Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) fórum

ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)

❮❮ ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... ❯❯
2583. orcalin
2013. szept. 9. 23:06

A dokim nekem azt mondta, hogy kórházi protokoll az egy hét. Méhszájérlelő zselét kaptam, de nem használt semmit, így császár lett - de azt is vérprofin csinálják.

Katie_rose remekül összeszedte, hogy mit érdemes bevinni a babának, csak két apróságot tennék hozzá, bármelyik nélkül is megleszel, de nekem hasznosak voltak:

- babakesztyű (nem kis megrökönyödésemre óriási karmai voltak a babámnak, így nagyon jól jött)

- cumi (még terhesen elhatároztam, hogy az én gyerekem márpedig nem fog cumizni, háááát, a második éjszakára már vetettem egyet a férjemmel...)

A szülésznők tündériek, a gyermekágyas osztály nővéreinél már vegyesebb a kép, a csecsemősöknél pedig nyomulni kell, mert maguktól nem jönnek. Azt javaslom én is, amit katie_rose korábban, akkor kell kérni valamit, amikor reggel a viziten az orvosok is ott vannak (külön járnak a nőgyógyászok és külön a gyermekorvosok). Amúgy pedig pikk-pakk kiderül, hogy ki a jó fej.

Az béna egy kicsit a rendszerben, hogy a nővérhívóval a gyermekágyas nővéreket tudod hívni. Vagyis ha csecsemősnővérre lenne szükséged, akkor ki kell menni hozzájuk. Namost vannak helyzetek, amikor ez nem egyszerű... De megvannak az előnyei a többágyas szobának is: mikor elsőgyermekes anyaként zűrbe kerültem az egyik szobatársam "kirohant" és hívott nekem egyet.

2582. panndi (válaszként erre: 2579. - Gy.Rita)
2013. szept. 8. 21:08
Én dokim is egy hetet várt, bár erre csak négyből egyszer volt szükség, a többiek már fürgébbek voltak :)
2581. katie_rose (válaszként erre: 2579. - Gy.Rita)
2013. szept. 8. 20:58

Nekem a kiírt napon indított a dokim,mert eleve ügyeletes volt (épp kapóra jöttem...). Ez persze nem volt így kimondva,csak elküldött egy csomó vizsgálatra és kérte,hogy szóljak ha megvannak. Aztán reggel a liftben összefutottunk és annyit mondott ne egyek,mert hátha lesz valami...

Naná,hogy lett.. Már vártam a végét. Nem tiltakoztam. :)

2580. mgesa (válaszként erre: 2579. - Gy.Rita)
2013. szept. 8. 19:43

Szia!

Nem tudom, hogy orvosfuggo-e, vagy kórházi protokoll, de az én dokim 1 hetet engedett rahuzni a kiírt napra, meg is mondta előtte, hogy ez a maximum (nyilván itt mst olyan esetről beszélünk, ha minden rendben van és nem indokolja más a meginditast.)

Ahogy tulhordasba kerülsz, onnantól minden nap CTG és minden másnap UH és vizsgálat a kórházban, illetve ha nyitva a mehszaj, akkor amnioszkopia is, ez alapján dönt a doki, hogy hazamehetsz-e.

Ha ekkor sem tortenik meg semmi, akkor a megbeszélt napon menni kell a szuloszobara, ahol altalabab két lehetőség van: ha már kicsit nyitva a mehszaj, akkor burokrepesztes és hajrá, ha nem, akkor előző este kell bemenni, feltesznek mejszajerlelo zselet, ami jó esetben reggelre minimálisra nyitja a mehszajat, és akkor burokrepesztes.

Nekem végig zarva volt a mehszaj, de az "ultimátum" utolsó napjara 1 ujjnyira kinyílt, ekkor a dokim megkérdezte, hogy akarok maradni, vagy várjunk meg, amíg lejár a határidő? Én maradni akartam, így burkot repesztett és 6 óra múlva megszületett a kisfiam :-)

2579. Gy.Rita
2013. szept. 8. 17:35

:D:D azt mondják a séta jót tesz, így megúszhattad a lépcsőzést! :D

Eszembe jutott még egy kérdés, a kiírt napnál mennyit "engednek" túlhordani, szóval, befektetnek a kiírt napon, vagy majd megyek ha megyek?

Gondolom van egy adott idő amikor már megindítják, de mennyi? :)

2013. szept. 8. 08:25
Mi jo messze parkoltunk az 56osok teren. De nem fajasokkal erkeztem igy azert nem volt gond a seta:)) a penteki ugyeletes banda nayon rendes :D hatha...:)
2577. Gy.Rita (válaszként erre: 2576. - Katie_rose)
2013. szept. 7. 22:41

Na ennek örülök!Pont ma mentünk el párommal, hogy informálódjunk arról,hol lehet parkolni, hol kell bemenni, hova kell rohanni ha szülés van :D

Láttam ajtóra kiakasztva egy listát,hogy mit vigyek magammal, saját részemre, de arról nem volt szó babónak mit kellene vinni, szóval külön köszönöm a gyors választ! :D

Hát szülés vagy császár, bármi is legyen csak rendben forogjon le minden!

Én terhesrendelésre Szentendrére járok, így esélyem sincs hogy ismert orvos legyen bennt, de neked mázlid volt akkor! :D

2576. katie_rose (válaszként erre: 2575. - Gy.Rita)
2013. szept. 7. 10:57

A nővérek nem is kedvesek.(a legtöbb) De a szülésznők nagyon!!! :) Az orvosokat az ottlétem alatt mindenki dicsérte,pedig sok anyuka volt fogadott doki nélkül. Nekem sem volt fogadott orvosom,viszont annál szültem,aki az egész terhesgondozásom csinálta. :) (pont ügyeletes volt..micsoda véletlen..:)... indított szülés..)

Apuka bent lehet. Ha császár lenne,akkor meg üvegfal mögül nézheti.Ruhát nem kell vinni talán. (én anyummal vajúdtam aztán császár lett)Végig a saját ruhájában volt. Nem küldték ki mikor vizsgáltak vagy ilyesmi, végig ott volt.

Apukának amúgy szendvicset és kényelmes cipőt tegyetek be,mert lehet,hogy pikk-pakk megszülsz,de az is lehet,hogy eltart egy ideig :)

2575. Gy.Rita
2013. szept. 7. 10:28

Köszönöm! :) Remélem minden simán fog menni, ez biztató, mindig csak rosszakat mondanak a nővérekre és a doktorokra!

És a látogatás egyébként hogyan zajlik?

Mi apás szülést tervezünk, engedik minden további nélkül? Esetleg neki kell valami felszerelést vinni?(váltóruha, stb)

2574. katie_rose (válaszként erre: 2573. - Gy.Rita)
2013. szept. 6. 20:45

Nincs mit! Könnyű szülést neked! :)

Ja és ne izgulj! Az ügyeletes dokik is kedvesek . A szülésznők pedig mind szuperek!

2573. Gy.Rita (válaszként erre: 2572. - Katie_rose)
2013. szept. 6. 20:16
Köszönöm szépen a tanácsot!!!! :)
2572. katie_rose (válaszként erre: 2571. - Gy.Rita)
2013. szept. 6. 20:03

Szia!

Ami kell: pelus, popsitörlő, textilpelus, 3-4 body, 3-4 rugi (ha nem viszel azért nem marad pucér a baba :) és azért kell több,mert előfordulhat,hogy átázik a pelusa). A babának törcsi nem kell,mert nem te fogod fürdetni illetve takaró sem nagyon,mert őrült meleg van a gyermekágyas részen :))

2571. Gy.Rita
2013. szept. 6. 17:43

Sziasztok!!!

Nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg,amég olvastam a fórumot, de maradtak nyitott kérdéseim, ha esetleg tudnátok segíteni, nagyon hálás lennék!

Nincs választott orvosom, így a Máv ban fogok szülni, mert kerületileg oda tartozom.

A kérdésem a következő, mit kell pakolnom a babónak a kórházi csomagba? Pelenka, törlőkendő,ruhák,törölköző,takaró, mi az amit biztosítanak, mi az amit magamnak kell vinnem? 2 hét múlva esedékes a szülés, első babámat várom.

Előre is köszönöm a segítségeteket!!!!!

2570. Judystar (válaszként erre: 2569. - Katie_rose)
2013. szept. 4. 21:20
Tééényleg :D Jó el gondolás!
2569. katie_rose (válaszként erre: 2568. - Judystar)
2013. szept. 3. 21:55
Nem is értem minek teszik rájuk arra a kis időre. Habár van egy tippem. Így a kimerül anyukáknak nem kell bénázni,hogy hogyan fogják meg elsőre. :D
2568. Judystar (válaszként erre: 2556. - Katie_rose)
2013. szept. 3. 17:49
Nálam is ugyan így volt megszületés után pólyába hozták oda.Sajnos nem tudott velem lenni az nap éjszaka mert nem engedttek le a szülőszobáról,de a gyerek doki néni aranyos volt mert meg kértem picit had láthassam és elintézte és akkor már pokrócba volt be csavarva meg kis sapi.
2567. katie_rose (válaszként erre: 2566. - Schwanjeanne)
2013. szept. 3. 15:19
A lényeg,hogy bejutottál :)
2013. szept. 3. 10:46

na hát attól még jó, hogy tisztábban lásson az ember :) plussz a megkevesebbedett magzatvízről (bár jó ég tudja mit jelent ez most) is jó tudni, meg a többi egyéb dologról amit elmondott, leírt a hölgy :)

egyébként időpont kell, de ha a dokid, az aki, akkor gond nélkül fejet hajtanak, "persze jöjjön csak" :))) na mind1, lényeg, hogy a dokim neve mint valami bűvös kulcs, úgy működik :D

2565. panndi
2013. szept. 2. 13:41
Szerintem mindegy ez a becslés, bár én is mindig nézegettem, hogy hány kg lehet :D
2564. katie_rose (válaszként erre: 2563. - Schwanjeanne)
2013. aug. 31. 21:54
A vegen mar annyira nem lehet megjosolni. Mert a csontot merik meg de nem tudni mennyi husi van rajtuk :) az en babamnak pl nagy volt a fejecskeje ezert 4,5 kilos babat josoltak mar a vegen :))) vegul 3,8 kg lett. Ez is sok de azert nem mindegy.:))
2013. aug. 31. 07:45
:) engem csak az idegesít, hogy nem nézi meg mekkora pontosan... persze az is csak valszeg egy nagyjából érték, de azt is jó lenne tudni :))) szerintem...
2562. katie_rose (válaszként erre: 2561. - Schwanjeanne)
2013. aug. 30. 21:01

Én voltam a 32. 38. 40. héten is :D Én nem volt fogadott orvosom sem, simán a Honvédba jártam. :)

De a kisfiam elég nagy volt,meg nem is akart kibújni, így szemmel tartotta a doki. :D

2561. schwanjeanne (válaszként erre: 2560. - Katie_rose)
2013. aug. 30. 17:09
én is nagyon örülnék, ha ez csak amolyan csekkolás lenne. de kivágtam a hisztit, mert az utsó uh-m a 33.héten volt, amit a doki csinált és ő mindig csak a fejét és a combját méri meg... ebből nem tudjuk, hogy mekkora. ill én csak maszekban voltam még bőven előtte uh-n, akkor mondták, hogy mekkora pontosan a gyerek. azóta semmit sem tudok!!! szerintetek nem volt jogos a "kérelmem", hogy hagyj menjek már uh-ra?
2560. katie_rose (válaszként erre: 2559. - Schwanjeanne)
2013. aug. 30. 15:28
A 38. heti uh amolyan extra uh volt az én dokimnál. Csak lecsekkolták,hogy még mindig óriásbébim van-e. Szerintem nekem sem volt időpontom.:)
2559. schwanjeanne (válaszként erre: 2558. - Vszani)
2013. aug. 30. 12:24
:) köszönöm szépen a gyors választ :) remélem így lesz :D
2558. vszani (válaszként erre: 2557. - Schwanjeanne)
2013. aug. 30. 12:19

SZia,

Szerintem nyugodtan üllj oda. Mikor voltam a kórházi UH-n előtte kértem időpontot és semmit nem számított. "Jöhet a következő" felszólítással jutottunk be.

Rákérdeztem, hogy nem-e gond, hogy 30 perccel hamarabb jöttem, mint az időpontom volt és mondták, hogy nem, ők azt nem figyelik. Egyébként az időpontokat egy kockás füzetbe írják be, szerintem ők maguk sem tudják elolvasni :) olyan kusza volt abban minden.

2013. aug. 30. 12:13

Sziasztok!

Abban szeretném a segítségetek kérni, hogy a dokim mondta h hétfőn reggel 7 körül menjek ultrahangra, csak üljek oda és ennyi. De a genetikaira kellett időpont, ide nem kell? Sajna a telefont nem veszik fel, a szokásosan... kicsit kényelmetlenül érezném magam hétfőn, ha odamennék és leszúrnának :))

38 hetes vagyok :)

2556. katie_rose (válaszként erre: 2554. - HAH001)
2013. aug. 29. 18:27
Az én kisfiamat bepólyázták 9 hónapja a MÁV-ban. De csak addig volt rajta amíg a szülés után pár órát nálam lehetett. Mikor legközelebb láttam már sima rugiban volt. :)
2555. Ginfizz (válaszként erre: 2554. - HAH001)
2013. aug. 29. 16:53
A MÁV-ban nincs pólya/pólyázás, kis pokrócba tekerik be szorosan a babákat miután megszülettek, kapnak egy sapit is, de aztán mire felkerül az osztályra, a Te gondjaidra bízzák, tehát vagy csomagolod ugyan úgy a kis takaróba, vagy csak betakarod.
2554. HAH001 (válaszként erre: 2546. - Csakazertis2010)
2013. aug. 29. 16:21
Pólyázás volt nálatok, ha igen hagyományos vagy angol pólya?
❮❮ ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook