ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Szia!
Elég "bekopogni" :)
Sziasztok,
Nemrég voltam rákszűrésen a Honvédban, ahol azt mondták, hogy 3 hét múlva lesz eredmény. Tudja valaki, hogy ha az eredményért mennék akkor is kell időpontot kérni vagy csak simán odamenni és "bekopogni"?
Előre is köszi szépen a választ mindenkinek!
Nekem olyan zárt volt a méhszájam 5 óra után is,hogy ha nem császároznak meg, még most is bent lenne. :D
Úgy volt a nyakán a köldökzsinór,hogy nem tudott beékelődni (fent volt kb a gyomromnál az egész gyerek). Így a feje nem nyomta a kijáratot belülről. :)
Szia,
Én a fekve szoptattam a babámat,egyszer talán sikerült karban is.Tényleg érdemes segítséget kérni a csecsemősöktől a mellretétel miatt.Nálam csak bimbóvédővel ment a szoptatás a kórházban(érdekes itthon már megy a nélkül is) de ott akkor azt elfogadtam csak sikerüljön :)
Nálam 2-3. napra belövelt a tej úgy hogy majd szétszakadtak a melleim (nem császáros voltam).Vicces volt hogy a szobában én voltam az egyedüli egészen végig aki fejni kényszerült.ha nem fejtem volna szerintem nagyon begyulladt volna, a fejést is a csecsemős nővér mutatta meg.
Nekem a szobatársak bunkósága volt inkább bosszantó,nem a hangnem ahogy a kórházi dolgozók beszéltek.Amikor a látogatók egész nap a kórházban voltak,vagy üvöltöztek a folyosón,vagy éppen a kedves mama bejött a cigitől bűzlő ruhájában és bent ücsörgött vagy egy órát.
Az ágyam stabil volt,viszont a szekrényeket nem lehetett használni,mert azok előtt is ágy volt. Én magas vagyok,de ülve nem ért le róla a lábam,így vetődni kellett. Nem volt fincsi,de így sokkal jobban értékeltem az itthoni kihúzható kanapét. :D
Itt is ugyanolyan a kő. és az anyukák egy bevásárlókocsira hajazó valamiben tologatják fel-alá a síró babákat. De aludni amúgy sem fogsz tudni,szóval emiatt ne aggódj! :)
Én utólag bánom,hogy az ebédlőből nem vittem be magamnak egy széket, mert akkor talán nem szakadt volna le a hátam attól,ahogy az ágy szélé ülve,görnyedt háttal próbáltam szoptatni. A kis szekrénykémnek volt fiókja! :)
Nem tudom visszaolvastál-e de ha bármi gond van a cicivel/tejjel,akkor mindig szólj és kérj! A legtöbb nővér/ápoló/védőnő meglepően segítőkész,ha az anyuka normálisan kéri. :)
Nagyon köszi az infókat!
Jó ötlet ez a kötél!
Ha a ducisággal van összefüggésben a dréncső, akkor sajnos jó esélyem van rá, van mit a tejbe aprítanom... Szerencsére azért lapul valami izom is a mélyben, talán nem lesz gond a felhúzással. ;)
Tavaly voltam a nőgyógyászaton. Hát, az maga volt a borzalom. Nem tudom, hány órát vártam, mire kaptam ágyneműt, az ágy magas volt, keskeny és irgalmatlan kemény. Nem lehetett fixálni a kerekét, így állandóan a szomszéd éjjeliszekrényén kötöttem ki ágyastól. Lámpa az ágy fölött nem működött. Az éjjeliszekrény fiókja hiányzott, az ajtó pedig pont ellenkező irányba nyílt, vagyis a szomszédom felé. Épp belegondoltam, milyen jó lehet felvágott hassal egy ilyen szekrényből/be pakolni. Az egész szobában pedig volt egy, az az egy darab szék.
A folyosón olyan rendkívül jó kő volt, hogy egész nap mást sem hallgattunk, mint a zakatoló tolókocsik kerekének hangját, ahogy vitték a népeket a műtőbe, illetve onnan vissza. Még az a szerencse, hogy csak egy éjszakát kellett bent töltenem.
A szülészeten is ennyire kaotikus állapotok vannak?
Szia!
Indított szülésem volt (ami annyiban különbözik,hogy jó 5 óráig kaptam oxitocint a szülés előtt) és utána császár.
A tej nálam másnap már nem volt gond, és én a "cicitornára" fogom. Szülés előtt egy hónappal kezdd el minden zuhanyzás után frottír törcsivel dörzsölni a mellbimbód. Elsőre tutira a csillagokat fogod látni,de később már nem lesz kellemetlen (meg azért nem is kell nagyon durván). Így megedződik a bimbó,és sokat tudod cicire tenni a babát anélkül,hogy kisebesedne. Ha meg sokat van cicin,az beindítja a tejcit.
Nekem császár után ilyen igazi,mell alattig érő bugyim volt plusz bandázs.
Ez egész jó volt így. Kb 10 nap,mire újra a "régi leszel".
Én csak ülve tudtam szoptatni, de a szobákban nincsenek kényelmes szoptatós székek (legutóbb egyáltalán nem is voltak székek...)... Szóval valami nagy párnát érdemes bevitetni magadnak. A szobatársam viszont császár után csak oldalt fekve tudott,szóval ez is eltérő. Attól is függ,hogy hagynak-e bent csövet a műtét után (nekem nem volt, szobatársamnak igen...azzal indokolták,hogy picit dundibb volt) . Nekem 3 hét kellett,hogy oldalra tudjak fordulni az ágyban.
Császár után 2. napra kb. elefántlábaid lesznek. Ne lepődj meg! Hazamenni csak papucsban tudsz majd,de 1-2 hét alatt lemegy a víz is rólad!
Ami hasznos de nekem nem volt:
Vigyél egy hosszú, erős kötelet vagy sálat és kösd a lábadnál a rácshoz. Hasizom nélkül bazi sokáig tart felülni a síró picúrhoz. De ha karizommal fel tudod húzni magad,akkor hiper gyors leszel! :D
Na igen, nálunk az is gond volt,hogy volt egy ikres anyuka,aki veszélyeztetett terhesként már hetek óta a kórházban lakott. Annyira féltette a babáit,akik egyébként végül 38. hétre jöttek és tökéletesen egészségesek voltak,hogy nem engedte,hogy szellőztessünk a szobában. Ott ültünk (3 anya és 4 baba) a vérszagban... Gusztustalan volt. Végül mikor jött a vizit, lázadtunk a doki előtt és ő mondta,hogy most akkor szellőztetés és nincs mese! :D
(akkor sem engedte az anyuka a szellőztetést,mikor épp ebédelt kint a babákkal... , mert,hogy akkor a "hideg" szobába hozza vissza a babákat...)
Szóval ha jó a csapat,akkor biztos jobb lett volna minden :)
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy van-e közöttetek esetleg olyan, aki Kiss Attilánál szült mostanában vagy akár régebben? :o)
Bár előreláthatólag még van kb. 4,5 hónapom szülésig, nagyon érdekelne, hogy azok, akik császárosok voltak, tudnak-e valamilyen jó tanácsot adni, amivel kicsit fel tudok készülni, és esetleg könnyebbé tudom tenni azt a (jó esetben) néhány kórházi napot?
Gondolok ezalatt arra, hogy van-e valakinek tapasztalata a haskötővel (tényleg jó császárosoknak?), van-e valami praktikus testhelyzet a szoptatásra, és minden más, ami ilyenkor jól jöhet...
Van esetleg köztetek olyan, akinek programozott császárja volt? Kicsit aggódom, hogy mikor lesz tejem utána.
Szóval, nagyon hálás lennék minden infónak és előre is nagyon köszönöm!
Csajok!
Milyen jó lenne, ha erről a fórumról 1-1 mondat eljutna a csecsemős osztály vezetőihez és csak egy nagyon picit foglalkoznának vele esetleg ötletelnének, hogy hogyan lehetne a páciensen igényeit összehozni a szigorú kórházi szabályokkal.
Tuti, hogy lenne valami köztes megoldás.
Persze, nem vagyunk egyformák, én ezt is értem :)
Én örülök ennek, hogy nincs kitéve a víz, és nem adják ész nélkül a tápszert. Sajnos Peti a PIC-en kapott párszor, de ott nem érdekelt, mert abszolút a gyógyulásra koncentráltunk, nem arra, hogy mit eszik a gyerek.
Jó lenne egy külön szoba vagy terem. Ott lehetne apa-baba-mama bandázni. :)
Értem a szabályt és el is fogadom. Csak biztos lehetne ezt jobban is csinálni. :)
Óóóó a nagyot nem vinném, mert akkor ott nem tudnék figyelni.:)
"Kissé" eleven gyerek!!!:)))
Akkor a II. a nagy előadóba van 10-12ig???Mert akkor, ha meg tudom oldani a gyereket, akkor elmegyek szerintem!!!!
Március utolsó csütörtökére már nem biztos, hogy oda érek, még hassal…...
Apa fél órával az volt a baj, hogy nem fél óra volt, és nem csak az apáknak... Ha betartották volna az emberek, még most is lenne... :(
Minipötyke83: nem kell jelentkezni, csak jönni! A kórházban van, két nagyon kedves lány tartja, mindegyikük a kórházban dolgozik, egyikük gyerekorvos, másikuk védőnő, és szoptatási tanácsadók. Én még negyedik gyereknél is sok újat tanultam tőlük :) Gyere el, nagytesót is lehet hozni nyugodtan (én egyszer vittem mind a négyet, mert pont tavaszi szünet volt...) :)
Mi is így csináltuk és szintén novemberben szültem csak 2012-ben. :)
Régen volt valami "apa fél óra". Ha az lenne szerintem mindenki jól járna :)
Én a császár után megkértem a takarítónőt,hogy bazi nehéz sporttáskámat húzza ki az ágyam alól,ahová az egyik nővér tette. Sem hajolni,sem emelni nem tudtam ugye... majdnem leordította a fejem. Pedig nagyon szépen kértem.
Mondjuk annyira én sem vagyok híve, hogy bejöjjenek a szobába, mert most ha éppen szoptatni szeretnél, akkor nem biztos, hogy más apukára vagy kíváncsi, illetve, ha pihenni szeretnél éppen.
Bár nekem is van egy 2,5 évesem, akit rossz lesz nem oda engedni. De én első sorban a VIP szobának azért örülnék, hogy magam lehessek és csak az saját babámmal lehessek!!!!
Engem érdekelne!Helyileg hol van???
Hogy lehet menni? Jelentkezni kell valahol?
A fiamat nem sikerült szoptatnom, ennek több oka is volt, így útolag szeritnem. És most tesónál mindent meg szeretnék tenni, hogy legyen.
Amúgy meg gyertek el:
Február 27-én lesz a következő. Felkészültek és profik lesztek, mire odajuttok :)