyok.
2585. Silu
2013. szept. 10. 16:38

Sziasztok. ha mindenki úgy akarja én is a Mávban fogok szülni, illetve eddig úgy néz ki hogy császározni fognak.ikreket várok.

Ma voltam előszőr a korházba laboron, meg uh-n de egy kissé eltévedtem benne, nagyon remélem, hogy minden rendben fog zajlani.

Mostmár nagyon kezdek parázni.

Ha jól olvasom császárnál nem lehet bent apuka csak egy üveg fal mögött?

Megmutatják a babákat vagy elviszik rögtön? Tud vki ezekről vmit?Velem lehetnek a gyerekek?

2584. katie_rose (válaszként erre: 2583. - Orcalin)
2013. szept. 10. 10:48
De jó,hogy írtad! Én is vittem cumit és kesztyűt! A cumi megváltás volt néha. :D
❮❮ ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook