ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Minden szavaddal egyetértek! Mondjuk szerintem eleve ha van egy kis jóérzés a látogatókban, akkor max 15 percet vannak és utána söprés, mert nem érünk rájuk. Valamint ha szólsz, hogy menned kell, megértik. Ha nem, akkor így jártak. :)
Mondjuk nálunk is belépett Apa a szobába, de előtte megkérdeztem a szobatársakat, megengedik-e. Mondjuk az én ágyam a látogatófolyosó felől volt, így belépett egy lépést (köszönt ugyan, de rá sem nézett a szobatársakra. :) ), megsimogatta a picit, adott egy puszit neki és ment is.És volt amikor én mondtam neki, hogy ne jöjjön be, mert az egyik szoptat, a másik meg pihen.
Látogatni csak anyósom meg a sógornőm jöttek, de akkor mikor mondtam, hogy lehet jönni. (Volt rá esély, hogy kapok egy katétert, azzal meg nem akartam előttük parádézni. :D ) Megértették, nem jöttek.
egyetértek veled :) a szülés után nem kell plusz semmiből sem :) én se örülnék ha a szobatárs rokonsága a fejem felett tolongana pont amikor a picivel vagyok elfoglalva.most itt ez a nyirkos-nyákos idő a fertőzések táptalaja.nem kel se a babának se a mamának belőle.nálunk szerencsére ha jön is látogató nem fognak jönni egyszerre :) párom,fiam,anyóspajtás és a sógornőm :) ezt el lehet osztani szépen,hogy senkit se zavarjanak és nem kell,hogy bejöjjenek.szerintem h olyan a szobatárs akkor tuti megoldható,hogy felváltva menjünk ki a látogatókhoz :)
uhh,akkor ez itt sem más mint annó a nyírőben volt :(( ott se voltak hűde kedvesek a csecsemősök :((( ma megyünk apával erre a felkészítőre vagy mi a búbánatnak hívjam :) remélem jobb lesz ez mint amin én voltam nagy fiam születése előtt.sajna akkoriban se a szülőszobát se a csecsemős részt nem láttuk,ráadásul kb 20 perc alatt lezavartak mindent.
Előre elnézést kérek az íràsomért, senkit nem akarok megbántani! Nekem is rossz volt, hogy a férjem sem nyúlhatott a gyerekeinkhez, csak ablakon keresztül làtta a szülést követő napokban. Itt van a betegeskedő időszak, a babák meg gyengus immunrendszerrel, tehàt sajnos jobb ez a megoldás... Amúgy is megszegik a látogatàs szabàlyait, nálunk bejöttek a szobatársaim férjei amikor az őr nem làtta. Bocsi, de nem voltam ettől boldog, ugyanis igazgatni kezdtem magam, hogy ne legyen kint a popóm ez-az. Rendesen zavarban voltam. A másik pedig a szoptatás, én csak a férjem előtt veszem elő a cicim. Van a màsik tábor tudom, aki nem szégyenlős, ez van, én az vagyok. Nyílván a kórházban szoptattam más előtt, de én nagyon kiborultam, hogy cicim kint, erre belép egy pasi! Vadidegen, érezni kellene, hogy kint a helye! Azt sem tudtam hova bújjak. Nem tettem szóvá, háttal ültem fel az ágyra, no de csàszàr utàn törökülèsben ülni nem könnyű. Többször volt, hogy szoptattam és látogatók álltak be az ajtóba, volt aki kinyitotta és bedugta a fejét és úgy beszélt. Sorolhatnám, ez zavaró. Én amikor a szobatársam fejt és szoptatott, behúztam a sötétítőt a férjem előtt, kicsi rés maradt, ne zavarja a benézegetés a csajokat. Teljesen egyetértek azzal, hogy nehéz megoldani a látogató fogadását. Itt leszek biztos unszimpi, de szerintem ez nem az a hely, ahol fogadni kell egy frissen szült anyának vendégeket. Apa jön, esetleg kistesó, de nagynénitől kezdve nagyszülőig mindenki... Az egyik szobatársamhoz bejöttek vagy 15-en, éppen csak felállt csàszár után, jàrni alig bírt. Babát megkapta, megmutatták a szoptatást, mondja a nővér, hogy szoptatni kellene, erre a csak mondta, hogy megjöttek a rokonok, majd szoptatja és kiment. Baba ott sírt, hihetetlen volt. Igen, ez durva példa, de így volt és bizony a gyerekre kellene hangolódni, 9 hónapot vàrt rá és letette egy kiskocsiba és kiment gratulációt fogadni. Ezt nem így kellene, rokonok maradjanak otthon, mama pihen. Csak az apákat sajnálom, meg magunkat a látogatás miatt. Bocsi ismét, de ezt muszáj volt leírnom, természetesen mindenkinem a magánügye, hogy hány embert fogad!-tudom én is.
Hogy őszinte legyek, rettegek a bentléttől, pláne arra való tekintettel, hogy rögtön két "kismacskáról" kell gondoskodnom. Nekem is ezek a paráim-mi van, ha sírnak, én kint vagyok...a kint lévő látogatóknak is biztos púp lesz a hátán ez a féle látogatás. Ok, nyilván ne hozzanak be semmi betegséget, ne taperolják a babákat (bár anno a Rókusban nagyon jól megoldották, volt babalátogató szoba, volt egy beosztás és bemosakodva bemehetet bárki babát tapizni)...a BM-ben ki lehetett tolni a babákat a közös kis társalgóba, az is megnyugtató szerintem, ha csak ott van melletted a kosárkába és látod, hogy alszik, nem sír...hát nem tudom...nem lesz egyszerű az az x bent töltött nap :( Az, hogy apa se érhessen a saját babáihoz?! Ez milyen már????
Igen, ki lehet bírni azt a pár nap ottlétet. Én alapból elég érzékeny vagyok, de nem sírtam, még a közelében sem voltam a sírásnak, viszont egyszerűen börtönnek éreztem azt a 3 napot, amit az osztályon kellett tölteni. De nem a nővérek stílusa miatt, hanem azért, mert nagyon durva volt 0-24 órában a babával lenni, így elsőre, úgy, hogy még egy zuhanyzásnyi időre sem vigyáztak rá. (Tudom, hogy azért, mert itthon sem lehet csak úgy leadni a babát, meg jó az együttlevés a mamának, babának, de én túlzottnak találom ezt.) A 3 nap alatt ha 5 órát aludtam, sokat mondok. És hogy a szobába senki sem jöhetett be, így a látogatások is inkább stresszforrásokká váltak nekem, mivel a baba bent, látogatók kint a folyosón. Ha velük voltam, azon aggódtam, hogy a baba nem sír-e bent, ha bementem hozzá, akkor meg azon, hogy a látogatóim kint állnak a folyosón én meg rájuk se hederítek.
Viszont a szobatársakkal el lehet lenni azért, ha jókat fogsz ki, még meg is könnyíthetitek egymásnak a bentlétet.
Érdekes ez, hogy ki hogyan làtja az ott dolgozókat. Én sem sírtam és semmi rossz érzés nem maradt bennem, pedig 2 gyerkőcöm itt született. Nekem pozitív volt az amit nyújtottak... csak azért írom ezt meg, hogy ne rettenjen el az, aki most fog szülni :)
Ez fura. tavaly teljesen jól elvoltam velük, nem ríkattak meg, pedig a terhesség alatt igen sírós lettem. :)
Szia!
Októberben szültem. A szülőszobán nem kérték a ruhát/takarót, de utána minden fürdetéshez oda kellett tenni a sajátot. Nem veszekedtek azzal, akinek nem volt, de mivel baromi undokok a csecsemős nővérek, jobb ha ebbe nem köthetnek bele.
Erre készüljetek lelkileg... nem volt olyan anyuka, akit ne ríkattak volna meg az alatt a 3 nap alatt, amíg benn kellett lenni:(( A babákkal nagyon szépen bánnak.
:))) köszi a tanácsot.ha viszek alapból azzal veszíteni valónk nincs :))
én korábban a nagyobb eltérést tapasztaltam :) nagy fiamat 2,65-80 kilónak saccolták 5 nappal szülés előtt és 3,55 kilóval született meg.
én direktbe kérdeztem,hogy kb mekkora babó :) és befordult-e már :) nagy fiamnál sürgősségi császárom volt,Mosberger doktornő szerint ilyenkor hiába a 15 év nem lehet simán szülni csak császárral és UH.án nem tudják megnézni a méhen lévő heget :) de ezt is sikerült megnézni :)én folyamatosan rákérdek arra amire kíváncsi vagyok vagy amire választ akarok kapni :)szerintem ezt kellene kipróbálni hátha bejön másnál is :)de,hogy eleve a 32-33ik hét miatt is nézték-e avagy csak azért mert rákérdeztem azt nem tudom,de megnézték :)
Igen, elvileg ac, bpd, fl-ből becsülnek súlyt. Elég durva eltéréseket olvastam épp ma, de azért érdekelt volna, hogy mekkorának saccolják őket
Vigyél ruhát, az a tuti :) Nagyon szép mérete van a kisfiúcskának!
Nekem mindig becsültek, de azért a valóság eltért tőle pár dkg-ban- Azt mondják +- 30 dkg, de ennél nagyobb eltérések is vannak.
Hát, a mm-ben mért adatokból számolják ki, combcsont hossza, fejkörfogat, meg még amiket ráírnak a leletre is. Nekem automatice mondták, egyik alkalommal nem, akkor rákérdeztem, és azt mondta a hölgy, hogy vmi miatt most nem tudja kiszámítani... nem tudom mitől függ.
Húúú de szép súlya van :) Neked is becsültek súlyt a MÁV-ban uh-n?!?! Nekem még egyszer sem. Ez mitől függ, hogy nézik vagy sem?
tyű,most akkor már végkép nem tudom mi a helyzet baba ruha ügyben :D :D nem baj,viszünk be az a tuti :D :D most szombaton töltjük a 34ik hetet nagy fiúval és az e heti UH szerint 2.40 kg körül mozog a súlya :)))
Sziasztok! Írtam a múltkor, hogy időpkntot kell kérnem a 6 hetes kontrollra. Napokig telefonáltam, ez azt jelenti, hogy 2 héten keresztül napi minimum 10 hívás, reggeltől 19:30-ig. Foglalt volt a vonal, hallgattam a zenét, volt, hogy megszakadt a hívás automatikusan olyan rég vártam. Múlthét csütörtökön végre kaptam ügyintézőt, aki mondta rögtön, hogy egésznap rossz a vonal, lehet nem fogom hallani. Gyorsan mondtam a TAJ számot, mondja: nézem mikor van időpont... itt süketség és ennyi volt. Utána már egésznap nem lehetett hívni a központot! Hajtépés ezerrel :( Ma végrd ismét beszéltem ügyintézővel, aki közölte, higy decemberben már nincs időpont Benkő dr nőhöz, januári táblázat nincs. Á, dehogy vagyok pipa... magànrendelése nincs amúgy, most várjak megint 1 hónapot. Ez a 6. hét pont, ez a kontroll a 10. héten lesz jó esetben.
Hát ez príma amúgy...sikerült nagynehezen elérnem, de azért ez vicc :S :S :S
Drukkolok! Első baba?
Ki a fogadott orvosod?
Sziasztok! Én a napokban szülök a honvédban. Bármelyik pillanatban:) de csütörtökön megindítanak ha nem, mert 40+2-nél járok. Eddig csak jókat hallottam a kórházról. Van fogadott orvosom is, remélem én is kellemesen fogok csalódni.
Tőlem kérdezték, de mondta, hogy nincs ruha, és adtak :) Minden este megkérdezték, mikor elvitték, hogy saját ruhát adjanak-e rá vagy kórházit.
Én meg csak a saját tapasztalatomra. De egyéni ízlés kérdése is, kinek mi a jó ruhácska. :) Tőlem nem is kérdezték a szülőszobán, mikor meglett a a gyerek, hogy van-e ruha. Elvitték és a kórháziban hozták vissza, pedig volt nálam. :)
Jó egészséget a babádhoz. Megkérdezhetem fiú vagy lány lesz-e? :)
akik eddig írtak csupán rájuk hagyatkozva írtam a ruhát :)) mi januárba szülünk majd csak.remélem nem előbb.
Én tavaly szültem ott és nem volt gond a kórházi kisruhákkal. De vihetsz sajátot is, az jobb nekik, nem kell a kórházi készletet használni.
Vigyél ruhát. Amikor én néztem a felsorolást, még csak a pelus és popsitörlő volt kiírva (lehet hogy most is csak az van), de olyan automatikusan kérték a ruhát már a szülés után közvetlenül, amit ráadjanak a babára, hogy csak lestem. Szerencsére nekünk be volt téve 2 váltás ruha, így nem ért váratlanul. Utána a férjem hozott be többet.
Korábbi kismamák akik ott szültek nem régiben,hogy jó ha viszel ruhát a babának is.Igaz van,de agyonhasznált és nem a legjobbak.Ki van írva / ha jól emlékszem a szülőszobánál / ruhát,pelust,popsitörlőt vinni kell a babának.
Sziasztok, nekem van még 5 hetem szülésig, és arra lennék kíváncsi, hogy a kicsinek kell e vmi ruhát bevinni, vagy ottanit adnak rá? Gondolom pelust, törlőkendőt is vinni kell. Aki mostanában szült ott, írjon már pár sort erről. Köszönöm előre is.
További ajánlott fórumok: