Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) fórum

ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)

❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯
3513. A.drienn (válaszként erre: 3512. - Mesi29)
2014. nov. 20. 18:54

Ó! Nekem nem így volt szerencsére, mert feltettek minket ctg-re, a nő bent is maradt és az íróasztalnál csinált valamit. Biztos akkor épp olyan munkája volt.

Azért kitartónak kell lenni, talán csak felveszik már. Persze aki amúgy is ott jár, annak érdemesebb személyesen időpontot kérnie.

3512. mesi29 (válaszként erre: 3510. - Hszbett)
2014. nov. 20. 15:25
Szia! Nekem nemvette fel a csaj, csak hívtam-hívtam a számot... Ott jàrtam, így személyesen kértem időpontot. Akkor kiderült, majd mikor magam is a vizsgálaton voltam ismét, hogy nincs bent a csaj! Bemegy 2 kismama, felteszi a tappancsokat és megy dolgára arra a 20-30 percre. Benéz esetleg, de nagyon ki kell fogni, hogy pont akkor csörögjetek. Leveszi a tappancsokat, papíroz és így tovább, ez csak párperc :( Azt mondták erre az ott dolgozók, hogy ez van, ilyen az egészségügy, mást is csinálniuk kell. Szóval ha arra jársz, jobb személyesen, mert ebből hajtépés lesz :(
3511. A.drienn (válaszként erre: 3510. - Hszbett)
2014. nov. 20. 15:22
Nekem csak 1x kellett oda kérnem, akkor pár hívás után felvették, de kitartóan csörgettem egymás után. Úgy emlékszem, nekem uh-ra nehezebb volt. Remélem, azóta sikerült már.
3510. hszbett
2014. nov. 20. 11:32

Sziasztok!

CTG-n átlag mennyi idő után veszik fel a telefont? UH-ra sikerült időpontot kérnem, de a ctg-re még nem....

3509. Babmalac (válaszként erre: 3505. - A.drienn)
2014. nov. 15. 22:19

Köszönöm a segítséget:) Még biztosan lesznek kérdéseim:)

Márc. 31-re vagyok kiírva, eddig nem paráztam egy percig sem, most jött rám:(...:)

3508. Babmalac
2014. nov. 15. 22:17

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Szülésfelkészítőre mindenképp megyünk majd, csak még kicsit korainak érzem:)

Köszönöm a segítségeteket, még tuti lesznek kérdéseim:)

3507. panndi
2014. nov. 14. 22:03

Van vajúdó szoba :) Egy kétágyas, de alapvetően szülőszobába kerül az ember.

Köszi, már két éves, élete első másfél éve nem volt egyszerű, de már kb jól van :)

3506. mgesa (válaszként erre: 3505. - A.drienn)
2014. nov. 14. 21:39
Nincs vajúdó szoba, rögtön egyszemelyes szuloszobaba kerülsz. Persze ha mind foglalt, akkor nem tudom mi van...
3505. A.drienn (válaszként erre: 3502. - Babmalac)
2014. nov. 14. 16:25

Szia!

Nincs nagyon buta kérdés, pár hónapja én is ugyanezeket a köröket futottam... szívesen válaszolok minden kérdésedre, mert amúgy elég nehezen lehet összeszedni az infókat, már a kórházban, orvosoktól stb.

Én szeptemberben szültem. Amikor a szülőszobára becsengetsz, felveszik az adataidat, ctg-re tesznek (ez egy vizsgálószobában van, akkor nem volt rajtam kívül senki, de még egy ctg és egy vizsgálószék van abban a szobában, meg a szülésznők asztalai). Engem aztán rögtön egy szülőszobába vittek, ahol nem volt senki. Nem tudom, van-e vajúdó szoba, de nekem ott a külön szobában kellett vajúdni is, szülni is. Pedig akkor teltház volt a szülészeten, mégse kellett mással összezárva lenni a szülőszobán.

Mikorra vagy kiírva?

További kérdéseidre is szívesen válaszolok, ha tudok.

3504. Soffyee (válaszként erre: 3502. - Babmalac)
2014. nov. 14. 16:11
Érdemes elmenni "szülésfelkészítőre", ami minden hónap második szerdáján van a Podmaniczky u-ban. Itt mindent elmondanak, illetve be is lehet menni a szülőszobába, meg lehet nézni. Hasznos és mindent elmondanak. Mi most voltunk a héten.
3503. IXYZ (válaszként erre: 3500. - Panndi)
2014. nov. 14. 15:09

Köszönöm a válaszodat, reménykedtem, hogy ilyenkor szűrik őket azonnal, nyugodtabb lennék..

Remélem végül nem lett semmi a baja a babádnak.

3502. Babmalac
2014. nov. 14. 14:53

Sziasztok!

Én még új vagyok ezen a fórumon, tegnap próbáltam érdeklődni, hogy szült-e valaki mostanában ebben a kórházban, ekkor ajánlotta Siba22 ezt a fórumot:)

Visszaolvastam a 2014-es hozzászólásokat, korábbiakkal nem tudtam még foglalkozni!

Nagyon sok hasznos infót kaptam Tőletek:) Köszönöm:)

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy amikor beindul a szülés és megyünk a kórházba, gondolom felvesznek stb. akkor először vmi vajúdó szobába kell menni, ahol több anyuka is van? Vagy ez hpgy működik?

Lehet, hogy nagyon buta kérdés, és bocsánat is érte előre, de első babámat várom, és totál ismeretlen a terep:)

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!!

3501. A.drienn (válaszként erre: 3492. - Szuszi777)
2014. nov. 14. 14:46

Szia! Én is túlhordtam, és nekem a terminus napján mondta az orvos, akihez terhesgondozásra jártam, hogy innentől kezdve a kórházba kell mennem ctgre kétnaponta-naponta. Úgyhogy kértem időpontot ctg-re és akkorra mentem (40+2 voltam ekkor eredetileg). Be kell jelentkezni a betegfelvételen, és azután felmenni a magasföldszintre, ahol a ctg, uh és a szakrendelés van.

A ctg leletet meg kell néznie az ügyeletes orvosnak. Engem még uh-ra is küldtek, azt a leletet is. Ő átszámolta nekem a heteket, megnézte az eddigi leleteimet, azt mondta 4-5 napot engedik túlhordani. (Nekem ez egy szerdai nap volt, azt prognosztizálta, hogy olyan hétfő magasságában indítanák meg.) Aztán megvizsgált... khm.. éjjel mentünk be szülni. :)

Úgyhogy akkor még szó sem volt arról, hogy befektetnének. Minden rendben volt amúgy.

3500. panndi
2014. nov. 14. 14:27

Én két babát is streptoval szültem, a terhesség végén szedtem antibiotikumot, szülésnél kaptam vénásan, de a babákat nem szűrték utána rá...

Egyedül a negyedikünket szűrték, mert ő az én negatív strepto leletem ellenére teljesen streptos tünetekkel került az intenzív osztályra, de aztán végül nem ez volt a baja.

3499. IXYZ
2014. nov. 14. 12:23

Sziasztok!

Szült már valaki úgy, hogy előtte streptococcus-t állapítottak meg és szülés közben kapta az antibiotikumot?

A kérdésem az lenne, hogy akinél ezt megállapítják előtte, ott ugye minden esetben leszűrik a babát erre szülés után és ugye nem bízzák a véletlenre, hogy vagy elkapta, vagy nem...?

3498. mesi29 (válaszként erre: 3497. - Szuszi777)
2014. nov. 13. 16:07
Igen, a betegfelvétel a Dózsa felől van. A magasf. ambulancia viszont pont a Podmaniczky utca felől van, tehát végig kell sétálnod a kórházon a földszinten, persze ndm egy nagy távolság :) és felmész. Nem tudom ott jártál-e, mit mondtak pontosan, hogy holnap mit fognak csinálni. Lehet tényleg csak CTG lesz, esetleg beküldenek UH-ra, hogy megnézzék a lepényt, áramlást, no meg hogy van a baba... Az indítást amúgy nem egy szakorvos dönti el egyedül, 4-5 napot várni szoktak. Ismét átszámolják a ciklust, hogy tuti jól számolják-e a terminust stb. Volt olya csaj bent velem, akinek indították és mivel minden rendben volt velük, csak az indítás reggelén ment be a szülőszobára, de volt olyan is, aki előtte este feküdt be. Ha nem akarsz napokat bent feküdni, kérdezz arra rá, hogy neked van-e ilyenre lehetőséged? Hátha elindul magától picurka!
3497. szuszi777 (válaszként erre: 3495. - Mesi29)
2014. nov. 13. 15:52

Szia!

Köszi. A betegfelvétel is a Dózsa felől van? Korábban máshol szültem, nem vagyok itt jártas. Jó lenne, ha nem kellene befeküdnöm, remélem a Baba sem késik sokat.

3496. mesi29
2014. nov. 13. 14:47
Még annyi, hogy a 3. emeleten van a szülőszoba és a szülészet is, ez utóbbi maga a gyermekágyas rész, ahol a megszült nők+gyerekek vannak :)
3495. mesi29 (válaszként erre: 3492. - Szuszi777)
2014. nov. 13. 14:45
Szia! A 4. emeletre ne menj, mert az a terhespatológia :) Szerintem be kell jelentkezned a betegfelvételen (szinte mindig ezzel kell kezdeni. Ha nem mondták, hogy indítják is nàlad a szülést holnap, akkor a magasföldszintre kell menned a szülészet-nőgyógy. szakambulanciára. Ott az ügyeletes doki fog felvenni, nekem így volt 2011-ben. Szerintem felvesznek terhespat.-ra és max. hétfőn indítják vagy hazaküldenek még. Én 9 nappal vittem túl, 6. nap fektettek be (semmi gond nem volt), ez egy szombati munkanap volt és csak kedd reggel indították a túlhordott 9. napon. Nekem sem volt akkor dokim. Minden nap CTG-re kellett mennem amúgy betöltött 40. héttől.
3494. szuszi777 (válaszként erre: 3493. - Siba22)
2014. nov. 13. 14:25
Szuper, köszönöm. :)
3493. siba22 (válaszként erre: 3492. - Szuszi777)
2014. nov. 13. 14:11
a dózsa győrgy úti bejáraton keresztültudsz fel menni a szülészetre a legrövidebb úton.a lifttel könnyen fel is jutsz :) ha jól emlékszem a 4ik emeleten van,de az emeleti elhelyezést mindig keverem a Honvédban :)
3492. szuszi777
2014. nov. 13. 13:37

Sziasztok!

Nem tudom, hogy tudtok-e segíteni ebben. Ma kellene érkeznie a Babánknak, ha ma nem indul be a szülés, holnap a kórházba kell mennem. Fogadott orvosom nincs, így az sztk-s infóra tudok csak hagyatkozni. Ilyenkor mi a teendő? Hova menjek kórházon belül?

Melyik bejáratnál érek be hamarabb?

3491. hszbett
2014. nov. 13. 09:05

Sziasztok!

Nah, kedden voltunk 30 hetes uh-on. Úgy gondolom, talán túl jó méretűnek találhatta a szonográfus a csajokat, mert kérdezte, hogy a nagyok milyen súllyal születtek. Hülye voltam, mert nem kérdeztem rá a kalkulált súlyra, leletre ugyebár azt nem írnak. Szinte mm-re pontosan egyforma a két kisasszony-szerencsére.

Legközelebb dec első hetében kell mennem, akkor már ctg-re, tekinttel az ikerterhességre. Doki elmondása szerint decemberben kapok tüdőérlelőt, bár szerintem akkor már totál felesleges lesz, na mindegy...

Kérdésem: Ctg-re hol kell időpontot kérni és mennyivel előbb teleofnáljak?

3490. siba22 (válaszként erre: 3487. - Mesi29)
2014. nov. 12. 15:18
én tegnap kaptam nov 25re időpontot :O sose fogom megérteni miként megy az időpont adása.
3489. IXYZ
2014. nov. 12. 11:32

Sziasztok!

Tudja valaki esetleg, hogy a mai előadás + szülőszoba látogatás meg lesz tartva 6- tól?

Köszönöm!

2014. nov. 11. 10:32
Egyenlőre futom a köröket, még nincs beosztás decemberre.
3487. mesi29
2014. nov. 11. 08:28
Tegnap közölték telefonon, hogy a november betelt, telefonáljak hétvége felé, mert a decemberi táblázat még nincs meg :) imàdom ezeket a köröket...
3486. A.drienn (válaszként erre: 3483. - Ficánka78)
2014. nov. 10. 23:46
Hát igen, mindig nagyon sokára adnak. melyik orvoshoz kértél végül időpontot?
3485. siba22 (válaszként erre: 3484. - Mesi29)
2014. nov. 10. 19:57
én a múlt hónap elején kaptam időpontot a hónap közepére.múlt héten pedig erre a hétre.szerencsére eddig csak 1x fordult elő május óta,hogy nem tudtak adni.
3484. mesi29 (válaszként erre: 3483. - Ficánka78)
2014. nov. 10. 17:09

Szia! Én pont most próbálok időpontot kérni a 6 hetes kontrollra és arra számítok, hogy talán lesz még időpont decemberre. Bizony így van időpont, de ha már az orvosodnàl vagy, akkor általában ők a terhesgondozáson be is tudnak írni legközelebb. Akkor van gond, amikor még csak hónap eleje van (neked 4 hét múlva menni kellene), ekkor még ők sem látják a következő hónapot a rendszerben és így mégis hívni kell a központot. Kicsit gáz a "rendszer"...

Amúgy hívod a központi számot: 0614651800 nyomhatod utána a 2-es menüpontot (ezzel tárcsázhatod a melléket), közvetlenül a nőgyógy. időpontkérő melléke: 72777

❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook