ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
A mentő is jó ötlet. Akkor azért talán jobban iparkodnak..
Bár sajnos a keresztlányaimmal még így is megjárta az anyukájuk... Nem MÁV-os sztori hanem Uzsokis..
30 hetes terhesen elfolyt a magzatvize..ikerterhes volt, az ugye eleve kisebb súlyú babákat jelent. 3 kórházból elküldték őket mentőstől mondván,hogy vagy PIC nincs vagy épp nincs koraszülöttes-császáros team....
szerencséjük volt...egészségesek...
Én is csak azt tudom tanácsolni,remélhetőleg nem fog kelleni, hogy legközelebb a szülőszobára csengess be. Ott kézségesebben fognak segíteni.
Én 20 hetesen ültem 2,5 órát a mfsz-en, szerencsére nem volt semmi komoly baj...
A szülőszobán azért más a hozzáállás szerencsére. Sajnos attól tartok,hogy ez bármelyik másik kórházban így történt volna. :S
Szerencse,hogy nem lett baj.
Kiderült,hogy mi volt a vérzés oka?
Sajnálom! :/ Remélem nincs baj!
Az összes sürgősségi ilyen pocsék... Én a helyedben lehet a szülészetre kopogtam volna be. :)
Nos nekem tegnapelőtt volt szerencsém a Máv-hoz!
1. portás: Lelőném!!!!! Komolyan fogalma sem volt hová kell küldenie a sürgős eseteket!!!!
2. felküldött Mfsz-re ahol nem volt senki....egy másik okos felküldött a 2.ra! Itt a kedves nővérek csak néztek flegmán h minek kopogok....nem engedtek be!
3. Nagylevegőt vettem, és amikor már alig bírtam járni lelifteztem a betegfelvételre
4. elküldtek a SÜrgősségi betegfelvételre
5. várjak 20 percet az ügyeletes orvosra és felküldtek a mfsz EGYEDÜL, pedig 6-an üldögéltek beszélgetve!
A lényeg, hogy 13 hetesen begörcsöltem, és véreztem...... kiakadtam az eljárás miatt!!! Mi van ha összeesem útközben???? Dokinéni kedves volt, de tanuló vizsgálta a méhszájat...rettenet fájt...pedig első gyerekkel szinte semmit nem éreztem.... egy szó mint száz nem vagyok nyugodt!
Csak azért mentem oda, mert a dokim zárt megbeszélésen volt.... de komolyan ne legyen semmi bajom soha ott! Illetve dokikám remélem jobban elérhető lesz!
kicsit megkésve de reagálok.
Én ideiglenes lakcímmel bejelentkeztem a 13. vagy a 4. kerületbe (nem is tudom :D). Így simán járhattam ingyen terhesgondozásra és a MÁV-ban szültem :)
Szia
Nekem 13 keres tartózkodási címem volt és amikor először voltunk Spániknál mondta is, hogy lakcím alapján oda tartozunk.
Sziasztok... Segítséget szeretnék kérni. Lehet jön a 2. baba. Hülyének senki se nézzen. De tanácsot szeretnék kérni. 10 hetes a babám. 4 hetes volt mikor párommal először összebújtunk utána 6 hetesen. 2 hétig tudtam szoptatni és 3, 5 hétig tartott a szülés utáni vérzés.
Fel vagyok puffadva, máig nem jött meg. Orvosnál 2 hete voltam, de nem látott semmit, de Kevint se vették észre csak 19 hetesen... Egyfolytában hányinger kerülget 3 hete egyre fokozatosan szédüléssel együtt.
Jaj, ez jó hír! :-) Az elég nagy stresszforrás lenne, ha ennyire függenék az orvostól és az ő programjaitól. Akkor már csak azt remélem, hogy majd vállal az orvos.
Egyébként ha tudnék szerezni egy 4. vagy 13. kerületes ideiglenes lakcímet, akkor azzal alanyi jogon is járhatnék oda? Vagy állandó lakcímet kérnek?
Szia!
Én sem voltam igenyjogosult, maganrendelesre jártam Spanik dokihoz. Ha van fogadott dokid, akkor így szulhetsz a kórházban, és a szükséges vizsgálatokra is mehetsz oda (vervetel, ctg, UH). Nekem a szülés előtt 1 hónappal volt szabin a doki és direkt rákérdeztem, azt mondta, hogy persze, mehetek a Honvedba, meg ha bármi gond van, akkor a terhesambulaciara is oda. Amúgy ezeket az elején meg tudod kérdezni a dokitol.
Sziasztok! Jövőre tervezzük a babavállalást, egy ideje már gyűjtöm az információkat a kórházakról, orvosokról, az eddigiek alapján dr. Bálint Koppány tűnik a befutónak, és a Honvéd kórház... viszont a 22. kerületben lakom és igényjogosult sem vagyok... Légyszi írjon, akinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata! Az világos, hogy végig magánredelésre kellene járnom, ezzel nincs probléma, de a szülés az hogyan működik? Ha ne adj' Isten nem sikerül éppen akkor elérni az orvost, vagy nem akkor érkezik a baba, amikorra ki van számolva, és ő épp szabadságon van, akkor nem is mehetek a kórházába? A terhesség végén szinte már minden nap kell menni kórházi vizsgálatra, akkor azt hogyan lehet igénybe venni? Illetve még az érdekelne, hogy ha a terhesség közben valami miatt be kell feküdni kórházba, akkor megoldható az orvos segítségével, vagy átirányítanának a Szent Imrébe?
A Szent Imréről is jókat olvasok, de ott nincs PIC, és ez nagyon zavar :-(
Gratulálok a babahoz, örülök, hogy minden rendben ment!
Melyik dokinal szultel? Sima vagy császár?
Sziasztok!
3-an szültem ebben a kórházban es nagyon elegedett vagyok az ottani ellatassal. Az ott dolgozoktol maximalis segitseget kaptam , de meg a takaritono is nagyon aranyos es kedves volt.
A szülőszobában eltöltött idő pedig meghitt és felejthetetlen pillanatokat nyújtott nekem es a paromnak is :-)
egyáltalán nincs ott uh. 6 hetes lehettem mikor manuális vizsgálattal (meg kukucskált) azt mondta h terhesnek tűnök. Aztán adott beutalót a MÁV-ba ahol mivel viszonylag vékony vagyok hasi uh-val is meg tudták állapítani a terhességet. azt mondta,hogy ha ott minden rendben,akkor menjek el vérvételre (ehhez ugye már nálam volt a beutaló) és utána menjek vissza hozzá a 10. hét környékén.
Az egész terhesség alatt 5ször voltam uh-n. Plusz egyszer 4D-n. :)
Köszi szepen a valaszt, kb. ennyi érdekelt. :-)
Csak az nekem a fura, hogy a doki ezek szerint nem csinál UH-t, mert nincs... Ezek szerint csak én voltam "elkenyeztetve" a dokimnal, hogy minden alkalommal megnézte a babát UH-n (mondjuk meg az SZTK-ban is mindig volt UH).
De gondolom huvelyi UH azért ott van az elején amikor megállapítja a terhességet? Meg azért az egy nőgyógyászati vizsgalatkor is kellhet... Vagy huvelyi UH-ra is a MAV-ba kell menni?
Képesek. :D
Én vittem sajátot. :D
Én úgy jártam terhesgondozásra ahogy a barátnőd szeretne.
A honvédba a magasföldszintre jártan nődokihoz. Időpontot kell kérni telefonon. Az elején előre kaptam egy csomó beutalót,hogy ne kelljen mindegyik miatt külön bemenni. (2 uh-ra előre meg a vérvételekre).
Mindig ugyanahhoz a dokihoz mentem, így nem volt fogadott orvosom,mégis ismert és ismerősként kezelt.
A vérvételek ott helyben vannak az első emeleten. De uh-ra a MÁV-ba kell menni. (kombinált teszt is a mÁV-ban lehetséges).
CTG viszont van a Honvédban is.
Egyébként mikor a végén már gyakrabban kellett járnom a dokihoz meg CTG-re, akkor az utolsó két hónapra előre kaptam vagy 8 időpontot,hogy nehogy ne jusson. az asszisztens beírt előre a rendelőben.
Remélem mindent leírtam :)