ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Mit gondolsz, nyári babának nem túl meleg a kókuszpólya?
Ha minden jól megy, június vége, július eleje környékén fognak császározni...
Van amelyik bírja az ordítást, van aki nem és inkább segít :) Főleg éjszaka. Van olyan csecsemős akinél olyan csend volt éjjel, hogy csodálkoztam :)
Én vittem saját takarót azzal csomagoltam be.
Mi kaptunk tápszert mert a Pic-en kezdtünk, igy nekem nem volt gond a kajcival.
A pelenkákat fogják és elviszik?
Mosni? Bocsánat az esetleges hülye kérdésekért, első babámat várom és még nincs semmilyen tapasztalatom...
Nagyon köszönöm Mindenkinek a sok hasznos infót!
Tudnátok esetleg segíteni abban, hogy milyen popsikrémet érdemes venni?
Annyi fajta van és fogalmam sincs, melyiket szeressem...
Ugyanez a helyzet a pelussal. Kinek mi vált be a legjobban? Kislányunk lesz, ha ez számít valamit... :)
Lehet, hogy kizárólag ez a banya gyerekorvos volt aki használta a cukros vizet, ő is egy orrcseppentős-forma tégelyből nyomkodta a gyerek szájába, hagy cuppogjon ordítás helyett.
Vele össze is vesztem, látványosan az osztályos dolgozók se nagyon szimpatizáltak vele, de ez más tészta.
A császár után kaptok kb egy órát hármasban. Még mielőtt az őrzőbe kerülnél. Viszont utána már csak a hazatéréskor az összepakolásban fog tudni segíteni a párod. És akkor veheti hivatalosan is újból a kezébe a picit.
De itt írták korábban a lányok is,hogy ha jó a szobában a csapat,akkor egyvalaki figyel,addig apuka be tud picit menni a szobába akár. :)
Szia!
6-8 óra múlva állítanak fel. És tényleg. Nem könnyű, de segítenek. elkísérnek zuhanyozni,kiszedik a katétert. Még a hátadat is megmossák. segítenek átöltözni,betétet betenni.
a cuccodat belerakják egy bevásárlókocsiba és áttolják a későbbi szobádba,te meg a kocsiba kapaszkodva elcsoszogsz odáig.
A babát rögtön megkapod a saját szobádban, sőt ha nagyon pityereg,akkor a fekvés alatt is beviszik,hogy érezzen egy kis anyaszagot. :)
Apuka semmiképp nem mehet be :/ (persze ha vannak jó fej szobatársak,akkor titokban besurranhat,de ha észreveszik,akkor kitessékelik azonnal)
Ha nagyon kell mellszívó,akkor van ott is. De inkább azt szeretik,ha a baba indítja be a tejet (baba és szopibarát kórház, az az elvárás,hogy folyton a ciciden legyen a baba kb.)
Én csak cumisterilizálót vittem, azt mikróban használtam. (meg ha bimbóvédőd van,akkor ahhoz is jól jön valami, viszont cumisüveget csak titokban lehet max használni...)
Tényleg nincs a szobákban szék/fotel. :S
Vigyél be bármit,ami szerinted kényelmesebbé teheti a szoptatást számodra!
A csecsemő beadása dolog képlékeny. csecsemőstől függ. Mikor én voltam szülni,akkor egy fél óra miatt is puffogtak... így inkább végig velünk voltak a babák.
A rokonok elvileg tényleg csak üvegen keresztül csodálhatják a picit,de volt anyuka,aki kivitte.
Abban van igazság,hogy 3 nap múlva úgyis hazamentek és akkor nyugisabb körülmények között úgyis megnézhetik majd közelebbről.
Sziasztok! Segítségeteket kérném. Császárral fogok szülni az AEK-ben két hónap múlva és szeretnék tőletek információt kérni. Ugyan mindkét előadáson voltunk a kórházban, de jópár kérdésem felmerült. Sajnos csak a szülőszobákat láttuk a gyermekágyi osztályt nem lehetett megnézni. (Első gyermekemet nem itt szültem - bár ugyancsak császárral.) Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni. Kérdéseim:
1.Császár után mennyi idővel kell valóban felkelni, mikor állítanak fel? Az előadáson 6 óra hangzott el, ami rám sokként hatott, nekem legutóbb 12 után is alig ment - sétálnom csak 24 órát követően kellett a másik kórházban.
2. Ki segít átcuccolni az őrzőből a sima szobába, ha az ember férje/párja nem jöhet be?
3. Pontosan mikor kapjuk meg a babát az arany két óra leteltét követően? Az apuka akkor sem jöhet be, ha segíteni kell és nincs elég nővér (pl.anyuka épp még mozgásképtelen)?
4. Tényleg nem javasolt bevinni mellszívót? Nekem legutóbb nagyon bevált, megindult a tejem tőle hamarabb. A sterilizálóra is felhúzták a szemöldöküket,ezt sem igazán értem miért, ez is hasznos volt legutóbb.
5. Tényleg nincs szék/fotel a szoptatáshoz? Javasolt párnát vinni szerintetek?
6. Tényleg nem "örülnek neki", ha beadja az ember a babát a csecsemőösökhöz pár órára? (Legutóbb fél rroming in-ben voltunk).
7. A testvér és a rokonok csak akkor láthatják a kisbabát, amikor mondjuk másnap már lábra tudok állni és az ablakon keresztül megmutatom? Tényleg "tilos" kivinni a babát a látogatóira?
Egyébként azt mondták egy ágyas szoba már nem létezik, egy db két ágyas van. Illetve helytelenítették, hogy az anyukák sokat vannak a látogatói folyósón. Elég furcsa, katonás hangulatú volt a második, a neonatológia előadás, még én is, mint nem elsőgyerekes kissé megijedtem a katonás stílustól.
Hát meg nem mondom melyik doki volt :)
De amúgy működött a dolog,mert amikor picit rányomtam, a férjem érezte a kezével hogy lejebb ment a hasam.
Én most januárban szültem és nem volt cukros víz :)
Nekem is van vicces sztorim:
Mivel a nőgyógyászom nem jött be a szülésre mert vidéken volt így az ügyeletesnél szültem.Több doki is bejött hozzám.Az egyik a vége felé azt mondta ha fájás van nyomjak nyugodtan és kiment.Egyedül voltam a férjemmel a szülőszobán.Mondtam is neki,hogy drágám végül is Te is levezetheted a szülést :D