ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Ó! Nekem nem így volt szerencsére, mert feltettek minket ctg-re, a nő bent is maradt és az íróasztalnál csinált valamit. Biztos akkor épp olyan munkája volt.
Azért kitartónak kell lenni, talán csak felveszik már. Persze aki amúgy is ott jár, annak érdemesebb személyesen időpontot kérnie.
Sziasztok!
CTG-n átlag mennyi idő után veszik fel a telefont? UH-ra sikerült időpontot kérnem, de a ctg-re még nem....
Köszönöm a segítséget:) Még biztosan lesznek kérdéseim:)
Márc. 31-re vagyok kiírva, eddig nem paráztam egy percig sem, most jött rám:(...:)
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Szülésfelkészítőre mindenképp megyünk majd, csak még kicsit korainak érzem:)
Köszönöm a segítségeteket, még tuti lesznek kérdéseim:)
Van vajúdó szoba :) Egy kétágyas, de alapvetően szülőszobába kerül az ember.
Köszi, már két éves, élete első másfél éve nem volt egyszerű, de már kb jól van :)
Szia!
Nincs nagyon buta kérdés, pár hónapja én is ugyanezeket a köröket futottam... szívesen válaszolok minden kérdésedre, mert amúgy elég nehezen lehet összeszedni az infókat, már a kórházban, orvosoktól stb.
Én szeptemberben szültem. Amikor a szülőszobára becsengetsz, felveszik az adataidat, ctg-re tesznek (ez egy vizsgálószobában van, akkor nem volt rajtam kívül senki, de még egy ctg és egy vizsgálószék van abban a szobában, meg a szülésznők asztalai). Engem aztán rögtön egy szülőszobába vittek, ahol nem volt senki. Nem tudom, van-e vajúdó szoba, de nekem ott a külön szobában kellett vajúdni is, szülni is. Pedig akkor teltház volt a szülészeten, mégse kellett mással összezárva lenni a szülőszobán.
Mikorra vagy kiírva?
További kérdéseidre is szívesen válaszolok, ha tudok.
Köszönöm a válaszodat, reménykedtem, hogy ilyenkor szűrik őket azonnal, nyugodtabb lennék..
Remélem végül nem lett semmi a baja a babádnak.
Sziasztok!
Én még új vagyok ezen a fórumon, tegnap próbáltam érdeklődni, hogy szült-e valaki mostanában ebben a kórházban, ekkor ajánlotta Siba22 ezt a fórumot:)
Visszaolvastam a 2014-es hozzászólásokat, korábbiakkal nem tudtam még foglalkozni!
Nagyon sok hasznos infót kaptam Tőletek:) Köszönöm:)
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy amikor beindul a szülés és megyünk a kórházba, gondolom felvesznek stb. akkor először vmi vajúdó szobába kell menni, ahol több anyuka is van? Vagy ez hpgy működik?
Lehet, hogy nagyon buta kérdés, és bocsánat is érte előre, de első babámat várom, és totál ismeretlen a terep:)
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!!
Szia! Én is túlhordtam, és nekem a terminus napján mondta az orvos, akihez terhesgondozásra jártam, hogy innentől kezdve a kórházba kell mennem ctgre kétnaponta-naponta. Úgyhogy kértem időpontot ctg-re és akkorra mentem (40+2 voltam ekkor eredetileg). Be kell jelentkezni a betegfelvételen, és azután felmenni a magasföldszintre, ahol a ctg, uh és a szakrendelés van.
A ctg leletet meg kell néznie az ügyeletes orvosnak. Engem még uh-ra is küldtek, azt a leletet is. Ő átszámolta nekem a heteket, megnézte az eddigi leleteimet, azt mondta 4-5 napot engedik túlhordani. (Nekem ez egy szerdai nap volt, azt prognosztizálta, hogy olyan hétfő magasságában indítanák meg.) Aztán megvizsgált... khm.. éjjel mentünk be szülni. :)
Úgyhogy akkor még szó sem volt arról, hogy befektetnének. Minden rendben volt amúgy.
Én két babát is streptoval szültem, a terhesség végén szedtem antibiotikumot, szülésnél kaptam vénásan, de a babákat nem szűrték utána rá...
Egyedül a negyedikünket szűrték, mert ő az én negatív strepto leletem ellenére teljesen streptos tünetekkel került az intenzív osztályra, de aztán végül nem ez volt a baja.
Sziasztok!
Szült már valaki úgy, hogy előtte streptococcus-t állapítottak meg és szülés közben kapta az antibiotikumot?
A kérdésem az lenne, hogy akinél ezt megállapítják előtte, ott ugye minden esetben leszűrik a babát erre szülés után és ugye nem bízzák a véletlenre, hogy vagy elkapta, vagy nem...?
Szia!
Köszi. A betegfelvétel is a Dózsa felől van? Korábban máshol szültem, nem vagyok itt jártas. Jó lenne, ha nem kellene befeküdnöm, remélem a Baba sem késik sokat.
Sziasztok!
Nem tudom, hogy tudtok-e segíteni ebben. Ma kellene érkeznie a Babánknak, ha ma nem indul be a szülés, holnap a kórházba kell mennem. Fogadott orvosom nincs, így az sztk-s infóra tudok csak hagyatkozni. Ilyenkor mi a teendő? Hova menjek kórházon belül?
Melyik bejáratnál érek be hamarabb?
Sziasztok!
Nah, kedden voltunk 30 hetes uh-on. Úgy gondolom, talán túl jó méretűnek találhatta a szonográfus a csajokat, mert kérdezte, hogy a nagyok milyen súllyal születtek. Hülye voltam, mert nem kérdeztem rá a kalkulált súlyra, leletre ugyebár azt nem írnak. Szinte mm-re pontosan egyforma a két kisasszony-szerencsére.
Legközelebb dec első hetében kell mennem, akkor már ctg-re, tekinttel az ikerterhességre. Doki elmondása szerint decemberben kapok tüdőérlelőt, bár szerintem akkor már totál felesleges lesz, na mindegy...
Kérdésem: Ctg-re hol kell időpontot kérni és mennyivel előbb teleofnáljak?
Sziasztok!
Tudja valaki esetleg, hogy a mai előadás + szülőszoba látogatás meg lesz tartva 6- tól?
Köszönöm!
Szia! Én pont most próbálok időpontot kérni a 6 hetes kontrollra és arra számítok, hogy talán lesz még időpont decemberre. Bizony így van időpont, de ha már az orvosodnàl vagy, akkor általában ők a terhesgondozáson be is tudnak írni legközelebb. Akkor van gond, amikor még csak hónap eleje van (neked 4 hét múlva menni kellene), ekkor még ők sem látják a következő hónapot a rendszerben és így mégis hívni kell a központot. Kicsit gáz a "rendszer"...
Amúgy hívod a központi számot: 0614651800 nyomhatod utána a 2-es menüpontot (ezzel tárcsázhatod a melléket), közvetlenül a nőgyógy. időpontkérő melléke: 72777