Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) fórum

ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)

❮❮ ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... ❯❯
2763. yanett86 (válaszként erre: 2762. - Zselyi)
2013. dec. 11. 21:31
12. hétig hüvelyi van, utána pocakon tologatós :-) nekem egy magánban az első fiamat 4 hetesen látták...a másodikat 7 hetesen sem nagyon vették észre a Mávban :-)
2762. zselyi
2013. dec. 11. 14:27

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy kinek hanyadik hétben tudta megállapítani az orvos, hogy babát vár? Mikor voltatok a 0. vizsgálaton? Hasi vagy hüvelyi ultrahang volt?

Köszi!

2761. juvielf (válaszként erre: 2759. - Fazanna)
2013. dec. 10. 17:46
Köszi szépen! Apuka akar még jönni. :)
2760. zsuzska80
2013. dec. 10. 17:23
Sziasztok. Dt. Túri Zsuzsánál szült vki tapasztalat? köszi
2759. fazanna (válaszként erre: 2756. - Juvielf)
2013. dec. 10. 13:39
Teljesen ingyenes, és mehet kísérő is (leendő apuka, nagymama vagy barátnő :-)
2758. yanett86 (válaszként erre: 2752. - Panndi)
2013. dec. 9. 20:05
Amikor én voltam bent, hirtelen baba dömping lett, gondolom ez is közrejátszott...senki nem mondott semmit, néha beszaladt valaki, hogy minden oké-e, de ennyi, számomra nem derült ki, hogy ki volt a nővér vagy védőnő stb. Második nap este valaki odajött hogy megmutassa hogyan kell pelenkázni :-)))) én csak nevettem és mondtam, hogy köszönöm a két nap alatt már rájöttem :-) Kicsit elkéstek! De az ügyeletes szülésznők.... egyik angyal másik ördög, én kifogtam 2 napig egy ördögöt, szerencsére a szülésnél angyalom volt, de a csecsemő osztályos.... köszönhetek neki több hét depit... olyan kedves beszólásai voltak...anyukámmal hozattam be fájdalomcsillapítót, mert azt mondta, hogy nem lehet többet bevenni, sírtam míg etettem az összehúzódásoktól.... a dokim meg azt mondta h kérjek napi 4-5 szem mehet.... anyukámmal elintéztük háziorvossal és behozta nekem :-((( megalázó volt... szülés után elvitték a gyereket...senki nem mondta h hová vagy meddig... apa bement... h kérjük vissza... mert azt sem tudjuk, hogy mi van. Visszahozták majd este közölték, hogyha nagyon akarom elviszik éjjelre....10kor elvitték 5kor visszahozták..pedig még aludt volna szerintem... másnap rosszul lettem fel kellett mennem a dokimhoz betoltam a babót a nővérekhez: Ha nagyon muszáj hozza.... még jó h aludt... siettem vissza soha többet nem adtam oda! Így a másodikkal már felcsomagolok és önállóba nyomom :-) inkább viszek mindent, mert elég lesz csak egy flegmával összetalálkozni és a múlt sérelmei feltörnek akkor ... most már bátran el tudom látni a gyereket és beírok a főnökének valamint hazajövünk saját felelősségre! :-)))))))
2757. zselyi (válaszként erre: 2754. - Fazanna)
2013. dec. 9. 18:54
Azt megköszönném :)
2756. juvielf
2013. dec. 9. 17:02
Nem tudja valaki, hogy a szülésfelkészítő ingyenes vagy fizetős?
2755. panndi (válaszként erre: 2753. - Yanett86)
2013. dec. 9. 14:40
Javult, rengeteget :) Nekem mindenki itt született (vagyis az első a Szablcs utcában, de ezzel a brigáddal), és nekem mindig jó tapasztalataim voltak :)
2754. fazanna (válaszként erre: 2738. - Zselyi)
2013. dec. 9. 11:31

Szia! Én 5 hete szültem nála, és a terhesség alatt végig az SZTK-s rendelésére jártam a Honvédba. Nem tudom, van-e fix rendelése, én mindig felhívtam a soron következő vizsgálatok előtt, és egyeztettünk időpontot. Se telefonon, se a kórházban nem könnyű elérni (volt, hogy 2 órát vártam rá, mert műtött), de megéri, én teljesen elégedett voltam vele, legközelebb is hozzá mennék.

Telefonon az asszisztensét is lehet zaklatni, aki egy tündér, de tényleg, és ha nagyon nem éred el a dokit, ő mindig meg tudja mondani, hogy mikor érdemes próbálkozni. Ha gondolod, privátban át tudom küldeni a számaikat.

2753. yanett86
2013. dec. 7. 18:36
lassan 4 éve szültem örülök, h javult a helyzet :-)))
2752. panndi
2013. dec. 6. 22:34
Nekem is jó tapasztalataim vannak :) Cukros víz nincs, nagyon profi szoptatási tanácsadó viszont van, csak kérdezni kell, és jönnek segíteni. Móni nevű védőnénit keressétek :) Márti is aranyos, de Móni nagyon otthon van a szoptatásban. A kisfiam az intenzíven kapott tápszert, de mikor kikerült hozzám, már azt is leállították szerencsére :) Jaj de mennék szülni :)
2751. mgesa
2013. dec. 6. 15:57
Én inzulinrezisztens vagyok és a szuloszoban, a felvételi urlapon ezt jelezni kellett és kaptam is diétás menüt. A kisfiamnak is megnézték a cukrat keres nélkül, utólag mondta a gyerekorvos.
2750. vszani (válaszként erre: 2749. - Yanett86)
2013. dec. 6. 09:27

Szia, nem tudom te mikor voltál ott a kórházban, de nekem teljesen ellentétes tapasztalatom és véleményem van. Idén nyáron "vendégeskedtünk" ott és kedvesek voltak. A csecsemősöknek és az osztályos szülésznőknek hiába is akartunk volna pénzt adni, mindig más volt, akivel kezdtünk az az utolsó nap volt ismét műszakban.

Nekem nagyon nehezen indult a tej ráadásul a baba sárga volt, így inkább aludt mint evet az elején aztán mikor már éhes volt, akkor meg keservesen sírt a kajahiány miatt. Hiába kérleltem a csecsemős nővért, hogy adjon már valamit mert szegény gyerek rögtön de azonnal éhen fog halni :))) mondta, hogy nem teheti, mert fegyelmit kapna. Szóval nemhogy cukros vizet de még tápot sem adnak orvosi utasítás nélkül.

A kismamiknak meg volt kétféle étel az egyik volt a normál a másik a diétás. Tipikus menza kaja, de figyeltek erre is.

2749. yanett86
2013. dec. 5. 19:44

Streilizáltam, folyadékkal ill mikrói is van, láttam anyukát mikróban sterilizálni..! Nálam nincs olyan h mit engednek :-) próbálkozott egy nővér, hogy nem szabad fejni géppel..... én meg mondtam neki, hogy köszönöm a tanácsot, ha szükségem lesz rá szólni fogok....akinek nem fizettem nem volt kedves amúgy sem.... akinek adtam az pont mindent megmutatott a többire nem volt szükségem már :-)) a másodikkal már tudom, hogy még annyira sem fogom hagyni magam, hiszem már tudom mi a jó a gyereknek! Inkább pluszban legyen bent cucc, bár az is igaz, hogy el lehet készíteni egy tatyót amit mondjuk a mama visz be és akkor nem kell egyben mindent! Szerintem szerencse és pénz kérdése, hogy mikor milyen szülésznő meg csecsemős jön be a 3 nap alatt.... (sajnos) szerintem amiben bizonytalan vagy tedd egy külön táskába és akkor be tudják vinni neked amikor kell! Soha ne félj azt használni amit te jónak látsz, akkor se, ha nem tetszik nekik!!! Otthon úgyis a sajátod használod majd...

Sajnos van olyan aki "túl" okos a kórházban és azért nem tetszik neki ez vagy az, de én pl cukros voltam és a gyereken nem végeztek el vércukorszint, inzu tesztet és a kezembe nyomták a cukros vizet, én meg nem tudtam h cukros, de nem tetszett a cumisüveg...átöntöttem és megnéztem h az enyémből is folyik-e, akkor éreztem h cukros..... ha a baba inzu tesztje nem jó a vérkeringése összeomlik a cukros víztől.... még jó h tudtam róla h meg kell vizsgáltatni....ill én sem kaptam diétás kaját hiába kértem!

2013. dec. 5. 15:54

Cumi érdemes vinni (aki nem ellenzi) de cumisüveget nagyon nem nézik jó szemmel!

Nekünk köldökápoláshoz adtak mindent 1 éve. Sőt, még bimbó krémet is adtak,hogy valakinek kisebesedett. :)

Ruhát és pelust kell még a babának. És textilpelust. :)

2747. mgesa
2013. dec. 5. 14:47
Én meg ajánlanám az intim torlokendot is, gatmetszes / gatserules és száraz wc papír nem a legjobb párosítás... :-( Illetve a legpihepuhabb wc papírt vedd meg :-)
2746. Narzisse (válaszként erre: 2740. - Juvielf)
2013. dec. 5. 03:42
Szia! Az előttem szólóhoz még pluszban ami eszembe jutott:Kés,villa,kanál,mert anélkül nem tudsz enni.Nekünk elvárták a baba ruhát,csúnyán néztek arra aki nem hozott.Pelus,törlőkendő.Vittem be cumisüveget,de nem engedték használni,ill sterilizálni nincs lehetőség,tehát csak 1x tudnád használni.Félig-meddig kiszáradva hoztuk haza a kisfiamat,mert nem adnak pótlást csak nagyon végszükség esetén.Még jó,h aznap mikor haza jöttünk kijött a védőnő és íratott tápszert a babának,mert nem volt elég tejem.De a szülőszobával és az ott dolgozókkal tökéletesen meg voltam elégedve,utána a 3 nap meg eltelt gyorsan.
2745. Narzisse (válaszként erre: 2743. - Yanett86)
2013. dec. 5. 03:23
Köszi :)
2744. yanett86 (válaszként erre: 2740. - Juvielf)
2013. dec. 4. 23:05

Mindenki mást mond h mit kell bevinni....doki tartja az előadást, aki vajmi keveset tud, arról h mit jó bevinni...

Én vittem és nem bántam meg:

SAját textilpelenka a baba feje alá, szoptatásnél is jól jött

Babaruha (ha kifolyik a pisi stb nem kell kuncsorogni váltóruciért, ami vagy jó rá vagy nem)

Alkohol a kutacshoz, hintőpor, normál fültisztító (elvileg van, de gyakorlatilag tojnak rá, ha kifogy az első nap)

popsitörlő, pelenka, popsikrém (ez utóbbit 2. nap este adtak nekem :-)

Cumisüveg!!!! a fiammal milumil üveg cumisüveget adtak amit ha fejre fordítottam rendesen ömlött belőle a cukros víz!

Babavíz ha nem akarod cukrozni a gyereket!

Bimbóvédőkrém amit nem kell lemosni (első pár nap szinte csiszol a baba nyelve míg nem jön a rendes tej!

Én vittem mellszívót is...másnapra volt tejem, ahogy mindig picit fejtem az előtejből és oda is adtam a babának (amikor fájt a cicim így kíméletesebb volt!

babakesztyű

rövidujjú hálóing (nagyon meleg van)

Sok bugyi

2 törölköző

Cumi

Tusfüri,

Domestos törlőkendő a wc-hez tiszta de 3-an vagytok a szobában

nekem ezek voltak a legfontosabbak amire emlékszem h örültem h ott van!

2743. yanett86 (válaszként erre: 2742. - Narzisse)
2013. dec. 4. 22:55
Kérdezd meg a MÁV telefonszámán, hogy mikor rendel és igen lent a kartonozóban be kell jelentkezni!
2742. Narzisse
2013. dec. 4. 22:43

Sziasztok!

Pont egy hónapja szültem november 4-én az ÁEK-ben,ügyeletes orvosnál és Csilla volt a szülésznő,minden szuper volt jobban figyeltek rám ,mintha fogadott dokim lett volna.Szülés után kétszer is jött megnézett,nagyon jó fej volt.Azt mondta,hogy hozzá kell vissza mennem a 6 hetes kontrollra az ambulanciára.Azt nem tudom,h akkor előre kell időpontot kérnem? Vagy mi lesz,ha pont nincs bennt ,amikor megyek? Illetve ,ha megyek előtte be kell jelentkezni lent a "kartonozóba"?

Előre is köszi,ha valaki tud felvilágosítást.

2741. Mons (válaszként erre: 2738. - Zselyi)
2013. dec. 4. 13:54

Nála szültem 2011-n csak is jót tudok mondani róla!

Magán rendelése jártam hozzá, Horváth utcába, de elköltözött. Ha jól tudom a XIII. kerületben van.

2740. juvielf
2013. dec. 4. 11:58

Sziasztok!

Felhívtam a kórházat, ahol mondták, hogy lesz szülésfelkészítő MINDEN hónap második szerdáján.

Jelenleg ez akkor december 11. du. 18 órát jelent. Valaki jön még esetleg? Én januárra végére vagyok kiírva és most már időszerű lenne elmennem és meg tudnom, hogy nekem is, páromnak is és a babónak mit kell bevinni.

Akinek esetleg van már tapasztalata, az írhatna róla és írjon az is, aki esetleg csatlakozna.

2739. kilakik
2013. dec. 2. 12:23
Dr Murányinál szült már valaki?? Tapasztalatok?
2738. zselyi
2013. dec. 2. 00:15

Sziasztok!

Először is gratulálok a babázóknak!

Érdeklődnék, hogy esetleg van-e információtok, hogy Dr. Spániknak mikor és hol van SZTK-s rendelése? Illetve van valaki, aki nem a magánrendelőjébe járt hozzá, de nála szült?

A honvédban néha-néha feltűnik a neve a dokik között, de számomra nem egyértelmű...

Köszi!

2737. zsuzska80
2013. nov. 29. 21:13
Sziasztok Dr. Turi Zsuzsánál szült már valaki? Tapasztalat, élmény? köszike
2013. nov. 29. 15:28
Köszi szépen, akkor csak jól emlékesztem
2735. panndi
2013. nov. 29. 14:56
G épület :)
2734. katie_rose (válaszként erre: 2732. - Timcsoka23)
2013. nov. 29. 13:36
most így az épület betűjele nem ugrik be de a 3. emelet az stimmel :)
❮❮ ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook