Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) fórum

ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)

❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯
3453. csillagösvény (válaszként erre: 3452. - Gabi.sz35)
2014. nov. 1. 11:07
köszönöm szépen!!!!! :)
3452. gabi.sz35 (válaszként erre: 3451. - Csillagösvény)
2014. okt. 31. 20:12
Nagyon nagyon drukkolok h minden rendben menjen!!!! De ez egy jó kórház, van fogadott orvosod, mindent meg fognak tenni!!!
3451. csillagösvény (válaszként erre: 3448. - Gabi.sz35)
2014. okt. 30. 12:43

Köszönöm!Igen,a kétágyast említette,de azt is,hogy általában az is tele van.Mikor az első kisfiamat szültem akkor is dugig volt minden szoba :( Meg van egy VIP szoba valahol fent,de az 30ezer forint. Mindenen gondolkodom mi lehetne a legjobb. Azért kérdeztem a PIC-ről is,hogy el tudjam dönteni mi is legyen... És én is azt gondoltam,hogy ott jobban fertőtlenítenek és nem mászkálnak annyian.

A kicsinek egy nagyon ritka immunhiánya van (SCID) és a hiányzó kis sejtecskéket őssejtekből transzplantálják neki,valószínűleg az apukája csontvelejéből vonják ki és azt beadják neki vénásan. Utána pár hónapot itthon is szeparálva,félsterilen töltünk el,amíg nem épül be a kis szervezetébe a hiányzó immunsejt. Nem lesz könnyű menet :( Máskülönben egy nátha is végzetes lehet nála :( Ezért ilyen fontos ez a kérdés nekünk. De ha ezen tú leszünk,akkor teljesen egészséges lesz! :)

3450. panndi
2014. okt. 30. 08:46
Enyém sem korababa volt egyébként, de első nap annyira nem volt jól, hogy nem engedték kivenni :(
3449. panndi (válaszként erre: 3448. - Gabi.sz35)
2014. okt. 30. 08:18
Nekem is a két ágyas jutott eszembe, azt a dokid szerintem el tudja intézni, azért jobb lenne, mint a PIC. A PIC-en vannak a hizlaldás szobák, oda kerülnek azok a babák, akik nem igényelnek ellátást, csak nőniük kell még, azok nyílnak a folyosóról.
3448. gabi.sz35
2014. okt. 29. 22:02

Most májusban az volt, már első nap kivehettem, szoptathattam, aznap szültem császárral. Sőt az Apuka már akkor is kenguruzott, mikor még nekem feküdni kellett. De ő nem korababa volt.

Viszont voltak némi "szabott idők" mikor mondták h lehet menni. 20 órakor, 23kor, 5kor, 8kor, 11kor, stb...Igaz el nem küldtek miután már akár 1 órát is ott ültem. Egyébként én úgy láttam van egy nagy "egyterű" terem középen a nővér/orvospulttal és a terem tele zárt inkubátorokkal mellette székek a szülőknek. Van pelenkázó, mondjuk 1 v 2 közös. Szerintem ha a babád a PICre kerül, nem ide fog kerülni. Mert vannak külön szobák is, csak azokba ugye nem mentem be. Annyit láttam a folyósóról h van olyan szoba ahol csak 1 inkubátor van, mondjuk az óriási volt, sztem nagyon pici babáknak, meg nekem nagyon úgy rémlik mintha lett volna "rendes kiságyas" szoba is. Persze lehet ezt nem jól láttam. De több ilyen szoba van az tuti. Hátha ha nincs tele a PIC tudnak adni egy szobát, ahova akár bevisztek neked valami fekvőalkalmatosságot, neki meg a kiskocsit vagy lesz ott ágy; vagy ha nem akkor a nagy helyiségben egy inkubátort, de ott tényleg macerás lesz mellette ülni egész nap+fertőtlenítened kell a pelenkázót is mindig külön. A jó a PICben h mindenki mindig kezet fertőtlenít, nincs akkora nyüzsgés -sem a te, sem a szobatársak látogatói- és végülis lehet h az inkubátorban érné a legkevesebb baci. És miután kijöttök a kórházból van rá valamilyen mód h meggyógyuljon v erősítő kúra? Szerintem ez egy jó kórház, biztos megoldják valahogy. Akár az sem elképzelhetetlen h megkapod a 2 ágyast és kivételesen nem engednek melléd senkit a rendes osztályon.

3447. panndi (válaszként erre: 3446. - Csillagösvény)
2014. okt. 29. 15:47
Hát, az éjszakát nem tudom, nem túl kényelmes az inkubátor mellett ülni ám. :) Meg kell kérdezni, mert nyilván ő inkubátorba sem kerülne, bár ha meg nem, akkor ott is más babákkal lenne egy légtérben, innentől kezdve meg nem tudom...
3446. csillagösvény (válaszként erre: 3444. - Panndi)
2014. okt. 29. 15:08
Köszi szépen az infót! Ez nagyon jó hír! Éjszaka is ott lehetek akár? Mert rendesen a többi anyuka mellett fogok ágyat kapni,de lent lennék vele amikor épp nem alszom 1órácskát :) ! Igen egészséges lesz külsőleg és szervileg is,csak egy pár immunsejtje hiányzik sajnos :( .Gondolom,hogy ott én elláthatom őt teljesen,nem is szorulnánk semmilyen segítségre,csak az immunhiánya miatt lenne szükség a szeparáltabb környezetre. Már gyakorlott anyuka vagyok,mert második babám :). Ugyanúgy szoptathatom,és én érintkezhetem vele,csak idegenekkel nem érinkezhet (csak kesztyű,maszk stb...) Rá sajnos minden veszélyt jelent majd,amíg meg nem gyógyítják :( . A szülész dokim szerint a PIC lenne a legjobb megoldás,mert ugyan indokolt lenne akár a szülés utáni azonnali hazamenetel,de azért szeretném ha legalább 2-3napig felügyelet alatt lenne...
3445. panndi
2014. okt. 29. 13:22
Én azért a helyedben megkérdezném a gyerekorvosokat a kórházban, van még időd addig, és az egyik szülésfelkészítőt ők tartják, hátha tudnak ennél jobb megoldást :)
3444. panndi
2014. okt. 29. 13:21
Lehet menni hozzá, nincs látogatási idő (bár nem tudom, immunhiányos babánál hogy van). Én első nap nem vehettem ki, de másnap már igen, simogathattam, meg is szoptathattam, mikor már nem szorult légzéstámogatásra. Mivel a Te babád egészséges lesz, szerintem simán csinálhatsz vele mindent. Kifejezetten családbarát hely, volt, hogy este tízig ott ültem és csak fogtam, simogattam, nézegettem, sosem küldtek el.
2014. okt. 29. 12:21
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a Máv-ban a PIC-ről?Mennyit lehet a babákkal ottlenni? Csak meghatározott időben,vagy akár egész nap? A kisfiam immunhiánnyal fog születni januárban,és mivel egyszemélyes szoba nincs,a dokim azt mondta,hogy lehet,hogy a PIC-be kellene vinni a picit. A fizikális állpota nem igényli,mert teljesen normálisak a funkciói,csak rá minden kis baktérium veszélyt jelent. Ott pedig el lehet különíteni. Ha valakinek van tapasztalata szívesen várom! :) Köszönöm!
3442. siba22 (válaszként erre: 3441. - Hszbett)
2014. okt. 29. 10:13
Igyekszem nem elfelejteni,maximum ezt is becetlizem a kis könyvemhez :D
3441. hszbett (válaszként erre: 3440. - Siba22)
2014. okt. 29. 07:33
Ok, megköszönném, én csak két hét múlva megyek dokihoz, de egyre inkább foglalkoztat a kérdés :p
3440. siba22 (válaszként erre: 3439. - Hszbett)
2014. okt. 28. 17:23
Akinél / legalábbis a Nyírőben ez volt még 99ben / császár volt annak trombózis ellen vérhígítót addig amíg benn volt.A császárosok lábát pedig fáslizták a trombózis megelőzése miatt.Nekem akkor ott ezt mondták,a Honvédba nem tudom ezzel kapcsolatban mi a helyzet sajnos.De jövő héten úgy is megyek kontrollra és ha nem felejtem el megkérdem a dokinőt,hogy ha esetlegesen császároznának akkor mit szoktak náluk.
3439. hszbett
2014. okt. 28. 07:48
Fura, hogy ennyi "megoldás" létezik...nekem az előző két császárnál nem volt fásli. Azt tudom, hogy az elsőnél kaptam pár napig szurikat, de hogy az mi a szösz volt, fogalmam nincs. Második császár után pedig semmit nem kaptam! Első a Rókusban, második a volt BM-kh-ban zajlott. Itthonra meg pláne nem kaptam semmit. Akkor ez most hogy is van?
3438. A.drienn
2014. okt. 26. 21:26

Gratulálok én is a babákhoz!

Vizesedés: Hát nekem a szülés utáni napra rettenetesen bevizesedett, feldagadt a lábam térdtől lefelé egészen a lábujjaimig (sima szülés). Cipőbe is alig bírtam lépni. Említettem a nővérnek, de semmit sem tudott rá mondani, csak azt hogy polcoljam fel, és igyak sok folyadékot. Ja, és azt hogy beletelik még 2 hétbe is, míg lemegy. Annyi is volt kb. Nagyon kellemetlen volt. Ahogy írta itt valaki, a sok folyadék azért volt jó, mert amikor pisiltem, éreztem, hogy megy le a víz a lábaimról is.

3437. siba22 (válaszként erre: 3436. - Mesi29)
2014. okt. 26. 17:51
trombózis ellen én is kaptam annó,de csak 1 hétig amíg benn tartottak.a fásli meg a Nyirőben volt szokás a császárosoknak úgy látszik. baleseti teljesen más tészta.ott aki legalább 24 óráig fektetnek műtét után azoknak " kötelezően " teszik a fáslit.plusz a trombózis ellen a fraxiparint,haza engedés után nekem 6 hétig kellett most februárban.
3436. mesi29 (válaszként erre: 3434. - Siba22)
2014. okt. 26. 11:26
Szia! 3. császáron vagyok túl, nem fásliztak sem a MÁV-ban, sem a Szent Margitban, senkinek nem volt. Nekem meg az volt fura, hogy a 2. császárnál a Margitban adták a szurit trombózis ellen minden műtöttnek és szúrni kellett magam 3 hétig itthon is. Az 1. és most a 3. császárom a MÁV-ban volt, itt nem kaptam szurit és a szobatársak sem. Nem kérdeztem meg hogy is működik ez. Lentebb írták a vizesedést, császár után is vizesedünk, nekem 4. napra totál megszűnt, a lábfejem dagadt csak, egy napon belül is hol dagadt, hol lement. A tárak is vizesedtek.
3435. panndi
2014. okt. 26. 10:58

Beért a doki, ahogy meghallották, hogy ötödik baba, rögtön megvizsgáltak még a CTG előtt, és mivel bő két ujjnyira nyitva voltam, az ügyeletes doki rögtön hívta az enyémet :)

A szoptatáshoz még annyit, hogy én sokat küzdöttem most az elején a kisebesedett mellbimbóval, de szoptatási tannácsadó is járja a kórtermeket, én szóltam neki, jött, segített, senki nem marad egyedül a problémájával :) Nekem fontos volt, hogy Petra ne kapjon tápszert, anno Peti kapott a PIC-en, így nagyon akartam, hogy most ne :)

3434. siba22
2014. okt. 26. 08:17
99ben mikor a nagy fiam született sajnos sürgősségi császárunk volt,de a Nyírőben még akkor is már előtte fásliztak és utána 2 napig.Ez azóta nem tudom milyen irányba változott illetve máshol is ez volt a megszokott a császárosoknak.Egy biztos amikor nekem / többször is / a térdemet műtötték a Balesetiben akkor a műtő előkészítőben tettek fáslit.Az ok ugyanaz volt mint 99ben a császárnál.Műtét utáni fekvés a trombózis megelőzése miatt kell.Csak azt nem tudom manapság ez hogyan változott.
3433. hszbett (válaszként erre: 3431. - Mesi29)
2014. okt. 25. 13:38
Számomra csak mostanában tűnt fel és mások is mondták, hogy trombózis megelőzés céljból fáslizni KELL a lábakat műtét alatt. Kicsit most megijedtem.
3432. gabi.sz35
2014. okt. 25. 11:35

Gratulálok Panndi! :-)

Villámgyors szülés valóban!

Beért a doki v annyira gyorsan érkezett a bébi h a vége ügyeletes lett? Gondoltam ám rád!

Aki a fáslit kérdezte, nem fásliznak, császárt követő nap (lehet normál szülésnél is, nem tudom) viszont bevizesedsz, de mire kijössz a kórházból ill. a szülést követő első héten, az a víz elkezd kimenni, kipisiled. Legalábbis nálam így volt.

Nagyon nem szeretnék okoskodni és én nem vagyok a szoptatás nagy bajnoka (mind3 gyerekemet 5 hós koráig sikerült csak) de szerintem NE vigyetek tápszert, sem vizet. A tej megjön, az elején valóban van előtej, még ha nem is csöpög láthatóan a mellekből. Ha pedig megjön a tej, segítenek, ha igényled. Én pl nagyon utálom ha a mellemhez idegen ér és tippeket ad, mégis sikerült jól mellretenni az ikreket is és a fiamat is, egyszer sem volt mellgyulladásom. Ülni mellettetek senki nem fog, de ha kéritek, jönnek és segítenek. De az elején szerintem fontos h a baba megtanulja a kaja a ciciből jön és annyi jön, amiért ő megdolgozik. A felesleget pedig célszerű lefejni azokra az időkre mikor már nagyobbak az igényei. Akinek pedig kell cukros, korababa, nem jön az a tej és sárga a baba, fognak adni tápszert. Ezek a valóban nem mindig kedves nők hosszú évek óta ezt csinálják, jön a gyerekorvos, tudni fogják mikor van az a pont amikor kell a tápszer. De bevinni nem ajánlom, mert nagyon nagyon fontos (legalábbis szerintem) h hipoallergént kapjon a baba és mind ők, mind a saját gyerekorvos azt írja fel amennyiben szükség van rá. Ill pl bukós babánál sokszor van reflux, akkor pedig valami még speciálisabbra van szükség. Amikor most mentem szülni a fiamat én is nagyon sokat olvasgattam fórumokat és nekem is úgy tűnt, h lehet be kéne vigyek egy dobozzal, nem vittem, jól tettem. Amikor kellett nekem is hoztak, szobatársamnak még a hazamenetelkor sem volt, neki is adtak. A másiknak mellgyulladása volt, a harmadiknak piros tej jött a melléből (valami lerakódás v mi), jöttek segítettek. Szóval no para!!!! Ééés nagyon nagyon fontos: a baba nem csak akkor sír ha éhes, sír ha átpisilte/kakilta magát, sír ha fáj a hasa, ha fázik/ha melege van, ha váladékozik a szeme mert sokat volt a huzatos folyosón, sír ha túl sok inger érte, ha zaj van, stb, stb. De természetesen sír ha éhes is, valóban. Viszont ha mindig mindig az a válasz a sírásra, h mellre teszik-betömik a száját a cumival v az üveggel szépen megszokja és nagyobb korában is ezt fogja igényelni. De ez csak az én véleményem.

3431. mesi29 (válaszként erre: 3430. - Hszbett)
2014. okt. 23. 14:58
Nem.
3430. hszbett
2014. okt. 23. 09:41
Aki császáros volt...császárnál fáslizzák az ember lábát??
3429. hszbett
2014. okt. 23. 09:41
Gratulálok a "friss" babákhoz :)
3428. panndi
2014. okt. 22. 16:09

Köszönöm :)

310-esben, így ötödszörre megkaptam a kétágyas szobát :)

Kislány, hétfő este 11 után csengettünk a szülőszobán, Petra 00:20-kor bújt ki 3660 grammal, 57 cm-vel :) Viharos gyorsasággal és igen intenzíven érkezett közénk :)

3427. mesi29 (válaszként erre: 3425. - Panndi)
2014. okt. 22. 11:39
Gratulálok! Azt nem mondom, hogy biztos találkoztunk is, mert a szobàban többet voltam, sőt... :) Én a 307-ben feküdtem és szerencsére jó társakkal. Te?
3426. mgesa (válaszként erre: 3425. - Panndi)
2014. okt. 22. 07:56
Gratulálok!! Részleteket mondanal? Minden rendben ment? Kislány, kisfiu?
3425. panndi (válaszként erre: 3420. - Mesi29)
2014. okt. 21. 15:16
Akkor egyszerre voltunk benn, mert én meg hétfő éjszaka (vagyis már kedd hajnalban) szültem :)
3424. mesi29 (válaszként erre: 3423. - Mesi29)
2014. okt. 18. 11:48
Bocsi, javítok,azt akartam írni, hogy éhezni nem fog.
❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook