ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Igen, csak megerősíteni tudom az előttem szólókat, ruhát kell vinni a babának +pelust, popsitörlőt. De amúgy van kórházi ruha, ha esetleg kell. Fürdetéskor öltöztetik át, a használt ruháját meg visszahozzák neked.
Szerintem az eredeti házassági anyakönyvi kivonatot csak akkor fogadják el, ha 300 napnál nem régebbi.
Császárról nem tudok nyilatkozni, és Benkő doktornőt sem ismerem.
Szia, én júliusban szültem programozott császárral. Ruhát tényleg vigyél a babának és már a szülőszobára is (ide sapkát is csomagolj), mert nekem már ott is kérték a saját rucit. Egyébként csomagolj sokat, mert alig van kórházi ruha. Minden fürdetésnél elviszik a saját tiszta ruhát és az előzőt meg visszaadják. Nekem is rengeteg holmim volt, de azon nem csodálkoznak. Mivel semmi sincs, muszáj pakolnod magadnak. Nem csodálkoznak az osztályon a sok holmin, mindenki rengeteg cuccal megy.
Nekem reggel fél nyolcra kellett mennem és háromnegyed 10-kor emelték ki a kisfiamat. Este 10-től nem ihattam előtte. A szülőszobára is vigyél pl. wc papírt, papucsot, törölközőt, stb. Beöntést adnak, borotválnak, Ctg, stb. előkészítenek. A szülésznők és általában mindenki kedves. Nekem nagyon jók voltak a tapasztalataim, amikor kivették a kisfiamat, akkor az apuka csupasz mellkasára tették rögtön, hatalmas élmény volt neki (és bizonyára a babának is.:)
Sziasztok! Segítséget kérnék tőletek. 3. babàmat várom, programozott császàr lesz. Benkő Zsófia dr nő az orvosom. Az első fiam itt az ÁEK-ben született sürgősségi cs.-ral, a 2. fiam a Sz. Margitban p. császárral és most ismét az ÁEK-ben fog megszületni a lányom. Arra lennék kiváncsi, hogy valakit műtött-e Benkő dr nő? Tapasztalatokra vagyok kivàncsi.
Azt màr látom, hogy ruhát most nem árt vinni a babáknak. Bepakoltam ugyan, no de mégis mi van akkor, ha összekakilja az összes rucit: kérhetek mentőruhát? Fura ez nekem... eddig nem kellett ruhát vinni, nem készülök most sem be 5-6 adag ruhàval. Tudom, hogy fogynak bent a kórhàzi rucik, de így is 2 utazó táskával megyek, hozok haza bőven szennyest, most meg még baba szennyes is lesz.
Jól tudom, hogy elfogadják végre az eredeti házassági anyakönyvi kivonatot?
Akinek volt p. császár, hogyan zajlott a menet? A Margitban tök jó volt, mert előző nap este 6-tól nem ehettem, 22 óràtól nem ihattam. Reggel 6:45-re kellett bemenni, volt utolsó ctg, papírozás, átöltözés, infúzió bekötés és várakozás a soromra. 8:30-ra írtak be, ez csúszott el 10 órára. Beöntés pl. nem volt. Hasonlóan megy a dolog a MÁV-ban is? Jövőhét csütörtökön jegyeznek elő műtétre, október 14 lesz lehet a nagy nap. Minden vélemény jöhet, előre is köszönöm!
Én is így voltam. Glükózt kellett vennem gyógyszertárban, és az adagot citromos vizbe keverni, kvázi mint egy nagyon cukros limonádé íze lett. Így nem volt gáz. Aki nem vitt, annak ott kevertek be glükózt vizzel, az azért már nem olyan kellemes.
Megszületett a kislányom múlt hét csütörtökön. Amikor a mensi szerint 40+3 lettem volna, de előtte való nap a szakrendelésen az orvos módosította a kiíráson, aztán még a szülőszobai ügyeletes is kiszámolta, és végül is 40+2-nél szültem. Dr. Farkas Bence volt az ügyeletes orvos, amiért örökké hálás leszek az égnek!!! Könnyű és gyors szülésem volt, de ilyen pozitív, törődő hozzáállással csak még könnyebbé tette. A törődést a szülésznőre és a további személyzetre is el lehet mondani jó élményeim vannak! Az osztály: hát, arról már nem egyértelműen. Először is egy fél napot szülés után a nőgyógyászaton töltöttem, ezt a fél napot is két szobában ideiglenesen, mert a szülészeti osztályon nem volt hely. A babát meg elvitték az újszülöttosztályra, így nem is láttam azalatt. Aztán délután felköltözhettem a szülészetre. A 0-24 rooming in... hát, nekem sok(k) volt, tényleg semmi, de semmi idő nem volt semmire, mert a babát nem hagyja ott az ember. A látogatókkal sem tudtam sokat kommunikálni, mivel a baba akkor is velem volt a szobába, és ha épp sírt, akkor be kellett jönnöm hozzá. Zuhanyozni sem volt pl. így túl egyszerű, meg kimenni enni sem az asztalokhoz. Egyetlen kivétel, hogy fürdetéskor elviszik a babákat, na ez max. 5 perc naponta. (Én az első este akartam beadni a babát 5 percre, hogy vigyázzanak rá, míg lezuhanyzok, hát nem.) Alig vártam, hogy hazajöjjünk! De ennek ellenére azt mondom, ki lehetett bírni. Sok nővér és csecsemős nővér aranyos, kedves, persze vannak kivételek is.
Az orvos majdnem minden nap bejött hozzám, hogy hogy vagyok (igaz abból egyik nap ügyeletben volt), nagyon jólesett ez is.
Szóval túl vagyunk rajta, és itt van velünk a gyönyörű kislányunk!
Sziasztok!
A MÁV-ban van terhességi diabetológia?! Milyen irányelvek vannak náluk a terhelést illetően?!
Az a helyzet, hogy IR miatt alapból endokrinológiára járok-Szt Imre kórház...jövő héten megyek terhelésre, de a szt imrés doki ragaszkodik a glükózos terheléshez (ami tudom, hogy rossz lesz, mert csak diétás kaják mellett megy 7 alá a cukrom)....Nem tudom, mit tegyek.
Ha nem nagy kérés, leírod, hogy volt 41+1-ig, milyen vizsgálatok, indították-e, természetes lett vagy császár, méhszáj nyitva volt-e, stb. Nagyon köszi, már tűkön ülök.
Voltam ma ctg-n, 2 naponta kell mennem. Eddig a szakrendelésre mentem (Róbert K. u.), ezután a MÁV-ba kell.
Nagyon szépen köszönöm!
Még van pár napom a terminusig, remélem addig meglesz a baba. De azért jobb készülni a további verziókra is.
Nekem egy hetet adtak, utána indítottak (úgy tudom ez itt a kórházi protokoll is), szerencsére addigra már nyitva volt a mehszaj, így lehetett burkot repeszteni, utána 6 órával már meg is szültem.
Ha nincs nyitva a mehszaj, akkor előző este szuloszoba, mehszaj erlelo zsele és vagy megindul magától vagy másnap burok repesztes, ha kicsit kinyílik a mehszaj. Ez a rosszabb eset, ezt nem szereti a dokim, mert sokszor császár a vége.
A tulhordas hetében minden nap ctg, minden másnap uh és vizsgálat, ha nyílt már a mehszaj, akkor amnioszkopiat is csinálnak.
Remélem tudtam segíteni.
Azt szeretném kérdezni, hogy terminus túllépés esetén ebben a kórházban mi a protokoll/szokás? Vagy orvosfüggő? Meddig hagyják hordani még? Befektetnek esetleg?
Minden infó jól jön! Köszi!