ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Sziasztok,
jön valaki a most szerdai szülésfelkészítőre?
Melyik épületbe/emeletre kell menni? :)
még egy kérdés: azt mondták a 13. kerületi polgármesteri hivatalban (ma kérdeztem ),ahol házasodtam,hogy nem kell már a MÁV-ba a 300 napnál nem régebbi házassági kivonat,hanem beviszem az eredetit és el kell hogy fogadják...
Ti mit tudtok erről?
Szia! Mi kb 1 hónapja intéztük, elég az önkormányzat által kiállított, nem kell közjegyzős !
2hete szültem, elfogadták !!
Sziasztok,
van valaki köztetek aki mostanában szült és apasági nyilatkozatot vitt magával?
Közjegyző előtt is hitelesíteni kell, vagy elég hivatalos az, ha a gyámhivatal ad egy igazolást amihez hozzá van csatolva az orvos igazolása + a családi állapotomról a hatósági igazolás?
Előre is köszi
Andi
Nekünk úgy van, hogy a kórházban odajött egy védőnő, hogy ő fog anyakönyvezni. Elkérte a házassági anyakönyvi kivonatot meg az okmányaimat (személyi, lakcímkártya), beírta egy nyomtatványra az adatokat, én meg aláírtam. Majd adott egy tájékoztatót, melyben az áll, hogy a születési anyakönyvi kivonatért csak október 9. után mehetünk a VI. kerületbe (megadták a pontos címet), és itt kapjuk a lakcímkártyát is. A TAJ kártyát postán küldi az OEP, az adókártyát meg a NAV szintén postázza.
Szeptember 18-án született a kislányom, eddig egyik postai küldemény sem érkezett meg.
Ma megkérdeztem az OEP-ben, hogy mi volna, ha bemennénk A TAJ-kártyáért, úgy talán gyorsabb, de azt mondták, hogy csak akkor lehet, ha az születési anyakönyvi kivonat már megvan, és azt beviszem. Úgyhogy most így áll a dolog, és várjuk a postai küldeményeket.
Egyszeri anyasági támogatást és a családi pótlékot csak a születési anyakönyvi kivonattal lehet majd igényelni. Valamint a TGYÁS határozathoz is ennek bemutatása szükséges.
Start-számlát is csak szül. akvi kivonattal lehet megnyittatni. Az önkormányzati támogatáshoz (legalábbis a XIII: kerületben) szintén a születési anyakönyvi kivonat és az Államkincstárnál megnyitott start-számla igazolás szükséges.
Ja, és a papaszabit (az apukáknak) is csak akkor adják meg, ha beviszi a mhelyre a születésit. (legalábbis a férjem mhelyén így van).
Igen, a szülőszobán már kérték a ruhát. Én 2 garnitúrát vittem, majd a férjem hozott még be, mert én sem tudtam, kell-e, nem-e. De úgy kérték el a ruhát, pelust, popsitörlőt, mintha tényleg ki lenne írva valahova, hogy az kell. Nekem plédet kórházit adtak, meg a szobatársaknak is, úgyhogy az nem kellett.
Köszi a gratulációkat!
Szia!
Nekem a műtőben az erzéstelenítés után csinálták.
A.drienn gratulálok!
Hivatalosan mindenhol azt fogják mondani, hogy nem kell ruha, gyakorlatilag örülnek neki, mert kevés van, illetve a mufurcabb nővérek gyakorlatilag számon is kérik rajtad. Tőlem senki nem kért egyszer sem.
Na,ezért vannak ellentmondó infok, mert van egy elvi, meg egy gyakorlati álláspont: -)
Jövőhéten megkérdezem az orvosomat erről a ruhatémáról, bár már be van csomagolva... Elvileg nem kell mennem a MÁV-ba, CTG van az 1. telephelyen is, ha mégis járok arra a hátralevő 2 hétben, megnézem mi van kiírva a szülőszobánàl.
Csajok még egy kérdés: programozott császárnál a katétert felteszik még az érzéstelenítés előtt vagy csak utána ott a műtőben? A Margitban előtte tették fel sajnos, kibírható, de felér egy durva felfázással az a folyamatos pisilési inger :(
Most simán kérném, hogy tegyék fel ha lehet érzéstelenítésben.
Csajok! Olvaslak titeket...most akkor mennyi babaruhával érdemes készülni?! A mostani szülésfelkészìtö mindkét alkalmával azt mondták nem kell ruha, azt adnak, csak pelus, popsitörlö, hazamenös ruha, esetleg sapi és kistakarò kell. Tanácstalan vagyok...! Köszi
A.drienn gratulálok, jó egészséget Nektek!
Nekem sem adtak oxitocint, rögtön műtöttek. Csak a következő napokban kaptam injekcióban a méhösszehúzót.
A nővéremnek elfogadták az eredeti házassági a.k.-ot, de lehet amiatt, mert koraszülött lett a lànya és az volt kéznél. Lehet telefonálok egyet a kórhàzba megkérdezni. Nagyon nincs kedvem bemenni emiatt a hivatalba :( Ha valaki tudja eredeti jó vagy csak friss példány jelezze kérem! 3 éve házasodtunk, így ez nem "friss".