ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Tőlem nem kérték, de azért, mert a hatodik kerületben volt a polgári esküvőnk.
Egy szobatársam nem hozott papírt, azt mondták neki, ne foglalkozzon vele, majd a kórház kikéri utólag Vácról (neki ott volt az esküvője).
Én május végén szültem, amikor másnap jöttek anyakönyvezni, akkor kérték!
Én régebben szültem ugyan,de szintén kérték vagy ezt vagy az apaságit! :)
Bár még én nem szültem de szerdán voltam szülésfelkészítőn és ott adtak egy papírt amin az állt mit kell bevinni és azon az van hogy neked kell a papírt magaddal vinni és semmilyen elektronikus rendszeren nem kérik le.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy aki mostanában szült, attól kérték e a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot?
A vedőnőnk azt mondta két hónapja új, elektronikus a rendszer így már nem minden korhazba kérik, hiszen maguk is megtudják oldani. Csak kérdés hogy itt működik e így.
Megvarjak, hogy beinduljon. Vagy inditjak ha tulhordod. A mutet utan majd ha mar osszevarrtak akkor megkapod ket orara. Utana 6babamentes ora az orzoben. Aludj es igyal sokat! Onnantol vegig nalad lesz a pici :)
Nekem sem nagyon nézegették az első terhességnél. A 20. hét körül egyszer megnézte, meg a végén. A többieknél vérezgettem, ott sűrűbben ellenőrizte.
Nekem is csak a 32. hét környékén nézték először a méhszájat. Teljesen problémamentes volt addig a terhességem. "Csak annyi" a baj, hogy nem akar befordulni.
39. hétben vagyok. Faros a babám, így császár lesz, ha valami csoda folytán meg nem fordul. Nincs fogadott dokim.
Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor program császár van vagy megvárják, hogy beinduljon a szülés?
Császár esetén mennyi idő múlva kaphatom meg a babát? Ott lehet velem az örzőben?
Az én dokim a 32. héten vizsgált meg először alulról. :) Addig én is aggódtam. Nem mondta miért nem nézi meg legalább egyszer?
Sziasztok,A dokim már az elején tisztázta hogy nem szokott mszájat vizsgálni terhesgondozás alatt.Most mégis rámtört a para,mi van ha pont nálam történik valami baj?
Nekem ugyan nem tervezett volt,de szerintem akkor is külön kell pakolni. :) Műtét után ugyanúgy megkaptam 2 órára a babát nézegetni meg ismerkedni,mint mások.
Utána babát elvitték engem meg át az őrzőbe. Na itt jó ha a legfontosabbak külön szatyiban vannak,mert a párod fog neked kipakolni vizet(rengeteget kell majd innod abban a 6 órában!),betétet, csere hálóinget, bugyit, papucsot, zoknit, törcsit, valami kekszet vagy ropit (majd enned is kell mikor már mondják), hajgumit a zuhanyzáshoz, tusfürdőt, telefont. Ha otthon nem készíted külön pakkba,az én páromból kiindulva jó sokáig tartana az előrámolás. :D
Mikor a párod elmegy egy szülésznő fog neked segíteni amíg fekszel. Aztán segít lezuhanyozni, kiveszi a katétert. Összerakja a cuccaid és átkísér a szobába. Onnantól hozzák a picit is és neked kell ellátni :)
Mellesleg ha a babád nagyon sírdogál,akkor az őrzőbe is be fogják vinni hozzád párszor és a melledre teszik,hogy megnyugodjon :)
Sziasztok,
most vagyok 36 hetes, pakolásznám lassan össze a kórházi cuccunkat, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem hozzátok, főleg a császárosokhoz.
Tervezett császárom lesz. Ilyenkor nem kell külön pakolni a szülőszobai cuccot, ugye?? Mivel nem fogunk ott hosszú órákat eltölteni...
Elég 1 csomag nekem, meg max. a gyerkőc dolgai 1 másik kicsi táskába?
Mi történik műtét után? Apával hármasban azt a 2 órát a szülőszobán töltjük? És utána engem hova visznek?
Timcsoka23! Köszönöm szépen az info-t.
Jövőhéten szerdán azaz 9én lesz az egyik 18:00tól a G épületbe azon belül a második emeleten (én is fogok menni). Igen havonta két alkalom a másik meg utána való héten azaz 16-án de akkor 14:00tól és nekünk a barátnőmmel mikor ott voltunk információt kéni azt mondták hogy érdemes mindkettőre elmenni mert igen is más téma van mindkettőnél.
Sziasztok,
Olyan mamikat keresek, akik Dr. Farkas Bencénél szültek. Lszi írjátok meg privátba a véleményeket. Egyik ismerősöm nála szüle és szeretne róla többet tudni.
Köszi
Segítségeteket szeretném kérni, hogy október hónapban pontosan mikor lesznek a szülésfelkészítő előadások? Hány órától, és hol pontosan? Havonta 2 alkalommal szokott lenni, ugye? Ugyanaz a téma a két előadáson, vagy érdemes mindkettőre elmenni, mert másról szól?
23-28 hét között,mert akkor még viszonylag "egyben" belefér a baba a képbe. Tehát nem csak egy fél arc vagy ilyesmi látható egyszerre. :)
Én a 4DGenesis-ben voltam. De csak azért,mert kuponnal akciós volt éppen (5000 ft talán),ennek ellenére 1 óránál is többet voltunk bent és nagyon kedves volt a hölgy. :)
Én a Róbert Károly körútra jártam terhesgondozásra a dokimhoz (nem fogadott volt) és az uh a Podiban volt mindig. A beutalóra,amit a dokitól kapsz rá lesz írva egy telefonszám,amin időpontot tudsz kérni. Az uh-n néha baromi sokáig kell próbálkozni mire felveszik a telefont! 8 és 14 óra között próbálkozz! :)
Szia, A vizsgálatok a Podmaniczky utcában vannak,ott van a szülészet és a terhesgondozás.A bejelentkezéshez nem tudok segítséget nyújtani,mert még nem tartok ott.
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni, mert nemrég költöztem fel Újpestre (fogadott dokim nincs és okt. végére várom a babát). Azt már tudom hogy a Honvédhoz tartozom, de érdeklődnék, hogy 36-38. hetes ultrahangra, illetve CTG vizsgálatokra hol kell bejelentkezni, mert elég macerás lenne vidékre utazgatni. És nem nagyon látom át, hogy akkor a róbert károly krt.-on vagy a podmanicky utcában vannak-e a vizsgálatok! Előre is köszi.
SzÉp napot lányok,Mit mondanak a dokik mikor érdemes a 4D UH-ra menni?Hova érdemes?
Én egy váltás ruhát vittem, Peti a PIC-en ruha nálkül volt, vagy kórházi ruhában, utána is kórháziban végig, egyszer volt rajta saját, mikor éjjel átázott a ruhája, és nem volt kedvem kimenni újat kérni, akkor adtam rá csak sajátot.
Nem hagyják pucéran a babát ha nem viszel és leszidni sem fognak. :) Sőt, első alkalommal kórházi ruhában fogod megkapni a picit. De kérik a ruhát,mert nekik kevés van. 3 body és 3 rugi legyen a csomagodban szerintem .
sziasztok, visszaolvastunk és per pillanat nem tiszta, hogy a kicsinek kötelezően kell-e bodyt, rugit vinni, mert ha nem viszünk akkor nincs?
Én 175 vagyok és bizony nekem is hiányzott egy dobbantó! :))
Egyébként egy dolog van még,ami rossz volt szerintem... A szoptatás nekem csak ülve ment a császár után viszont nem volt egyetlen szék sem a kórteremben. :/ Az ágyon meg nem lehetett hátradőlni és a lábam is lógott..borzalmas volt.
Köszönöm a jókívánságokat!
Eszembe jutott valami ami nekem jól jött!! Én csak 156 cm vagyok és a császár után az ágyról való leszállást úgy könnyítettem meg, hogy bevittem a gyerekek kis mosdó fellépőjét, így nem kellett "leugranom" az ágyról! :-)
Köszi a tippeket lányok :) végülis elfér a táskában majd.
Én sima sportmelltartót hordok, bár brutálak lettek a melleim a terhesség alatt is de most főleg.a kórházba vidd el a melltartót mert kényelmesebb, bár én csak hálóingben voltam, mert annyira fájt a mellem,hogy képtelen léettem volna felvenni melltartót! :)
Nekem az elején kicsi volt, amit vettem, aztán 2-3 hónap múlva lett jó, az elején brutal nagyok lettek a melleim még terhessegez képest is... :-) Én vittem a kórházba, egyszerűbb volt így szoptatni, de az igazi "mellnovekedes" inkább csak a 3. nap kezdődött. Most meg mindig szoptatok, de a babám kb. 6-7 hónapos kora óta újra a regi méretű már a mellem.
További ajánlott fórumok: