Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) fórum

ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)

❮❮ ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... ❯❯
2643. katie_rose (válaszként erre: 2642. - Pimpa81)
2013. szept. 25. 16:03

Azt mondják,hogy előre csak egyet vegyél,mert kiszámíthatatlan a cicik mérete. :)

Én végül nem is vettem. Annyira kényelmetlen volt minden az elején. szóval sima sportmelltartó később meg már a régi melltartóimat hordtam. :)

2642. Pimpa81
2013. szept. 25. 15:58

Lányok,szoptatós melltartóból mekkora kell majd kb?Az kell már a kórházba is?

Én egy pár hete vettem már,de csak azért mert le volt értékelve 390 Ft-ra a C&..ban.Csak az a baj hogy 90-es :(

Óriásinak tűnik!Nekem sokat nőtt a mellem,mindenki mondja,néha már most kicsinek érzem az M/L sportmelltartót.Én kb 80-as méretet hordok nem terhesen.

2641. Gy.Rita (válaszként erre: 2625. - Daphnee)
2013. szept. 25. 10:10

Szia!!

Pelenka,popsitörlő,textilpelus mindenképp kell!

Rugi,body rakj be 2-3 darabot, de ha nem viszel akkor tudnak adni, vagy ha esetleg váltásra van szükség!

Egyébként minden feltétel adott,hogy ellásd a babádat, de jó ha ott van a tatyóban!

2640. Gy.Rita
2013. szept. 25. 10:07
Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációt és jókívánságot!!! :) Viszont kívánom mindannyiótoknak!!!
2639. katie_rose (válaszként erre: 2633. - Daphnee)
2013. szept. 25. 09:59
Adnak ha nem viszel! Azért kérik,mert már nincs túl sok és azok is mennek tönkre (hiányzik egy-egy patent ilyesmi). Csak mikor viszik fürdetni a picit,mindig szólj,hogy saját ruha, különben véletlenül beteszik a közösbe :)
2638. katie_rose (válaszként erre: 2632. - Panndi)
2013. szept. 25. 09:58
Szeretném ha minimum 3 év lenne Beni és a tesó között. Aztán ha kedvet kapunk egy harmadik babához,akkor már mindegy,de elsőre szeretném ha ovis lenne Beni mire jön a pici,hogy ne rokkanjak bele. És a picivel is tudjak kettesben érdemi időt tölteni :)
2637. csvmarcsi (válaszként erre: 2622. - Tlinda3)
2013. szept. 24. 22:02
Gratulálok és jó egészséget kívánok! :)
2636. csvmarcsi (válaszként erre: 2617. - Gy.Rita)
2013. szept. 24. 21:59
Szívből gratulálok és örömteli babázást kívánok! :)
2635. csvmarcsi (válaszként erre: 2612. - SHM27)
2013. szept. 24. 21:55
Gratulálok és örülök a jó tapasztalatoknak! :) kb 4 hét múlva én is ilyen feltételekkel leszek ott vendég. :)
2634. Daphnee (válaszként erre: 2629. - Pimpa81)
2013. szept. 24. 21:28
Az idővel van mindig gondom... csak ritkán jutok ide, akkor is szaladok tovább. Van egy 3 évesem, aki nem nagyon tűri hogy én itt ücsörögjek :)))
2633. Daphnee (válaszként erre: 2630. - Katie_rose)
2013. szept. 24. 21:26

Köszi! :)

Akkor a body-rugi újdonság, 3 éve még nem kellett.

Sejtettem hogy fizetős, majd utánajárok, hátha nem horror.

2632. panndi
2013. szept. 24. 21:11
Mikorra tervezitek a tesót?
2631. katie_rose (válaszként erre: 2622. - Tlinda3)
2013. szept. 24. 18:37
De jó! Remélem mire mi odaérünk a tesóval majd egyszer, akkor is ez a "banda" lesz :)
2630. katie_rose (válaszként erre: 2625. - Daphnee)
2013. szept. 24. 18:36

Én úgy tudom van 1 ágyas szoba (1 db) és fizetős.

Babának vinni kell pelenkát, popsitörlőt, bodyt-rugit(adnak ha valamiért nincs, vagy mind balesetes lesz) , sapit, kesztyűcskét, textilpelust, cumit esetleg. :)

2629. Pimpa81 (válaszként erre: 2628. - Daphnee)
2013. szept. 24. 15:40

Csak amit szülésre kell vinni,az van rajta.

én itt már sokat visszaolvastam és a lányok már leírtak pár hasznos dolgot ami érdemes vinni(pelus,positörlő,ruha a babynek...stb)Ha van időd picit olvasgass vissza :)

2628. Daphnee (válaszként erre: 2627. - Pimpa81)
2013. szept. 24. 14:00

Ó, az kár :(((

akkor azon csak az van amit szülésre kell vinni? Azt hittem ki van irva az is amit a gyerekágyra.

2627. Pimpa81 (válaszként erre: 2626. - Daphnee)
2013. szept. 24. 13:50

Úgy tudom nincs 1 ágyas szoba :(

Nekem csak a szülőszobára kiakasztott lista van meg azt még tavasszal lefotóztam.

2626. Daphnee
2013. szept. 24. 13:28

És még egy kérdés...

Lehet-e kérni 1 ágyas szobát? Tudom nem szálloda, de nekem jobb lenne...

2625. Daphnee
2013. szept. 24. 13:26

Sziasztok!

Épp ma voltam 30. heti uh-on, majd felmentem a szülőszobákhoz hogy leírjam a friss listát, mit is kell hoznom majd magammal. Hát nem jártam sikerrel, mivel megint le volt tépve ez a papír :( Gondolom 3 év alatt változtak a dolgok, valaki esetleg le tudná írni nekem? Próbáltam visszakeresni, de nem találtam :(

Igazából a szülőszoba nem is érdekes számomra, mivel császár lesz sok időt nem fogok ott tölteni, inkább az az érdekelne a gyerekágyas osztályon mit kérnek.

A pelenka, popsitörlő az biztosa kell, de a többi?

2624. Pimpa81 (válaszként erre: 2623. - Timcsoka23)
2013. szept. 24. 13:05
És remélem maradnak februárig legalább :)
2013. szept. 24. 11:14
Akkor valószínűleg már lecserélődtek azok a csecsemősök és nővérek akiket többen nem kedveltek mikor éppen ők szültek, remélem decemberbe én is pozitív élményről számolhatok be.
2622. Tlinda3
2013. szept. 24. 09:53

Sziasztok!Látom most másoknak is jó tapasztalatai vannak, de azért én is elmesélem a 2 hete történt császármetszésünk történetét.Miután az első két kisfiam is császáros volt így a 3. szülésnek is így futottunk neki.A dokimmal mind a 3 szülés másik korházban volt ezért van összehasonlítási alapom! :-) A szülőszobán minden nagyon szép és mindenki kedves volt velünk,hiányzott 1 leletem ezért arra várni kellett amíg újra megcsinálták,így kb.4,5 órát voltunk ott,aztán vittek a műtőbe,ott kaptam meg az érzéstelenítést,végig mondták,hogy mi fog történni,a párom egy ablakon keresztül figyelte az eseményeket és végig a kis manóval volt. Amikor letelt a 2 óra amit 3-ban tölthettünk,letoltak a megfigyelő szobába és a párom kipakolta amire szükségem lehet. A nővérke egész éjjel járt be hozzám töltötte a Vízes poharam ha kifogyott és nézte a hasamat, és mindent amit kellett! (nem pénzért!!)

Hatkor kimentünk zuhanyozni és utána át a végleges szobába,kicsit rosszul lettem,de végig velem volt és segített! A csecsemős nővérek is segítőkészek voltak, ha bármi kérdés felmerült elmondták, megmutatták.

Senkire nem lehet egy rossz szavam! Remélem tudtam ezzel kicsit segíteni a még szülés előtt lévő kismamáknak!

2621. Pimpa81 (válaszként erre: 2617. - Gy.Rita)
2013. szept. 24. 09:12
Gratulálok Nektek,jó olvasni pozitív tapasztalatokat.
2620. barbidu76 (válaszként erre: 2616. - Pimpa81)
2013. szept. 23. 22:20
én úgy emlékszem hogy nekem az orvos készítette el, ő igazolta, hogy betöltöttem a .. napot.
2619. panndi
2013. szept. 23. 21:32

Rita, gratulálok :) A legnagyobb lányom is 18-án született, de ő már hat éve :)

Csütörtökön újra Honvéd Anytj Klub a kórházban: , Podmaniczky utca 109-111. II. emeleti előadó terem (Podmaniczky utcai bejárat felől).

Téma: "Csak az a jó anya, aki szoptat?"

[Leírás]

Mi van akkor, ha minden erőfeszítés ellenére nem sikerül a szoptatás és tápszert kap a baba? Vagy ha az anya bármilyen oknál fogva nem szeretne szoptatni? Hogyan lehet igény szerint gondozni és tápszerrel tápláni a kisbabát? Klubunk nem csak a szoptatásról szól, ezért nagy szeretettel várjuk azokat az édesanyákat is, akik nem szoptatnak, de megértést, válaszokat szeretnének babagondozással, neveléssel kapcsolatos kérdéseikre is.

Gyertek, babákkal is, nagyobb gyerekekkel is :) (Én voltam már mind a néggyel egyszerre ;) )

2618. katie_rose (válaszként erre: 2617. - Gy.Rita)
2013. szept. 23. 15:31
Gratulálok a picihez és szuper,hogy ennyi pozitív élménnyel tértél haza a kórházból! :)
2617. Gy.Rita
2013. szept. 23. 15:02

Sziasztok!! Látom vannak akik pozitív élményekkel távoztak a Máv kórházból, szeretném az ő táborukat gyarapítani.

18-ára voltam kiírva és mint a nagykönyvben, hajnali 5kor elis folyt a magzatvíz,vőlegényemmel autóba pattantunk és 20 percben belül bennt is voltunk.Felvették az adataimat és nst-re kötöttek, megvizsgált egy doktornő és befektettek a szülőszobába.Mindenki kedves,türelmes és segítőkész volt.A doktornő és a szülésznő is barátságos volt, vajúdás alatt segítettek, ott ültek mellettem többnyire, beszélgettek velem.(nem hálapénzért cserébe)

Beöntést ugyan nem kaptam, de epidurális fájdalomcsillapítót 3at is, bár csak egyre volt igényem, a másik 2 nem is használt...Apró gátmetszésre is szükség volt,dehát első szülöttnél szinte biztosan lehet rá készülni.

A 9 órás vajúdás természetesen fájdalmas és kimerítő volt, de miután a hasamra tették a kislányomat,egy másik univerzumban éreztem magam, már semmi sem számított:)

Párom végig mellettem volt, ő kapta meg a babót amég engem összeraktak, a 2 órás megfigyelésen.a csecsemős nővér nagyon aranyos volt, de ezt a 3 nap alatt az összes orvosra,gyerekorvosra,nővérre,csecsemősre,védőnőre elmondhatom, még a takarítónénik is beszédesek,szimpatikusak és kedvesek:) a szobában tartozkodó másik 2 kismami is így látta, nem én vagyok túl jóhiszemű, nagyon kellemes meglepetés volt számomra, annyi rosszat hallani...

Az apás szülést viszont csak ajánlani tudom(vagy legalább egy hozzátartozó)mert rengeteget számít,hogy van ott valaki aki segít,akár információt cserélni, akár a begörcsölt vádlidat kimaszírozni,vagy épp megitatni!

délután 6ra kerültem fel az osztályra és hagytak volna pihenni, csak 22 órakor hozták a kicsikémet, persze aludni ilyenkor nem lehet, újra és újra játszódott bennem az a nap, alig vártam,hogy láthassam.

Hát a kajáról mit mondjak, 3 napból egyszer se mentem ebédelni,mert nem volt fogamra való, de egyébként a szobatársak szerint egész ehető.

Látogatás reggeltől estig van,bár csak a folyosón,de üvegen keresztül láthatják a csöppségeket.Átfogóan ennyi az élmény, már itthon vagyunk, egészségesen,boldogan.A gátseb lassan de gyógyul, nem olyan vészes mint gondolná az ember, panaszom nem volt és most sincs, a derékfájáson kívül, nem érzem hogy a szerveim visszaállnának, vagy hasonló, tényleg szieszta :)

Remélem segít a beszámolóm a kismamáknak, akik bizonytalanok és félnek, én is féltem...mindenki szerintem :)

Jó egészséget, kitartást és szertetetteljes babázást kívánok mindenkinek!!!!!

2616. Pimpa81
2013. szept. 23. 09:28
Még egy kérdés, a családi adókedvezményhez tudnak nekem ott helyben kiadni igazolást?Vagy ezt majd az orvosom elkészíti?
2615. katie_rose (válaszként erre: 2613. - Pimpa81)
2013. szept. 20. 11:30
Ha nem viszed nem baj! Már amennyiben a MÁV-ban csinálták a vérvételt. Nekem ott csinálták és a doki egyszerűen megnézte a gépben! (azért nem vittem,mert az uh előttre már nem kaptam időpontot a nőgyógyimhoz)
2614. Timcsoka23 (válaszként erre: 2613. - Pimpa81)
2013. szept. 20. 10:09
Igen vinned kell az APF eredményt.
❮❮ ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook