Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) fórum

ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)

❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯
2703. Pimpa81
2013. nov. 5. 08:04
Tegnap a cukorterhelésen azt mondták a vv-n hogy kérik vissza a műanyag poharat amiből megittam a cukros lötyit. Még képesek újrafelhasználni?
2702. Pimpa81 (válaszként erre: 2701. - Mgesa)
2013. nov. 5. 08:03

Szia,

Hát igazából a szülészet-nőgyógyászat a régi Máv-ban van.Nekünk ajánlás alapján lett ott dokink.Először elmentem hozzá magánba hogy nyugodtan tudjunk beszélni,de szerintem mehettem volna a kórházba is ott is fogadott volna.de itt csinálják az UH-kat a vv és ha kell itt meg is tud vizsgálni.

A Róbert K krt-on soha nem voltam,így nyilatkozni nem tudok.

2701. mgesa
2013. nov. 4. 20:55

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnek kérni: barátnom a Honvedhoz tartozik és most fog majd először menni. Mivel tudta, hogy én ott szultem, így engem kérdezett, de én maganrendelesre jártam és nem tudtam neki válaszolni (neten meg persze alig találtunk valamit...).

Szóval:

1. Terhesgondozasra a Róbert krt. körútra kell menni (a havi beosztást megtaláltuk a neten)? Előre időpontot kell kérni telefonon?

Vagy a regi MAV-ba is lehet járni a nogyogyi ambulanciara? Mert erről a világom semmi nincs sehol, de sokat ültem ott anno és sokan várták ott, de semmilyen dokibeosztast vagy elerhetoseget nem találtunk.

2. Ha a Robert K. korutra jár, akkor ott egyáltalán nincs UH?? Mindig at kell menni a MAV-ba?

Köszönöm előre is!!

2700. panndi
2013. okt. 29. 09:11
Ami késik, nem múlik... ;)
2699. mgesa (válaszként erre: 2697. - Panndi)
2013. okt. 28. 19:33
Szivembol szoltal :-)
2698. katie_rose (válaszként erre: 2697. - Panndi)
2013. okt. 28. 15:39
Ugye? :)))
2697. panndi
2013. okt. 28. 14:01

Örülök, hogy minden oké :)

Jaj, már kéne lassan egy kistesó...

2696. Pimpa81 (válaszként erre: 2695. - Vszani)
2013. okt. 28. 13:19
Az jó!Minél hamarabb túl akarok lenni ezen a terheléses cukor vizsgálaton.
2695. vszani (válaszként erre: 2694. - Pimpa81)
2013. okt. 28. 10:44
Lent a betegfelvételen 7-től vannak és 7:15től már veszik is a vért.
2694. Pimpa81 (válaszként erre: 2693. - Panndi)
2013. okt. 28. 10:31

Sziasztok,

Megvizsgált és azt mondta minden OK :)

Azt mondta szedjek nyugodtan magnéziumot,akár 5-6 szemet is naponta.Így azért nyugodtabb vagyok.

A pihenés jót tett,hamar lefeküdtem aznap és másnap amikor mentem a kórházba,már nem is igazán fájt.

De érdekes mert sétálni,hosszabb távot menni,már nem esik jól :(

Jövő héten megyek cukor terhelésre.Hány órától lehet menni?Előtte a terhes ambulancián ki kell kérni valamilyen vizsgálati lapot,vagy egyből mehetek a vv helyiségbe?

2693. panndi (válaszként erre: 2690. - Pimpa81)
2013. okt. 26. 15:07

Mit mondott a doki?

Nekem a második terhességemnél feküdnöm kellett a 29. héttől, de nem volt gond végül, csak a 39. héten született a baba, nyugi :)

2692. mgesa (válaszként erre: 2691. - Mgesa)
2013. okt. 24. 15:08
Ja, a lábam nekem is sokat gorcsolt meg napi 2 mg tablettával is, a doki azt mondta, hohy akár 4 is mehet, mert tuladagolni nem lehet, max egy kis hasmenessel kijön. És tényleg, napi 3-mal már nem gorcsolt a labam.
2691. mgesa (válaszként erre: 2690. - Pimpa81)
2013. okt. 24. 15:05

A legfontosabb, hogy NYUGI!! És pihenj, amennyit lehet. Nekem is végig voltak kisebb-nagyobb görcsök, hasam kb. a 18-20. hétig végig fájt, szinte gorcsolt, állítólag a mehszalagok nyúlnak ilyenkor, ami fura, mert nekem a legelejetol már fájt, mint mikor megjött előtte... Nyugodtam vegyél be több magneziumot, azzal nem okozhatsz bajt, nekem a dokim a béres magnezium-b6-ot javasolta, mert abban joval több mg van, mint a magne b6-ban.

Mindenképp menj el dokihoz, remélhetőleg holnap megnyugtat, hogy minden oké, addig meg lazits, és főleg ne olvass az interneten mindenfelet, nehogy beparazz :-) Ha gorcsolsz, akkor pedig menj meg ma dokihoz!

2690. Pimpa81
2013. okt. 24. 12:03

Sziasztok,most kezdte a 23.hetet.És hajnalban jobban fájt most a forgolódásnál a pocakom mint eddig.Sehogy sem találtam a helyem,vettem be magne b6 vitamint is,de még mindig nem a legjobb:( Holnap megyek reggel a dokimhoz,megnéz hogy mi a helyzet.Most nagyon aggódom,nehogy baj legyen :(

Nincs vérzés,meg görcs sem csak néha fáj.Aludni is nagyon keveset tudtam aludni, és a hétvégén a lábam is begörcsölt.

Volt valakinek hasonló?Nagyon félek nehogy kinyíljon a méhszáj :(

2689. Foxyka (válaszként erre: 2688. - Timcsoka23)
2013. okt. 22. 18:17
Rendben! Köszönöm szépen! :)
2688. Timcsoka23 (válaszként erre: 2687. - Foxyka)
2013. okt. 22. 17:43

Szia!

Ami az ikerterhességet illeti a kérdésedre én nem tudok választ adni, viszont a következő előadás és szülőszoba nézés november 13-án lesz. Mert minden hónap második szerdáján van 18kor és van ami a másik héten szerdán van azaz november 20 akkor azt hiszem gyermekorvos ad előadást az pedig 14kor.

2687. Foxyka
2013. okt. 22. 15:13

Sziasztok!

23. hetes ikerterhes kismama vagyok. Azt hallottam, hogy ikerterhesség esetén 30-32 hét körül befektetnek akkor is, ha nincs semmi gond. Nem tudjátok mi a szokás a itt a korházban? Itt is befektetik a kismamákat? Illetve mikor lesz legközelebb előadás és szülőszoba nézés? Hiába kerestem nem találtam a szülészet honlapját, esetleg be tudná valaki linkelni?

Üdv: Móni

2686. Böbe071 (válaszként erre: 2682. - 06ab402fd7)
2013. okt. 21. 22:32
SZia én 42 voltam tavaly amikor ott szültem utoljára 12 éve vidéken Én ugymond be mentem és elcsiptem a világ legkedvesebb dokiját ha érdekel irj! JA és 3 . császár 5 gyerek)
2685. katie_rose (válaszként erre: 2684. - Csvmarcsi)
2013. okt. 20. 21:07

Gratula!!! :)

Remélem írsz majd részleteket is ha picit összeszedted magad és épp alszik a pici! :))

2684. csvmarcsi (válaszként erre: 2668. - Katie_rose)
2013. okt. 19. 20:34
Köszi. Képzeljétek 11én megszületett. Elindult magától! :) Már itthon babázunk. :)
2683. csvmarcsi (válaszként erre: 2669. - Ujucus)
2013. okt. 19. 20:32
11-én szültem ügyeletes dokinál császárral. Kérték ezt a házassági papírt.
2013. okt. 16. 13:13

Sziasztok!

10 hetes veszélyeztetett terhes kismama vagyok. A régi Mávba járok gondozásra és némi információra lenne szükségem. 13 éve szültem ott utoljára és az akkori orvosom már nyugdíjba vonult, ezért kénytelen voltam máshoz menni, de a második alkalommal kiderült, hogy ő meg jövőre külföldre megy dolgozni... Most éppen a harmadik dokihoz megyek majd, de róla semmit nem tudok. Ha esetleg bárkinek információja lenne Harsányi doktorról, azt szívesen venném, mert lassan azért jó lenne valakinél lehorgonyozni, tekintve, hogy jönnek a nagyobb vizsgálatok, magzatvíz vétel a korom miatt és bizony örülnék, ha nem kéne minden alkalommal elmesélnem az újabb orvosnak az életem történetét. Előre is köszönöm a segítségeteket!

2681. kilakik (válaszként erre: 2679. - MeninaH)
2013. okt. 13. 20:06
Köszönöm a gyors és részletes választ! :) Ha esetleg még lesz kérdés, lehet megkereslek vele!
2680. panndi
2013. okt. 13. 19:48

Gratulálok :)

Erika két szülésemnél is benn volt, ő mindenféle motiváció nélkül is egy tündér, a második gyermeket szültem nála, a negyediknél meg csak bejött, mert épp benn volt :)

Mónika is nagyon aranyos, ő a Honvéd Anyatejklub egyik szervezője :)

2679. MeninaH (válaszként erre: 2677. - Kilakik)
2013. okt. 13. 18:38
Mivel a dokim jó volt, és a csecsemősökön és az ügyeletes dokicsajon kívül mindenki kedves volt, ezért én elégedett vagyok, a következőt is ott szülném! És köszönöm szépen a gratulációt! Szép napot kívánok!H.
2678. MeninaH (válaszként erre: 2677. - Kilakik)
2013. okt. 13. 18:34
Szia! Hát hol is kezdjem...:) hajnal 2-kor ébredtem fájásokra, kb 4-re már rendszereződtek 10p-sekre.5-re már a kórházban voltunk, ahol még épp a nem túl kedves és megfáradt éjszakai műszak dolgozott.... Az ügyeletes egy fiatal doki csaj volt (brutális és flegma) , mivel a ctg nem mutatott ki nagy fájásokat, ezért haza küldött, hogy ezek csak jóslók, az igazi fájások sokkal durvábbak, majd azzal jöjjek. Itt már állni sem tudtam 1-1 fájásnál, úgy gondoltam, ha ezek jóslók, akkor nem akarom tudni , hogy milyenek az igaziak...nem hagytam magam lerázni ilyen könnyen, lementem az előtérbe és hívtam a dokim, hogy mi a helyzet. Közben már annyira fájt , hogy a párom csak tolókocsiban tudott már visszavinni. Közben műszakváltás volt, a ctg továbbra sem mutatott ki fájásokat, de a doki és a szülésznő bent fogtak a vajúdóba. El is kezdtem tágulni, é a fájásokat is sűrű rendszeresek lettek. A szülőszobából az 1-est kaptam , ebben van a sarokkád, a szülésznőmet meg Erikának hívták, iszonyat jófej és kedves volt..(persze adtunk neki a zsebébe egy kis motivációt:), de előtte is jófej volt) Nekem szólt hogy vajúdjak a kádban , mert ott könnyebb....és tényleg az volt...majd én kértem EDA-t ( jó tanács, ha te is szeretnél: a doki lehet hogy igényt követően csak 1 órával tud jönni, mint nálam, érdemes     előre jelezni az igényt) Aztán megérkezett az én dokim is, sajna nálam úgy alakult, hogy császározni kellett ( esett a baba szívhangja a fájásoknál, ill. kicsit belekakilt a vízbe). Császárnál nekem nem tették oda a fejemhez, elvitték, csak miután összehegesztettek, és kitoltak csodálhattam meg a kislányunkat, pólyában , apa kezèben várt. Itt kaptunk bő 1 órát együtt, a csecsemős doki a mellemre is tette egy picit. Ezután áttoltak az osztályra, itt 6-8 órát kell fejemelés nélkül feküdni, utána fel kell kelni, zuhanyzás, pisikatéter ki, és hozzák is a babádat hozzád:) a szobák 3 ágyasok, mindegyikben van egy pelenkázó rész . Babánk kell vinni: törlőkendő + pelenka, illetve nálunk erősen kérték a saját ruhát is. A csecsmős nővérkből 2 normális van , a fekete hajú és a nagy darab szemüveges szőkésbarna.tőlük érdemes kérdezni, ill segítséget kérni, ill hétköznapokon de. van a védőnő is ( Mónika) ő is nagyon kedves és szoptatás ügyben ő segített a legjobban. 72 óra leteltével haza is jöhettünk. Igazából ha van kérdésed írj nyugodtan !üdv., H.
2677. kilakik (válaszként erre: 2676. - MeninaH)
2013. okt. 13. 10:28
Ha lesz egy kis időd, beszámolnál, hogy milyen volt ott szülni, elégedett vagy? Előre is köszönöm és gratulálok!
2676. MeninaH (válaszként erre: 2675. - Ujucus)
2013. okt. 12. 16:03
Szia! Èn két hete szültem ott és kérték. Szobatárs annak nem voltak ott a papírjai, apukák kérték meg hogy másnapra hozza be. Üdv. H.
2675. ujucus
2013. okt. 12. 15:17
Köszi a válaszokaz, állítólag még csak két hónapja van ez az elektronikus rendszer.
2674. mgesa (válaszként erre: 2673. - Panndi)
2013. okt. 12. 14:34
Igen, de ha utólag kéri ki a kórház, akkor ugy tudom, hogy sokkal tovább tart, mire meglesz az anyakönyvi és ugye addig semmit sem tudsz intézni, ergo no pénz, TGYAS és tarsai... Szoval érdemes készülni szerintem :-)
❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook