ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Sziasztok,
Új vagyok ezen a fórumon és segítségeteket szeretném kérni.
Babát szeretnénk hamarosan. Terveim szerint a MÁV kórházban szülnék, de dokikat, pláne jó dokikat ott nem ismerek. Esetleg tudnátok ajánlani? Privátban rövid születés történeteket is várnék, amiből le tudom szűrni, hogy ki milyen doki. (Örülnék ha nem csak pozitív élményeket osztanátok meg velem, azért, hogy minél objektívebb tudjak lenni a döntésnél). Előre is köszi szépen.
Sziasztok,Mennyi pelenkát érdemes vinni a 3 napra?Adnak egyáltalán valamennyit?Ha netán fejni szükséges,akkor a tejcsihez adnak valami tejcsitartót vagy azt is vigyünk?
Az egész 56-osok tere ingyenes. az az egész egy hatalmas parkoló. az állatkert szintén ingyenes,de soha nincs szabad hely. A szomszédos utcában olyan "átlagosak" a parkolási díjak. :)
Állatkerti körút ingyenes meg azt hiszem, talam ez van a legközelebb.
Sziasztok csütörtökön megyek a MÁV-ba uh-ra abban tud valaki segíteni,hogy hol lehet azon a környéken nem túl drágán parkolni
Jól írták, a te TAJ számodra simán felírhat mindent.
Nálunk alapjáraton a gyerkőc 1 éves koráig havonta egyszer menni kell a dokihoz. :)
Van olyan gyerekorvos, aki hamarabb felírja a "kezdőcsomagot" ! Amíg nincs TAJ-kártyájának a Gyereknek, addig a Te TAJ-számod első számát cserélik 8-asra, és az lesz az Ő TAJ-száma!
Remélem nem kell hozzá sűrűn mennetek! Mi is abban reménykedtünk, de november óta szinte kéthetente ott kötünk ki :-(
Akkor szupi!Csak azért kérdeztem,mert a védőnőm már mondta hogy kérjek időpontot a gyerekorvoshoz(gyerek még sehol).Felírni,meg úgysem tud semmit,amíg a gyereknek nincs taj száma.Remélem nem kell azért vele sűrűn talizni :)
Alkoholt és popsikrémet adnak! Pelenkát és popsitörlőt kell vinni! Érdemes a pelenkázóra vinni textilpelust, vagy az "egyszer" használatos alátétet!
Lànyok,a baba àpolàshoz szüksèges alkohol,popsikrèm lesz a gyerekàgyas osztàlyon vagy azt is vinni kell?
Biztos minden dokival vannak jó és rossz tapasztalatok is. Én is komplikált voltam,de a legjobbat hozta ki a helyzetből szerencsére. :)
Bálint Koppány kedves,aranyos, de nem szülnék nála még egyszer! Komplikált szülés lett, valószínűleg korai burokrepesztés miatt. Biztosra nem tudom h mondani, hogy bármit is ő csinált rosszul, de én inkább idősebb tapasztaltabb dokit szeretnék másodikra!
Én a Honvéd kórházba jártam vizsgálatokra (a szép új épület, nem a régi MÁV). Annak a központi számát hívtam ami a neten is van (ez mindig felveszik), ott pedig a betegfelvételt kértem.
Az első vizsgálatra random kértem időpontot bárkihez,aki hamarabb tud fogadni (ezt javaslom neked is), hogy megkaptam uh-ra a beutalót és amint elmentem az első vizsgálatra, a következő időpontot le is foglaltam Bálint Koppányhoz. Az első uh eredménnyel már hozzá mentem vissza és onnantól ő adta a beutalókat mindenhová.
Az elején havi 1 vizsgálat van,amikor hozzá mész plusz vérvétel meg ilyesmi de arra nem kell időpont csak a beutaló,amit a doki előre odaad neked egy egész kupaccal. :D
A végén a ctg miatt sűrűn kell menni,de akkorra meg a doki asszisztense 1 hónapra előre az összes időpontot lefoglalta nekem :)
Ha egy biszonyos dokihoz akarok járni akkor úgy a legegyszerűbb ha arra a napra kérek időpontot amikor ő rendel??? két napja próbálok időpontot kérni, de egyszerűen nem veszik föl a telefont. Most vagyok 6 hetes, szerintetek mikorra kapok időpontott, modjuk jövőhétre van még esélyem????? Ha valaki tud olyan számot amit föl is vesznek azt megköszönném. És most is köszönöm az eddigi segítséget, tájékoztatást!
A szülőszobában a szobatársam Farkas Bencéhez járt. igaz a magánrendelésére... de meg volt vele elégedve :)
Én dr Bálint Koppányhoz jártam. egyetlen egyszer sem próbált a magánrendelésére átcsábítani, végig nagyon korrekt volt és meg voltam vele elégedve. Tavaly minden csütörtökön rendelt (idén nem voltam még) így könnyen utol tudtam érni :)
Köszi szépen, aszem ez bejött! Dr. Farkas Bencéről tud valaki valamit, ami topikot találtam már haldoklik. Ha valaki hozzá járt terhesgondozásra az légyszi íra meg, hogy milyen tapasztalatai voltak, vannak. Jövő héten kérek hozzá időpontot, ha jól gondolom, csak felhívom a kórházat jelzem, hogy hozzá szeretnék kérni időpontot és ők adnak, vagy rosszul gondolom??
A Honved Kórház honlapján fent van a havi nőgyógyászati beosztás és a bejelentkezo telefonszám is. Itt esetleg nézz ki pár dokit és keress rájuk neten, hogy miket írnak róluk.
Mostanában akit dicsérni szoktak és nem kell maganrendelesre járni, az Farkas Bence, egy fiatal doki. Biztos van meg, akit szintén ajánlanak, ha konkrét névre kerdezel, akkor biztos sokan válaszolnak majd. Én Spanik dokinal szultem, aki szuper, de maganrendelesre jártam, azt hiszem máshogy nem nagyon lehet hozzá.
Szia Mindenkinek és persze B.U.É.K. nektek!!! Nagyon fris forumozó vagyok, és igazábol ez az a topik ami még élőnek bizonyul és elég friss. Nagyon remélem, hogy 2014-ben is itt lesztek és tudtok nekem segíteni. Abban kérném a segítségeteket, hogy: Ha jól számolom most vagyok egészen pontosan 6 hetes és 2 napos kismama, dokinál még nem volta, - azt mondták, hogy a 7. hét környékén van értelme-, na és itt kérném a segítséget. Kb. 4 éve élek Pest közelében, területileg Jászberényhez tartozom, de nem szeretnék ott szülni, igényjogosult vagyok a honvéd kórházban és ott szeretnék szülni, azomban egy dokit sem ismerek. Egyik ismerősöm mondta, hogy dr. Atalay Katalinhoz jár, aki szerinte nagyon normális, de nem sok jót olvastam róla a nete. Nem szeretnék magánrendelésre járni, csak abban az esetben ha valami nem jó dolgot találnának, ( de mért is találnálanak) A dokikra lennék kíváncsi, hogy szerintetek, ki az aki akkor is normális ha nem a magánrendelőjébe mész. Na meg persze, hogy hol, milyen telefonszámon tudok időpontot kérni. Elsőbabámat várom és 0 a tapasztalatom!! kérlek segítsetek!!!! előre is köszi
B.Ú.É.K! A Hírek szerint 2014 első fiú babája a MÁV-ban született :))
Gratula a családnak!
Sziasztok!
Szült valaki mostanában Dr Gulyás Istvánnál? Mennyibe kerül a szülés nála? Megkérdeztétek előre, vagy annyit adtatok amennyit gondoltatok? Köszi
Szia!
Nekem 17-én lett két csíkos a tesztem, 20-án már a dokinál ültem, aki hüvelyi uh-val látta, hogy gesztációs gyűrűt lát kialakulóban és ebből terhesség lesz. Június 11-én kellett visszamenni, ahol ismét hüvelyi uh és már volt szívhang. Akkor voltam 7 hetes terhes.
Szóval hüvelyin látják és 6-7 hét kell nekik.
Remélem segítettem!
35 hkm
:-))))))) nem de remélhetőleg, már nincs ott ilyen!
Ezek a szülésznők nem félnek, hogy este a sötét parkolóban esetleg az egyik nagydarab kopasz, kigyúrt apuka arra jár?
Én kértem h mérjék meg a vérnyomásomat...odanyomtak egy régi vérnyomásmérőt...kézi pumpálósat....azt sem tudtam h kell....nagy kelletlenül megmérték.. szóval nem volt túl sok jó tapasztalatom, de annak nagyon örültem, hogy minden bent van ami kellhet így igazán nem is szorultam senkire, 2 napig folyamatosan megalázott egy ügyeletes szülésznő, de a második napra már készültem: vizetre úgy jött, hogy bemutatom miss haskötős anyukát aki modellként akar távozni.... erre már válaszoltam, hogy én pedig bemutatom szülésznénit akivel soha nem kívánok többet találkozni, köszönöm minden rendben van délután jön az orvosom... megkérdezte, hogy gyógyszer kell: mondom nem köszönöm (mivel már volt bent saját..) reakció: mondtam én h nem fájhat annyira az összehúzódás.... válaszom: Persze, köszönöm van még valami? mert ha nem akkor szoptatnék! A nőgyogyi szóhoz sem jutott... de láttam hogy ért engem, és nem tetsző tekintettel nézett a szülinőre... a többiek meg csak pislogtak és akkor még szóltam h kérem a kilépő papírjainkat... na ekkor még pár akkord, hogy 72 óra stb...mondtam pont most ebben a percben telik le!!! Ha ő nincs ott vagy csak egy picit kedvesebb van helyette semmi bajom az egésszel!
Hát, kérdezni kell! ;) Én az első gyereknél az első pelenkacserénél fogtam minden hozzávaló cuccot, és áttoltam a csecsemősökhöz, hogy be van kakilva, és fogalmam sincs, mit kell vele csinálni :) Rögtön segítettek! Fizikailag én az első után nem voltam annyira jól, a többieket viszont már meg sem éreztem, annyira fitt voltam :) Most Petinél azon ment a vita, hogy amint megtudtam, hogy a PIC-en van, rögtön át akartam menni hozzá gyalog, és a nővérek csak tolószékben engedtek, pedig bírtam volna ám! :)
8. héten voltam először uh-n és soha nem csináltak hüvelyit! :) (a MÁV-ba játam)
de a legjobb a 7. hét környékén menni, mert akkor már van szívhang és az a biztos terhességi jel, ha korábban nem látják akkor visszrendelnek és addig lehet aggódni :-)
További ajánlott fórumok: